Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Saker jag kan stressa över

Som ni vet så är jag en lättstressad själ och det är något jag är väldigt medveten om och försöker jobba aktivt med varje dag. Det jag alltid gör när jag känner att jag stressar upp mig är att dricka ett stort glas iskallt vatten och ta tre djupa andetag. Jag har väldigt stresskänslig mage och det har känts av nu på senaste. Är ni som jag och stressar upp er över allt och ingenting eller kan ni ta det lite lugnare? Jag avundas alla som INTE stressar upp sig. F är ett exempel på en ostressad människa som jag känner. Han är kolugn och även i situationer där nog dom flesta HADE stressat så behåller han lugnet.

Här är en liten lista med saker som jag lätt stressar över: 

När det är stökigt hemma – Jag försöker verkligen bli bättre här men ett stökigt hem = inte bra för min stressnivå. Dessutom stressar jag alltid ner lite när jag städar. Att dammsuga är en favorit för att stressa ner..

Min hjärna låser sig ofta när jag stressar upp mig över mina sociala medier och bloggen. Jag kan känna press kring att leverera ett X antal inlägg och vill att X antal personer ska besöka bloggen osv. När jag väl stressar över detta så blir det bara värre och jag kan inte leverera något alls istället. Snacka om att det blir en ond cirkel.

Ekonomi kan jag stressa över då jag shoppar rätt mycket. Jag kan bli besviken på mig själv när jag inte följer månadens budget till punkt och pricka utan kanske slösar lite mer än vad jag sparar en månad. Detta år har vi därför valt att göra så att vi inte har exakta summor som mål varje månad utan mer ett större mål över en längre tid. Det känns skönt och jag upplever redan att jag har stressat ner lite på just denna punkt tack vare det

Jag är dålig på att ta mig iväg i bra tid när jag ska göra något och det slutar alltid med att vi får stressa ihjäl oss här hemma för att lyckas komma den tiden vi har sagt. Det är något som vi måste jobba på tillsammans, jag och F. .

Att boka upp mig på för mycket är jag expert på. Jag vill hinna träffa alla nära och kära som vill träffa mig och det slutar ibland med kaos då jag har lätt för att dubbelboka på samma dag. Jag blir också otroligt stressad när jag kommer på att jag inte har svarat på någons sms eller inte har hunnit ringa tillbaka till någon som försökt att nå mig.

Jag pratade faktiskt om min stress när jag besökte LOPPI i måndags. Det var skönt att få dela tankar och få höra lite erfarenheter kring det hela från andras perspektiv. Vi konstaterade ganska snabbt att det inte alltid är så att man faktiskt HAR mycket att stressa över utan att det snarare är så att man bygger upp för höga krav på sig själv och sedan blir besviken och inte känner sig tillräckligt bra när man inte lever upp till dom. Ingen annan har dessa krav på en utan det är något man själv har byggt upp i sitt egna huvud. Jag tror att det är så otroligt viktigt att man har vetskap om sina stressproblem just för att det faktisk ÄR ohälsosamt att stressa över saker. Det kan sluta otroligt illa om man stressar mycket under längre tid.

Jag anstränger mig verkligen dagligen för att komma ihåg att jag duger som jag är, att det jag gör är bra nog och att det inte är hela världen om jag glömmer ett sms eller inte lägger undan så mycket pengar som jag hade önskat att jag gjorde. Att det är stökigt hemma är ju också helt okej! Tur att jag är ung och har mycket tid på mig att jobba med mig själv. Jag är inte perfekt (och vet om att jag inte är det) och ingen annan förväntar sig att jag ska vara det heller. Jag ser fram emot tills jag är i mål när det kommer till att inte vara så lättstressad över saker som bara sitter i mitt egna huvud. Men med små steg så kommer jag nog dit till sist =) Det hade varit givande att få gå och prata med någon professionell gällande att hantera stress och hela den processen. Förhoppningsvis är det något jag ska göra så småningom. Just nu läser jag en bok om stresshantering (boken heter: ”lär dig leva: mindre stress och mer närvaro”) och jag tycker att den har varit givande såhär långt.

Guuud vilket luddigt inlägg det blev! Men jag vet att många av er önskar lite mer personliga inlägg så här fick ni ett. En inblick i mitt huvud och något som jag faktiskt kämpar med och mot varje dag.

Kommentarer

  1. Eva ( familjenoinredning på instagram)

    Så här tycker jag- hellre ETT jätte bra inlägg om dagen än flera halv bra. Eller max TVÅ inlägg som du verkligen lägger all din fokus på att skriva bra. Jag är en trogen läsare och jag nöjer mig absolut med att du skriver ett inlägg 😉 Man blir annars bara stressad av att hinna klicka sig in på allas inlägg då jag följer typ 8 personer här på blog lovin 😅 Man vill hinna annat också typ läsa böcker, umgås med sambon m.m man hinner faktist inte läsa flera inlägg från alla bloggare varje dag! Känn luuuuuugnet nu. O jag vet de är svårt. Jag känner igen mig i allt du skriver ovan och jag är likadan men ända skillnaden är väl att jag hunnit bli 28 år o ännu inte löst mina ”problem”, hoff nä inte är det lätt alltså… har 3 småttingar också att ta hand om o allt o hem o hus och varit utbränd osv, inte hunnit med nån karriär eller ngt, känner mig lagom pressad :/.

    Känner att jag skulle vela ge dig intressanta tips över inlägg jag själv och säkert andra skulle tycka om o läsa om :

    Tabun i Sverige

    Att önska sig ett visst kön – varför så fel ?

    Storfamiljer och ekonomi

    Mera hus och inredning (kanske vad du själv inspireras av när ni planerar er framtida trädgård/hus)

    Utanförskap

    Skönhetsoperationer

    Drömmar och mål

    Sociala bekymmer i samhället (tex social fobi, suicid m.m)

    Snygg inredning/tapeter – vad du inspireras av eller gillar

    Hoppas du skriver om ngt i framtiden, du är så duktig på att skriva ner dina tankar och de är jätte intressant att ta del av och se hur du tänker 🙂

    Just ja, kika gärna in hos mig på instagram, precis lagt upp två bilder om stress 🙂 bla tips !

    Kramar

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du!! Men åh så glad jag blir att du gillar bloggen och har hängt med ett tag <3 Åh förstår :/ men känn inte så! Du duger bättre än bra precis som du är! Tack för alla tips på vad jag kan skriva om! 🙂 ska helt klart lyfta några av dessa ämnen så småningom 🙂 stor kram

  2. Ida Sandberg

    åhhhh vad jag är glad att du gjorde det här inlägget. det kändes som att du tog orden ur munnen på mig. sitter nästan gråtfärdig för att jag känner igen mig så mycket i det du skriver (jag blir så blödig när jag är stressad haha). jag stressar hela tiden över saker som jag egentligen inte har någon kontroll över, och det blir som en ond cirkel för mig med. tusen tack för inlägget, jag tror inte att du förstår hur mycket det betydde för mig! kram!

  3. Jonna

    Känner så igen mig! Har en konstant stessnivå som snuddar vid taket pga prestationsångest och perfektionism. Inte för att någon annan förväntar sig något av mig, utan för att jag kräver det själv! Tack och lov hittade jag ett andningshål i yogan och har kommit ner lite från stressen! Hoppas du hittar något bra knep du med <3

  4. Camilla

    Det där med att passa en tid känner jag väl igen. Jag och min sambo har gjort så att vi ger oss en extra timme, ifall något oförutsett skulle hända. Bebisen kanske vill ha mat, en bajsblöja måste bytas, trafikstörningar osv.
    Så med andra ord, om vi ska vara någonstans kl 18 och vi vanligtvis skulle behöva lämna hemmet kl 17 säger vi att vi ska sticka hemifrån kl 16 istället. Visar det sig sen att man inte behöver den extra timmen kan man ta det lugnare.

    Har funkat jättebra för oss iaf så ville dela med mig av det 🙂

  5. ISA

    åh jag kan hålla med om så många punkter! Låser mig alltid när jag är stressad och blir MYCKET mindre effektiv, sjukt dålig egenskap 🙁 måste lära mig hantera stress också, blir en otrevlig människa när jag är stressad. Blö!

  6. Johanna

    Usch ja! Tänk att man själv har en benägenhet att bygga upp stress för sig själv. Men det låter ju bra att du själv ser problemet och vill ta tag i det 🙂
    Jag bygger också upp stress inom mig, framför allt ekonomi och jobb tror jag. Sen blir jag också stressad om min familj smsar/ringer och vill ses. Vi bor ändå 2timmar ifrån varandra så jag borde väl bara bli glad över kontakten, men så slår stressen till istället.
    I maj får vi vårt första barn och min mamma har skojat om att hon kommer att bo hos oss första veckan. Gissa om det får mig att bli stressad, och lite arg. Jag antar att det löser sig självt när stunden väl kommer,men i dagsläget vill jag nog inte ens ha besök eller massa sms/samtal på bb. Likaså hemma vill jag nog vara i bebisbubblan utan telefonen. Jag blir nog mer instängd i mig själv nu under graviditeten.
    Hur kände du under första tiden med jason?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig <3 Förstår hur du känner! Jag ville BARA vara ensam med F i slutet av graviditeten och ville knappt lämna lägenheten. Och när Jason väl kommit till världen så träffade vi ingen på flera veckor. Fs mamma var förbi en snabbis då hon hade vägarna förbi Göteborg men annars ville jag inte ha besök alls utan ville lära känna vår nya familjemedlem ordentligt först. Alla gör som det känns bäst för dom,kram och stort lycka till med allt <3

  7. Jennifer

    Jag är precis lika, jag kan stressa upp mig hur mycket som helst över allt och ingenting och det värsta är att när jag går in i ett sånt där stresstillstånd så blir jag på så himla dåligt humör och blir inte nån trevlig flickvän/mamma. Jag jobbar också med det här dagligen och får ständigt påminna mig själv om att allt inte måste bli och vara precis som man vill exakt på en gång 😊 min kille är precis som fjordor verkar vara på den biten, hur lugn som helst och helt omöjlig att stressa upp. Haha tycker det är lite lustigt hur man kan finna varann och passa så bra ihop när man är så olika men det kanske är just det, att man kompletterar varandra =)❤ all kärlek till er och tack för all inspiration ni ger !

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig! Är precis likadan! <3 Så bra att du jobbar på det! Att vara medveten är ju liksom första steget i processen 🙂 <3 jaa, det är ju verkligen så!! DETSAMMA! Tack för så fina ord, kram <3

  8. Bea

    Hej Gabi!
    Stress är jobbigt. Som du säger får man nog sänka kraven och även planera in tid för återhämtning. 💕
    Jag såg ditt inlägg på insta och ville bara rådfråga en grej om det är ok. Mateus porslin är ju så himla fint. Håller det bra när man har det som vardagsporslin? Kör ni det i diskmaskinen? Tänkte samla på mig en ny serie och det kostar ju ändå lite så därför tänkte jag fråga dig som redan har det. 🌸 Kramkram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det är ju så <3 viktigt att inte glömma! Jaa, det håller jättebra. Vi använder vårt flera gånger om dagen och kör i maskinen och har inte upplevt några problem, kram

  9. Lisa

    Jag var jämt sån innan. Stressad deluxe. Men har faktiskt gått i terapi å lärt mej både hantera å stoppa mej själv. 🙂 Inte alltid enkelt. Men det går å bryta! 🙂 kram!

  10. Elin

    Önskar av hela mitt hjärta att jag var bätttre på att hantera stress och oro. Men tyvärr är jag likadan som dig, om inte värre. Just nu har jag en väldigt tuff period och det tar emot att gå upp varje morgon 😔

  11. kajsa

    Hej! hur reagerade fjordor när ni fick reda på att du var gravid? var det en planerad graviditet eller kom det som en chock?
    Är själv gravid och vi har haft oskyddat och vi båda visste om och sa att vi var redo.
    Men nu har min fästman panik! han vill inte längre och vill göra abort!!!!
    Jag klarar verkligen inte av att döda mitt eget barn som jag har i min mage och jag vet inte hur jag ska hjälpa honom för att komma över denna panik! Eller hur våran relation kommer att gå efter detta! Jag älskar han mest av han och så han mig… Men jag vet inte hur jag ska ta mig ur detta!

    1. Evelina

      Hej Kajsa. Jag blev så berörd då jag läste det du skrivit. Jag vill skicka pepp till dig och ljus energi. Jag förstår att det är jobbigt. Jag har själv varit i en liknande situation och jag håller med Gabriella. DU ska göra det du känner är rätt i ditt hjärta. Vill du behålla bebisen du nu bär då gör du det. Din fästman visste ju att ni provade och sa då att han var redo. Jag tycker ni ska prata om det. Varför han var redo då och inte nu? Det gjorde jag och min partner när det hände oss och då kom mycket fram om bakgrunden till paniken. Han borde stötta dig om han älskar dig och vara där för dig och bebisen. Men viktigtast av allt försök prata även om det är jobbigt. Så att ni står på samma sida i graviditeten. Men Det är DIN KROPP och DITT beslut.
      Om du vill prata av dig eller skriva av dig eller ha stöd så kan du maila mig. Jag arbetar gratis med att vara En Stödjande Syster. Det är någor jag startat själv och arbetar med då jag har erfarenhet av livets både ljusa och mörka sidor. Jag är Hälsocoach i grunden och jag har tystnadsplikt och jag är seriös.
      kontakt; evelinaisaksson9027@gmail.com
      eller 070 – 561 59 51 telefontid Onsdagar mellan 09.00 – 17.00 med reserverat för lunch 11.00 – 12.00
      Kram Evelina

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish