Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmÀntDagens frÄga

Att adoptera ett barn

Hej fina Gabriella 😉 jag har en frĂ„ga nĂ€r det gĂ€ller angĂ„ende adoption, skulle du/ni tĂ€nka er att adoptera ett barn om ni inte kan fĂ„ barn igen? Skulle vara sĂ„ intressant och fĂ„ veta vad du tycker och tĂ€nker om adoption? kram <3

Hej fina du! Jag tycker att adoption Àr nÄgot helt fantastiskt. Det Àr sÄ otroligt fint och jag Àr sÄ glad för bÄde barnens och förÀldrarnas skull. Man fÄr en möjlighet till att bilda familj och Àlska pÄ ett vis som man aldrig har Àlskat förr. TÀnk att alla som vill bli förÀldrar faktiskt kan fÄ lyckan att bli förÀldrar Àven om det inte gÄr biologiskt. Det Àr tacksamt! Och sÄ vÀrdefullt.

Jag kan berĂ€tta Ă€rligt för er att jag nog inte hade adopterat. Kanske om vi aldrig nĂ„gonsin hade blivit med barn frĂ„n första början men nu nĂ€r vi faktiskt har ett barn sĂ„ kĂ€nns det inte aktuellt. FĂ„r vi inga fler barn sĂ„ ser jag det som en ”mening”. DĂ„ fĂ„r det vara helt enkelt! Jag ser barn som en gĂ„va och tar inte för givet att bli gravid igen. Men jag hoppas! Det kanske lĂ„ter som att jag ljuger nĂ€r jag sĂ€ger att jag hade nöjt mig med ett barn (med tanke pĂ„ hur mycket jag tjatar om att jag vill bli gravid igen) men det Ă€r faktiskt sant. Jag Ă€r sĂ„ otroligt nöjd och tacksam varje dag och kommer aldrig att kĂ€nna att ”bara” Jason inte rĂ€cker till. Jag kĂ€nner inte att det Ă€r nĂ„gon pusselbit som saknas utan kĂ€nner mig hel. Jag kĂ€nner att vi Ă€r en hel familj och att det bara hade blivit ett plus i kanten om vi hade blivit Ă€nnu fler. Men det Ă€r inget som verkligen behövs. Nu kĂ€nns det nĂ€stan som att jag sĂ€ger emot mig sjĂ€lv lite, hehe.. FörstĂ„r ni hur jag menar!? Jag önskar ett till barn och det hade varit kul att fĂ„ bli gravid igen men jag skulle nog inte adoptera om det inte gick dĂ„ jag Ă€ndĂ„ Ă€r nöjd i dagens lĂ€ge med.. Är ni med pĂ„ hur jag tĂ€nker? Det Ă€r sĂ„ svĂ„rt att sĂ€tta ord pĂ„ mina tankar och kĂ€nslor men jag hoppas att ni förstĂ„r.

Hur ser ni pĂ„ adoption? Hade ni kunnat tĂ€nka er det alternativet? Jag tycker som sagt att det Ă€r SÅ fint och att kunna fĂ„ en familj trots att man kanske inte kan rent biologiskt. Hade vi inte fĂ„tt Jason sĂ„ hade vi nog funderat pĂ„ det Ă€ndĂ„. Men förmodligen inte nu utan om nĂ„gra Ă„r.

16143979_10211766656703227_1811995448_n 16144586_10211766656743228_750727898_n

En super-höggravid och less preggo-ella =)

Kommentarer

  1. Lisa

    Intressant inlÀgg! Jag har inga barn men vill ha i framtiden, dock kÀnner jag att om jag inte skulle kunna fÄ biologiska barn hade jag varit helt okej med det. Jag skulle hemskt gÀrna vilja adoptera oavsett! Det finns sÄ mÄnga barn i vÀrlden som tyvÀrr aldrig kommer att fÄ förÀldrar, kan jag minska den siffran med 1 kÀnns det vÀrt det! Kram <3

  2. A

    Jag och min man hade svĂ„rt att bli gravida, efter tre ivf och ett missfall sĂ„ blev jag tillslut gravida naturligt (tog ca 2 Ă„r totalt). Det var fruktansvĂ€rt jobbig tid. Hann fundera lite kring adoption MEN jag var samtidigt rĂ€dd att tĂ€nka sĂ„ lĂ„ngt. Ärligt talat sĂ„ var nog inte adoption ett alternativ för mig. Det viktiga för mig var att fĂ„ vara gravid och föda. jag hade nog Ă€ndĂ„ inte orkat gĂ„ igenom den processen ocksĂ„. Men sĂ„ fantastiskt att möjligheten finns. Nu hoppas vi att vi kan fĂ„ ett syskon sĂ„ smĂ„ningom, precis som ni <3

  3. Hannele

    Ärligt talat sĂ„ Ă€r det en jĂ€ttefin tanke men nej det Ă€r inget alternativ hos mig.

    DÀremot skulle jag jÀttegÀrna vara en stödfamilj eller nÄgot liknade sen nÄgon gÄng i framtiden men det kommer nog aldrig bli ett ja till det pÄgrund av min bakgrund.

  4. Camilla 36 Är och ensamstÄende 10 barnsmamma

    HÄller med Madde ,det Àr jÀttesvÄrt att adoptera,minsta lilla som inte skulle vara ok med nÄgot sÄ blir man inte godkÀnd.
    Det kan vara allt frÄn dumma tonÄr till en sjukdom man har eller fel lÀggning osv.
    Men tanken Ă€r jĂ€ttefin ,jag hade helt klart kunnat adoptera om jag inte kunnat fĂ„ barn.😊

  5. Anna

    Om vi lÄtsas att du inte hade nÄgra som helst problem att bli gravid, hur mÄnga barn till skulle du vilja ha? Kramar och förstÄr exakt ditt tÀnkesÀtt och hÄller med! <3

  6. .

    Fast ALLA KAN INTE bli förĂ€ldrar genom adoption, förstĂ„r inte hur sĂ„ mĂ„nga kan tro att det Ă€r sĂ„ enkelt att adoptera…?! Massa saker kan sĂ€tta stopp för det! Det Ă€r INTE en enkel process!

  7. Simona

    TÀnkte Ä kÀnner som du. Jag har tvÄ barn och kÀnner mig sÄ hel och nöjd.
    StÀller gÀrna upp pÄ att bli stödfamiöj senare nÀr barnen Àr Àldre. Eller sÄ tar jag till mig barnens kompisar om nÄgon av dom skulle ha det mindre bra hemma.
    Men adopterar nog inga barn.

  8. Madde / ★ Livet som mamma, lĂ€rare och doula i Dalarna ★

    Tycker det Àr lite sorgligt dock att sÄ mÄnga tror att det bara Àr att adoptera. Det Àr en riktigt lÄng process och blir svÄrare och svÄrare att fÄ igenom en adoption. FrÄgor om sexlivet, kollar pÄ lÀmplighet, gifta i 4 Är. Sedan vÀntan, pengarna och osÀkerheten pÄ det. TyvÀrr har vÀl sÄdana som Madonna och Angelina Jolie fÄtt det att verka som man bara kan Äka till Kina och hÀmta med sig ett barn. Riktigt sÄ ser det ju inte ut.
    HÄller med dig att det Àr en fin handling verkligen, men jag tÀnker mest pÄ frÄgan du fÄtt.

    1. Molly

      Hade jag kunnat adoptera istĂ€llet för att skaffa ett biologiskt barn sĂ„ hade jag gjort det. Det lĂ„ter sĂ€kert jĂ€ttemĂ€rkligt och jag förstĂ„r att det sĂ€kert sticker i ögonen för vissa, men för mig har det kĂ€nts sĂ„. Ända sedan jag var 16 har jag lĂ€st allt jag kunnat komma över om adoption, kollat upp statistik, följt adoptionsbloggar mm, men tyvĂ€rr Ă€r det inte alls lĂ€tt att adoptera. T.ex. mĂ„ste man vara 28-30 och gift för att adoptera frĂ„n mĂ„nga lĂ€nder och nĂ€r jag var 19 hade min barnlĂ€ngtan vuxit sĂ„ stark att jag inte kunde vĂ€nta lĂ€ngre. Nu sitter jag med en liten pĂ„ 1 Ă„r och 4 mĂ„nader, 21 Ă„r gammal, och drömmer fortfarande om att adoptera i framtiden.

    2. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag Àr inte alls insatt men vet att det Àr rÀtt svÄrt och en lÄÄÄng process att gÄ igenom. Men förmodligen otroligt vÀrt det i slutÀndan, kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej pÄ dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag Àr 25 Är, lycklig i livet och mamma till tvÄ underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mÀklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det Àr kul att hÀnga med i bÄde med och motgÄng, ta del av min trÀning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish