Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Jag tog sjukt illa upp

Igår när jag vaknade på morgonen och skulle blogga och gå igenom kommentarer så möttes jag av en kommentar där jag blev påhoppad för att bära äkta päls och att denna tjej nu skulle avfölja mig. Hon skrev att jag hade tappat en trogen läsare och ”uschade” mig.. Ni kan läsa kommentaren under detta inlägg. Jag försökte att bara se förbi hennes ord men jag tog illa vid mig. Inte för att hon trodde att jag bar päls utan mest för att hon skrev det som att hon var SÄKER på det. Man kan ju faktiskt FRÅGA istället för att göra ett direkt påhopp baserat på några bilder.

Jag är inte perfekt.. Jag äter gelatin ibland, har ett par uggs, bär produkter i skinn då och då.. Jag står för att jag inte är 100% där. Och vill man inte kalla mig för vegetarian då så är det helt okej. Jag behöver inte placeras i ett fack. Jag kallar mig för vegetarian för att jag inte äter kött men vill man säga något annat om mig så tänker jag inte tjafsa om det. Jag äter inte kött och försöker att undvika mjölkprodukter. Jag bär inte päls heller för den delen!

Jag visste inte hur mycket djurplågeri som låg bakom ett par uggs och kommer aldrig mer att köpa något från det märket. Det var ni som upplyste mig om detta och det är jag tacksam för. Kommer dock varken att slänga eller sluta använda dom skorna jag/Jason redan har.

Det jag vill komma till är att jag gör fel ibland jag med. Jag ber om ursäkt för det och gör om och gör rätt. Men nej, det var INTE päls på mössan! Idag kan man tillverka fuskpäls som är VÄLDIGT lik äkta päls. Jag tycker päls är snyggt men skulle inte vilja ha päls från djur. Så nu vet ni alla som har funderat. Och jag står verkligen för att jag INTE är perfekt inom ämnet. Jag önskar att jag vore men jag ÄR INTE det. Ser upp till alla som utesluter allt animaliskt och tycker att ni gör helt rätt. Vi gör alla vårt bästa hoppas jag. Jag bloggade lite mer om hur jag tänker med kosten och så här (klick!).

15801061_10211588558090873_196054674_n

Två pälsbollar som inte är gjorda av djur! Och INGEN mössa jag äger är gjord av djur. Lovar, lovar, lovar!

Kommentarer

 1. J

  Jag tycker inte man ska stå och peka finger för någon har päls om man själv använder uggs och skinn. Ungefär som att ha päls och gapa om att någon har skinn… ingenting säger att djuret som skinnet kommer från har lidit mindre än djuret pälsen kommer från. Min åsikt bara!

 2. Nicole

  Var är mössorna köpta? Jag vill så gärna ha en sådan mössa men hittar bara med äkta päls, vilket jag inte vill köpa 😕 Gott nytt år 😊

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Den ljusgrå är min och den är köpt av @emejan på instagram 🙂 den andra är min väns så vet inte var den är ifrån, kram <3 detsamma!

 3. Ellie

  Om det är ull i mössorna, eller några andra klädesplagg, så är dom gjorda av djur och deltar lika mycket i djurplågeriet att få fårskinn till kläder och kött i disken. Samma med silke. Jag började läsa på om det för ett år sedan och tycker det är fascinerande hur mycket man inte vet om sånt som inte är uppenbart. Jag tycker det är viktigt att om man inte äter kött för djurens skull så bör man tänka en extra gång, för om man köper skinn eller ull så BÄR man ju resultatet av djurets lidande och död. Det är tufft att undvika ull och skinn, men ju fler som gör det desto mer produkter som är djurvänliga kommer ut på marknaden. Tycker det är viktigt om man bryr sig om djuren. Du kanske tycker det är jobbigt och blir ledsen av att tänka för mycket på det, men det är ingenting jämfört med alla djur som lider där ute.

 4. Natti

  När du ändå tar upp detta så frågar jag (i all välmening) hur du ser på smink? Kör du CF/veganskt eller köper du loreal, maybelline osv som är djurtestat? Har sett att du köper Maria nila och det var via dig jag fick upp ögonen för det veganska märket och även via vidare efterforskningar mer för vilka CF sminkmärken som finns. När jag sedan bestämde mig för att byta ut allt mitt smink insåg jag hur många (bättre) alternativ det fanns till mitt vanliga smink.
  Jag är inte vegetarian helt men är nästan det. Det är tyvärr för mycket jag är allergisk mot för att kunna vara det fullt ut :/ dock så försöker jag dra mitt strå till stacken och undvika så mycket djurtestat och skinn/läder osv som möjligt. Men åter till min fråga: hur ser du på det med smink? 🙂 gott nytt fina ni!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jag har en del som är djurtestat tyvärr 🙁 förstår hur du tänker.. <3 tycker ju att det är fel och ska försöka bli mer medveten om vad jag köper för smink! KRAM och detsamma <3

 5. Julia

  Hej Gabriella!
  Ta inte åt dig, alla bidrar till miljön på sitt sätt och du är grym som gör allt du gör! Gällande UGG så gissar jag att du har fått information om en fruktansvärd video som cirkulerade på Facebook som påstod sig visa tillverkningen av UGG. Det som dock inte verkade vara tydligt var att den videon visade hur tillverkningen av falska kopior går till, alltså inte äkta UGG. Äkta ugg tillverkas inte i Asien. Läs mer om detta här: http://www.metro.se/artikel/djuren-flås-levande-för-att-bli-skor-xr. Och såhär säger UGG själva om tillverkningen: https://m.youtube.com/watch?v=oGJ84pl3NbQ

  Sedan är det ju en egen diskussion huruvida man ska bära djur över huvud taget. Men så länge dina och Jasons skor är äkta så har de ingenting med den videon att göra. KRAM <3

 6. Elsa

  Du ska verkligen inte ta åt dig av en sådan idiotisk kommentar. Tycker du är verkar vara en fantastisk djurvän på alla sätt. Du hade en väldigt stor del i mitt beslut om att bli vegetarian för ca två år sedan, så tack för det! Många kramar:)

 7. Ida

  Jag förstår att du tog illa upp, även om det var en korkad kommentar. Du tog ju illa upp för att du bryr dig om djuren! Jag tycker du gör mer än mycket för djuren och hoppas att personen som skrev har lärt sig en läxa… kram!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jag har ju en del saker i skinn men just päls undviker jag gärna. Skinn blir ju på något vis ”över” från köttindustrin som en biprodukt medan päls är totalt onödigt och enbart slits av djuret som sedan inte heller kommer till användning på fler vis.. 🙁 så tänker jag iallafall, kram

 8. Alva

  Asså finaste Gabbi. Du är en stor förebild till mig Du förtjänar inget skit från människor som inte vet nånting om vad du köper till finaste o sötaste Jason! Du är helt fantastisk o världens finaste mamma till Jason o fru till Fjodor! Kram o Gott nytt år till er! <3

 9. Alexandra

  Gabriella, kom ihåg att världen är inte svart och vit. Någonsin. 💖 Jag själv tex skulle inte se upp till den som väljer bort allt animaliskt för att istället ersätta det med ännu större miljöbovar. (Å jag har levt som vegan) Men jag försöker och har en önskan om att prioritera vår planet före det mesta. Å jag sopsorterar rätt dåligt ändå. Vi alla är så snabba på att dömma. Om du bar en mössa utav vargpäls som du köpt på jokkmokk marknaden gör du mer för planeten än att bära en mössa i fejkpäls. Låter bakvänt men så är det. Människor dömmer till höger och vänster och du kan inte få alla nöjda. Det är inte meningen heller 🙂 Jag känner inte dig alls men jag tror du är en väldigt godhjärtad och fin person oavsett om du har oatly havredryck, bär skinnjackor och äter skumbananer med gelatin en lördag. 🙂 Ha en underbar nyår! Kram @absomamalutely

 10. Christer Eklund

  Att man äter veggo-mat då och då betyder inte att man är vegetarian, Sedan kan det även vara bra att äta just vegetarisk mat då och då. Sedan är det så också att en person gnäller bara för att det syns på ett par bilder. Jag tycker det är helt sjukt över att folk antar och folk säger si och så om en bara för att man ibland skriver eller publicerar en bild eller text.
  Jag bloggar då och då, men får sällan eller inga kommentarer, men jag försöker blogga och skriva om det som faller mig in.

  Jag tycker också om att läsa andras bloggar då och då. Jag har fastnat en del för bloggar som din och andras. Jag vet inte varför, men din och någon mer känns så familjär och trevlig och så vidare.

  Att känna sig så påhoppad av ett sådant inlägg känns inte alls bra. Jag tycker att personen i fråga borde tänka både en och tre gånger innan man ens kommentera. Konstruktiv kritik och frågor är en sak, men när det börjar bli personangrepp och massa annat, ja då börjar jag bli riktigt arg. Nästan till mobbing och andra trakasserier som jag inte heller gillar. Du gör din grej med Vlogg och blogg och det gillar jag. Tack för det!

 11. Trebarnsmamma

  Visst känns det som om man så fort man väljer bort kött förväntas välja bort allt animaliskt. Ingen i vår familj äter kött. Vi väljer också helt bort gelatin (även i mediciner). Däremot föredrar vi skinn/läder/mocka/ull framför alternativ som är sämre för miljön (barnen ger vi hellre ekologiska skinnskor än Gore tex-behandlade skor), vi föredrar stearinljus före paraffinljus trots att de svanenmärkta stearinljusen innehåller animaliskt fett, våra barn får äta honung men inte socker osv.

  Det känns som om man bara för att man gått ett steg förväntas man bli Hel-vegan. Jag har faktiskt tröttnat på det…

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jamen ellerhur!!!! Ingen skulle ju fråga någon som äter kött samma sak känns det som. Man får helt plötsligt ännu högre krav på sig för att man väljer bort något.. KRAM

 12. Evelina

  Alltså DU ÄR fantastisk och en SÅ stor inspiration! Jag håller med dig. Man kan fråga istället för att hoppa på någon för sådant man läst eller sett på bild. Jag har själv en ”päls” jacka och en mössa med en ”päls” boll på och har fått en del stora ögon och höjda ögonryn. Inget av pälsen är äkta och skulle inte kunna bära äkta päls. Men att bara göra ett påhopp utan bakgrundsfakta och kunskap är så fel. De är fel att göra påhopp annars också!
  DU är en jätte fin person och jag är så glad att jag hitta din blogg. Fortsätt som du gör! Tack för en fin stark och ärlig blogg.

 13. Sara

  Jag kan bara inte fatta hur folk orkar lägga sig i saker man inte har mer att göra! Om man följer dig regelbundet tycker jag dessutom du varit väldigt tydlig med hur du ser på ditt sätt att vara/inte vara vegetarian. För mig är din ståndpunkt helt solklar! Tycker för övrigt att klimatet här inne generellt är så himla fint och gulligt att såna som reagerar sådär gott kam avfölja! Dom vill vi inte ha här!
  Gott slut och gott nytt år fina du! <3

 14. Becka

  Men oj! Jag förstår att du tog illa vid dig, men tycker det är onödigt att ge den tjejen så pass mycket plats som hon nu får, Vi vet hur du känner kring päls, kött osv. Du behöver inte försvara dig mer eller ta illa vid dig. Bara att radera kommentaren och gå vidare med livet

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Uppenbarligen så vet inte alla det med tanke på att jag fick en sådan kommentar 🙂 tycker att din kommentar är minst lika onödigt i så fall. Kram och gott nytt år!

 15. N

  Be inte om ursäkt. Du gör vad du kan och delar med dig på ett fint vis. Imponerad av er med stora bloggar att ni pallar med allt smutskastande, antagande, påhopp och elakheter folk häver ur sig. Gott nytt år från Skåne!!

 16. sanna

  Hej. Jag lade märke till en annan kommentar där man också antog att du bar äkta päls och ska poängtera det. Helt ärligt varför inte sköta sitt och skita fullständigt i vad andra gör. Man kan fråga istället för att anta saker. Du ska verkligen inte behöva be om ursäkt. Bara för att du är en offentlig person så är det inte ok att man säger vad som helst. Jag blir så trött på sånt. Du väljer precis själv hur du vill göra. Tycker att de är alltfler som verkar tycka att det är ok att säga vad som helst. Jag hoppas verkligen intr du tar åt dig av elaka kommentarer.

  Gott nytt år på dig! Och hoppas att ni får ett underbart nytt år.

  Kram från en mamma till en annan!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Alltså tack!! Man blir så ledsen av folk som tar sig friheten att anta och skriva vad som helst.. 🙁 Stor kram och detsamma <3 <3

 17. Jessica :)

  Hej!
  Jag har läst din blogg ett tag nu och jag tycker att du verkar vara en jättego person. Varje gång som jag tycker att livet här uppe i Umeå(flyttade hit i höstas) känns mörkt och tråkigt så läser jag din blogg just för att dina inlägg får mig på lite bättre humör. Du har så många fina tips på hur man gör vardagen lite mysigare.
  Jag förstår att den där kommentaren gjorde dig ledsen men tänk såhär. Du gör i alla fall något för att göra skillnad och det är långt mycket mer än vad många andra gör. Alla har olika åsikter om vad som är rätt och fel gällande vegetarianer och veganism. Att hitta något som funkar här och nu är enligt mig det viktigaste och sen kan man förändra allt utifrån vad man vill/kan och lär sig över tid.
  Kram

 18. Millie

  Fina du! Du ska inte ens behöva förklara dig för folk har inte med de och göra.😲
  Vill hon tro att du bär äkta päls så låt henne göra de, hon förtjänar inte den uppmärksamheten, tråkigt när folk ta förgivet saker och tro säg veta allt om ens liv. Du förtjänar inte såna följare ändå så hon gjorde nog dig bara en tjänst att sluta följa dig. Alla gör så gott de kan och väljer helt och hållet hur de vill leva sitt liv och de ska ingen annan komma och styra och ställa. Såna här följare har jag också haft och det är så otroligt tröttsamt. Du är så duktig och tänk så många som ser upp till dig och din familj och ni är i mina ögon en väldigt fin och ödmjuk familj. Kram fina du 💖

 19. Agnes

  Det är väldigt svårt att undvika produkter från djur till 100%. Jag tycker du gör tillräckligt och mer där till genom att välja bort köttet.
  Tack för en underbar blogg och för att du ger mig så otroligt mycket inspiration! <3

 20. Simona

  Är man en dålig människa för att man äter kött har päls ? Har dock aldrig päls men äter kött! Är jag sämre människa då? (Till personen som gav den onödiga kommentaren!)

 21. Sandra

  När jag såg mössorna tog jag förgivet att det inte var äkta päls. Dels för att du är vegeterian och dels för att alla vet väl hur mycket djuren plågas för sin päls. Uggsen hade jag inte heller en aning om tills för ett par veckor sedan, men päls… ingen nyhet precis.

  Så trist med sådana kommentarer och jag hoppas du skakar av dig dom ❤

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish