Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Lördagsfrågor

Hur många husvisningar har ni varit på?

Vi har varit på kanske tio stycken totalt! Kanske fler egentligen.. Jag vet inte exakt! Vi var på en nu i veckan och vi ska på en nästa vecka. Just nu kikar vi mest för att vi vill veta vad vi vill ha mer exakt. Småsaker som man kanske inte tänker på så mycket upptäcker man snabbt när man går på visningar. Vi vill också veta mer säkert vilket område i/lite utanför Umeå vi vill bo i.

Har ni haft riktigt dåligt med pengar någon gång? Hur klarade ni er då? 

Ja, det ha vi. Vi har haft månader där vi stressat över om vi över huvud taget kommer kunna att betala hyran. Vi har haft tuffa tider! Tack och lov så är dom förbi idag och jag hoppas att vi aldrig ska hamna där igen. När man har det tungt så handlar allt om att planera. Gör en budget och skriv ner exakta inkomster och utgifter. Ha stenkoll hela tiden på var pengarna går!

När ska Jason börja på förskolan? Har ni ställt honom i kö ännu?

Förmodligen så blir det 2018 någon gång! Vi har inte ställt honom i kö men tänkte göra det nu i januari. Tanken är att vi ska åka runt och besöka lite förskolor för att sedan bestämma oss för vilken vi gillar mest. Vi är dock redan nu ganska säkra på var vi vill att han ska gå då F gick där när han var liten (och vi har hört så mycket bra om den från nära och kära). Men ja, det skadar ju inte att titta runt så vi ska ändå göra det även fast valet nästan är gjort till 100%.

Har du haft ångest någon gång? Över vad i så fall? 

Ja, det kan man nog säga att jag har haft (och har!) ibland. Jag har ofta ångest över att jag bränner för mycket pengar. Det är något tillbakakommande men något som jag har lovat mig själv att jobba på nu under 2017. Jag hade ofta ångest till och från när jag gick gymnasiet också kommer jag ihåg.. Över skolan, över vänner, över jobbet jag hade.. Jag är en person som lätt får ångest när jag stressar upp mig för saker.

Hur ser brösten ut idag efter att du har ammat i över ett år? Har du planer på att sluta snart? 

Dom ser helt klart annorlunda ut idag. Dom gjorde inte det till en början men nu är dom absolut inte som förr. Formen är ungefär samma men dom känns helt klart ”tommare”. Vet inte riktigt hur jag ska förklara men ni som har ammat förstår nog hur jag menar. Jag måste erkänna att det är lite jobbigt och att jag har svårt att acceptera det till och från (fast jag VILL acceptera det).. Det blir dock lättare när jag tänker på att min kropp faktiskt har gått igenom en graviditet, en förlossning och att jag dessutom har ammat i över ett års tid. Jag känner mig stolt över att jag har producerat mat till en bebis som gått upp nästan 11 kg i vikt sedan han kom till världen.

Och har jag planer på att sluta amma? Ja, det har jag. Men inte riktigt ännu. Om ett par månader kanske! .F har börjat lägga mini på kvällarna allt mer så han är inte längre beroende av bröstet för att somna heller.. Vi konstaterade faktiskt här hemma för någon vecka sedan att amningen börjar fasas ut mer och mer av sig själv. Jag tror att det kommer att ta slut naturligt inom ett par månader just för att intresset för bröstet blir allt mindre och jag producerar mindre mjölk. Vi får väl se! Jag håller er uppdaterade om hur det går =)

Hur ser du på offentlig amning idag? Vågar du? 

Svar JA! Jag har inga problem med att amma offentligt längre. Jag blir arg på mig själv när jag ser tillbaka på alla gånger jag låst in mig på en offentlig toalett för att MATA mitt barn. För det är just det amning handlar om. Jag blir ledsen när jag ser tillbaka på gångerna jag valt att stanna inne för att jag har varit osäker på om det finns något ställe där jag kan låsa in mig och amma.

Från att ha varit gravid och inte alls haft en önskan om att amma (jag tyckte att amning kändes lite äckligt och obehagligt) till att amma en 14månaders och inte skämmas minsta lilla för det. Jag har utvecklats så mycket på bara något år och jag tänker helt annorlunda nu jämfört med då. Jag vill skicka en stor peppkram till alla er nyblivna mammor där ute som vill amma offentligt men inte vågar. DU klarar det!! Du är grym! <3 <3 Man får mata sitt barn HUR man vill och VAR man vill.  Jag vet att många nyblivna mammor läser min blogg och att vissa knappt vågar gå ut och fika med vänner för att dom är oroliga för att behöva ta fram bröstet bland folk. Ska det vara såhär? Nej! Det är snart 2017 och vi ska våga, våga, våga. Så amma var ni vill och hur ni vill tycker jag.

15577480_10211467502504559_607406560_n

Bjuder på en amningsbild bara för att jag tycker att det är bland det naturligaste i världen! <3 Läs mer om amningen här. 

Kommentarer

  1. Gabriella Ståhle

    Åh vad kul att du gått Waldorfgymnasium. Men vad synd att du inte gillade det :(! Tyvärr har nog waldorfskolorna alltid haft lite problem med gymnasierna. Men säkert för att konkurrensen är så hård också! Jag är själv waldorflärare dock i grundskolan. Men jobbar som förskolechef för två waldorfförskolor! Lycka till med valet!

  2. Becca

    Hej! Tack för en jättetrevlig och inspirerande blogg! Läste precis ditt inlägg och amning och hur det påverkar brösten. Jag känner så väl igen mig i dina funderingar kring hur brösten kommer se ut efteråt och jag var också lite orolig efter att ha hört så mycket om ”tomma påsar” osv. Jag vill bara säga att efter första barnet kändes brösten väldigt främmande precis när jag slutat amma, Samma bröst men liksom tomma. Men efter ett tag återgick de till samma form osv, vilket jag faktiskt inte trott! Samma efter andra barnet. Efter tredje barnet kan jag se lite skillnad, inte lika fylliga och uppnosiga, men det kan också vara åldern. Vid 40 känns det som att kroppen inte är lika fast längre☺ åh andra sidan syns ingen skillnad med kläder på och min man verkar knappt förstå vad jag menar och älskar min kropp mer än någonsin☺☺jag har nog också förlikat mig med att kroppen förändrats med åldern, men tycker samtidigt att det är häftigt att ha gett liv till 3 barn och har en frisk stark kropp… Lite tankar från mig. Ha en jättetrevlig dag och hoppas lillen kryar på sig.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tusen tack för snälla ord 🙂 Och tack för att du delade med dig. Jätteintressant att läsa. Förstår att du känner så!! <3 Din kropp är ju helt fantastisk som har gjort det! 🙂 <3 stor kram och tusen tack, hoppas du får en fin vecka <3

  3. Elin

    Vill bara säga att du ser ut att ha SJUKT snygga bröst, helt ärligt. Hoppas mina ens ser hälften så bra ut när amningen är klar.

  4. Evelina

    Tack att du skriver så bra! Jag känner igen mig i de med att amma. Jag helammade min son tills han var 1,5år och de var helt rätt för mig. Men ÅH SÅ MÅNGA GÅNGER jag stängt in mig på toaletter eller satt mig i skymundan för att amma 😮 som om jag var något skändligt o äckligt som skulle gömas undan för att jag skulle ta fram ett bröst. Näe håller med amma där man vill och där man är! men vet hur det kan vara. Helammar dottern som är 3 månader nu o trotts andra barnet så kan jag ibland känna den där osäkerheten då jag ska amma. Det där att ”är det okej?” SÅ SKA INGEN MAMMA BEHÖVA KÄNNA!! och ville oxå säga att oroa dig inte för att brösten känns tomma nu då du ammat. De återhämtar sig. Kan ju bara prata utifrån egen erfarenhet o mina återhämtade sig då jag slutat amma o då mjölken försvunnit. Blev ju inte som innan jag var gravid men de fick tillbaka formen o blev inte alls ”säckiga” som jag hade fått höra att de skulle bli. DU är vacker som du är och du duger som du är. Ville bara säga det. Jag vet att ångest/oro kring kroppen är jobbigt o jag tror alla kan känna igen det. Men du är vacker! Stor Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Låter ju underbart <3 förstår dig verkligen!! 🙂 och instämmer till 100%. Vad härligt att höra att dom "hämtar sig" lite iallafall. Får hålla tummarna att mina gör det med sen 🙂 Stor kram och detsamma!

  5. C

    Du skriver så bra och välskrivna inlägg. Jason kan vara en av dem sötaste bebisarna. Menar du att han väger nästan 15kg (när du skrev att din kropp gjort att han vuxit 11 kg sen han föddes?) han ser så liten ut, därför jag fråga. Kram <3

  6. Johanna

    Hej! Följer din blogg utan att någonsin kommentera men TACK för att du peppar i fråga om amningen. Ammar idag mitt andra barn och har haft otroliga problem med amningen både med ettan och tvåan vilket gjort att jag måstat använda amningsnapp och oxytocinspray. Det går inte att gömma brösten och amma diskret när nappen ska på och barnet inte hittar bröstet eller orkar suga tag. Blickar och kommentarer är många, tårarna likaså. Idag klarar jag mig utan napp vilket gör amningen mer diskret, intalar mig dock att det bara är bröst och att vi som är starka nog att bana väg för de mindre starka måste göra det. Brinner verkligen för ämnet och blir lika glad varje gång någon tar upp det. Så TACK!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack själv!! 🙂 <3 åh förstår! Så starkt och fint av dig att du står på dig och ammar ändå. GRYM är du!! <3 och du har helt rätt fina du! Jag tänker likadant. Och brinner också för ämnet som du kanske märker hihi 🙂 STOR kram och tack själv!

  7. Nellan

    Hej Gabriella älskar verkligen din blogg det är mycket igenkännande från min sida. Lite nyfiken dock när du skriver att Fjodor brukar lägga Jason, vad har ni för nattrutiner? Nyfiken mamma till 6 månaders bebis. Kram 😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Antingen så ammar jag till sömns eller så tar F honom och klappar huvudet, nynnar en sång och klappar honom på huvudet. Han brukar också massera hans små händer försiktigt. Då blir Jason JÄTTEtrött av någon anledning. Han släpper all fokus på allt annat och tittar bara på hur pappa masserar hans händer tills han somnar, haha 😀 tror hans mamma har lärt honom den taktiken och att hon gjorde så på sina barn 🙂 kram kram

  8. Johanna

    Jag liggammar till sömns om kvällarna och min snart tio månader gamla lillkille kan inte somna på annat sätt nu. På dagarna sövs han i vagnen av vem som helst, men under kvällarna är det bara jag och bröstet som gäller. Jag känner mig väldigt låst ibland. Hur söver Fjodor Jason?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Han brukar massera hans små händer försiktigt och så brukar han klappa hans huvud och nynna en sång. Det brukar ta kanske 20 minuter för honom att lägga honom men det går framåt iallafall 🙂 <3 förstår att du känner så! Man får som "huvudansvaret" på något vis när man ammar. Kram <3

  9. Sofia

    Jag har en dotter som är född i januari i år, så hon är ett par månader yngre än din Jason. Jag ammar fortfarande hennes till sömns och när hon vaknar om natten, just för att det är, och har alltid varit, totalt omöjligt att söva henne på annat sätt. Jag har aldrig tyckt att amningen var mysig, har velat sluta länge men det har inte funkat. Hon har inte ätit annan mat, vägrat flaska, vägrat napp, men nu har vi fått ner det till bara nattetid iaf. Det är så skönt att höra att det verkar som att amningen fasas ut ju äldre Jason blir, för själv är jag nervös över att behöva fortsätta tills min dotter är 3-4 år, haha! Jag är såå trött på amningen, men fortsätter för hennes skull! Hon har ingen annan tröst än och vi har redan testat allt för att sluta. Men det slutar bara med att hon gallskriker och vi är två trötta föräldrar, med dåligt samvete för att vi tar bort hennes trygghet. Så jag håller tummarna för att det försvinner automatiskt här oxå 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår fina du <3 Så duktig du är som har kämpat på ändå! 🙂 Tror att det kommer att fasas ut naturligt fina du. Så oroa dig inte för det, haha 😀 förstår dock att du gör det. Har också tänkt den tanken flera gånger då vår son alltid har varit huuur tuttig som helst 🙂 kram <3

  10. Gabriella Ståhle

    Besök Waldorfförskolan i Umeå! Kanske är för långt bort för er beroende på var ni bor. Men har hört mycket gott om den. 💖

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, vi ska dit 🙂 har gått gymnasiet där men det var inte så bra (enligt mig). Förskolan har jag dock hört bra om 🙂 kram <3

  11. Josefine

    Går det att amma Jason offentligt nu? Jag har en bebis på 13,5 månader och det går inte, han är för nyfiken på allt runt om kring 🙈

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha förstår dig! Ja, det går en liten stund men vi har samma ”problem”. Han vill ha bröstet en liten stund men sedan blir omgivningen för intressant 😛 kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish