Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Sovmorgon och träning

Hej fina ni!

Hoppas att ni mår bra och hade en trevlig Lucia igår.

Idag kör i en lugn dag och startar den med en sovmorgon. SÅ SÅ skönt och det var underbart att få sova ut. F har fått feber här hemma och den kom helt plötsligt under gårdagen.. Himla typiskt att det blir så då han verkligen hade kommit igång med träningen igen. Kommer ni ihåg att jag skrev för ett par dagar sedan att det alltid blir så att vi blir sjuka när vi äntligen kommer igång? Standard med andra ord.. Aja, jag ska iallafall träna idag och har bokat upp mig på ett pass. Tänkte ta en promenad både till gymmet och tillbaka också. Välbehövlig tid med mig själv! Så får killarna mysa på där hemma. Ikväll ska jag mysa med min fina Sara som jag har saknat såå mycket =) Vi ska dricka té och snacka ikapp i ett par timmar bara.

Annars gjorde jag så SJUKT god ”korv”stroganoff igår! Ska dela receptet med er nästa gång jag gör den. Tänkte slänga ihop den en gång till innan veckans slut. Hade i massor med grönsaker och chili. Mums!

Önskar er en härlig dag! Stor kram <3

15555655_10211422585741668_742880354_n

Blev bjuden på sååå god brunch hos min fina Hanna igår! Älskar dessa scones med morot och chiafrön i. Känns så himla mycket matigare än andra. Och så smoothie på hallon och lite varm choklad. Ägg åt vi också och drack juice! Och sedan kom hennes syster med smörgåstårta som hon hade gjort själv. Jag rullade typ hem sen, haha.

15554934_10211422584581639_1938255491_n

Mini älskar att trycka på min näsa och peta på mina ögonlock, haha. Underbara unge!

15451093_10211422584661641_1509793650_n

Åt avokadopasta hemma hos Tove igår! Supergott och enkelt.

15494158_10211422585661666_402463496_n

Och så hade vi lite fika till. Många undrar ju om vi alltid äter upp allt vi tar fram och det gör vi såklart inte. Brukar oftast bara äta en liten bit av något och sedan får det vara bra. Kände att jag kanske ska förklara det då det är en återkommande fråga =)

Kommentarer

  1. Caroline

    Hej! Har en fråga som du självklart får bestämma själv om du vill svara på 🙂 Har förstått att ni samsover med J? Hur gör ni när ni lägger honom? Och hur gör ni för att liksom få tid för varandra du och din man?

    Jag har en son på 5 månader som bara somnar vid bröstet! Så jag liggammar honom till sömns i vår säng och så äter han några gånger per natt. Han gråter så fort man lägger över honom i egen säng så jag ligger kvar med honom i sängen, vilket gör att jag inte har någon direkt egentid med min man.. Han rullar mycket, så vågar inte riktigt lämna honom i vår säng och han vaknar lätt om jag inte är nära… Jag tycker att det fungerar bra att han sover med oss, känner att han blir tryggare och då blir jag tryggare!. Han verkar liksom behöva mycket närhet. På dagtid har han senaste månaderna ”lärt” sig somna i vagnen också.

    Men känns som att ”alla andra” tycker att han ska sova i egen säng etc och att vi gör en dum grej som inte tar striden på kvällen för att få honom att sova själv! Vilket gör att jag liksom tvivlar lite på hur man ”ska” göra! Förlåt för världens längsta och mest oklara kommentar! Behöver mammapepp känner jag!😔

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, precis! 🙂 jag ammar honom till sömns vid 19 eller 20 (han brukar bli trött då) och sedan har vi egentid resten av kvällen 😀 då sitter vi i vardagsrummet! Förstår dig fina du! Det gjorde Jason också när han var mindre. Men det kommer en tid när han kommer fortsätta sova och du kan smyga ut och mysa med din man!! <3 Jag har dock ingen erfarenhet av att lägga över i egen säng då Jason alltid har sovit hos oss. Tycker att du ska stå på dig!! VARFÖR skulle han behöva sova i egen säng?? Han har ju legat i din mage i 9 månader och fått vara nära.. Vissa barn VILL vara nära och då ska dom ju få vara de också!! Tycker att du gör helt rätt fina du. Står på din sida! Alla barn är olika och man ska ta vara på deras behov. 🙂 Stor kram finis! <3<3

    2. Emelie

      Hej! Nu svarar jag på en kommentar där du kanske inte vill ha svar från mig. Men angående att du känner dig pressad från personer i din omgivning om att bebisen ska sova i egen säng. Stå på dig! Gör det som funkar och som gör både dig och bebisen glad och trygg. Min dotter sover fortfarande i våran säng ibland, inte alls ofta men det händer och hon är 2 år 😊 Jag hade henne bredvid mig så länge hon behövde och väntade ut tills hon själv blev redo för att sova i egen säng. Nu mera går det att fråga henne vart hon vill sova och hon föredrar sin säng. Det viktigaste är att se de behov som finns, skriker bebis så är det ett behov som inte tillfredsställs, skriker bebisen när den ligger ensam så är behovet av närhet inte tillfredsställt. Dagen kommer, när du kommer kunna smita ut och bebisen sover vidare. Annars kan du ju be sambon/pappan komma in till sängen och vara med under nattningen.
      Hoppas allt går bra och gör som du själv känner. Det är du som är mamma och väljer hur du vill göra med ditt barn ❤️

  2. Lisa

    Så då ställer ni fram mycket så det ska se snyggt ut på bild? 🙂 Lustigt man gör så egentligen, vilken utveckling det här med perfekta instabilder, de flesta tänker ju liksom på det hela tiden i vardagen 🙂

  3. Linnea

    Hej! 🙂 En fråga som inte rör inlägget men jag undrar hur er första tid med Jason såg ut? 🙂
    Jag är precis hemkommen med en liten flicka som nu är 1 vecka gammal och några rutiner känns såå långt borta. Eftersom hon sover och äter när hon kommer för det blir det så att vi ofta kommer ut sängen tidigast 12 eftersom vi är helt slut efter nätterna osv. Hon helammas dessutom och de känns som att man inte gör annat än ammar och hon tröstas mer eller mindre bara av bröstet.
    Ville fråga hur er vardag såg ut när ni kom vem och hur första veckorna tog fart? 🙂
    KramKram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår dig fina du!! <3 GRATTIS <3 🙂 jag tror att man får försöka acceptera att första tiden blir lite hur som helst 🙂 det gör ju ingenting! <3 så resonerade vi iallafall (och gör fortfarande) och tar allt i Jasons egna takt. Han sov när han ville sova, åt när han ville äta osv. Hans behov får styra vårt liv och vår vardag. Ialafall när han är (och var) så liten. Rutiner får komma lite mer sen när han börjar förskolan och behöver sova en viss tid för att vara pigg om dagarna osv 🙂 <3 har bara ett råd och det är NJUT!! Den tiden är över rätt snabbt!! <3 STOR kram och återigen stort grattis! 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish