Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tre snabba

En egenskap hos mig själv som jag vill utveckla: Jag skulle vilja jobba på mitt tålamod. Det är otroligt dåligt och jag skäms nästan över det. Jag vill att allt ska hända nu nu nu och jag har svårt att acceptera något annat. Det är en positiv egenskap på vissa plan men oftast inte.. Jag och F är verkligen som natt och dag när det kommer till tålamod. Han har ett tålamod som nästan är föööör bra. Det är sällan han blir uppjagad eller stressad för något. Han blir sällan irriterad eller sur och skulle kunna förklara samma sak hundra gånger för någon utan att tröttna. Önskar att vi kunde dela med oss lite till varandra där, hehe.

Vem skulle jag vilja byta liv med för en dag? Åh vad svårt! Finns ju så många spännande människor. Jag vet faktiskt inte. Tankarna pendlar lite fram och tillbaka. Skulle vilja byta liv med någon superkänd skådis i Hollywood bara för att få uppleva hur en dag i deras liv kan se ut! Samtidigt så är jag intresserad av hur folk lever i fattiga länder. Jag skulle vilja få lite perspektiv.. Så att byta liv med någon som knappt har mat på bordet hade också varit intressant. Jag har svårt att sätta mig in i hur tungt vissa har det bara för att vi i Sverige har det så otroligt bra. En dröm jag har är att besöka ett fattigt land och volontärarbeta någon gång. Att få jobba med människor och framförallt barn. Det vill jag göra! Vet å andra sidan inte om jag hade klarat av det då det hade tagit hårt på mig att inte kunna hjälpa alla som far illa.. Man kan ju göra något men inte allt. Och det hade nog varit en svår känsla för mig. Att veta att jag inte kan ta med alla hem till Sverige, bjuda på mat och husrum.. Ja, ni förstår nog.

Mitt drömhem ser ut såhär: Vitlaserad enstavsparkett i heeela hemmet. Badrummen ska vara helkaklade i grått och vitt.. Lite detaljer i marmor här och där, vita väggar! Jag vill ha grunden så enkel som möjligt just för att man ska kunna variera inredningen år efter år och få en förändring utan att behöva renovera. Köket ska vara stort och socialt och ha öppen planlösning med vardagsrummet. Gärna en villa på ett och ett halvt plan med riktigt högt i tak. Runt 200 kvm och utanför stan men ändå inte för långt bort.. Ååååh, har så mycket drömmar och tankar. Hoppas på att dom blir verklighet någon dag. Nästa vecka ska vi på husvisning.. =)11897103-10207406503902132-82326484-n-1

Kommentarer

  1. Fennie Gistedt

    Hej Gabriella.
    Jag har en rätt stor fråga som jag hoppas att du har tid o svara på, samtidigt också ett ganska stort problem..
    Det är nämligen såhär..
    Jag är 19 år gammal, jag är inte speciellt gammal, men inte heller speciellt ung.
    I september detta året beslutade jag att flytta hemifrån och flyttade till min första egna lägenhet en bit utanför Norrköping.
    Egentligen började väl allt när jag flyttade ifrån min mamma i Göteborg till min pappa i Norrköping, men det är lite mer NU problemet ligger..
    För jag har en fast 20h/v tjänst i en matbutik där jag inte riktigt trivs. Det enda jag trivs med är att få prata med kunderna när jag väl sitter i kassan, eller när jag hjälper dom hitta olika varor som dom söker. Jag tycker egentligen bara om det sociala, och trivs så himla dåligt utöver det..
    Och jag bor i en ganska liten ort, och jag är liksom helt förälskad i ställen som Stockholm, Göteborg, New York.. jag är nog lite mer utav en storstadstjej..
    Jag satt igår och kollade upp uppsägningstider för både min lägenhet och mitt jobb, och det ser ut som att jag redan till Februari kommer kunna flytta tillbaka till Älskade Göteborg, vilket har varit en dröm sedan jag gick 2an på Gymnasiet, då jag i första hand tröttnade på denna stad.
    Men jag är så himla nervös och velig nu, när det äntligen är på gång, det är en rätt stor flytt så därför kom jag och tänka på dig och F. Ni flyttade från Göteborg till Umeå, right? Det är också en väldigt stor förändring. Hur hanterade ni allt nytt? Hur vande ni er vid att det var så annorlunda liksom?
    Och en till fråga, vad tog ni med er? Känns så bökigt att få med sig både Soffa, Säng, Bord, Katträd m.m.
    Tog ni med er allt, eller sålde ni av med saker och köpte nytt?
    Sen hade ni ju Jason också, det har ju inte jag, Jag har bara en katt, haha!

    Men det skulle verkligen hjälpa om du hade tid att ge lite svar och tips kanske?
    Känner mig helt lost i allt, och har alltid mått så otroligt bra i Göteborg. Varje gång jag varit där och hälsat på kompisar och så så har jag känt mig så levande, som att jag äntligen är på rätt plats. Men ändå är jag rädd för att flytta dit??..

    Har bara vågat prata med mamma om flytten, då jag är rädd för vad min pappa ska säga.. Men hur släpper man vad föräldrar tycker och tänker om sina val som vuxen?.. känner mig som en 15 åring när jag alltid lyder deras order fortfarande.. Känner mig så, fast, inlåst liksom.. och allt är så litet här..

    Tack på förhand, att du ens orkar läsa allt det här. Känner att allt blev en stor röra nu och jag bara velar och delar med mig otroligt mycket utav tankar och velanden.. Men har du något klokt svar eller tips så skulle det hjälpa mig otroligt mycket.. haha! <3

    And ofc, ÄLSKAR din blogg! 😀 <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du!! 🙂 åh förstår verkligen! SÅÅ spännande 😀 http://gabriellajoss.me/2014/06/29/att-flytta-fran-en-stad-till-en-annan/ läs mer under den länken. Vi tog bara med våra vovvar (såklart) och alla våra kläder. Hade med datorer och sådant med men inga stora saker. Allt annat sålde vi och slängde! Det tog ju ett tag att vänja sig men vi var ju två om det hela och kunde stötta, peppa och hjälpas åt med det hela. Pratade med varandra om alla känslor som kom i samband med flytten osv. Det tar ju ett tag att lära sig en ny stad och så också men det går snabbare än vad man tror vill jag lova! Jag tycker att du ska köra på om du verkligen vill! Man lever bara en gång och det värsta som kan hända är ju att det går ”dåligt” eller att du ångrar dig och då är det ju bara att flytta hem igen!? 🙂 man ångrar det man inte gör mer än det man gör, lovar!! KÖR, KÖR, KÖR!! Och berätta gärna hur det går längs vägen fina du <3 jag tror på dig!! Kram och tack för fina ord <3 (PS: Vi hade bott kvar i GBG Om vi inte hade fått barn! Vi ville komma nära familjen igen i samband med att vi blev föräldrar. Flytten var det bästa vi någonsin hade gjort)

      1. Fennie Gistedt

        Oh okej! Jo men har förstått det under tiden jag läst dina inlägg!
        Jag tror jag kommer uppdatera min blogg rätt mycket i samband med flytten, och känns lite skumt om jag skulle gå in o kommentera dina inlägg om hur det går för mig,, hahah! 😅😂🙈
        Men vill du så kan du ju absolut klicka in till mig blogg o läsa om det, flyttar i början av februari så. Men ska försöka komma ihåg att skriva till dig, kanske mejl annars? 😄
        Absolut, ska läsa inlägget direkt!! 😍

        Alltså, har det rätt komlicerat med min uppväxt, för jag är född i Norrköping, men var 2 år när mamma o vi flyttade till Göteborg, eller med Ale var det ju – Tips om ni verkligen vill flytta tillbaka till Göteborg men inte bo mitt i stan. Ale, så himla perfekt. Rörde mig inte utanför Ale kommun förrän jag va över 12! Men ah, och sen bodde jag där tills jag va 12 år, och då flyttade jag hem till pappa.. så nu ska jag flytta hem till mamma igen, blir lite billigare + hinner jag spara undan mycket då också! 😁😂😂
        Tack fina, har tänkt mycket på det, och jag är ju trots allt bara 19 år.. jg har ju hela livet framför mig, och tar jag inte steget kanske jag kommer ångra mig, och det är ju det värsta som kan hända, att jag får leva med den ångesten sen liksom..
        Men vad bra, för det är precis vad jag tänkt göra, alltså sälja av allting. 😁 Guud, du får mig verkligen att längta ännu mer nu.. 😍😍 Har drömt rätt länge om att släppa alla problem jag varit med om här i Norrköping, alla falska vänner osv, o bara flytta hem till Göteborg igen… Men aldrig riktigt vågat.. Men tack!! verkligen!! 😍😍 Ska se till att jag fixar det här nu! 😘😘

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Men så bra!! 🙂 absolut, får göra det direkt jag har tid fina du!! 🙂 <3 <3 Tack för att du delade med dig 🙂 tycker verkligen du ska satsa fullt ut på din dröm!! <3 <3 tack själv och stor kram!

  2. Nikki

    Hej Gabriella! Det skulle va kul att se ett inlägg om vad du önskar dig i julklapp, om det är något speciellt dvs 🙂 Det hade också varit kul om du kunde skriva lite om julklappstips! Även ett inlägg där du summerar 2016 hade varit kul att läsa, typ i form av en lista. Och vad du förväntar dig av 2017 kanske? Tack för den bästa bloggen! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Kul idé! 🙂 Jag önskar mig dock ingenting typ, haha.. <3 men ska försöka knåpa ihop något sådant. Stor kram och tack för fina ord 🙂 <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish