Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Varför blir jag aldrig nöjd?

Jag lyfte frågan med F igår. Vi satt och pratade om vår lägenhet och hur den ser ut. Vi är väldigt överens om att vi är nöjda med hur vi har kommit i ordning. Vi har nyttjat vår planlösning otroligt bra och jag tycker att vi har fått det fint. Jag trivs jättebra i vårt hem! Något vi däremot kom in på var golvet. Jag skrattade och sa att detta var vårt drömgolv för bara några år sedan. Vi har just nu ”standard”parkett i hela lägenheten (förutom badrummet som är kaklat). När vi bodde i våra första lägenheter så hade vi plastmatta. En sådan där beige/gul som har blivit fläckad och missfärgad med åren. Vi var så nöjda och glada bara av att ha en lägenhet så vi brydde oss inte ens om det! Lyckan över att bara få bo ihop var för stor! Med tiden så började man dock fundera och vi började säga ”tänk hur fint det hade varit att få ha parkettgolv istället”. När vi väl fick det så började vi tröttna även på det: ”tänk hur snyggt det hade varit med vitlaserad enstavsparkett”.. Varför är det såhär!? Jag gissar på att det är för att man aldrig nöjer sig. Att man ständigt strävar efter något mer. Mycket vill ha mer som man brukar säga! Samtidigt så tror jag att man blir mer och mer medveten med åren om vad man faktiskt vill, vad man gillar och hur man vill ha det. Jag hoppas att det är så iallafall!

Detsamma gäller när det kommer till hemmets storlek. Vi bodde i en etta till en början och ÄLSKADE den. Den var skabbig och sliten men det sket vi i. Vi fick ju vara sambos iallafall. Efter ungefär ett år så ville vi dock ha större och drömmarna drog oss mot en tvåa som vi slutligen fick flytta in i. Vi bodde där i ett halvår och var sååå nöjda men även där började tankarna om nytt golv och kaklat badrum att komma fram. Känner ni igen mig i dessa tankar eller är jag ensam? Tycker bara att det är rätt lustigt att det är såhär jag funkar.. Man blir aldrig nöjd och strävar konstant efter något nytt.

Dessa tankar gör att jag är lite rädd för husköp eller ännu mer för husBYGGE. Jag är rädd att göra fel och jag är rädd att tänka fel när man gör själva planeringen. Tänk om man ändrar sig efter bara något år. Att golvet inte längre faller i smaken eller att kaklet i badrummet inte är det ”rätta” längre. Det går ju inte att renovera ett badrum för flera hundra tusen varje år direkt, haha.. Nej nu svamlar jag bara! Hoppas att ni förstår mitt inlägg. Alla ord kommer direkt från hjärtat så vet inte ens om jag lyckades sätta fingret på det jag egentligen vill skriva. Men ja, ni som förstår – ni förstår =)

Kommentarer

  1. Angelica

    Det kanske är så att man aldrig riktigt varit nöjd? Man kanske inbillar sig det för att man uppskattar förändring men att det egentligen är något annat man vill ha. Sedan ändras man ju HELA tiden. Man utvecklas, får ny inspiration och med hur lätt det är i denna värld med sociala medier så är det ju inte konstigt att man vill förändra. Men man ska nog ha lite is i magen och hålla en distans till det där. Tänk vad mycket onödig tid och framför allt pengar man lägger ner på dessa förändringar. Lite mer minimalism tror jag är nyttigt.

    Med det sagt så är jag precis likadan och vill förändra. Orolig själ kanske 😆

  2. Josefine

    Hej Gabriella! Angående att bygga hus så ger jag er tipset att bo i ett annat hus innan ni bygger. Vi ägde också lägenhet förut och var jätte sugna på att bygga. Vi bestämde oss dock i slutänden att köpa nyproduktion av radhus för att börja lite ”lättare”. Lite färre val att göra (men ändå tillräckligt mycket val) och en start i att prova på att bo i hus. Efter att ha bott i vårt radhus nu i ett år så är vi glada att vi inte byggde på en gång då man lär sig mycket genom att bo i hus. Nu är vi mycket mer klara med vad vi önskar om vi bygger ett hus, och så tacksamma att vi inte byggde när vi tänkte. Dom säger ju att man ska bygga ca 3 hus innan man får det exakt som man vill ha det. Så ta det lugnt och gör inget förhastat. Ett husbygge innebär mycket tid, energi och pengar så fundera några extra gånger innan ni tar beslutet att börja bygga. 🙂 kramar

  3. Jenny

    Vi köpte hus i våras, en villa på 173+90 kvm. För det första skulle jag bo på landet med riktigt stor trädgård,
    som tur var så blev vi meddragna på visning av huset som låg i stan (bor i en liten stad så allt är iofs rätt lantligt) och oj vad jag är glad för det idag! Nu vet jag att jag hellre har en mindre trädgård men mer tid till annat än att fixa och dona med den – tvärtemot vad jag trodde att jag ville ha alltså, haha.

    Sen höll jag på att bli tokig på alla som sa att vi skulle ”bo in oss” innan vi började renovera. Huset är fräscht men gammalmodigt och jag ville bara göra om allt direkt. Nu blev det så att vi fått vänta och bo in oss ett tag ändå då jag inte hunnit börjat jobba efter examen än, och nu är vi superglada över det faktiskt. T.ex har vi tänkt om helt med köket nu efter att ha bott en sommar och sett vart ljuset kommer in finast, vart vi mest umgås osv. Vi har kommit på att vi vill slå ner en vägg och annat som jag tror vi missat annars 🙂

    Man ska nog inte vara rädd för att göra fel, men kan nog vara bra att inte stressa. Hoppas ni hittar eller bygger ert drömhus snart!

  4. Isa

    Hej!
    Jag har haft samma tankar som dig och även hunnit flytta till 3 olika studentlägenheter under mina 4 år som student, haha. Men nu har jag sambo så nästa bostad kommer bli ett hus och jäklar vad jag är rädd för alla bestående val man måste göra när det gäller renovering. MEN något som jag fått ”lära” mig i skolan (läst till byggnadsingenjör) är att det som är svårast och mest jobbigt(dyrast) att ändra på är stommen i huset = hitta en planlösning som du älskar för då kan man lösa ALLT annat på ett ”enkelt” sätt. Många icke-bärande väggar = möjligheten till att skapa ditt drömboende är enormt. Sen med trägolv investera i ett riktigt trägolv som går att slipa för då kan du även måla detta och om du tröttnar på det så går det att slipa av färgen och du har ett ”nytt” golv igen. Och ett sista ”tips” måla väggarna, ny färg gör att hela rummet/huset känns som något nytt och ni slipper flytta hela tiden. Färg är jue inte så dyrt och har man resten av inredningen neutral är detta perfekt om man lätt tröttnar på saker 😉
    Här svävade jag iväg men anledningen varför jag skrev i början att jag haft samma tankar som dig är för att jag som student ej haft ekonomin till att ändra de stora sakerna vilket har fått mig att fokusera mer på inredningen. Det ar gjort att jag egentligen byter textiler, ljusstackar, möblerar om lite till höst/vår varje år och då upplevs rummet och sakerna som nytt helt plötsligt. 😀
    Hahaha blev en jätte lång kommentar men hoppas du förstår vad jag svamlar om här ovanför :p
    Ps. tycker ni är helt fantastiska och att eran syn på familjen är så underbar!! Har följt din blogg sen början av din graviditet med J och tycker det var jätte spännande att få följa er resa från att bli förälder till vart ni befinner er nu, all lycka till er och hoppas ni hittar ert drömboende när ni känner er redo för det <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig! <3 Jättekul att läsa! Förstår dig verkligen 😉 Och ja, du har ju helt rätt i att det går att förändra med billiga och enkla små medel om man bara tänker till i början eller vad man ska säga. Stor kram fina du och TUSEN tack!! Du anar inte hur glad jag blir. KRAM <3

  5. Maja

    Känner igen mig men man får helt enkelt infinna sig i att det finns viktigare saker, som fokus på hälsa och familjen än att byta ut saker så fort man tröttnar på dom.
    Vi människor är egoistiska. Och tyvärr får man inse att det inte kommer spela någon roll hur mycket nytt/förändringar man vill göra – för man kommer ändå ALLTID vilja ha något som man inte har. Vi är fast i materiella ting mer eller mindre tyvärr.
    Vi kommer alltid vilja ha allt som vi inte har.
    Jag älskar shopping, jag har verkligen slösat pengar. Jag bestämde mig för att utmana mina begär, det är det bästa jag någonsin gjort! Jag har sparat så otroligt mycket pengar genom att inte lyssna på mitt egoistiska begär, där jag kunna göra andra saker för istället. Och det bäst av allt, jag kan leva i nuet och vara nöjd utan att behöva köpa/ändra saker av mitt onödiga begär!
    Stor kram

  6. Johanna

    Känner igen mig. Jag har bytt boende sju gånger på tio år av olika anledningar (studentlägenheter, andra hand, osv) och har alltid känt att jag i början stortrivs men blir less på lägenheten efter ca sex månader och börjar längta mig bort. Min sambo sen sex år tillbaka är likadan. Men i vårt fall är det nog för att vi hela tiden vetat att vi är på väg bort. Vårt mål har varit att på sikt flytta hem till Norrland igen och köpa hus. Nu är vi snart där och då hoppas jag verkligen att vi lugnar ner oss! Annars vette fan haha 🙂 Men ett hus blir ju aldrig riktigt färdigt och man kommer ju hela tiden ha något att göra, så jag tror att det blir annat då.

  7. Ann

    Jag förstår dig precis likadan själv. Men tycker också om att förända min stil i hemmet. Tycker det är såå tråkigt när man har samma saker i 20år. Men har kommit fram till att försöka hitta en bra bas som är Vi och sedan förändra små saker runt det. Då blir det ändå förändringar men inte lika konstsamma🤔. Vill också ha hus men har också flyttat mycket och rädd att lessna. Men nu har jag familj och tror att man tänker annorlunda när man väl ha huset. Man kan ju alltid måla om en vägg😁

  8. Malin Rydén

    Hej Gabriella,håller med att det är bra att vilja framåt och utvecklas.Också vål tänkt att renovera lite tidlöst.Men även att engagera sig i omvärlden,hjälpa någon annan tex skaffa ett fadderbarn för att uposkatta och vara nöjd med det man har.Att lägga lite av sin tid och sina pengar på någon annan är så mycket värt både för en själv och den man hjälper.

  9. ExLo Smycken

    En vän till mig beskriver sig ungefär som du gör och hon och hennes man byggde hus för 4 år sedan. De bor inte där längre idag. Hon säger idag att de hade lite för bråttom och så gärna ville bygga att de bara körde på och att det var så himla kul att designa varje rum i just deras smak osv. Men så upptäckte de att processen gick så himla snabbt, pga schemat kunde de vissa dagar bara ha några timmar på sig att fatta vissa beslut och då gick de på känslan istället för att tänka på vad som fungerade för just dem i längden. När de flyttade in var de supernöjda men med tiden upptäckte de problem med planlösning, fasad, trädgård osv och de tröttnade (eller främst hon, haha) snabbt på vissa val som de hade gjort. Slutade med att de sålde huset för det slutade vara deras drömhus. Idag bor de i en sekelskiftsvilla som är såååå fin som de har renoverat upp väldigt smakfullt. Hon säger att hennes tankar har mognat en del sedan de flyttade dit, att de fått chansen att ”bo in sig” nu efter 2 år där och att hon blivit mer medveten om vad som funkar/inte funkar, vad de gillar för stunden/för en längre tid osv. Så nästa år ska de sälja sitt fina hus och bygga nytt igen. Göra om och göra rätt kallar de det 😊 Vägen till drömhuset är ju inte viktig, det viktigaste är att man får ett hem som man älskar både om 1 år och om 10 år. Det kommer lösa sig för er också! Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 nej, du helt rätt i att vägen dit inte är viktig så länge man hamnar där till sist. Tack finis och kram <3

  10. Sara

    Precis som någon annan skrev tror jag man ska tänka på att inte impulsrenovera och i synnerhet inte välja materialval som man misstänker kanske är en tillfällig trend. OM man inte vet med sig att man har råd att göra om ofta eller med nöje flyttar osv. Finns ju massor med människor som gör om hemma och har det supertrendigt och jag är inte säker på att samtliga byter ut allt lika kvickt, men heller inte på att alla har den där gamla trenden kvar i flera år heller. Såå svårt är det! Speciellt när man fastnar för nånting! Då vill man bara ha, ha, ha. Tex ekparkett är ju tidlöst precis som marmor eller granit. Däremot verkar det ju som att koppar var en fluga och kanske kommer mässing också försvinna? Svårt att veta!

    Vi renoverar vårt första hus just nu (är snart klara med nedervåningen!) och pga begränsad budget har vi inte kunnat fläska på i materialval som man kanske gärna hade gjort. Vi har dock valt en ljus granitbänkskiva till köket och en något ljusare och kallare ekparkett. Badrummet gjorde vi tidlöst och fräscht med svart klinker och stort matt vitt kakel på väggen. Blev superfint! Köket är vitt, men vi har inte valt knoppar/handtag än. Hade bestämt oss för mässing, men då vi har kromad blandare och rostfri disko och fläkt tror jag nog vi kommer välja kromade beslag istället. Dags att bestämma sig snart…
    Kraaaam! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det är ju så!! <3 man får försöka att inte köra för mycket på trender utan tänka lite mer långsiktigt. Och så kan man ju göra mindre renoveringar som att måla om och så för att förändra.. <3 tack för att du delade med dig 🙂 Låter ju jättebra, kram <3

  11. Evelina

    Vet precis vad du pratar om. Jag kan vara så där icke nöjd lite för jämnan. Speciellt om jag får inspiration från nått håll så vill jag helst förverkliga o göra min inredning o renoveringsdröm NU!! helst igår 😛 Även om jag var nöjd med tex gardiner golv osv för bara ett tag sen. Så förstår. Men jag ser de som att man vill sträva efter att trivas o må bra! de är ju en trygghet att må bra i sitt hem! Kram

  12. Marie

    Jag tror nog det är bra att aldrig vara nöjd, tänk vad tråkigt det skulle vara att vara. Ljud och liksom inte ha något att sträva och önska….

  13. Linda Umeå

    Jag är precis likadan… byggde nytt hus för 5 år sedan och hunnit göra om allt minst 2-3 ggr…. önskar också bara känna mig nöjd någon gång men vill hela tiden framåt. Det kanske är något bra? Vem vet? 🙂 kram kram

  14. Andrea

    Haha, jag kommer ihåg att du skrev om lägenheten med plastmattorna någon gång i början av året. Då bodde vi i en lägenhet med heltäckningsmattor (inte i Sverige) och för mig då lät det som värsta drömmen att ha plastmattor. Nu bor vi i en svensk lägenhet med plastmattor med parkett-look och nu drömmer jag om ett riktigt trägolv. Jag tror att det är naturligt att alltid längta efter något nytt. Jag brukar tänka på The Sims och hur snabbt det blev tråkigt att spela om man fuskade till sig en massa pengar och det finaste huset direkt. Lite samma är det nog i verkligheten också, men vi tenderar nog att sätta målet precis över vad som är realistiskt i nuläget, så i takt med att man får mer pengar etc flyttas målet framåt och det är väl helt okej så länge det inte blir en besatthet. Vi har liksom er mest neutrala färger hemma, vilket jag tycker är skönt (speciellt efter år av blåa tapeter, röda heltäckningsmattor och fula furumöbler i möblerade lägenheter!). Vissa delar av vårt hem ser kanske lite tråkiga ut , men allt är ändå harmoniskt att titta på, så även om det finns mycket jag skulle ändra eller köpa om jag kunde känner jag mig okej med hur det ser ut nu också 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha så roligt! <3 jaa, det är ju så att kraven förändras så mycket med tiden och beroende på var man befinner sig just där och då 🙂 <3 kram kram <33

  15. Alexia

    Jag är precis likadan haha.. Vi har nyligen gjort om i vardagsrummet och jag sitter redan och tänker på hur jag vill göra om nästa gång haha…Och för lite mer än 1,5 år sen så drömde jag om en större lght som var fräschare och på andra sidan stan..Träffade min sambo förra sommaren och han bodde i nyrenoverad 2:a(hyres) med stort fräscht badrum och nytt modernt kök o bodde på andra sidan stan där jag ville bo MEN nu när jag har det så sitter jag ändå o drömmer om en annan lght… men mkt handlar väl om att man vill ha större.. Sen tror jag att sociala medier påverkar oss väldigt mkt, man ser hur fint andra har det o så vill man fixa hemma hehe.. Men ibland skäms jag lite över mitt ha begär elr vad man ska kalla det, finns ju dom som inte ens har tak över huvudet liksom..

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha vad kul! 🙂 <3 man blir ju aldrig nöjd 😉 och ja, det är ju faktiskt så! Det finns folk som inte ens har mat, kram kram <3

  16. Carolina

    Brukar aldrig kommentera här men det här inlägget träffade så rätt att jag inte kunde låta bli. Jag är precis som du ung (26 år) och har varit tillsammans med min sambo länge (10 år). För ett år sedan flyttade vi in i vårt nybyggda hus och trots att vi båda älskar det och är nöja med alla val så har jag redan börjat skissa på nästa hus och samla idéer. Jag tror att vissa människor bara är så. Man vill hela tiden utvecklas och komma framåt om du förstår vad jag menar. Det betyder inte att man är mindre tacksam för det man har. Jag tänker varje dag på hur häftigt det är att vi 26 och 27 år har lyckats bygga upp den vardag vi har men samtidigt drömmer jag om att bygga ett hus helt utan begränsningar. Inte behöva fundera på 5 eller 10 spottar utan bara köra på det man vill. Många är rädda för att bygga hus men jag tror att bara man väljer rätt personer att samarbeta med så är det inte svårare än att köpa ett befintligt hus. Om du har några funderingar så får du gärna maila. Vi byggde med ett mindre bra husföretag så vi har lärt oss den hårda vägen.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig fina du <3 Tror också att det är så! Ska spara din mailadress så hör jag av mig framöver. TACK <3 och kram

      1. Carolina

        Tänkte bara tillägga en sak för många tipsar om att välja t.ex. ett ekgolv för att det går att slipa om och lätta väggar för att de är lätta att flytta. Det kunde inte bli mer fel. Idag slipar man inte om ett golv för kostnade på ett omslipningbart golv jämfört med ett tunnare är så pass dyrt att det är mer värt att lägga nytt. Mitt största tips är att anlita en privat arkitekt. Personerna man har kontakt med på ett husföretag är i första hand försäljare. Oftast har dom en teknisk utbildning men egentligen ingen utbildning för att rita. sen är det viktigt att välja en enhetlig bas. Vi har t.ex. valt mörka golv, svart kök, grått klinker och väggar brutna i en gråkulör. Sen har vi valt att lägga in accentfärgen blå och den går igen i allt från kuddar till tavlor. Jag jobbar själv på ett byggföretag och har ritat stora delar av vårt hus. Ni har en spännande resa framför er.

  17. Joanna

    Prova yoga Gabriella!
    Där kommer du hitta alla svar, allt vi behöver finns inom oss och ibland letar vi utanför. Har blivit en bättre människa och mamma sedan yogan kom in i mitt liv 💕☮️ Kram

  18. Diana

    Oj vad jag känner igen mig, så otroligt mycket. Min man säger ofta det till mig ”det går aldrig att få dig nöjd”.
    Riktigt hemskt att höra faktiskt men så jädrans sant, jag är sååå nöjd för stunden och sen tröttnar jag. Det är som att jag är för rastlös för att ha det likadant hela tiden, behöver omväxling och utmaningar hela tiden. Är liksom svinrädd att typ tröttna på mannen på samma sätt som jag tröttnar på allt annat i livet haha. Men än så länge har jag han kvar men ja jag känner helt igen mig i allt du skriver. Vi hade en rucklig 2a och var såå nöjda, sen ville vi ha det större pga barn, köpte 3an (nyproduktion) såååå nöjda men fick en till unge och då dög den inte längre. Sålde fort och skaffade ett radhus, ny produktion den med, sååååå nöjda men sen är det jobbigt med trappor, två våningar, stöket, mer att städa och slösa tid på sånt, trädgård att sköta vilket vi inte hinner etc. ALDRIG NÖJD
    Tror det är lägenhet jag vill ha, 4a, ny helst och thats it, där stannar jag… tror jag haha

    Men du är inte ensam,inte alls. Jobbigt är det också, sjukt jobbigt.
    Jag vet inte hur många gånger jag gör om här hemma konstant.

  19. Lisa

    Haha, tror inte du är ensam! 😀 Jag tror nog att de flesta av oss lyckligt lottade I-landsmänniskor ofta strävar efter mer hela tiden. det är ju trevligt att drömma/önska saker även om det dröjer länge innan det blir verklighet. Har du läst eller sett på Glasblåsarens barn? Det beskrivs så fint där med en drottning vars man (kungen alltså) uppfyller varenda av hennes önskningar, stora som små, för han älskar att höra henne säga ordet ”tack”. Drottningen blir galen och olycklig av att aldrig få ha kvar sina önskningar. Jag tänker att så är det kanske lite i verkligheten med! 🙂 Väldigt bra film dock, se den 🙂 Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Skön att höra 😀 jamen ellerhur! Det är nog väldigt vanligt att ”skapa sig problem” när man inte har några <3 Tack för tips, får kika på den 🙂 kram

  20. Marah

    Jag är precis som dig , aldrig nöjd 🙁 och det skapar problem mellan min man och mig . Men å andra så fort jag tänker på att vi i Sverige har det mycket bättre än andra länder så försvinner alla dessa tankar . Har läst ditt blogg nu i snart 1 år älska de verkligen .

  21. Tove, 23 år och mamma med nr 2 i magen 👨‍👩‍👧‍👦

    Åh jag förstår precis! När jag och I började prata om att köpa hus var jag så nervös att bli less! Nu har vi köpt hus och jag tycker det är underbart mysigt, men jag är sååå rädd att bli less om några år! Att köpa hus gör man ju inte så ofta, vår plan är ju att bo här tills vi blir gamla och grå! Men då är de väl bättre man kan byta ut insidan lite grann med tiden istället för att måsta flytta hela tiden 😂 Men jag förstår precis hur du menar!

  22. Rebecca

    Hej Gabriella och tack för allt du delar med dig av i din fina blogg. Mitt tips kring det du skriver är att försöka att inte fastna för mycket i vad som är inne just nu. Att investera i neutrala färger och gedigna material (det går aldrig ur tiden) är nog klokt tror jag, då kan ni alltid möblera och inreda med prylar och textil för att uppdatera känslan i hemmet. Lycka till med husplanerna! Kram

  23. Malin

    Det är alltid så men det viktigaste är att inte impuls renovera när man har hus, det kostar mycket och är mycket jobb. Börja absolut inte tapetsera tillsammans utan planering för det är nog det enklaste sättet att starta bråk,haha 🙈
    Men det är väldigt roligt att äga sitt egna hus tillsammans!👌
    Hoppas ni får en fin helg 💎

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish