Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Saker jag vill prova på julbordet i år

Det har ju kommit så mycket roligt när det kommer till vegetariskt och det är en hel del jag vill testa på julbordet i år. Här kommer en liten tjuvtitt på vad vi ska servera. Jag återkommer såklart med recept på allt när det är gjort.

– Morotslax! Detta ska vara en ersättare till gravad lax. Och det ser verkligen ut som gravad lax med!

– Aubergine-sill! Eller svampsill! Har haft lust att testa detta länge och man kan göra den i flera varianter. Tycker det låter så himla spännande att man kan göra ”sill” av både svamp och aubergine. Jag vill göra både klassisk inlagd och i senapssås.

Grönkålschips! Detta MÅSTE ni testa om ni inte har gjort det! Man kan göra både i ugn och i stekpanna.

– När det kommer till en ersättare till julskinkan så har vi planer på att antingen göra en senapsgriljerad blomkål eller göra en seitan-skinka. Det finns ju också färdiga vegetariska skinkor att köpa =)

– Vegansk ”sill”sallad med massor av kapris och gurka.

– ”Havre”pastej istället för leverpastej

– Rotsakslåda (Fs favvo på julbordet)

– Ägg med vegetarisk rom/kaviar och lite dill.

Vi ska såklart också ha potatis, sojakorv, qournbollar, tunnbröd, julmust (min favvo på julbordet, haha), fräscha sallader och lite annat smått och gott. Längtar tills jag får visa er allt gotta! =) Vad är ett måste för er på julbordet? Har ni tips på roliga vego-alternativ?

12395498_10208191360643060_454013467_n

Förra året åt vi sååå gott vegetariskt julbord på Liseberg =) Kan verkligen rekommendera det! Himla fräscht och mycket nytt att prova.

Kommentarer

  1. Jannie

    Hej! Vet inte om ni har det i Sverige (bor själv i finland) men här är ju största vegan-nyheten just nu pulled oats (som pulled pork men alltså gjort av havre). Dom har till och med någon julkryddad version av det! Brukar annars konsumera vegankost som är naturligt vegansk och inte så himla mycket kommersiella produkter men det känns som att detta är en lätt sak att ta med sig då vi ska fira med familjen som inte riktigt har koll på vegandiet ännu 🙂

  2. Siggi

    Brukar ni göra egna quornbullar? Jag brukar göra av quornfärs, lök, philadelphiaost, ägg och ströbröd (låter ströbrödet svälla i ägg) Å sen smaksätta å krydda med vad man vill. Håller ihop jättebra å såå goda!
    Gjorde Astrid och apornas julskinka förra året. Var jättegod på macka med senap:D (den va inte lika god när den var varm)

  3. Lina

    Nu vet jag att du inte är glutenintolerant, men du köper ju ofta glutenfritt osv så jag undrar om du tänkte på ifall julbordet på Liseberg hade mycket glutenfritt? Funderar på att gå dit men känns ovärt om det mesta innehåller gluten. :/
    Tänkte ringa och fråga så klart, men nu när du ändå skrev om det så kan man ju alltid fråga 🙂

  4. Sy

    Jag säger bara Seitanskinka! <3 Min sambo gjorde enligt detta recept https://www.youtube.com/watch?v=LO2cpUeBCkk för några veckor sedan. Så jävla gott verkligen!! Annars avokadohalvor med vegromröra; typ Ifraiche, tångrom/Pålägg (vegkaviarn du pratade o nyligen), rödlök, dill. Gillar man äggsmaken kan man ju ha svart salt, Kala Namak i också som många veganer som saknar ägg använder. 🙂 Brukar ha avokadohalvorna istället för ägghalvor men är säkert underbart som komplement också!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish