Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Ett litet vego-tips

Vill tipsa om denna SÅÅÅ goda vegetariska ”kaviar”. Smakar sååå gott och skulle nästan våga säga att den är godare än ”vanlig” kaviar (kommer ihåg hur kaviar smakar sedan förr då jag åt det). Tips, tips, tips! Köpte denna på ICA igår och det är varken första eller sista gången vi inhandlar den. Åt den på rostade mackor med ägg imorse.

15301073_10211273043963217_2108672988_n15240213_10211273044083220_948330180_n

Har ni smakat den? =)

Kommentarer

 1. Marie

  Jag brukar aldrig kommentera, men blir så less på denna okunskap. Och också på att det är Gabriellas val om vad hon vill ha på sin macka och inte. Fiskrom kläms ut från fisken, det är ingenting som man bara plockar upp från havets botten. Därför är det inte vego vänligt.

  Tack för alla vegotips och recept, Gabriella! Kommer helt klart testa denna kaviar när jag är i Svea igen 🙂

 2. Sofie

  Kaviar är ju fiskägg, och det äter du inte? Men du äter ägg från fåglar? Fiskäggen lever ju inte precis som hönsäggen? Fattar inte😬

  1. Amal Hayatlah

   Hönsägg som säljs brukar inte vara befruktade vilket man får reda på i Sverige genom undersökning (vet att det finns vissa undantag) men fiskrom är befruktat.

 3. Angelica

  Hej Gabriella! Det är så att jag och min sambo har börjat försöka bli gravida. Men vi har ett litet problem. Jag är lakto-ovo veg sen ett år tillbaka medans min kille fortfarande äter kött (lär nog aldrig sluta med det) Han vill att jag ska börja äta kött igen pga att han tror barnet behöver näring från kött. Men det enda jag hittat på Internet är att man borde äta fisk under graviditeten. Hur gjorde du och hur ser du på detta? Om man är opartisk veg/köttis finns det några fördelar med att äta kött/kyckling etc när man är gravid? Vet inte riktigt hur jag ska handskas med det här. Han måste ju såklart få vara med och bestämma eftersom det blir hans barn också och jag kan tänka mig att äta ifall det gör gott för barnet men vad jag tror så finns all näring man behöver i vegetarisk kost ? Sen måste jag bara säga att du är så grym! Läser ofta din blogg och du verkar så klok. Kram på dig!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh förstår <3 Nej men gud, det behöver du verkligen INTE göra. Det är bara ren okunskap. Man får i sig allt man behöver med en varierad vegetarisk kost. Så strunta i sådana ord. Se till att få i dig protein och läs på om källorna till det. Ät mycket frukt och grönt. Man får ju också i sig mycket näringsämnen i mejeriprodukter vilket du ju faktiskt äter 🙂 Stå på dig! Du klarar dig mer än bra på vegokost 😀 lovar dig! Stort lycka till med allt som komma skall. Du har något underbart framför dig <3 kram och tack för fina ord <3 <3 Du är också grym!

 4. Jenny

  Hej , jag är oxå lakto Ovo vegetarian, du skriver att du inte äter kaviar ,? Jag undrar varför de är ju Rom i , och de är ju ägg fast från fisk?
  😊

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Som lakto ovo så äter man ju mejeriprodukter och ägg men inte fisk 🙂 jag anser att kaviar på fiskägg är fisk typ 🙂 kanske lite långsökt men så tänker jag. Alla får ju göra olika! Upp till var och en vad man vill stoppa i sig, kram 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   För att bidra med det jag kan i matväg för både djur och natur. Och för att jag tycker det känns äckligt att äta någon annans kropp. Kram

 5. Jennifer

  Hej! Denna kommentar hör kanske inte riktigt hit, men du har alltid så kloka råd! Det är så att jag och min pojkvän har bestämt oss för att vi vill försöka bli gravida. Det känns så spännande! Men jag tänker hela tiden på att det kommer ta såå lång tid eller att jag inte ens kommer kunna bli gravid, och om jag blir det är jag så rädd för att få missfall..
  tänkte du någonsin på detta? Fick ni kämpa länge eller kom det bara av sig självt? Måste verkligen försöka släppa tanken om att det måste ske på momangen, hehe 🙂

 6. Ingrid

  Hej! Ska testa! Vill bara fråga vilken skillnad du gör mellan att äta hönsägg och fiskägg? Varför det ena men inte det andra?

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jag är ju lakto-ovo så äter ägg och mjölkprodukter men väljer bort allt som lever (fisk och kyckling och ko och gris osv). Man kanske anser att även hönsägg lever men det gör inte jag. Kram

 7. Jennifer

  Det känns lite fel att det ligger hönsägg på samma macka som ett pålägg där man ersatt fiskägg?! Lite dubbelmoral…

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jag är lakto-ovo så äter ägg och mjölkprodukter men inte fisk. Jag personligen tycker inte att det är dubbelmoral men det är ju såklart en definitionsfråga. Alla tycker olika 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish