Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tre frågor och tre svar

Hur ofta smörjer ni in Jason? Har hans eksem blivit bättre?

Ni som har hängt med ett tag vet att Jason fick lite eksem och prickar här och där nu när det blev kallare ute. Vi började smörja ganska direkt och det har blivit SÅ mycket bättre. Jag vågar säga att eksemen är helt borta och dom håller sig också borta så länge vi smörjer. Både jag och F var ”eksem-barn” (atopiskt eksem) som små och en av mina mardrömmar är att mina egna barn ska behöva sitta med knallröda, småblödande armar och ben som kliar och svider. Det är ju så otroligt jobbigt för dom små och vissa kan ju knappt sova om nätterna just för att det kliar. Som tur är så har det iallafall gått över för mini för stunden.

Efter att ha varit på en föreläsning om just atopisk hy och hudproblem så fick jag bekräftelse i att barn inte behöver tvättas mer än en gång i veckan. Så oftare än så försöker vi låta bli att sätta honom i badet. Han älskar ju vatten och att bada men med tanke på hur lätt hans hy blossar upp så väljer vi att avstå det. Vi smörjer in honom två gånger om dagen! Morgon och kväll.

Hur ser en vanlig dag ut hemma hos er? Vem gör vad i ert vardagsliv? 

Dagarna hos oss är rätt lika men ändå olika på något vis, haha. Vi är ju mest hemma men har ändå alltid något litet ”äventyr” inplanerat. Jag får alltid sovmorgon på morgonen då jag alltid är SJUKT trött då. F har blivit lite av en morgonmänniska och tycker att det är rätt härligt att kliva upp med Jason och göra frukost, se på film, leka osv. Jag får sova kvar tills jag vaknar av mig själv och sedan äter vi frulle! Hundarna brukar sova kvar med mig förresten! Det är så himla mysigt =) F brukar springa ut med dom efter frukosten och jag fixar mig och leker med Jason. Efter detta gör vi lite olika saker. Ibland åker vi iväg och hittar på saker ihop och ibland hänger vi var för sig med vänner eller familj. Är vi hemma så är det i princip alltid jag som står för lunchen! Vet inte varför men det har liksom blivit så naturligt – precis som att F alltid står för frukosten.

Vad händer sedan då? Mot kvällen möts vi oftast hemma om vi varit ifrån varandra och då äter vi middag ihop. Sedan blir det en stund i Jasons rum där vi leker tillsammans följt av att vi ser en film och läser en bok, borstar hans tänder och nattar honom. Efter detta sitter jag vid datorn och pysslar på med bloggen/youtube/mail och sedan ser jag och F en film. Oftast blir det väääldigt sena kvällar hemma hos oss just för att jag blir klar med bloggen rätt sent och då vill vi ändå ha lite ”egentid” där vi får vara just VI och inte bara mamma och pappa. Efter detta brukar jag också köra en liten städrunda (mitt i natten, haha) och kolla så att allt är rent och på sin plats. Jag älskar ju att vakna till ett rent och fint hem. Strax efter midnatt lägger vi oss hos mini och somnar.

Och vem gör vad? Vi hjälps åt med allt men har ändå våra ”uppgifter” som kommit lite naturligt med åren. Jag sköter tvätten och F viker den och går ut med den till hyllor och garderober. Jag dammsuger, F skurar. Jag städar köket och F sköter våra blommor. F ordnar frukost och jag gör lunch. Middag varierar lite beroende på vem som vill och orkar laga mat. Men oftast är det jag som lagar mat. Jag betalar alltid räkningarna och skriver månadens budget (F sitter dock oftast med och slänger in en åsikt/ändring här och där). När det kommer till att hänga upp hyllor, skruva ihop möbler osv är det alltid F som ordnar det. Han sköter också allt som har med bilen att göra. Städa badrummet gör F och han ser också oftast till att allt som ska vara i skötväskan finns i skötväskan. Jag sköter typ annars all städning när det kommer till att saker ska vara på plats osv. Så allt vardagligt småplock tar jag ansvar för! Och det blir ju en heeeel del med en bebis hemma. För Jason tar vi lika mycket ansvar båda två skulle jag säga. Vi leker lika mycket, matar, badar.. Just nu tar jag nattningarna men det är för att jag fortfarande ammar. Är inte jag hemma så kan F också lägga mini utan problem.

Kan man göra slut med en vän ”bara sådär”? Vad tycker du? 

Jag tycker att man ALLTID ska känna att man kan ”göra slut” med en vän. Det är ju som vilket förhållande som helst egentligen. Om personen exempelvis är elak, får dig att må dålig, sårar dig gång på gång.. Ja, om du helt enkelt märker att du kanske inte mår så bra i relationen – då ska du lämna den! Jag själv har ”gjort slut” med två vänner i mitt liv. Oftast så har vänner genom åren försvunnit på ett naturligt vis! Exempelvis kanske vi bara har slutat prata med varandra och bara glidit ifrån. Oftast så har båda då tappat intresset för relationen och gått skilda vägar av den anledningen. En vän som jag hade gav mig NOLL förståelse i att jag hade en bebis att ta hand om. Hon blev arg för att jag inte hade tid att umgås som ”vanligt”. Efter att jag hade låtit rätt mycket passera så kom en dag när hon blev riktigt sur för att jag avbokade en träff som vi hade för att Jason hade blivit sjuk. Där brast det för mig. Då får det vara! Jag fick sätta ner foten och säga ifrån. Det var i slutändan hon som valde att vi inte skulle vara vänner istället för att be om ursäkt för att hon hade visat så lite förståelse för mig. Jag tror nog många mammor kan känna igen sig i det där med att vissa vänner som inte har barn inte förstår varför man är fem minuter sen, måste avboka i sista stund, inte kan svara i telefon eller sms hela tiden osv.. När man umgås med en annan mamma så får man ALLTID förståelsen i att vara lite sen eller ringa tillbaka fem timmar senare. Jag har iallafall fått det. ”Har det varit en jobbig dag?” lyder då frågan istället och det är skönt att bli hållen om ryggen då livet som mamma inte alltid är det enklaste. Alltid fullt upp, armarna fulla och grejer att göra.

12273108-10208044061560675-524062065-n

Kommentarer

  1. Thea Helmersson

    Hej! Det är så hemskt med eksem på dom små. Jag använder Aloe Vera från Forever Living Products och kommer aldrig att byta. Det har funkat så himla bra på våran lilla. En riktig räddning! Med naturliga ingredienser, rekommenderas!
    Kram

  2. Frida

    Hej gabbi!! Jag är mamma till en helt fantastisk liten kille på snart 8 månader. Men de svåraste med småbarnslivet (är säkert inte ensam om att tycka de) är sömnen… våran kille är ganska stökig att söva och har varit de sen start. Vill gärna inte sova alls, då kan man ju missa nåt 😉 Har Jason varit enkel att få att somna? Dagtid som natt? Hur gör ni om Jason blir trött typ vid 17 tiden? Låter ni honom somna en stund eller försöker ni hålla honom vaken tills de är dags att natta honom? Och är han lätt att få att sova trots att ni är borta? Oj rörigt inlägg men vore tacksam för svar =) kram fina du och hoppas Jasons tandsprickning är bättre nu

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du!! <3 men så underbart! Det är verkligen fantastiskt att få vara mamma!:) Vi har haft det enkelt med sömnen! Han har varit lite strulig i kortare perioder men annars har han sovit hela nätterna sedan han var bebis. Det har väl hänt någon natt att han vaknat och ammat lite men annars så sover han som en stock. Nu i samband med tandsprickning har han dock strulat ett par nätter 🙁 Haha ellerhur! Man kan ju missa så mycket om man inte sover 😉 Om Jason blir trött vid 17 så håller vi honom vaken en stund till! Han kan somna redan vid 18.30 och sova hela natten men då vaknar han istället runt 05.00 eller 06.00, så det är vi beredda på i så fall! Om han däremot blir trött vid 15 så låter vi honom sova. Är omöjligt att hålla honom vaken i tre timmar. Han blir så gnällig när han är trött så det blir smidigast för alla. Då får han istället somna lite senare (typ 21-22) den dagen <3 🙂 Han är enkel att söva dag som natt. På dagarna lägger vi honom i vagnen och går ut och går (då sover han en eller två timmar runt 12-13) och på nätterna ammar jag till sömns! Han är lätt att söva även när vi är borta då han somnar fort på bröstet. Så amningen har underlättat lite för oss. Han somnar också bra i vagnen om han är trött så det brukar vi köra med om vi exempelvis är borta och ska ut och äta och vill att han ska sova i vagnen bredvid. <3 Mitt inlägg blev också rörigt ser jag nu, haha. Förlåt för det!! <3 Kram fina du <3

  3. Warda

    Tycker att ert förhållande verkar handla mycket om teamwork vilket är så fantastiskt. Skulle ju vara så jobbigt och stressande ifall bara en förälder skulle sköta det mesta kring hemmet. Så fin familj du verkar ha Gabriella, och måste bara påpeka hur SÖT Jason är haha :))

  4. Elin

    Vad härligt att läsa om ett par som har ett sådant jämställt förhållande! Är ju tyvärr allt för vanligt att endast kvinnan står för städning/tvätt/matlagning osv.

  5. Clara

    Hej, du är så duktig på det du gör och är en stor förebild för mig! Jag skulle tycka att det var roligt om du kunde göra ett julklappstips inlägg, julklappar man kan ge till syskon, föräldrar osv. Just för att du har sån fin inredning hemma hos er så skulle gärna vela ha tips på just inredning (märke, pris osv)!! Gärna så snart så möjligt, är såååå sugen på att julklappsshoppa!! Kram

  6. Helena

    Hej!
    Första gången jag läser din blogg.
    Men vilka bra svar du skriver.
    Det här med vänner kommer att ändras. Känner igen mig så när jag var yngre och relationen till vänner. När man blir äldre så får man en helt annan vänskap med sina vänner än vad man hade som ”ung”.
    Det blir en mycket bättre vänskap och betydligt stadigare (om du förstår vad jag menar?)

    Må så gott
    /Helena 35 😉

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej hej! Men åh tusen tack! Blir så glad 😀 och jag förstår precis vad du menar 🙂 det har du ju helt rätt i, kram kram 🙂 <3

  7. Nilla

    Det om att man inte ska bada när man har eksem är en myt. Jag lovar! Man ska däremot aldrig bada längre än 10 minuter för då börjar huden att torka ut. Bada man mindre än 10 minuter så suger den åt sig fukt. Oljebad en stund varje dag är absolut det bästa man kan göra. Blanda olivolja en en flaska med varmt vatten och skaka ordentligt så att olja finfördelas och tillsätt det sedan i badvatten.

    Grymt tips!

    En bra salva är A-creme som finns i hälsobutiker.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaså!? För läkaren vi lyssnade på var expert inom det och sa att det spelade in 🙂 men kanske är olika källor både för/emot.. Tack för tipset iallafall fina du!! 🙂 KRAM <3

      1. Jennifer

        Vatten är uttorkande för huden så det är klokt av er att bada honom så sällan som möjligt 🙂 Absolut ingen myt! kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish