Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

En bild på min hy när den var som värst

Har ju skrivit förut om att jag fick utbrott av acne under graviditeten. Det drabbade min rygg och min haka (runt munnen). Vill dela med mig av en bild till er så att ni som befinner er i samma situation kan känna er mindre ensamma. Vet att det är många preggos där ute som läser min blogg och mår dåligt av allt från illamående, finnar, bristningar, foglossning, smärtor.. Ja, listan kan göras lång! Jag mådde otroligt dåligt över detta och lät till och med bli att söka ögonkontakt med människor för att jag skämdes över min hy. Hur dumt!? Blir nästan arg på mig själv såhär i efterhand.

Hur ser hyn ut idag? Den ser helt bra ut. Får fortfarande lite finnar här och där men dom stora finnarna är HELT borta. Jag har dock (som jag nämnt förr) lite ärr kvar runt munnen och på ryggen. Dom runt munnen syns när jag är osminkad. När hyn var som värst så trodde jag faktiskt aldrig att jag skulle få fin hy igen.

Jag har lovat mig själv att om jag någonsin får liknande utbrott igen så ska jag acceptera det och älska mig själv ändå. Just där och då så mådde jag så himla dåligt! Jag kände mig ful och äcklig och ville gråta när jag såg mig själv i spegeln. Men varför egentligen? Det var ett par röda prickar. Och dessa röda prickar fick mig att njuta mindre av min graviditet (som redan var tillräckligt tuff på andra vis). Nej fy.. Glöm aldrig bort att DU är vacker som du är. Skickar lite pepp denna söndag till er allihop! Vi har alla våra ”krämpor” som vi tampas med men är minst lika vackra och fina för det. <3

IMG_5725

Trodde ärligt talat aldrig att jag skulle lägga upp denna bild men Blondinbella inspirerade mig till att göra det. Råkade halka in på en youtubevideo igår där hon tvättade bort sitt smink och visade sin hy och det var så starkt och fint att se. 

IMG_5185

Såhär stor var min mage då! Helt ofattbart! Här var jag i vecka 40 och födde barn bara några dagar senare. Sminkade mig till och med inför förlossningen för att jag skämdes så för min hy. Det kommer jag INTE att göra om!

Kommentarer

  1. Nathalie

    Jag är gravid med vårt första barn, en liten pojke som väntas komma i januari! Jag plussade 1a maj i år och vi skulle gifta oss den 4:e juni. Under den månaden hann min hy bli kaos och jag va så ledsen och kände mig så ful(har i tidiga tonåren haft mycket finnar och var mobbad för de) så de satt så djupt i mig att jag bara kände mig ful. Jag spydde dessutom hela tiden och fick i princip inte i mig något de första 20 veckorna i graviditeten. Nu är jag i v33 imorgon och får bara någon finne då och då som vanligt och är så arg för att jag gick runt och kände mig ful hela min bröllopsdag! De är så dumt, min man älskar ju mig oavsett hur mycket finnar jag än har! Men kämpar fortfarande med att känna mig fin i graviditeten, alla har ju en drömbild av hur man vill se ut och jag minns hur du skrev om att du inte kände dig fin som gravid medan din kropp är min dröm att få se ut som när man är gravid! Jag hade några kilo övervikt innan jag plussa men rasade 10kg då jag knappt åt/fick behålla något och har fortfarande 4kg kvar innan jag nått min startvikt jag hade innan jag plussa. Grejen för mig nu är att jag inte tycker min mage är sådär fin och rund som din, jag känner mig bara tjock. Så de är verkligen omtumlande att vara gravid och alla dessa hormoner som spelar en spratt på de. Jag är så tacksam över att jag kunde bli gravid och när jag tänker på de så blir allt annat mindre viktigt men vissa dagar är så jobbiga, därför är de skönt att se sånna här inlägg och att man inte är ensam! Älskar din blogg och har följt dig sen innan ni fick Jason, tycker du är en supermamma och inspireras jättemycket av din blogg!
    Nu blev de en lång kommentar(förlåt för de) ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men alltså tusen tack för så otroligt fina ord!! Värmer SÅ SÅ SÅ SÅ mycket <3 och tack för att du delade dina tankar!! Förstår precis hur du känner/kände och man blir ju så irriterad på sig själv att man tänker i dom banorna. DU är vacker!! Och stort grattis till bebisen !! Du har något magiskt framför dig <3<3

  2. Emilia

    Har också acneärr som jag har mycket komplex över. Har hört att serum från Estee Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II (finns på kicks) ska vara bra och även ta bort acneärr. Ska själv prova detta serum och se om mina acneärr försvinner. Hoppas tipset var till någon hjälp! 🙂

  3. Elin Robe

    DU ÄR GRYM! Detta inlägg är bara för bra! Jag själv har inte varit med om en tid i livet då min hy varit ”dålig” men har fått agera livscoach till kompisar som haft precis såhär! Och oj vad det sätter perspektiv alltså, att höra andra prata om det- att våga prata öppet om sånt här. Påriktigt du är fantastisk! Om jag blir hälften så bra mamma och fru och allt sådant som du är! Dååå kommer jag va lyckligast i världen! Tack för att du rockar❤️

  4. mimmi

    Så bra inlägg av dig att våga dela med dig! Jag har kämpat mot akne i perioder och vet precis vad du pratar om när man inte söker ögonkontakt för man känner sig som ett monster bland andra människor! Och finnar är ju ändå helt normalt!

  5. Sara

    Det var precis lika för mig under min graviditet! Jag har alltid haft fin hy men fick SÅ mycket finnar i ansiktet, på ryggen och på bröstet när jag var gravid! Fy vad jag hatade det! På bilderna från BB ser min hy hemsk ut!
    Men bara några veckor efter förlossningen var finnarna borta och nu, ;fem månader senare, är hyn jättefin igen! Tänk vad hormonerna kan påverka!
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så störande.. Och samma här! Helt knottrig och stora röda/lila fläckar runt munnen.. Trodde ALDRIG att min hy skulle bli bra igen och när jag ser bilden känns det SÅ långt bort. Förstår typ inte att det är jag på bilden. Sedan gjorde ju finnarna ont också 🙁 Det är tungt men man ska inte trycka ner sig själv för det och känna sig ful (vilket jag tyvärr gjorde). Hormonerna påverkar verkligen SÅ mycket. Skönt att din hy också blivit bra igen, kram <3

  6. Emma

    Hej Gabriella! Måste bara säga att jag är så glad över detta inlägg. Tråkigt förstås att du mådde så dåligt över det men tack för att eu delade med dig! Jag har själv haft acne i ca 10 år och har undermedvetet mått väldigt dåligt över detta. Det är först nu som jag insett att jag är bra ändå, trots finnar och ärr. Att se såna här bilder stärker min självkänsla oerhört mycket, så ännu en gång, TACK för att du delar med dig! Kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish