Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Så delade vi på föräldraledigheten

Inlägget är i ett samarbete med Försäkringskassan.

När Jason kom till världen så var det självklart för oss båda att vi ville vara hemma mycket med vår son. Jag har haft turen att kunna arbeta hemifrån och skapa mina egna arbetstider. Vi har därför valt att lägga över nästan alla mina föräldradagar till F för att han ska kunna vara hemma med Jason så mycket som det bara går. På så vis kan vi båda ta del av vår son under dagarna och jag kan ta tag i allt jobb under kvällstid när han har gått och lagt sig för natten. Denna lösning har fungerat perfekt för oss i snart ett års tid! Jag är evigt tacksam över att vi båda har fått ta del av hans framsteg och utveckling på så nära håll.

Om vi inte hade haft denna möjlighet så hade vi nog delat lika på dagarna om det hade fungerat rent ekonomiskt. Den första tiden med ens barn är helt ovärderlig och ingen av oss vill missa en sekund! Dessa känslor tror jag att alla föräldrar kan känna igen sig i. Det är något speciellt över den där första tiden. Visste ni att det är fem gånger vanligare att vuxna ringer sin mamma för att berätta nyheter framför att ringa sin pappa enligt Försäkringskassans undersökning? Det kan bero på det band som knyts redan när man är barn. F och Jason har fått en otroligt nära kontakt och jag tror att det beror på att han har varit hemma med honom på heltid sedan han var nyfödd. Redan innan jag blev gravid var han väldigt tydlig med att han ville vara hemma mycket den dagen vi faktiskt fick barn och jag vet att han uppskattar varje dag hemma med vår son något enormt.

Du kan läsa mer om Försäkringskassans kampanj ”Fifty fifty” här och även se en film om ämnet under länken. 

12180163-10207891114777101-2033105471-n

En nybliven pappa och en helt nykläckt liten Jason! Varje sekund som man får spendera hemma med sitt barn är ovärderlig. 

Kommentarer

  1. Johanna Modin

    Jag och min sambo delar lika på föräldraledigheten. Hemma lika många månader var. Jag trivs med att jobba och han vill gärna vara hemma. Det känns jättebra att han får vara hemma med oss lika mycket:)

  2. Tanja

    Med första barnet var jag hemma 8 månader och sen tog sambon över och var hemma i 4 månader. Måste säga att dom 4 månader stärkte banden mellan far och son. Visst sambon är ingenjör på heltid och jag jobbar inom vården 75% så det är stor skillnad på lönen men vi fick det å funka. Och ja vi har hus och bil och massa utgifter men vi gick inte under ekonomiskt 🙂

  3. Hanna Öhman - Mitt liv som förlossningsskadad

    Jag tycker att det är viktigt att man själv får bestämma hur föräldradagarna ska fördelas. Det är inte alla som kan göra som ni gjort, det är nog faktiskt inte speciellt många som har den förmånen ❤️ Om den ena föräldern är egenföretagare och kanske inte har ett sådant företag där man kan jobba hemifrån så är det kanske svårare för den att vara hemma..
    Jag tycker det är föräldrarna själva som ska bestämma, är man vuxna nog att skaffa barn borde man väl vara vuxna nog att själva fördela dagarna 😃

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Självklart ska alla bestämma själva och göra som det passar just sin egna familj 🙂 håller helt med dig <3 tycker dock att det är bra att lyfta ämnet iallafall <3 Kram kram <3

  4. Julia

    Jag ringer alltid min pappa och berättar mins nyheter 🙂 Ringer min pappa minst en gång om dagen. Vi har ett speciellt band och ingen kommer någonsin kunna ersätta vår relation 🙂 Lite kul att ha ett sånt speciellt band till sin pappa när som du säger många har det till sin mamma 🙂

  5. Linda

    Tycker det är helt stört att papporna (till barn födda 16) har 90 dagar bra han kan ta ut. Jag behöver ingen myndighet som berättar för mig och min sambo hur vi ska fördela våran föräldraledighet, det klart vi utmärkt själva. Dessa 90 dagar med en förälder kommer våran son förlora.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish