Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Att klä den lilla på vintern

Fick en fråga om jag inte kan berätta hur vi klär Jason på vintern och självklart kan jag göra det! I Umeå har vi ju riiiiktigt kalla vintrar med mycket snö och då känns det viktigt med mycket kläder på kroppen. Vi har två olika sätt att klä honom beroende på vad vi ska göra. Här nedan kan ni se och läsa mer om dom! =)

När vi ska ut och leka i snön: 

15032394_10211049038083210_1276063804_n

Overall! Vi har en overall från Mini a ture som är riktigt varm och skön. Den är fodrar med fleece och är i storlek 80. Jason har just nu storlek 86 på kläder (jag köper dock bara 92 att växa i när jag handlar nytt nu, hehe) men overallen är stor i storlek. Inhandlade den förra vintern till bra pris och hade förhoppningar om att den skulle passa denna säsong vilket den gör.

14915080_10211007488044485_943422585_n-1

Under overallen har vi en fleeceoverall. Blir det riktigt kallt så har vi också vanliga kläder under fleeceoverallen. Vi kan som sagt ha SJUKT kallt ibland och då gäller det att vara rejält påklädd. Tjocksockar går han inte ut utan. Dom sitter på dom ”vanliga sockarna” och över det har vi även skor. Jason har ett par Timberlands men också ett par ”uggs” från H&M som vi varierar mellan. Halskrage är en självklarhet när det är såhär kallt. Likaväl vantar och mössa. Mössan och vantarna är fleecefodrade.

När vi ska gå med vagnen ute (när han inte ska upp ur vagnen utomhus): 

14962488_10211007487924482_1690035020_n

Här kör vi på jacka! Vi har en som är lite extra varm och en som är lite tunnare beroende på hur kallt det är ute. Under jackan kör vi på vanliga kläder.

15032419_10211049037163187_262475534_n

Tjocksockarna är på även här! Mössa vantar och halskrage likaså. Ibland kör vi halsduk istället. Vi har alltid med en varm filt ifall att åkpåsen inte räcker till. Då får filten ligga mellan Jason och åkpåsen =)

Hur klär ni era små i vinter? Berätta gärna!

Kommentarer

  1. Caroline

    Tips! Köp underställ i ull och ha närmst kroppen, sedan fleece. Samma sak med strumpor, bara ullstrumpor. Bomull kyler ner och halksockor är det värsta man kan ha på vintern, ute, Kan verkligen rekommendera Kavats skor yxhult, vattentäta med ull inuti.

  2. Hanna

    Ha aldrig fleece närmast kroppen. Fleece andas inte och gör lätt att man blir svettig och då kall och blöt. Ha helst ett ylle underställ nösärmast kroppen och sedan fleece ovanpå det eller ullfrotte. Finns fina på POP. Sedan skulle jag nog tipsa om ett par vantar som är vattentåliga typ Reima tec eller Tornedalens vante och med en tunn tumullvante innuti! Även ullsockar innanför tjocksockarna 😊

    Våran dotter är typ lika gammal som Jason Och hon är klädd såhär :

    Ute och leker i snön
    Ull underställ (om det är jätte kallt)
    Fleece eller stickat (om det är jätte kallt)
    Annars bara vanliga kläder
    Halskrage
    Overall från Reima tec
    Vantar både från reima och Tornedalens, varierar. Ull tumvante innuti.
    Kuoma GT sko med ullfoder och ullsula eller reima tossor.
    Mössa

    I vagnen
    Stickat eller jacka
    Ull tumvante och en vindfleece från geggamoja.
    Mössa
    Tjocksockar

    Vi bor i Skellefteå! 😃

  3. Mia

    Halloj!

    Något jag kan rekommendera är att köpa ett ullunderställ som han har närmast kroppen! 🙂 Superbra då ullen andas jämfört med bomull. – Risken är att om man har bomull närmast, är att om det blir för varmt inunder så blir lillen blöt av svett & blir istället kall. – Vilket inte sker om man använder ull! 🙂

    Jag köpte ett underställ i merinoull till min 4 månaders på XXL till ett riktigt bra pris! Finns både body+byxa & overall. 🙂

  4. Millie

    Vi bor i Nässjö utanför Jönköping och där är de väldigt mycket snö nu och kallt, de brukar jämföra Nässjö med Umeå bara för att vi bor så högt (småländskahöglandet) men när barnen går till dagis så har de varsin fleece tröja och vanliga kläder, overall, varsin halskrage (en sån vit ni hade på bilden har min pojk och flicka i grå o rosa) sen varsin mössa och varma vantar,
    Antingen kängor eller varma fodrade stövlar beroende på.
    Jag måste dock införskaffa lite sockar också då de verkligen är kallt ibland och mina barn går på ett ute dagis så det är ute väldigt mycket på en dag.

    Va fin overall ni har till Jason 😍 Eller allt som ni har till Jason är så fint,vi har verkligen samma smak i mycket märker jag haha! Kram <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Låter ju så härligt 😀 <3 tack för att du delade med dig 🙂 och vad kul att vi har samma smak 😀 kram kram

  5. Sofia - mamma till två ⭐️

    Hej! Så fin Jasons overall är! 😍 Jag bor oxå häruppe i norr, lite mer norrut än dig till och med.. jag brukar klä mina två barn i ullunderställ, fleecekläder, ullsockar och ullinnervantar, Reima vinterhandskar (har vi just nu), halsskydd, overall (lite olika märken) och vinterskor av märket Kuoma, med ytterligare en innersula i, brukar fungera bra när dom är ute och leker på förskolan 👌🏼 Fortsätter att gilla era vloggar 😉 Kram!

  6. Jenny

    Jag har inga egna barn, men lager på lager är alltid riktigt bra och barnen håller alltid värmen! (jobbar som förskollärare). Personligen skulle jag gå efter detta:

    Lager 1. Merinounderställ och merinoullssockar.
    Lager 2. Fleecebyxor och fleecejacka alt. Fleeceoverall och tjocksockar, halskrage, fodrade handlar (tunna inuti om det är superkallt) och fleecefodrad mössa som täcker öronen.
    Lager 3. Varm fodrad overall från typ Mini Rodini/Kax/Mini A Ture/POP. Varma fodrade vinterkängor från tex Kavat.

    Varmt och gosigt ute i den riktiga kalla vinterkylan här i Umeå!! 😇🙏🏼

  7. Sara

    Ull underställ närmast kroppen och när det är riktigt kallt en lager 2 ull overall. Ull är så mycket bättre än fleece då den håller värme men om den blir blöt/ svettig så kyler den inte som fleece gör. Ruskovilla har jätte bra ekologiska ullkläder som håller till många barn!:) Ett tips om barnet har känslig hud är att köpa ett silk underställ att ha närmast kroppen. Dem har samma funktion som ull men är skonsam å riktigt bra till ensam barn. Min son sover i sitt silk set på vintern när luften är torr:)

  8. Patricia

    Om ni har en XXL i närheten så rekommenderar jag deras ullstrumpor! 4 för 99 kr! Till er vuxna då😊Så sjukt sköna och håller värmen jättebra! Sedan har de till små barn för 29 kr/paret. Mina barn har båda varianterna (börjar bli så stora nu) och älskar båda!

  9. Cita

    Vi bor i södra sverige så vi hade det rätt varmt fram till för några dagar sedan och nu när kylan är här kör vi:
    Overall
    Vanliga kläder
    Åkpåse
    Filt
    Halsduk+mössa+vantar

    Men funderar på att uppgradera mössan till en vintermössa, då vi kör forfarande på bomullsmössa 🙁

  10. Hannele

    I overall, mössa, vantar + halsduk och sedan har dom jackor som dom använder om vi ska snabbt iväg med bilen någonstans tex storhandla så skippar i overallerna och kör med jacka och det annars blir för varmt tkr dom.

    Jag gillar bägge sakerna dvs overall och jacka + termobrallor men ungarna föredrar helst overaller då dom tycker det går snabbare och klä på sig om dom ska ut och leka eller så 🙂

  11. Carolina

    Vi klär snarlikt som ni gör, ullfrotte under overallen och eller fleece, ullstrumpor, rejäla handskar, blir det superkallt så kör vi tunnare variant av Ullvante tillsammans med handskarna!

  12. Sandra

    En varm rekommendation är att inhandla ullunderställ för J att ha närmast kroppen. Finns lite varstans, PoP och lindex bla. Värmer och håller fukt borta 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish