Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Saker som händer varje dag hemma hos oss

– F går ut med hundarna. Jag går nästan aldrig ut med dom ensam utan det har fallit sig naturligt att han gör det. Vi går dock rätt ofta ut med dom tillsammans (med Jason i vagnen) men om en av oss går så är det alltid han, haha.

– Jag ser till att hundarna har mat och vatten. Det kontrolleras såklart flera gånger om dagen och färskt vatten ska alltid fyllas på.

– Att torka av skåpluckorna i köket är något som jag gör varje! Jag har nästan en tvångstanke att göra det då dom alltid är fulla med små fingeravtryck och annat kladd.

– Jason smörjs in flera gånger om dagen. Han har inte minsta lilla eksem kvar på kroppen och det känns SÅ skönt. Nu smörjs det i förebyggande syfte och det ska vi fortsätta med nu när det är så kallt ute. Det är ju så lätt att bli torr då.

– Vi pratar om vad vi ska äta och F svarar alltid ”det spelar ingen roll” när jag frågar vad han är sugen på. Kan bli helt galen på honom då jag tycker att han ska ha en åsikt om det hela, haha.

– Jag bloggar. Jag tar oftast mina bloggstunder på kvällen när Jason har somnat för natten. På så vis förlorar jag så lite tid som möjligt med honom. Vill verkligen ta vara på dagarna.

– Jag är bra på att ha morgonrocken på mig lite för länge. Mest för att jag tycker att det är så himla kallt att stå utan kläder den där korta stunden som man byter om.. Så det händer nästan varje förmiddag om det inte är så att vi ska iväg någonstans på morgonen. Men ja, morgonrocken är en standard-outfit här hemma för min del =)

– Jag skrollar igenom instagram. Det händer fleeera gånger per dag. I bilen, när Jason tar en nap på dagen, när jag lagar mat, sitter på toa..

– Vi har rutin på kvällen med Jason att se film en stund innan läggdags för att sedan förflytta oss till sängen, läsa godnattsaga och sova. Fungerar så bra för oss då han varvar ner framför tvn för att sedan varva ner ännu mer när vi läser.

– Innan läggdags så har jag alltid en städrunda. Lägger allt på plats, torkar rent och ser till att hemmet är fint. Sedan rycker jag i dörren för att se till att det är låst.

– På kvällarna har jag infört en ny rutin för mig själv. Jag är smådålig på att dricka vatten från dag till dag. Vissa dagar får jag i mig mycket medan jag i princip torkar ut andra dagar. På kvällarna fyller jag en stor flaska som jag dricker upp precis innan jag ska sova. Känner att jag mår bra av det när jag vaknar morgonen därpå.

– När jag har lockat håret så håller det alltid tills jag tvättar det nästa gång men i luggen kan lockarna släppa lite. När jag fixar mig om dagarna så lockar jag alltid just främre håret en extra gång.

11671-20140724-1757050

En gammal bild från när vi bodde i Göteborg =)

Kommentarer

  1. Linn

    Kan du inte tipsa om hur du lockar håret? Jag försöker men det blir aldrig bra haha! Älskar din blogg och kikar in flera gånger om dagen!

  2. Ida-Marie Isaksson

    Så smörjandet funkar? Härligt! Miniderm rekommenderade vår allergiläkare också så det använder vi mest nu eftersom man får det på recept (har jag för mig) Såg att någon skrev om badning här och att det kan vara uttorkande och det trodde också vi så vi försökte att inte bada V så ofta. Men allrgidoktorn sa att bad var bra för då tas salvan upp bättre efteråt. Kan vara bra att veta! Stor kram till er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Funkar jättebra! Använder både miniderm och en annan kräm 🙂 har fungerat toppen. Tack för att du delade med dig,kram kram fina!!<3

  3. Linnea

    Åh vi är så lika varann! Brukar också ge mina hundar mat o vatten, och dricka vatten själv innan jag sover 🙂 men olikheten är att jag går ut med hundarna <3 kramis

  4. Elisabeth

    Hej Gabriella!!
    Tack för en inspirerande och kul blogg. Är själv mamma till en liten kille på snart 4 månader och har sedan hans födsel blivit vegetarian, känns som det bästa alternativet för mig och jag är såå nöjd med mitt beslut. Upplever dock ofta att människor i min närhet har haft svårt att acceptera mitt beslut,,upplever ni det så också ibland?!
    Undrar också vart ni köpt ”gallret” eller rutnätet till Jasons rum?
    Tack för en fin blogg! Mvh//Elisabeth

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! Tusen tack för så snälla ord <3 åh, förstår precis. STÅ PÅ DIG! Vem säger att det rätta är att äta kött? Vi är alla olika och gör det bästa vi kan för just vårt egna barn. Så skit i vad alla säger och gå din egna väg. Du vet bäst själv för både dig och din son! Jag har faktiskt inte varit med om negativa kommentarer gällande det. Eller ja, fått höra någon enstaka gång i kommentarsfältet på bloggen att jag är en barnplågare som inte vill ge min son kött, haha.. Men annars är bemötandet positivt från alla håll faktiskt 🙂 Kram kram och tack för fina ord! Och nätet är från lagerhaus <3

  5. J

    Hej!
    Är rätt ny här och har en fråga, men vill först bara passa på att säga att ni verkar så otroligt fina och Jason är den sötaste jag sett! Jag är 21 och firar snart sju år med min sambo och jag blir så glad när jag hör om andra som hållt ihop så länge. Nu till frågan: vad försörjer ni er på? För som jag har förstått det är både du och F hemma om dagarna?
    Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men gulle du!! TACK snälla!! <3 Jag bloggar och driver mina sociala medier på heltid och F är pappaledig <3 stor kram och kul att du hittat hit 😀 <3

  6. Maria

    Ett tips är att dricka ett stort glas vatten på morgonen när du vaknar, det sätter igång kroppen och är tydligen jätte bra mot mycket 🙂 dock inte för kallt vatten..
    Kram

  7. R

    Vänta vänta…en flaska vatten innan du lägger dig?! Här dricker jag ett glas vatten tre timmar innan läggdags och jag får gå upp och kissa hela natten. 😖 själv brukar jag fylla en flaska under dagen och ställa den synligt. Sen vet jag att innan kvällen ska den flaskan vara tom. Är annars också uttorkad var och varannan dag…

  8. Linn

    Trivs du med att bo i Umeå? Många drömmer ju om att bo i en större stad söderut, tex Stockholm eller Göteborg. Jag tänker nu när ni kan relatera till båda och jämföra, saknar du då Göteborg? Eller trivs du bättre i Umeå? Vilka är för och nackdelarna? =)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Trivs jättebra 🙂 Har ju bott i Göteborg i två år och hade aldrig flyttat därifrån om vi inte hade fått barn 🙂 men som familjestad är umeå perfekt. Allt finns här men det är samtidigt rätt litet! Naturnära, tryggt, frisk luft, härlig miljö 🙂 jag ser bara fördelar men är själv lite leds på staden då jag bott här i princip heeeela livet.. 🙂 finns inte så mycket mer för mig här att hämta. Men för Jasons skull känns det helt perfekt just nu, kram <3

  9. Nilla

    Ett tips mot eksem: Sätt Jason i ett oljebad 10 min varje dag. Blanda lite olivolja i en flaska med varmt vatten, skaka ordentligt och häll sedan i det i badvattnet. Riktigt bra under torra vinterperioden.

    OBS man får bara bada max 10 min, efter 10 minuter börjar badet torka ut huden istället och ge motsatt effekt.

  10. Johanna

    Om ni inte testat pesto i mat så prova! Fruktansvärt mumsigt, speciellt till en kikärt/bönröra med bla iMat! Kram till er<3

  11. Vonna

    Hej
    Vad skönt att Jasons eksem har blivit så pass mycket bättre. Vår son är väldigt torr på vissa områden och vi smörjer också flera gånger per dag men tycker ändå inte det blir mycket bättre 🙁
    Nu är jag nyfiken på vad ni använder för produkt när ni smörjer? Använder ni samma produkt i ansiktet som på kroppen? Ha en fin tisdag

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det är så skönt! Både miniderm från Aco men också lupikar baume ap+ <3 ja, vi använder samma i ansiktet men även på kroppen , kram <3

  12. Alex

    Ni har inte funderat på en ny rutin ang Jason och filmtittande innan läggdags ? Skärmtid innan man går och lägger sig är inget som rekommenderas, särskilt inte för små barn.

  13. Emelie

    Hur får ni Jason att sova på dagarna? Jag måste ALLTID gå en sväng med vagnen på dagrna 😅 Hur gör ni och hur lång tid tar det innan han somnar? 💕🌸

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag ammar till sömns eller så är vi ute och går med vagnen <3 går jättefort för det mesta faktiskt då han är så pass trött när vi lägger honom, haha 🙂 KRAM <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish