Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Två frågor och två svar

Jag är så nyfiken på hur ni löser allt runt hundarna i erat liv. Hundar är ju ofta något som folk upplever kommer ivägen när man skaffar barn, ska resa etc. Lite frågor jag funderar på är var befann sig hundarna när ni var på spa? När ni förut jobbade? Är det tufft att vara hemma själv med Jason och hundarna, jag tänker på promenaderna, allt få ihop allt? 

Vi känner inte alls att dom är i vägen utan dom är precis som Jason våra små bebisar =) Ja kan dock känna att jag önskade mer tid för enbart vovvarna. Innan Jason kom gick ju all uppmärksamhet åt dom men idag går ju inte det längre. När vi var på SPA så var dom på hotellrummet! Vi gick ju i omgångar så först var F på rummet med Jason och hundarna och sedan bytte vi av. När vi åt middag så var dom på rummet själva i en timme ungefär! Så det gick jättebra. När vi jobbade förut så jobbade vi om varandra och såg till att hundarna aldrig blev hemma längre än sex timmar ensamma. Oftast blev dom hemma ensamma runt fyra timmar om dagen. Jag jobbade dag och F kväll. Vi är ju hemma tillsammans hela familjen så en går ut med hundarna medan den andra är hemma med Jason eller så tar vi en promenad alla tillsammans. För oss har det hittills inte varit några problem alls med att få ihop allt och hundarna är en naturlig del av vår familj och vardag, kram kram <3

Åh vad härligt det ser ut! Hoppas att ni hade en toppenvistelse i Göteborg :)! Hur ser du på alkohol i samband med amning? Enligt forskning (och vad jag har hört av min läkare och bm) så är det ingen fara alls för barnet rent medicinskt att få i sig bröstmjölken om man har druckit.. . (Sedan ska man ju självklart inte ta hand om sitt barn om man är berusad) men känns som om väldigt många ändå avstår helt från alkohol eller pumpar och slänger. Jag tycker att det är upp till var och en och tycker att man som förälder ska avgöra själv vad som känns bekvämast. Men skulle vara intressant att höra din synvinkel på det hela och hur ni gör? kram!

Vi hade det underbart verkligen! =) Jag drack ett glas vin när vi var på Arken och åt trerätters men det blev jag inte alls berusad av.  Jag har druckit ett glas eller en drink kanske tre/fyra gånger sedan Jason föddes och jag har ammat efteråt utan problem. I och med att det rör sig om ETT glas så har jag inte ens tänkt tanken att det skulle vara någon fara. Jag skulle dock ALDRIG bli full om jag vet att jag ska vara med Jason/är med Jason. Alla får ju göra som dom vill men för mig känns det inte bra att inte ha full kontroll och hantera mitt barn. Jag vill att han ska känna sig trygg hos sin mamma och jag har svårt att tro att han skulle göra det om jag stank alkohol och var berusad. Å andra sidan är jag en person som aldrig riktigt har haft en relation till alkohol. Vissa dricker ett glas var och varannan helg men för mig är det något som sker ytterst sällan. Och det är jag nöjd med här och nu.  Jag dömer ingen som gör annorlunda (vill verkligen vara tydlig med det då ALLA är olika!) än jag men kort och gott så kan jag svara att JA jag har ammat efter att jag har tagit ett glas men det är just ETT glas det har handlat om då och jag har inte varit minsta berusad då heller. Alla får ta ett eget beslut så länge inte ett barn kommer i kläm eller drabbas negativt på något vis tycker jag. Kramar!

12597012_10153915035988130_900006099_o-1

Kommentarer

  1. Michaela

    Hej Gabriella!
    Måste verkligen säga att den mysigaste bilden jag någonsin sett i din blogg är denhär!! (Alltså i inlägget två frågor och två svar) ni är en fin familj och älskar verkligen varandra mer än något på hela jorden! Kram på er och tack för en inspirerande blogg<3

  2. Cecilia

    Jag fick en tanke ang det där med amning och alkohol. Jag tycker att något måste föras över till barnet. Eller händer nåt (som tex då man kokar upp alkohol i matlagning) som gör att den poff försvinner till 100% i brösten..?

    Vid mjölkproteinallergi tex så reagerar barnen. Min son reagerade starkt på min mjölk trots att jag inte dricker mjölk. Endast grädde, cremefraise m.m. i matlagning. Minimal mängd som dessutom var upphettad, ändå reagerade barnet starkt.

    Menar inget illa mot någon, bara en tanke och undran som sagt 😊

    1. Biokemisten

      Hej Cecilia!
      Alkohol går fritt genom vävnaderna i kroppen. Det betyder att den delar sig jämt över din kroppsvolym. Dricker du tills du exempelvis får 1.0 promille (Motsvarar ungefär en hel flaska vin) så fördelar det sig jämt över kroppen, och därför också i bröstmjölken. Vilket innebär att bröstmjölken får alkoholhalten 1.0 promille, vilket är samma sak som 0,1 procent. Alltså samma sak som lättöl utspädd med 20 delar vatten… Det är inte mer än i Juice eller filmjölk, haha! Så även om du dricker tills du nästan dör, och därför har en otroligt hög promille (30 är extremt högt!) så blir det så otroligt lite i bröstmjölken att det inte spelar någon som helst roll 🙂 Hoppas du förstod beskrivningen!

  3. Anna

    Hej! Vill bara säga att hundar maximalt får lämnas själva i fem timmar och då är det verkligen max! Tack för en bra blogg också:)

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish