Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Skillnader då och nu

När jag ändå är inne så mycket på att visa gamla bilder så kan jag passa på att skriva ett inlägg om skillnader nu och då. Små och stora! För oss som par men också individuella skillnader. Det är kul att se hur mycket man utvecklats och hur lik men ändå olik sig själv man är och har blivit.

– Jag hade KOLsvart hår. Idag skulle det aldrig falla mig in att färga håret helt svart då jag vet hur svårt det är för mig att sedan bli ljusare i håret igen. Min fina Emelie hjälpte mig under två års tid att bli ljusare lite i taget och idag är jag så nöjd med hur håret ser ut färgmässigt.

– Vi firade varenda månad som par och kom ihåg alla datum båda två. Nu är det alltid någon som glömmer och det känns helt enkelt inte lika viktigt. Jag älskar fortfarande att fira men att fira in varje månad som vi håller ihop känns orimligt just nu. Vi håller oss till att fira in vår bröllopsdag och även dagen då vi blev ett par officiellt.

– F var inte alls lätt att få upp på morgonen förut. Han sov bort hela dagarna och kunde komma tre eller fyra timmar sent till skolan. Jag däremot var alltid morgonpigg och flög upp ur sängen vid sextiden. Idag är det ombytta roller och F kommer lätt upp medan jag många gånger hellre skulle dö än att dra av mig täcket och vakna, haha.. Varför vet jag inte men så är det idag! Har alltid kunnat säga att jag är en morgonmänniska men inte nu längre.

– Gulliga lappar och brev var verkligen vardag förut. Fyllde man år fick man ett fint brev och att lämna en söt lapp på bordet var standard. Idag händer det faktiskt inte alls. Och OM det väl händer så känns det så himla stort på något vis. Jag kommer ihåg senast jag hittade en söt lapp. Jag var gravid och hade precis kommit hem medan F var på jobbet. F visste att jag skulle komma hem hungrig så han gjorde i ordning min favoritsallad och hade köpt massor med choklad som han lämnade hemma ihop med en fin lapp. Att mötas av det var guld värt! Varför händer det inte oftare!? Vi måste bli bättre på gulliga brev igen! Det sätter ju en sådan guldkant på vardagen!

– Vi tyckte att det var jättekul att laga mat själva. Vi brukade promenera hem till F på lunchen och laga mat där istället för att äta i skolmatsalen. Idag hade jag ju uppskattat att få lagad mat till lunch av någon annan vaaaarje dag. Tänk att slippa laga maten och sedan även slippa disken och allt efteråt. Vi är så bortskämda som får mat i skolan i Sverige och vad tråkigt att vi inte förstod det då! Självklart tycker vi att det är roligt att laga mat även idag men det är tyvärr oftast en ”tråkig” del av vuxenlivet då det ska göras flera gånger per dag, städas efteråt osv

– Vi kunde se film ihop! Vi har på allvar kollat på varenda film som finns på viaplay och netflix som det ser ut idag. Så känns det iallafall! Så jäkla tråkigt men rätt självklart att det blir så efter att man haft filmkväll nästan varje dag under flera års tid. Jag har dessutom blivit så rastlös av mig (då filmerna vi ser idag ändå inte är spännande, haha) och börjar alltid göra något annat efter att vi suttit vid tvn ett tag. Kollar instagram, börjar städa.. Listan på vad jag hellre gör kan göras lång.

– Jag var respektlös med mitt användande av parfym. Jag sprutade parfym på mig själv tills jag stank som ett helt parfymeri. Tänkte inte på allergiker runt omkring. Efter att jag födde Jason så var det som om något klickade i mig och jag skämdes över att jag inte tänkt på det tidigare. Kanske blev så då jag inte ville utsätta honom för starka dofter och så.. Och det går ju lite hand i hand. Idag använder jag ytterst lite parfym när jag väl använder. Det känns som om man ska tänka på dom som har problem med just allergier och folk ska inte behöva byta plats på bussen bara för att jag tycker att jag ska använda en halv flaska på morgonen.

– F hade alltid randiga t-shirts och tröjor! Och då menar jag verkligen ALLTID, haha. Han hade några få enfärgade också men i princip allt i hans garderob var randigt, haha. Men det växte bort med åren och idag är han nästan lite allergisk mot randigt på grund av det.

– Vi åt kött! Det är ju en stor skillnad. Att bli vegetarianer är ett av dom bästa valen vi gjort i vårt liv! Är tacksam över att vi tog valet ihop då jag tror att det hade varit svårare om bara en blev det.

– Något annat som vi gjorde var att vi rökte! Idag är ingen av oss rökare. Jag har rökt till och från sedan jag var 14 år. Vi har slutat flera gånger tillsammans men jag har fallit tillbaka till ciggen medan F har börjat snusa istället. Samma dag som jag plussade fimpade jag en gång för alla! Aldrig i livet att mitt barn ska vara i närheten av en rökare hade jag bestämt redan långt innan jag blev gravid. Det är såklart upp till var och en men jag kände så och gör fortfarande.

– F lagade alltid mat till oss förut. Idag står jag för nästan all matlagning som sker hemma. Han står dock alltid för frukosten vilket var tvärtom förut. Så på matfronten och vem som gör vad där har vi verkligen fått ombytta roller. Rätt kul när man tänker på det ändå! Det är mycket i vårt liv som har blivit ”ombytta roller” med åren och det lär ske flera gånger om i framtiden också.

– Vårt hem gick i färgglada toner och blandade stilar förut! Ja, det är sant. Sedan hände något och sociala medier kom in i mitt liv vilket väckte mitt intresse för inredning och senare även ljusare inredning. Jag har verkligen funnit det som får mig att känna mig hemma i mitt egna hem. Och som tur är så känner F samma. Hade ju varit rätt jobbigt om han hade önskat knallrött och blått medan jag enbart ville ha grå/vit/beiga rum, haha.

Picture0809

En gammal webcam-bild på oss =)

Kommentarer

  1. Shanelle

    Jag känner samma sak om ciggen, jag vill inte att mina barn, om jag får några, ska se rökning som något normalt för att mamma eller pappa röker. Det ska inte finnas i deras direkta närvaro, sen om någon släkting gör det så är det en annan sak för kontakten med de personerna kan man styra väldigt mycket så att doften av rök eller synen av cigg inte blir något alldagligt. Så tänker jag i alla fall 🙂 Kul läsning som vanligt 😍

  2. R

    Vad bra att du insett det där om parfymen, det är inte många som gör det. Jag har migrän som triggas av det, att åka buss med personer som använder mycket parfym gör mig sängliggandes och nästintill medvetslös i 3 hela dygn. Hoppas fler vaknar upp av inlägget du gjorde. Kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish