Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

VARFÖR?

– När Jason får en sked med mat instoppad i munnen så tuggar han ett tag, plockar ut maten, håller den i handen och granskar den noga och stoppar sedan in den i munnen igen. VARFÖR? Såhär kan han hålla på flera tuggor i rad och har vi otur så geggar han ut maten över hela bordet istället för att stoppa in den i munnen igen, haha..

– Varför har vi inte golvvärme i hela lägenheten? Det är så otroligt kallt redan nu här uppe i norr. Det känns av hemma hos oss. När jag är extra frusen om fötterna så smiter jag in i badrummet och njuter av det varma golvet. Ni kan ju gissa vilket mitt favoritrum i vinter kommer att vara..

– Varför dör alltid våra växter? Varken jag eller F har gröna fingrar och hur mycket vi än googlar om blommor så lyckas vi alltid döda dom. Jag är så avundsjuk på folk som har sådär härliga och levande växter som mår bra. Det är något jag vill klara av en dag. Hur svårt kan det vara egentligen?

– För ett tag sedan så fick jag lära mig av en frisör att även vi brunetter kan använda silverschampo på våra mörka hår. Jag klagade på att mitt hår alltid får en varmare nyans ett par veckor efter toning och hon tipsade mig om just silverschampo och balsam. Varför har jag gått runt så länge och inte vetat om detta? Jag har nu beställt hem produkter för mitt hår och om det faktiskt fungerar och håller kvar dom kalla nyanserna i mitt hår så blir jag SÅ glad. Hatar att få en lätt orange ton efter några tvättar.

– Jag tvättar våra soffkuddar typ tre gånger i veckan. Varför? För att hundarna kissar på dom! Eller ja, dom kissar ju såklart inte på dom men dom lämnar kiss-spår efter sig. Det spelar ingen roll om vi duschar dom efter varje promenad eller vad vi gör. Det är som om dom läcker lite kiss i soffan ändå. Så tvättmaskinen går varm här hemma. Nackdelen med vita kuddar men å andra sidan så ser jag hellre det smutsiga och kan tvätta bort det än att ha smutsigt och inte veta om det, haha..

– Varför tycker barn att det är roligare att leka med ALLT förutom sina leksaker? Jason kan ha klossar, böcker och mjukdjur framme men mammas doftljus eller sugrören som han dragit fram ur kökslådan är ändå mycket mer spännande.. Denna fråga ställer jag mig dagligen.

– Varför saknar jag att vara gravid så mycket när jag väldigt väl kommer ihåg att jag avskydde att vara det när jag väl var det? Det är så knäppt hur man fungerar! Nu när jag ser tillbaka på allt illamående, att ligga inne på sjukhuset för att jag inte kunde behålla någon mat + få dropp, spy 30 gånger om dagen, ha problem med höften, ja allt det där.. Så är det inte så farligt! Vi får väl se om jag får njuta lite mer nästa gång jag blir gravid (om jag nu får bli det). Det hoppas jag iallafall! Och annars så genomgår jag mer än gärna allt det jobbiga igen. För det är ju så värt det i slutändan <3

14686654_10210753495694835_1146979424_n

Alltså livet med denna unge! Först bjöds det på pussar och sedan fick jag en leksakshammare av trä i huvudet (se den sista bilden), haha..

Kommentarer

  1. Anneli

    Ser också tillbaka på min graviditet med kärlek och saknad, trots att jag verkligen ogillade just den perioden i mitt liv. Hade visserligen en lätt graviditet, men jag hade väntat på barn i sååå många år att när jag äntligen blev gravid ville jag bara ha ut mitt barn. Allt annat kändes meningslöst, och det enda jag tog mig för var att vänta, shoppa till bebis, städa, städa och städa. Och så vänta lite till:/ Förlossningen, den första tiden och det vi har nu var och är dock helt helt underbart!!

  2. Mikaela

    Barn har en ”outvecklad” hjärna som måste lära sig allt från början. Dem har inte någon minnesbank uppbygd som vi har och måste därför känna, kladda, smaka för att bilda sig en uppfattning om vad som dom gillar/ogillar -finner obehagligt mm. Eftersom deras kognitiva tänk inte är så utvecklat och de inte än har ett ”språk” att tänka med är de så dem lär sig till en början 🙂 även synen är nedsatt från start men utvecklas snabbt,

    Något annat intressant är om ”trotsåldern” barn (små) gör något för att de verkligen vill testa vad som händer eller upptäcka något, de förstår inte konsekvenser eller om något är farligt dåligt, därför man som förälder finns och ska agera guide. 🙂

  3. Sara

    Har ni några speciella tider då ni går ut med hundarna? Hur länge brukar dom kunna hålla sig? Går ni ut med dom precis innan ni lägger er och sen ganska direkt när ni vaknat?
    Min hund kissade alltid i min säng efter varje kvällspromenad och jag fattade aldrig varför. Pratade med veterinären och dom sa eventuellt urinvägsinfektion! Eller att min hund hade andra problem med blåsan. Så dom rekommenderade att ta urinprov på min hund. De är svårt att veta vad som kan orsaka. Kram 😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, vi går ut med dom ofta och rätt länge 😀 så det bör inte vara något sådant. Dom läcker nog bara någon droppe här och där <3 men kanske är värt att kolla upp ändå 🙂 kram

  4. Sanna

    Är ju gravid med Teos syskon nu och är
    I v 18 och mår illa till och från ! Så jobbigt men värt det såklart!❤️😍

  5. Sofie

    Förstår inte heller det där med att allt annat än leksakerna är roliga. Här hemma är kastruller och ett köksredskap man kan göra köttbullar med en favorit 😂

  6. Cecilia

    Jag tror inte du skriver ”varför” för att du vill ha svar. Men här kommer mina ändå 😉

    1. Barn undersöker ALLT! Det ska kännas med både händer, mun, synen. Ja. På alla sätt och vis.

    2. Förmodligen har ni element? Eller så HAR ni golvvärme i alla rum men de känbs oftast bara av på klinker. Då kylan väl börjar komma så tar det tid innan temperaturen blir bra och jämn i ett hyreshus. Är det kalt en en par dagar för att sedan bli varmare i en par dagar så kan de ofta kännas kallt de kalla dagarna för att sedan kännas extra varmt de varma dagarna -just för att det är då värmen hunnit komma igång.. Sen finns en rekomenderad temp i hyreslägenheter. Vissa tycker den är ok medan andra tycker det är kallt. Nackeldelen med att inte ha eget hus och egen skötsel av temperaturen 😉 Vi bor i hus men har oxå ”problem” med lagom temp om hösten/våren då det är så olika temp från vecka till vecka.

    3. Vissa blommor vill ha skugga, andra sol. Vissa är känslig för drag, får inte över/undervattnas osv. Mitt tips är garderobsblommor. En grön och fin blomma som tål både vatten och lååååång torka.

    4. Men jahaa! Vad lustigt men bra ju!

    5. Eeeiiiw! Köp kallingar åt hundarna 😂 Kanske de har flytningar av någon anledning? 😜 Aldrig hört talas om detta ”fenomen” hos mina vänner som har småhundar 😊

    6. Barn älskar allt. Särskillt de ting de egentligen ej ”får röra”. Sånt man inte placerar i deras händer lixom 😂

    7. Man minns bara de bra stunderna även om man VET att det fanns många negativa känslor/stunder oxå 😉

  7. Julia

    Känner igen det där med frusna fötter också, värsta jag vet! Min sambo löste problemet och gav mig ett par ”slippies” i present. De ser ut som fluffiga tofflor, men sulan är fylld med vetekudde och lavendel, så man värmer dem som en vetekudde. Helt beroende av dem! Finns på coolstuff.se om jag inte minns fel. Hoppas du mår bättre nu! Stor kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så härligt 😀 jag har typ 100 olika par tofflor men får typ köpa sådana också 😀 låter ju underbart. Tack fina du och stor kram!! <3

  8. Kajsa

    Kevin gör exakt likadant med maten! Jag som har nån liten fobi mot kladd får typ panik när maten inte åker in i munnen igen utan istället hamnar exakt överallt. Gärna ska han använda maten som hårgele och smeta det i håret.. Nackdelen med bebis med långt fint hår: Det får aldrig vara rent eller fritt från kladd, haha 🙂

  9. Maria

    Jeg sliter også med varme toner i håret. Dersom silvershampoo fungerer, kan du skrive et innlegg om det og hvilke produkter du bruker?:) Elsker bloggen din forresten. Du er helt nydelig som person:) Klem fra fast leser fra Norge

  10. Antonia

    Köp fredskallor, de är väldigt lätta o ha o.göra med. De slokar när de vill ha vatten sen reser dig sig.med ner gång. Får de lite bruna blad är d bara o klippa bort så ser de som nya ut sen.
    Angående maten så gör alla barn så även min när han va i den åldern. De vill känna smaka o bolla så bara bra för motoriken o annat.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish