Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Svar på era frågor, del 3

Jag undrar om du kan berätta hur Jason och Fjodors vecka var när du var på semester. Vad dom gjorde och hur det gick. Var det så ”tufft” som ni hade tänkt innan med tanke på alla matlådor och alla förberedelser Skulle du låta Fjodor åka iväg själv? Och har han någonstans han vill åka med sina vänner? Något planerat?

Det gick hur bra som helst. Vi var båda säkra på att det skulle gå jättebra men det gick ändå ÄNNU bättre än vad vi trodde. Första natten vaknade Jason flera gånger och sökte bröstet + blev rätt ledsen men natten efter det + alla andra nätter sov han som en stock hela natten. Somnade runt 20.00 varje kväll och vaknade runt 08.00 morgonen efter. När han vaknade fick han en stor portion gröt och sedan lekte dom hela dagarna, hade besök ibland och åkte iväg på små äventyr ibland. Mötte vänner och familj på Fs sida och hade pappa/son-egentid. Vi förberedde ingenting utom matlådor till F och det var ju bara för att underlätta och för att han skulle kunna prioritera tiden till att vara med Jason istället för att stå i köket flera gånger per dag. Så det var guld värt enligt honom! Men allt gick mer än bra och det är jag så glad för! F har ju varit hemma på heltid sedan Jason var nyfödd och jag kände mig 100% trygg i att lämna dom ensamma! Annars hade jag aldrig åkt. Ja, självklart hade F fått åka iväg själv men det är inget han har planerat att göra som det ser ut just nu.

Hej! Har nyligen upptäckt din blogg och gillar den extra mycket då jag nu väntar mitt första barn. Satt och läste här precis och kom på att jag undrar hur ni uttalar Jasons namn? Lite svårt att svara på i skrivform kanske men uttalar ni det som på engelska eller mer svenskt uttal (typ yayson)? Tack för en mysig blogg!

Men vad roligt! Stort grattis! =) Vi säger bara ”Jejson”! Så en rätt svensk version av namnet, haha: Kram och stort tack!

Vet att ni vill ha en till liten knodd snart men att du inte fått tillbaka din mens ännu i och med att du ammar fortfarande, skulle du kunna tänka dig att sluta amma för att kunna bli gravid snabbare eller tänker ni att det får ta den tid ni tar? Tycker det är så mysigt att titta in här på bloggen varje dag, ni verkar vara en så härlig liten familj! <3

Men tusen tack för så fina ord! Nej, jag skulle nog inte kunna tänka mig att sluta amma enbart för att bli gravid igen. Det får ta den tid det tar. Stor kram!

Jag undrar om hur du gör för att ALLTID se så sjukt fräsch ut? 

Haha, lovar att jag inte alltid ser fräsch ut 😉 Men jag tvättar alltid ansiktet på morgonen och lägger på concealer, solpuder och böjer fransarna + har lite mascara. Har jag en dålig hårdag eller inte har hunnit tvätta håret slänger jag alltid upp håret i en svans eller slarvig boll. Sedan tycker jag om att vara brun, då känner jag mig fräsch!

1. Hur friade F till dig? 

Jag fick frågan av F om hur jag önskade ett frieri. Frågan var mest ställd på skämt och jag hade inte ens kunnat föreställa mig att han skulle ha kommit ihåg mina ord den dagen han faktiskt gick ner på knä. Jag sa att jag inte ville ha något alls. Att jag bara ville att det skulle kännas ärligt, naturligt och från hjärtat. Att det skulle vara i hemmiljö så att fokus kunde ligga på oss och det fina som vi har. Och så blev det ju också. Jag ville att det skulle vara så lite uppgjort som möjligt och att det skulle bli en RIKTIG överraskning där jag inte förväntade mig det alls.

2. När gifte ni er?

Typ ett år efter att han friade. Den 20e juli 2013. Och han friade den 21a maj 2012.

3. Kan ni visa era bröllopsbilder?

Alltså vi har typ inga, haha. Eller jo, men dom är väldigt privata. Har visat lite bilder förr men det är väldigt få jag har valt att dela med mig utav. I och med att vi bara var just VI när vi gifte oss så blev det väldigt nära och intimt. Det var och är liksom vår egna stund där vi blev varandras ”på riktigt”.

4. Hur många barn vill ni ha?

Mellan tre och sex. Men helst tre. Det känns som ett bra antal, alla ryms i bilen osv.

5. Hur länge har ni vart veggo?

Jag var vegetarian när jag var typ 11. Sedan slutade jag vara det ett par år för att sedan bli det igen när vi valde att bli det tillsammans. Året var 2013 om jag inte minns helt fel.

6. Hur många kilon gick du upp under graviditeten?

14 kg tror jag!

7. Fick man tbx sin kropp fort efter graviditeten?

Ja, jag fick det! Men det är ju så himla olika för alla.

Skulle ni kunna tänka er att bo på landet?

Alltså ja och nej. Jag har två drömscenarion i mitt huvud om framtiden. En av drömmarna är en stor villa på landet. Att få bo utanför stan med naturen nära och bara njuta av lugnet. Å andra sidan vill jag att mina barn ska ha nära till allt. Jag vill att det ska vara cykelavstånd till skolan och att vänner ska kunna besöka oss lätt och smidigt. För mig är det sociala viktigt och jag vill aldrig att våra små ska vara beroende av busstrafik som inte är lokal. Här i Umeå kan man lätt ta sig överallt med cykel eller promenera. Och så vill jag ha det jämt! Det är ju så smidigt. Vi kommer nog att köra en kompromiss när vi väl bygger hus. Att få bo i stan men ha en känsla av att vara på landet är därför drömmen. Finns lite sådana områden här runt omkring och vi hoppas att vi får tag i en sådan tomt när det är dags för oss.

Tycker du att det är fel att förlova sig men att sedan inte gifta sig inom ett år? 

Nej, inte alls. Alla är vi olika och vill olika. Man får göra som man vill tycker jag!

Ett plagg du aldrig skulle ta på dig? 

Jeans med strasstenar på! Hatar det! Byxor med massa krimskrams på över huvud taget har jag jättesvårt för.

Har du haft någon identitetskris? 

Ja, herregud! Tror att det är något man får jobba på hela livet. Att hitta sig själv och den man är alltså. Man förändras ju också som människa allt eftersom att man blir äldre och är med om nya saker. Man samlar erfarenheter, blir klokare och utvecklas.

Har du kysst en tjej? 

Ja!

När du var gravid, hur kändes magen då? Var den hård eller bara lite mjuk och putig? 

Något som jag har funderat på sååå länge är hur just MIN gravidmage skulle kännas. Det var något jag verkligen såg fram emot att få ta reda på och uppleva. Min mage började som en hård liten kula LÄNGST NER på magen. Den kändes extra tydligt när jag låg ner och man såg den lite smått redan i vecka 5. Man skulle aldrig kunna tro att jag var gravid men den gick från att vara HELT PLATT mage till att ha en liiiiten hård bula precis där livmodern ligger. Min mage var sedan hård och spänd hela tiden (när den väl började puta ut). Inte minsta mjuk! Så var det genom hela graviditeten.

11358712-10206741077826896-788659056-n

Gravid i vecka 20 =)

Kommentarer

  1. Elin

    Hej! Älskar när du svarar på frågor, det är så himla kul att läsa. Jag har en till fråga, vad har du för barnvagn modell? Den är så fin!

  2. Maja

    Hej Gabriella!
    Jag undrar vad du och fjodor lyssnar på för musik/vilken musiksmak ni har? Skulle vara roligt att veta 🙂
    Ha det så bra!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej finis! 🙂 F lyssnar typ mest på svensk hiphop.. Jag gillar inte det alls och lyssnar på typ ”det senaste” som går på radio. Har nog ingen riktig musikstil utan fastnar mer för en låt 🙂 KRAM och detsamma

  3. Beverly

    Var har Ni köpt er nya svarta bokhylla? Den är så fin! När jag ändå är igång så kan jag passa på att fråga var du köpt din turkosa bikini jag såg på instagram 🙈

  4. Simona

    Förlåt men blir så irriterad! (Inte på dig) utan på dom som frågar om F klarade att va hemma med Jason själv, när du var på semester.
    Öh ja varför skulle han inte?
    1) det är hans son,
    2) han är inte barnvakt åt ett främmande barn
    3) pappor kan oxå
    4) om du inte hade litar på F med barn hade de inte blivit ett barn.
    Förlåt vart lite smått irriterad (kanske gravidhormoner men ändå.) hade du varit hemma och F på semester hade ingen kommenterar förmågan att ta hand om sitt barn.
    (Följt din blogg sen du vart gravid då vi var gravida samtidigt)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, så är det ju verkligen! Håller helt med dig om att det är störande att pappan blir någon form av ”barnvakt” när han egentligen har lika mycket ansvar som mamman, kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish