Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Ett utdrag ur mitt liv

Jag har svårt för att skriva om medgångar OCH motgångar då jag tycker att varje motgång för en medgång med sig i efterhand. Däremot så tror jag att man måste lära sig att acceptera en motgång innan man kan göra om den till en medgång och gå vidare klokare ur det hela. Ibland tar det lååång tid att bearbeta jobbiga saker som har hänt och det är helt okej. Man får ta den tid man behöver. Men ur något jobbigt och hemskt kommer ofta något bra till sist. Man växer som människa och blir rikare på livet. Jag vill skriva om två perioder i mitt liv som jag sent kommer att glömma och dela med mig av lite djupare tankar till er.
– När jag var 13/14 så var jag sjukt stökig. Jag hängde i fel kretsar, tjuvrökte och skolkade. Jag rymde hemifrån och bodde i fosterfamilj rätt länge. Detta är en tid som jag fortfarande knappt har bearbetat själv och jag mår dåligt när jag ser tillbaka. Försöker förtränga och glömma och har svårt att acceptera att jag varit där. Men det kommer med tiden! Det är jag övertygad om. Vissa saker man gör och är med om har man helt enkelt svårt att acceptera och se som en del av sitt förflutna. Jag hade aldrig varit där jag är idag eller den jag är idag utan detta i bagaget. Jag vet inte vad det hela grundade sig i men jag tror att jag ville testa mina vingar och började bli ”vuxen”. Jag testade gränser och skäms fortfarande över hela den perioden i mitt liv trots att det är så många år sedan. Men någon dag kommer jag att ha lärt mig att acceptera att det också var en tid av mitt liv och att det format mig till den jag är idag. Jag har gjort mycket dumma saker som jag ångrar och istället för att ångra och skämmas så hoppas jag att jag i framtiden ska förstå att det har gjort mig klokare och att jag inte kan ändra på det som varit.
Det var när jag träffade F som allt klarnade för mig. Han kom som en skyddsängel och räddade upp mitt trasiga liv. Och jag räddade hans också för den delen. Från att vara ett par skitungar som skolkade, gjorde dumma saker och stod och rökte i skogen bredvid skolan till att styra upp livet, ta ansvar, gå klart skolan, få jobb och flytta ihop. Vi lyfte upp varandra ur skiten och jag vet ärligt talat inte hur mitt liv hade varit idag om jag inte mött honom på gymnasiet. Herregud! Får rysningar när jag skriver om det då det känns så långt bort. Det är inte alls MITT liv längre. Det är så långt bort från mitt liv som det bara kan bli. Idag är jag så trygg och lugn och ”hemma” som det bara går. Men det finns där i bagaget iallafall trots att det är något jag gärna inte vill tänka på. Vill ni läsa mer om hur jag och F träffades och den perioden så kan ni göra det HÄR.
– Jag var bara ett litet barn när min pappa gick bort. Jag kommer ihåg att jag låtsasgrät när jag fick veta att han var död för att jag inte ville att folk skulle tycka att jag var konstig. Egentligen så kände jag ingenting. Jag var inte ens ledsen. Jag låtsasgrät också på begravningen. Såhär i efterhand vet jag att jag inte förstod och det var därför jag inte var ledsen. Det tog flera år för mig att fatta att min pappa var DÖD. Jag kunde helt enkelt inte ta in det eller acceptera det. Ett par år senare så brast det helt för mig och jag grät utan slut. Då hade jag tagit in det hela och förstod att han faktiskt inte var vid livet. Jag har förstått att det är rätt vanligt vid dödsfall. Man lever på minnen och har svårt att förstå att personen man älskade faktiskt inte lever längre.
Jag har haft lyckan att ha en bonuspappa genom hela mitt liv som tagit hand om mig precis som om jag vore hans egna dotter. Han har uppfostrat mig, hjälpt mig med läxorna – ja, allt det där som en förälder gör! Jag ser det som att jag har två pappor. En i himlen och en på jorden. Jag älskar dom båda precis lika mycket. Att förlora en förälder är iallafall bland det värsta som kan hända en. Även om jag fick turen att växa upp med världens bästa pappa iallafall. Jag har fortfarande svårt att tänka på det ibland för att jag blir ledsen. Ibland kan jag dock se tillbaka med glädje också. Vissa perioder i livet känns fortfarande allt som ett stort sår medan jag under vissa perioder knappt tänker på min pappa då annat fyller mitt liv. Det är svårt det där. Min värsta mardröm är att mina barn någonsin ska behöva uppleva samma. Det läskiga är ju att man aldrig vet säkert hur framtiden ser ut. Så håll hårt i dom ni älskar <3
11671-394061-10150616701468130-796468129-8880450-1160525246-n-1
Här var vi små pluttar. 15 och 17 år gamla om jag inte minns helt fel =)

Kommentarer

  1. Jungfrumamma

    Åh, tänker på dig ur ett barn perspektiv när du skriver om detta. Får man fråga hur gammal du var när din pappa gick bort? Jag vill inte fråga för mycket för jag vill inte trampa dig på tårna, men man får ju ändå eTT slags medlidande när man är är inne här ibland och läser om ditt liv. Var det ett olycksfall som kom plötsligt? Jag har hört att ett barn inte förstår vad ”döden” egentligen betyder fören man är runt 9 år. Då är det ju svårt för ett barn att ta in, precis som du beskriver. Allra helst om ett dödsfall kommer plötsligt.

    1. gabriellajoss

      Det var år 2003 🙁 <3 ja, det kan man säga att det var. SÅ hemskt verkligen.. Ingen ska behöva gå igenom något sådant, kram <3

  2. Cassandra

    Förlorade en vän inatt, och det är som du säger svårt att ta in! Man kan inte förstå att man aldrig får träffa den människan igen. Att livet är över för den personen. Nej usch. Döden är hemsk

  3. Gabrielle

    Min pappa dog när jag var 6 år och jag grät inte alls, mina äldre systrar tyckte jag var konstig. Trodde att döden var ett straff och han skulle ligga nerbegravd levande. Jag tänkte att jag ville ge min pappa en kortlek med sig ner i kistan så han kunde lägga patiens. Med åren förstod man mer och mer och kom och gick i omgångar olika känslor, hat saknad sorg osv. Var jätte bråkig själv som barn och blev avstängd från skolan osv men fick aldrig någon hjälp eller stöttning så det eskalerade ju. Det var tufft att vara oförstådd och att ingen kunde se eller förstå. Mår bra idag men känner igen mig så väl när du berättar hur du reagerade på din pappas bortgång. Kram

  4. Millie

    Jag får trådar i ögonen av att läsa detta inlägg, så rörande och jag fick plötligt en stor tankeställare, tänk hur viktigt de är att hålla dom man älskar nära, en dag kanske de inte finns där.
    Jag lider smått av dödsångest senaste tiden, är sjukt rädd att något ska hända min barn, mig själv eller min sambo. Tanken får mig att falla ner i gråt. Du är så bra Gabriella, så fin på alla sätt och hur du en levde ditt liv förr så vet vi alla att du växte och blev den finaste Gabriella som vi alla inspirerad av varje dag och som är en förebild för så otroligt många. Så glad att du delar med dig de här, tänk va många där ute du ger hopp och synen på hur en människa kan förändras, du är guldväfd kram <3

  5. Madeleine

    Jag känner igen mig i det du skriver om att du förlorade din pappa som barn. Jag förlorade också min pappa. Jag var 12 år och det tog ett par år innan jag förstod att han faktiskt aldrig kommer att komma tillbaka. Han kommer aldrig mer vara med på födelsedagar, jag kommer aldrig mer få en kram av honom eller en klapp på axeln när jag har gjort något bra. Hans röst tinar bort mer och mer och det känns fortfarande helt overkligt att han är borta. Idag är det på pricken 7 år sedan han gick bort och det känns precis som om det vore igår. Jag saknar honom så mycket och det är jag säker på att du också gör när det gäller din pappa. Men det är svårt för visst är man rädd över att ens egna barn ska växa upp utan en förälder.
    Kram till dig!

  6. Anonym

    Det bästa för sig tror jag är att gå & prata med en psykolog om de där två punkterna. Jag lovar dig att du kommer må mycket bättre och inte älta det gamla. Det är bra att gå till någon och prata hur pinsamt det än är. 🙂

    1. gabriellajoss

      Jag känner inte att jag har det behovet 🙂 jag läker mig själv bra men det får ta den tiden det tar 🙂 kram kram <3 och tack för omtanken!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish