Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Att fria till sin partner

Hej fina Gabbi! Ni inspirerar mig så mycket som par och familj och därför vill jag fråga dig/er om tips! 🙂 Jag och min kille har varit tillsammans i snart 9 år, har barn i ungefär samma ålder som Jason och nästa månad flyttar vi in i vårt första hus 🙂 Pirrigt och skoj såklart! Jag vill gärna gifta mig. Min kille är (i min mening) fånig och tycker det är onödigt osv och jag är ganska säker på att han inte kommer fria. ”Ordna det själv” säger han när jag säger att jag vill gifta mig. Därför tror jag att jag ska ta mod till mig att fria själv. Vill gärna ha tips på hur man kan göra det på ett härligt sätt. Självklart är det individuellt hur man vill ha det, men tänker mig tips på hur man ordnar en härlig dag (tänker barnfritt) som kan innehålla/avslutas med ett frieri. Behöver inte vara något storslaget, men något speciellt iallafall 🙂 Tjejer är lite lättare att överraska tänker jag, typ låta henne gå på nån skön behandling, eller ge pengar att köpa fina kläder/underkläder eller nåt sånt. Till kille känns det svårare! Lyft gärna frågan ifall fler läsare också har tips. Är verkligen tacksam för all hjälp <3
Stor kram och återigen tack för en såå härlig blogg!

Hej fina du! Vill börja med att tacka dig återigen för alla fina ord. Blir SÅ SÅ glad <3 Tusen tack!! Det låter hur mysigt som helst och jag förstår verkligen din önskan att vilja gifta sig. För mig blev relationen mer ”på riktigt” då trots att den var 100% redan innan. Vet inte hur jag ska förklara känslan men det kändes så himla fint och bra att få ha den där ringen på sitt finger och lova varandra evigt kärlek. Det är riktigt stort. Självklart är det också upp till var och en och för vissa är det jätteviktigt att få gifta sig medan andra inte ens vill. Allt är lika rätt tycker jag!

Jag tycker att det är riktigt häftigt att du vill fria till din kille! Om du så gärna vill men samtidigt vet att han förmodligen aldrig kommer att ta steget så är det bara att köra! Varför inte liksom!? Det finns väl ingen regel kring att det är mannen som måste fria? Jag hade nog inte gjort det så märkvärdigt om han nu är en sådan person som tycker att giftermål är ”fånigt” och/eller onödigt. Kanske ordnat barnvakt och dukat upp riktigt fin middag hemma! Trerätters, tända ljus och mysig stämning. Ätit i lugn och ro, pratat om livet och sedan kastat ut frågan! Ringar hade jag nog köpt färdiga redan (om du vet hur du vill att dom ska se ut) men annars kan man ju välja dom ihop dagen efter eller så.

Frågade F hur hans ”drömfrieri” hade varit om jag hade friat och han sa ”oj gud, det har jag aldrig tänkt på”, haha. Efter många om och men kom han fram till att han hade önskat ett lite småkul frieri. Något skämtsamt och inte en stor grej. Något man skulle kunna skratta lite lätt åt och pussas massor efteråt. ”Helst inte för klyschigt eller som på film” sa han.

Jag själv fick frågan av F om hur jag önskade ett frieri: Frågan var mest ställd på skämt och jag hade inte ens kunnat föreställa mig att han skulle ha kommit ihåg mina ord den dagen han faktiskt gick ner på knä. Jag sa att jag inte ville ha något alls. Att jag bara ville att det skulle kännas ärligt, naturligt och från hjärtat. Att det skulle vara i hemmiljö så att fokus kunde ligga på oss och det fina som vi har. Och så blev det ju också.

Men ja,.. Det är mina tankar. Har ni som läser detta roliga tips, idéer eller erfarenheter? Dela gärna med er! Så hjälps vi åt och ordnar ett riktigt bra frieri! =) Stor kram! =)

11671-dsc-0455-3

Här var vi inte gamla =) en bild från gymnasiet i ”datasalen” där, haha!

Kommentarer

  1. Mandiz, 24 år & mamma

    Min kille friade till mig med frukost på sängen. På frukostbrickan var det kaffe, smörgås yoghurt och ett kinderägg… Han sa att han var tvungen att köpa ett för han sett att den lilla leksaken i skulle vara någon figur från ”Fast and furious” (lögn). Vi båda älskar dom filmerna så jag blev ju jätteglad och rev upp ägget direkt! När jag öppnade den gula lilla burken låg det en ring där i och han gick ner på knä, gav mig världens kärleksförklaring & frågade om jag ville gifta mig med honom!!!! Jag störtgrät och sa självklart JA, blev så överraskad och glad 🙂 dessutom hade han riggat vår kamera i rummet och filmat ALLT!

    Jag fattade inte hur han fick in ringen i burken först, men tydligen hade han delat chokladägget jätteförsiktigt i två delar (vid skarven) och lappat ihop det igen med hjälp av lite vatten. Riktigt kul och fint frieri 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej men guuud så fint <3 låter lite som min F 🙂 sådär lite "pysslig" och kan få upp ett kinderägg och sedan stänga det 🙂 romantiskt av honom, kram kram <3<3

  2. Lina

    Jag sa till min man att jag ville förlova mig med haken att vi isf måste gifta oss inom ett år, annars skulle jag aldrig orka ta tag i det. En tid senare gav han förslaget om tid och plats. Sagt och gjort. Vi ordnade ringarna tillsammans, graverade in namnen och datum och förlovade oss vid polcirkeln på väg upp till min familj annandagjul -14. Trots sina -30 grader var det riktigt mysigt och speciellt även om det inte var något storslaget 🙂 (PS. Både jag och min. Man anser att giftemål i sig är överskattat men fördelarna det ger väger mer)

    Lycka till med ditt frieri! 🙂

  3. Sara

    Tack snälla igen för att du ville ta upp frågan! Och tack till er som svarat! Jag håller på och klurar lite. Egentligen är det ju inte själva planeringen för dagen som är jobbig utan mer att ta mod till sig! Så det är väl bara att köra på och våga! Kram och tack! <3

  4. Sara

    Det är bara att köra på 😉 Det behöver ju inte vara något storslaget, som sagt. Hitta på något som han gillar kanske? Om du friar, måste du berätta hur det gick!

    Vill dela med mig av min killes frieri 😀 Vi blev tillsammans 2009, så på vår ett-årsdag friade han. Bara det att under dagen hade det hänt lite saker (vi båda var på våra jobb). Jag ringer och skriker (!!!) i telefonen ”du behöver för FAAAN inte planera något speciellt ikväll. jag vill endå inte fira”.

    Jaa, han hade ju köpt ringar och graverat in datumet, så han hade ju inget val 😉 Jag blev såklart på bättre humör efter frieriet! Det är den enda gången vi bråkat under våra sju år tillsammans.

    Han frågade även min pappa om det var okej att fria till mig. Gulligt 🙂 Dock är vi fortfarande bara förlovade, men en dag så ska vi nog gifta oss, haha!

    Lycka till!
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så himla kul att få läsa 😀 underbart! Och så sött att han frågade din pappa, lite gammaldags sådär 😉 Stor kram <3

  5. Vernesa

    Jag friade till min man på nyår, jag var 18 och han 20, idag är vi gifta sedan 2010 och har två pojkar :).. Det var inget jag hade planerat att göra utan där och då vid havet som vi befann oss vid kändes det rätt, o han sa ja!! Vi kände varandra i tre mån hehe tokigt snabbt men så jäkla rätt 💜

  6. Sofia

    Vi var nog lite tråkiga i mångas ögon egentligen, vi bara låg hemma i sängen och pratade en kväll och till slut sa vi bara typ ”äsch, vi gifter oss!” och sen var det inget mer med det. Två månader senare gifte vi oss borgerligt med bara min mamma och min mormor som vittnen. Enkelt, men ändå romantiskt 😊

      1. Lisa

        Så gjorde vi med. ”Bestämde” oss i januari, gifte oss i maj på ett datum som bara råkade passa. 😉 Vi hade fest dock, men gifte oss också borglig. 🙂

  7. Marre

    Jag har också en önskan om att få gifta mig och liksom ”knyta ihop säcken” med min pojkvän sedan 5 år. Vi är sambos och bästa vänner har en lägenhet och fasta jobb, bil och ett barn påväg i mars nästa år. Men han lyckas aldrig få tummen ur 😉 ett problem här med är att jag tror att även han är så bekväm med hur vi har det och inte känner något starkt behov av att vi måste gifta oss. I hans kompiskrets har det slutat med att tjejerna friat. Därför säger jag girlpower till dig som skrev inlägget som detta handlar om. Om han inte verkar vara på g att fria så gör det du! Önskar jag kunde komma till den insikten också 😉 gör något en dag bara ni två något ni tycker om att göra och ställ frågan spontant. Så blir det mysigt och romantiskt utan att bli för mycket 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Låter helt underbart 😀 grattis till bebis också! 🙂 <3 men ellerhur!! GIRLPOWER 😀 <3 Kram fina du och så bra tankar du har kring det hela.

  8. Hanna

    Hej!
    Jag tycker absolut att tjejen kan ta mod till sig att fria 🙂 har själv kompisar där tjejen var trött på att vänta så hon friade själv för ett par veckor sedan. Hon gjorde det när dom åkte vattenskoter vilket båda (och särskilt han) tycker om att göra. Så ett tips kanske kan vara att hitta på något som båda tycker om att göra, så kanske det inte blir för uppenbart utan att det kommer som en överraskning 🙂 Lycka till hur du som frågade än kommer att göra!
    Och du får ha det så bra du med Gabriella 🙂 kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish