Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Hej från sjukstugan!

Hej på er fina!

ÄNTLIGEN fungerar jag lite som människa igen. Och Jason är helt bra igen vilket känns så skönt! Detta är första gången han har haft feber ”på riktigt”. Förra gången han hade det så var det bara över en dag och sedan var det borta. Denna gång var det från natten mot lördagen fram tills denna morgon. Vi har mest sovit och F har serverat té med ingefära och honung, gjort mackor, fruktsallad, köpt juice och saft..  Ja, ni vet sådan där lätt mat som man är sugen på när man är sjuk OCH inte kan svälja. Som mest hade jag 40 grader feber och Jason hade 39,5. Jag har varit superrädd att mini ska få mina problem i halsen men efter lite samtal till 1177 så kom det fram att små barn väldigt sällan får halsfluss och att jag bara ska låta bli att pussa honom i ansiktet och vara noga med hygienen. Och om vi har varit det, haha 😉 Har varit nästan lite för manisk och tvättat upp sängkläderna varje kväll + bytt handdukarna varje dag. Sköterskan på 1177 skrattade när jag berättade det och sa att man inte kan vara nog säker och att det var bra att vi gjorde det om vi hade orken. Idag är halsen iallafall mycket bättre och febern är obefintlig även för min del. Jag tror att jag kommer att må helt bra imorgon trots att det onda i halsen förmodligen (TYVÄRR) lär sitta i flera veckor framöver.

Kan avslöja en liten ”hemlis” om mig nu när vi ändå pratar sjukdom och det är att jag är ett riktigt öron/näsa/hals barn. Hade konstanta problem med öroninflammation och enorma halsmandlar + fick äta penicillin år efter år då jag jämt blev sjuk som barn. Har varit på sjukhuset för detta SÅ många gånger och var även på tal om att operera bort mina halsmandlar och även operera in ett ”plaströr” i mitt öra Men det blev aldrig av då alla problem minskade med att jag blev äldre. När jag väl blir sjuk eller får halsproblem så får jag dock lust att operera in allt som bara går då det verkligen är jobbigt för mig. Om F har ont i halsen i tre dagar så kan jag ha det i upp till tre veckor trots att jag är helt frisk i övrigt. Aja, jag kanske tar tag i mina halsmandlar i framtiden.

Haha, nu blev det ett låååångt inlägg om sjukdom.. Hoppas ni orkade läsa 😉 Lite senare idag kommer det upp ett inlägg om vårt nya boende och små planer kring det+ vår lite knäppa planlösning. Ett utdrag från vår varukorg kommer också upp. Så kika in då om ni är sugna. Hoppas att ni mår bra och har klarat er undan allt som har med förkylningar att göra. Det är jobbigt att vara sjuk och det är ännu jobbigare att se sitt barn vara sjukt.

14081162_10210270963991844_1801529778_n

Té med riven ingefära och honung har varit min bästa vän dom senaste dagarna. Vi har packat ner alla muggar och koppar så detta blev lösningen, haha.

14088737_10210270874949618_2046984532_n

Favorit-tightsen från aim´n, sköna skor, skön tröja och mina fina naglar (gillar designen extra mycket denna månad) fick förevigas på samma bild i fredags. Vi har haft dålig väder i Umeå och massor av regn.

14088954_10210270875069621_143136777_n

En kvällspromenad hann vi med innan febern slog ut för mig och Jason. Direkt efter denna promenad blev vi båda febriga.

14055539_10210270875429630_1831349901_n

Jag och min gosse! Passade på att ta en bild när han fick lite höstigt gula kläder på sig. På denna bild ser han ut EXAKT som jag gjorde när jag var bebis. Tycker fortfarande att hans utseende varierar från dag till dag. Ibland är han en kopia av sin pappa och ibland av mig.

14055658_10210270963951843_209658201_n

F gjorde såå god och enkel lunch för några dagar sedan. Bulgur med grönsaker och champinjoner. Skulle kunna leva på stekta grönsaker. Tycker det är så sjukt gott! Tur att jag inte är ensam om den känslan här hemma.

14102010_10210270874709612_1074879745_n

Sjuklingmys i soffan. Vi har kollat på Frost och druckit ”MER”. Jason fick också smaka lite. När jag var liten fick jag alltid dricka saft när jag var sjuk och även ha en liten förpackning ”MER” stående vid sängen under nätterna som jag hade hög feber. För mig blir det därför alltid lite nostalgi när jag är sjuk och dricker just den saften. Köper aldrig det annars förutom när jag har feber, haha.

14089626_10210270875229625_1768942588_n

Under fredagskvällen tog vi oss ut och åt middag. Blev en liten date med F då Jason sov i vagnen bredvid hela tiden.

Kommentarer

  1. Profilbild
    Ida

    Hej Gabriella! Kan säga att jag också är ett öron/hals barn. Opererade bort mina halsmandlar i januari och det är nog det bästa valet jag gjort! Hade GIGANTISKA halsmandlar och hade även problem med andningen på grund utav dom. Nuförtiden kan jag andas hur lätt som helst, och har inte haft halsfluss eller ont i halsen efter det. Hade även kronisk halsfluss innan. Var superjobbigt första 10 dagarna och hade superont. (Blev även inlagd 3 gånger under de 10 dagarna då jag ej åt någonting på grund utav smärtan) Så mitt tips är att göra det när Jason är lite äldre och om du då har samma problem! Måste säga att ni är världens finaste familj och önskar er all lycka i världen! / Ida 15 år

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men sååå underbart!! Jag har också enorma mandlar och alla läkare som kollat ner i min mun blir typ chockade och tror att jag är sjuk hela tiden.. Även alla tandläkare, haha ) <3 Men så underbart att det blivit så bra!! Kanske ska göra en operation framöver, helt klart! STOR kram och tusen tack för så fina ord!! <3 <3 och all lycka till dig med underbara du <3

  2. Profilbild
    Emilia

    Jag hade också såna problem när jag var liten. Men till mig satte dom in rör i öronen och opererade bort mina halsmandlar då jag hade angina hela tiden. 😊

    Btw, så älskar jag din blogg! Du är så ärlig och har en så härlig vardagskänsla i din blogg 😘 kram från en läsare i Finland.

  3. Profilbild
    Elina

    Det är inte bra att äta/dricka socker när man är sjuk eftersom bakterier/virus frodas ännu mera när man är sjuk.
    Jag tänkte bara vara omtänksam 🙂 kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      I know 🙂 men jag blir så ynklig när jag är sjuk och då känns det liiite bättre mentalt av lite saft eller liknande 🙂 kram kram och tack för omtanken <3

  4. Profilbild
    Rahel

    Krya på!💕
    Jag opererade bort mina mandlar för ungefär 4 år och sedan dess har jag nästan aldrig mer ont i halsen, så det är värt det också om det gör väldit ont äfter operationen😁

  5. Profilbild
    Jonna

    Så tråkigt att ni har varit dåliga! Själv vaknade jag i lördags med svullen hals, svidande bihålor och världens rethosta. Inte kul när man redan dras med jobbiga graviditets krämpor samtidigt!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish