Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Lite tankar

– Jag får frågor om varför jag inte tatuerar Jasons namn då jag har Fs namn på armen. Jag har funderat lite på det men vill inte fylla kroppen med fler namn. Jason är mitt liv men F är hans pappa, min partner (genom hela livet förhoppningsvis), min bästa vän och min stöttepelare. Den personen jag valt att dela mitt liv med. F kommer alltid att vara grunden till min egna familj. Grunden till att jag fick Jason och hans blivande syskon.. Haha, fy så flummigt jag skriver men förstår ni hur jag menar? Jag vill ha många barn och att skriva typ tre, fyra, fem eller kanske till och med sex namn till på min kropp känns inte rimligt. Jag vet ärligt talat inte ens om jag någonsin vill ha fler tatueringar. Jag är nöjd med dom fyra jag har! Alla är ju olika och vissa skriver sina barns namn medan andra inte gör det. Jag kommer nog inte att göra det då dom räknas in i tatueringen med Fs namn. Jason är ju en del av honom.

– Snart ska vi få testa på att vara tvåbarnsföräldrar för en stund. Våra vänner åker iväg på en resa till Barcelona på tu man hand (snacka om att vi är avis!!) och jag och F har fått äran att ta hand om lilla Adrian under en veckas tid. Han är världens finaste lilla kille och det ska bli roligt att få ha honom här! Vi ser fram emot det massor =) Och det gör nog Jason med.

– Nya badhuset i Umeå öppnar snart och vi funderar kring babysim steg två. Fick ett mail om det här om dagen! Vi gick ju förra terminen men vet inte riktigt hur vi vill göra till hösten. Vi får se om vi bokar upp oss på en plats eller om vi bara åker dit då och då och badar själva.

– Igår gjorde jag nyttiga chokladmuffins med banan och kokos. Dom var inte sådär jättegoda men dödade sötsug och suget efter choklad vilket var min avsikt med att baka dom. Jason tyckte dom var supergoda dock och åt flera stycken, haha. Ett perfekt mellanmål för både stora och små och jag ska dela receptet här inom närmsta dagarna =) Så håll utkik!

– Jason fyller ett år om två månader och jag kan inte förstå det. Tänk att MIN SON blir ETT ÅR!? Alltså va!? Han var ju nyss nyfödd och superliten. Jag planerar redan ettårsdag för fullt och det lutar mot att vi kommer att bjuda dom allra närmsta vännerna + familjen. Han är så liten och jag vill inte att dagen ska bli minsta stressig! Det ska vara en lugn dag med mycket gotta (jag tänkte försöka mig på en helt sockerfri buffé men med massor av godsaker), presenter och kärlek. Fokus ska ligga på Jason och inte på att springa runt och prata med och försöka underhålla för många människor.

– Mellanläget.. Here we go again. Ni som har hängt med oss i livet ett tag vet att vi har flyttat rätt så många gånger under senaste två åren. Är SÅ leds på detta ”mellanläge” som man alltid hamnar i. När man bor halvt i kartonger och inte riktigt känner sig hemma någonstans. När man bara vill flytta men måste vänta tills man får tillträde och inte kan packa allt då man kanske kommer att behöva något man tänkt packa ner.. Man orkar inte fixa fint hemma då man ändå ska flytta och det kliar i fingrarna efter att få inreda igen.

14018060_10210235375022142_2106873082_n

Dom små muffinsarna som vi gjorde igår =)

Kommentarer

  1. Profilbild
    Julie

    Tiden flyr! Liam Andrés ble ett år i dag og jeg skjønner ikke hvor tiden har blitt av! Plutselig har vi ikke en liten baby lenger, men en ”stor” barnehagegutt (begynte i barnehage for 2 uker siden).
    Lykke til med planlegging av deres første barnebursdag 🙂 Vi valgte også å kun ha de nærmeste denne bursdagen da han enda er så liten.

  2. Profilbild
    Louise

    Tips på nått riktigt gott är nyttiga chokladbollar. Dom är godare än vanliga. Dom består av kokosfett, kakao, havregryn, vaniljpulver & kokossocker. Såååå smarriga. Jag har receptet på min blogg :)!

  3. Profilbild
    Alice

    Tycker det är superbra att du vill ha sockerfritt kalas 😊. Jag hade det när min dotter fyllde. Hade bananglass, tre sorters nötbollar, massa frukt, klämissar, majssnacks mm. Hade köpt lite vanlig glass till de vuxna i fall att men den gick inte åt. 😊 blir nog sockerfritt till tvåårskalaset också . Lycka till fina du 😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det känns bäst så! 🙂 precis som du så lär vi ha lite glass eller eventuellt en tårta med socker till dom vuxna (och barnen som vill och får) men sockerfritt så långt det går 🙂 kram och tack <3

  4. Profilbild
    Sandra

    Den dagen du är ”klar” med barn så finns det ju andra alternativ till tatuering. En vän till mig gjorde en symbol för sina 5 barn, en annan en textrad ur en visa hon sjungit för sina 2 barn osv. Nu har ju jag tatuerat in namnen på mina pojkar då jag var övertygad om att vi vara klara, men vi fick ju en liten till för ett halvår sedan. Turligt nog så finns det plats för ett namn till haha!

  5. Profilbild
    Matilda

    Förstår precis vad du menar med tatueringen! Jag är själv 21 år, gift och väntar mitt första barn med min man. Jag har hans namn tatuerat men känner som du att jag inte vill tatuera in fler namn. Som du säger är ju barnet en del av min man och han kommer alltid att vara en del av mig och vårt barn oavsett vad som händer.

    Tycker att du är så himla fantastisk och verkligen en förebild! Du är så klok och mogen. Om jag får säga det själv kan jag ibland se mycket likheter mellan dig/dina tankar och mig själv och då blir jag alltid lite extra glad 🙂

    hoppas du får en fin dag 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men GRATTIS till bebisen i magen!! <3 <3 Ja, visst är det så! 🙂 förstår hur du tänker. Och tack för så snälla ord. Blir jätteglad 🙂 och vad roligt att vi är så lika, kram kram och detsamma <3

  6. Profilbild
    Elin

    Hej! Det här är också bara en tanke (som din rubrik lyder) och inte menat som kritik. Hur resonerar ni när ni vill ha så många barn som kanske 7 st när det gäller att man ska ha tid för var och en också? Kom bara och tänka på när du var sjuk och hade så dåligt samvete för att du inte kunde leka med J. Jag tycker att det är lite svårt att vara tillräcklig med bara två barn med allt annat som ska fixas också. Det kanske inte alltid är så att ni kommer vara hemma båda två, eller? Som sagt, bara nyfikenhet. Lägger ingen vidare värdering i hur ni vill göra! Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag tror att det kommer att gå bra 🙂 dom har ju varandra också och man får unna sig egentid med var och en. Vi kommer inte att skaffa så många barn om vi inte känner att vi har tid och ekonomi till varenda ett av dom! Sedan önskar vi inte sju barn utan absolut max sex stycken. Och det är MAX om omständigheterna ser bra ut och vi har möjlighet att vara hemma mycket i framtiden med. Vi nöjer oss med två eller tre också annars! Eller med enbart Jason om vi inte lyckas få fler 🙂 Kram kram <3

      1. Profilbild
        Elin

        Det gör det alldeles säkert! Ni verkar vara bra föräldrar som verkligen vill finnas för Jason jämt. Jag kan verkligen ha dåligt samvete för att jag inte hinner mysa och leka lika mkt med lillasyster som jag gjorde med storebror men man kan ju bara göra sitt bästa. Fördelen är väl att småsyskonen lär sig vara lite mer självständiga och det är nog inte fel det heller. Håller tummarna för att ni får ett syskon till J snart! Tack för svar!

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Men stort tack!! Vi blir så glada för så fina ord <3 Förstår absolut hur du känner.. Kan tänka mig att det lätt blir så! KRAM <3 och tack!

  7. Profilbild
    Denise

    Lite helt of topic.. Men jag har sett att ni har en miffy lampa i Jasons rum, hur upplever du ljuset på lampan? Vi är ute efter den ”ultimata” nattlampantill våran 9månaders lilla grabb, men svårt när man inte kan testa.. Har en vanliga lampa just nu och man blir ju helt bländad när man tänder den, och det är definitivt ingen lampa som kan vara tänd hela natten. Har läst att man kan dimma den, men hur svagt ljus kan den gå ner till? Är det en lampa du hade kunnat ha tänd under natten, men endå haft det tillräckligt ”mörkt” för att sova bra?

    Känns som man blivit så nojig nu när man fått barn, ”är ljuset för starkt”, ”är ljuset för svagt”, ”får han ont i ögonen när vi tänder lampan”, jisses 🙈

    Ni får ha en trevlig helg och ha det så superroligt med barnpassningen, blir ju säkert hur skoj som helst! Jason och Adrian ser ut att komma superbra överens 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Den är jättefin! Går att ha rätt dovt ljus men även skruva upp så att den lyser starkt 🙂 tycker den är jättebra! 🙂 Så ja, enligt mig går den att göra tillräckligt mört. Dock så sover inte Jason där inne ännu så vet inte hur han upplever den men som det känns iallafall 🙂 KRAM fina du och detsamma!! 🙂 Det ska bli så mys <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jo absolut! Vi hade en jättetrevlig sköterska! 🙂 Det känns inte nödvändigt för oss att gå dit för att mäta och väga. Det gör vi regelbundet hemma istället. Och vi ser ju att han växer, mår bra och är pigg och frisk 🙂 Skulle det vara något eller att vi har frågor/funderingar så vänder vi oss såklart till BVC. Men regelbundna besök för att prata kring föräldraskapet och väga/mäta känner vi inte behovet av i dagsläget. Kram kram!

  8. Profilbild
    Johanna

    Du som är bloggare kanske behöver veta att man får absolut inte fota eller ha sin kamera/ telefon på navet 🙂 då kommer de be er gå, så ni kommer inte kunna vlogga eller fota där.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha okej? Alltså förlåt men har jag skrivit någonstans att jag tänkte fota eller vlogga därinne? 🙂 Tycker att det är en lite konstig kommentar då jag inte ens har nämnt att jag har planer på att göra detta. Kram på dig och ha en fin dag!

    2. Profilbild
      Elin

      Det är fotoförbud i hela anläggningen. Prata med personalen först om du vill fotografera eller filma. Så man får visst fota eller så om man får tillåtelse. Ta reda på fakta först innan du skriver.

  9. Profilbild
    Ebba

    Hej! Jag är en 19-årig tjej som ska flytta hemifrån snart pga jobb och undrar om du har några tips inför den nya världen som öppnar sig? Du har säkert skrivit om liknande innan men tänkte höra om du har fler tips eller om du vill sammanställa de inlägg som redan finns.

  10. Profilbild
    Trebarnsmamma

    Oj, en vecka med någon annans barn är lång tid. Jag hade inte ställt upp, för barnets skull. En vecka när man är så liten är ju jättelänge Många psykologer menar ju att antalet dagar från föräldrarna inte bör vara fler än antalet år barnet är gammalt. Vi har följt det väl med våra barn (när de har varit ensamma hos mormor och morfar). Jag tycker att det är en bra ”regel”. Jag känner att det är först nu som våra barn (sex och åtta år) fixar att vara borta från oss närmare en vecka. Vår ett och ett halvt-åring kommer vi inte lämna över natten om vi inte måste på ett par år till (kanske strax före tvåårsdagen om blivande småsyskonet väljer att göra entré på natten).

    Inget klagomål mot er. Absolut inte. Men tänk till innan ni säger ja. Föräldrarna måste nog också vara beredda att åka hem tidigare, om det visar sig inte fungera så bra (för A eller för J).

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår vad du menar men tycker det är upp till varje förälder. Sedan är ju alla barn olika också och klarar olika! Tack för din kommentar och för omtanken men jag är 100% säker på att det kommer att gå jättebra. Kram kram fina du <3

      1. Profilbild
        Trebarnsmamma

        Som sagt, var inte meningen som kritik.

        Tänkte mer att det kunde vara bra att tänka igenom huruvida man fixar att ha ett barn (det ena eller andra) lesset i en vecka. Det kan ju tära ganska mycket på en.

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Nej förstår absolut din tanke <3 Men jag hoppas att det ska gå bra! Vi är i princip som familj och jag och hans mamma har känt varandra sååå länge 🙂 och vi har umgåtts i princip konstant sedan vi flyttade hit i februari. Så tror det kommer att gå toppen. Kram kram <3

      1. Profilbild
        Jenny Josefin

        Jag måste säga, med handen på hjärtat, att jag inte tvivlar en sekund på att lille Adrian inte kommer ha det bra hos er. Jag skulle aldrig tveka att lämna mitt barn hos er (om jag var nära vänner med er och kände er på riktigt, du förstår nog! 😘❤️) Ni är ju drömmarnas drömföräldrar! Bästa valet lillens föräldrar gjort, för att kunna åka iväg och känna sig tryggast i världen. Om jag får möjligheten att uppleva detsamma, önskar jag att bli lika klok, ansvarsfull, kärleksfull och så genuint engagerad som du alltid är!!! ❤️🌟

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish