Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Status just nu

– Jag har fått något skumt på halsen! Det är inte en finne och inte ett insektsbett. Men det är rött och kliar och ser ut som en blandning mellan en finne och ett bett. Efter att ha googlat och funderat lite så var min reaktion genast CANCER (som alltid). Jag är verkligen hemsk när det kommer till att tänka sig det värsta. Jag vet inte varför. Har alltid varit så! När jag blir yr eller får ont i huvudet tänker jag också spontant att jag har cancer. För minsta lilla! Helt sjukt.. Inte okej. Hur tränar man bort det? Någon annan som är likadan och alltid tror det värsta av det värsta om typ.. ALLT?

– Igår kväll umgicks jag med min fina barndomsvän Sara. Vi promenerade, åt sååå goda tempeh-burgare och avslutade med cheesecake. Massor med tjejsnack blev det också. Så tacksam över att vi fortfarande har varandra efter så många års vänskap. Hon är guld värd!

– Jag och F packade bloppispaket igår kväll och det är alltid lika jobbigt. F tar alltid största lasset och packar ihop allt medan jag skriver lappar och organiserar. Idag ska vi posta första lasset med paket! Ska lägga upp mer framöver också på @gabriellajossbloppisen (instagram). Så håll utkik!

– Vi lever i flyttkaos. Det börjar bli jobbigt. Kartonger överallt och man känner sig inte riktigt hemma. Det värsta är när man kommer på att man behöver något som man har packat ner. Något som man har packat ner för att man vet att ”vi inte har behövt det på flera månader”. Såklart ska det behövas precis efter nedpackning. Det är typiskt hemma hos oss vid flytt! Saker åker upp och ner ur kartonger och det blir oreda. Jag gruvar mig inför flytten. Vi vet inte exakt när vi får tillgång till lägenheten vilket gör att det är omöjligt att boka flyttfirma. Vi har nu istället bokat en liten ”lastbil” till den första september och kanske får lite hjälp av min lillebror istället. F får ta större delen av flytten själv då någon måste vara med Jason (med andra ord jag, haha) men dom stora grejerna får vi nog hjälp med. Att belasta vänner och familj som jobbar känns inte direkt som ett alternativ heller tycker jag. Onödigt att dom ska behöva ta ledigt från jobbet. Den första september ska vi alltså hinna flytta ut (på förmiddagen), flytta in (på eftermiddagen) och skriva på alla papper på banken. Mycket att göra på lite tid. Aja, vi får se hur det blir. Det löser sig säkert på ett eller annat vis.

– Mitt hår alltså.. Vilken röra. Ni som följer mig på instagram såg min status igår. Mina produkter från Maria Nila och serien som jag brukar använda för mitt hår därifrån fungerar inte alls bra på mig längre. Mitt hår blir flottigt SAMMA DAG och känns och luktar smutsigt dagen efter. FY! Jag som brukar kunna gå i en vecka utan att duscha håret och det brukar hålla sig fräscht och fint. Läste runt lite och tydligen kan det påverka att man drar ner på amningen. Jag var inte ensam om detta och det var skönt att läsa. Jag har ju också nämnt att håret går av lite här och där nu när vi inte ammar lika ofta. Nya produkter från Maria Nila har jag iallafall här hemma nu! Ur en annan serie. Kan räcka med att byta serie för att lösa problemet nämligen så det ska jag prova. Ska visa er dom nya produkterna imorgon!

13989413_10210165825843456_122270206_n

Just nu använder jag denna serie till större del! Och även den rosa är en favorit. ÄLSKAR Maria Nilas produkter och har bara använt dom i över två år. Därför känns det så tråkigt att det blivit såhär..

13989602_10210165825683452_763311727_n

Hur gott!? Denna goding åt vi igår och sötpotatis-pommesen var TO DIE FOR. Älskar älskar älskar! Måste testa att göra dom hemma. Har ni några bra tips på hur man kan göra dom utan att dom blir mjuka och geggiga? Vill ha dom sådär hårda och krispiga.

Kommentarer

  1. Charlotte

    Jag googlar oxå alla krämpor jag får. Blir alltid rädd o tänker att jag inte ska googla mer, men det gör jag alltid ändå 😳
    Vi brukar göra Sötpotatis i ugn, vi ringlar riktigt med olja på samt saltar och har på socker, låter kanske konstigt, men det gör dom krispiga.
    Mitt hår är en katastrof nu när jag ammar! Tappar massor!! Så tråkigt för jag välsignades inte med så tjockt hår. Nu är det jätte tunt. Mitt hår gillar biolage och då serien som kallas hydratherapy – underbart o doftar sååå gott.
    Tack för en underbar blogg, som alltid! 💖

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår ! Är likadan 🙁 tusen tack för tips! 🙂 <3 ååååh jobbigt 🙁 <3 håret gör ju en del för utseendet så känns jobbigt när det försvinner bara sådär 🙁 tack för tips finis och TACK för fina ord! Blir så glad 🙂 kram <3

  2. Alexandra

    Hej! Jag har också trappat ner på amningen och något jag rekommenderar för håret är att äta priorin! Jag började med det direkt när bebis var född för 3 månader sen. Tyvärr har inte amningen gått så bra för mig så jag trappar ner redan nu. Mitt hår är fortfarande jättebra och jag har knappt tappat någonting. Blir typ bara bättre känns det som. Ville bara dela med mig, då det är okej att äta det när man ammar 🙂 tack för en bra blogg! Kram <3

  3. Karin

    Att känna överdriven oro är otroligt dränerande och inte alltid något som blir bättre med tiden. Jag blev diagnostiserad med GAD – Generaliserat Ångestsyndrom när jag var 30 år. Är 31 år nu.

    Gick i terapi för min oro som kunde triggas av precis vadsomhelst tillslut. Gick hos en psykolog och vi använde oss av KBT – Kognitiv beteendeterapi. Slutade gå där efter ca 9 månader och har nu lyckats hitta några sätt att hantera oron på.
    Först och främst så gör internet mig inga tjänster eftersom det, som ni säger, alltid är cancer. Ett tips är att söka på saker som inte har hänt en själv och som sällan riskerar att vara allvarliga. T.ex. ont i axeln, ont i tån, ont i tungan. Det är alltid cancer. Om inte annat så blir det ganska roligt om man orkar se humorn i det.
    Eller helt enkelt tvinga sig att sluta googla hela tiden. Standard inom sjukvården är att vänta i två-tre veckor. Har det man oroar sig för inte försvunnit då är det värt att kolla upp.
    Jag fick med mig två motton som jag använder varje gång jag hamnar i en situation där jag stressar upp mig och känner stark oro. ”Hur skulle jag göra om jag inte var så rädd för att känna mig osäker?” I och med att jag har ett så enormt kontrollbehov blir den frågan relevant. Min psykolog sa att jag är intolerant mot osäkerhet. Och genom att vara det började jag sortera bort saker jag egentligen gillar och isolera mig mer och mer eftersom så få saker går att kontrollera. Att ställa den frågan hjälper mig att få lite perspektiv på oron.
    Sedan har jag fått lära mig att inse att ”Jag vet inte och det är okej.” För det går inte att veta allt. Nuförtiden lever jag i alla fall ett mer stabilt liv där jag orkar vara mamma, partner och vän och ha lite kul i livet igen. Så fundera på hur oron påverkar dig för i längden kan det bli väldigt tungt att oroa sig. Kram <3

  4. Caroline

    Hej, jag rekommenderar dig att fota märket på ett avstånd du kommer minnas!
    Sen kollar du varje dag om det blir större blir det det borde du söka läkare då det kan vara svinkopper! (Tror jag det heter)
    Det liknar först en finne sen blir det typ ett litet sår och rött?
    Min kille hade precis samma som dig fast mitt på kinden och det blev ganska stort innan vi sökte läkare.. Men det hjälpte direkt med antibiotika men det är väldigt smittosamt tänker på mini! dock klara jag mig( tur åkte till Kreta 5 dagar efter läkaren besöket..)
    Hoppas det blir bra med dig och inte någon Annan får det om det skulle vara det.. 🙂
    Ni är så underbara att följa varje dag!
    Puss & kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för tipset 🙂 ska göra det! KRAM fina du och tack för att du delade med dig och skrev så snälla ord 🙂 <3<3

  5. Emmsan

    Jag älskar sötpotatis. När jag tillagar dom brukar jag skära upp, lägga dom i en bunke med lite salt och olja och blanda runt. Sedan fördelar jag dom ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Efter ca 15-20 min i 200 grader brukar dom vara klara. Kanske inte lika krispiga på bilden, men det brukar ändå bli krispiga och jätte goda!

  6. Amanda

    Hej. Jag fick också en sån röd prick på nyckelbenet för några månader sen. Såg ut som en finne först men blev rödare och rödare, kliade lite från och till. Var på vårdcentralen och det var ett ytligt kärlnystan som dom kallade det. Inget farligt och kan ploppa upp bara sådär..

  7. Anonym

    Håret vänjer sig vid vad man använder, inte på alla dock, jag har fått tips att hitta ett par BRA produkter till håret & sen varva. Det funkar jättebra för mig, jag har långt, tjockt & färgat hår 🙂 hade samma problem som du innan då jag körde samma produkter dag ut och dag in.
    Det kan va liknande med tex deo, att kroppen blir ” immun ” (åter igen, detta gäller inte alla) som sagt, ett tips.

    Kram

  8. N

    Om jag skulle ha sett en finne på min hals, skulle jag tänka att det är på grund av mina hormoner, och för mig brukar jag alltid få finnar innan jag får mens. Så jag vet alltid att det är på grund av att jag kommer få min mens snart. Du kanske också borde tänka på mitt sätt. Det kanske inte betyder att du får din mens, men jag tycker det är en bra tanke bana. Istället för att tänka på att man kommer få cancer. Eller så är det på grund av att du inte ammar så ofta. Man kan tänka på vad som helst kring det om man inte vet själv. Men det ska vara en positiv tanke tycker jag. Jag brukade inte googla omkring när jag fick många finnar innan min mens, efter att det har hänt många gånger så visste jag det bara. Aja, hoppas det hjälper.

  9. Hannah

    Jag och min sambo brukar göra sötpotatispommes hemma, tricket är att dubbelfritera och låta dem friteras ett bra tag! Alltså: fritera, ta upp och lägg på papper så oljan sugs upp, fritera igen och låt dem ligga i tills de verkligen har färg = ganska mörka. Brukar bli krispigt och gott här hemma 😀

  10. Ellen

    Är precis likadan, när det gäller att googla symptom och när det dyker upp saker gällande kroppen. Slutsatsen blir jämt att jag i princip tror att jag kommer dö, av cancer eller annat 😳 Springer till mamma och har panik och hon säger jämt samma sak. ”Men lugna ner dig!!! Det är inget farligt.” Jättehemskt egentligen men jag är alltid så himla nojjig. Kanske något jag borde jobba på 🙈😉

  11. Jessies Vardag - träning, stil, mammaliv -

    Mitt hår blev verkligen katastrof efter graviditet och amning… Precis innan jag blev gravid var jag utbränd och sjukskriven, så håret började ju falla redan då. Fortsatte genom hela graviditeten och när jag slutade amma kändes det som om jag hade cancer; stora tussar i sängen och när jag duschade 🙁 Fick kala fläckar och tappade två tredjedelar av håret. jag som sparat i flera år grät ju ihjäl mig. MEN nu 1,5 år efter förlossningen och typ ett år sen jag slutade amma, så börjar håret äntligen bli bra igen! Fortfarande tunt och så, såklart, men tappar numera normalt och det växer ut nytt. Tyvärr får man ju den där fina, flygande glorian runt huvudet, men jaja, smällar man får ta 😉

  12. Milla

    Hej fina Gabbi 🙂 Jag har en fråga om inte du kan skriva lite om hur du och F blev vegetarianer, Var ni det innan ni blev tillsammans? Jag vill så gärna börja äta vegetariskt men min sambo är inte alls med på den idén. Kram och tack för en underbar blogg <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi blev vegetarianer tillsammans <3 2013 var det! Det var runt jul när vi hörde om hur många kilo julskinka folk åt.. Vi blev så äcklade av det hela och ville inte vara en del av det <3 Åh förstår! Hoppas att din sambo kanske vill vara med på några vegetariska dagar i veckan? Ni kan ju turas om att laga mat och du kan laga vego? Finns ju sååå mycket goda rätter! Så kan ni göra en kompromiss till att börja med 🙂 kram underbara du! Och berätta gärna hur det går <3 🙂 Tack för fina ord också <3

  13. 24 årig tjej

    Jag ”lider” av en oro över att både jag eller någon i min närhet ska dö i någon olycka eller sjukdom, jag tror att detta kommer efter att min far gick bort i cancer när jag var 18 år. Det är en fruktansvärd plåga att alltid känna att det värsta är på väg att hända men detta är faktiskt en sjukdom som man kan ”träna” bort. Jag fick en remiss till en psykolog av min läkare och detta har hjälp mig så himla mycket. Jag får övningar och tips om hur jag ska tänka och bete mig när min oro sköljs över mig. Jag har gått hos min i några månader och redan nu har jag lärt mig mycket. Jag har en lång bit kvar men det går framåt. Jag hoppas att du kan hitta hjälp att bli av med din oro som du känner för det är helt fruktansvärt att gå runt och tro att någonting alltid är det värsta så fort man har en liten prick eller hör en nära stående hosta typ! Stoor kram<3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej men fy :/ min pappa gick också bort för några år sedan men inte i cancer.. Förstår hur det är 🙁 <3 fina du! Stor kram till dig och tack för att du delade med dig <3

  14. Mikaela

    Jag älskar maria nilas produkter, verkligen! Men efter ungefär 1,5-2 år så blev det precis sådär för mig också. Det blev flottigt och kändes smutsigt direkt, fick helt enkelt göra ett ”uppehåll” ett tag.. Så tråkigt!

    Hoppas ditt är pga amningen bara.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa! Har läst att håret kan bli så om man har samma produkter för länge.. Så kanske också skulle räcka med ett uppehåll för mig. 🙂 <3 kram kram

  15. Sandra

    Hej! Tänkte på det du skrev om att du tror att allt är cancer, precis sån är jag med minsta lilla så tror jag att se ska vara något sånt allvarligt.. Min pojkvän får alltid lugna mig och säga drygt 1000 gånger att det inte är någon fara 😅det brukar funka på mig för stunden iallafall när man hört från honom att de inte är något. Men så jobbigt att man hela tiden ska reagera så..
    Sen vill jag säga att jag älskar att läsa din blogg, du inspirerar något enormt 😊 ha en fin dag du och din familj, ni är så fina! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha men så typiskt 😉 skönt att jag inte är ensam <3 F lugnar mig också men jag får PANIK för allt typ 😉 <3 TUSEN TACK för så fina ord. Blir SÅ glad <3 detsamma och stor kram <3

  16. Sofie

    Vi brukar fritera dom i vanlig rapsolja på spisen i en kastrull. Låter man dom vara i ett tag blir dom så där perfekt krispiga, dom krymper en del. Men man får ha tålamod då dom är rätt mjuka i början av tillagningen och sen kan det gå snabbt så då får man vara med. Ha gärna koll hela tiden och ha ett lock nära då det kan vara lättantändligt. Har gjort det hur många gånger som helst och sålänge man har koll på temperaturen är det ingen fara 🙂

  17. Sandra

    Ibland blir det bara värre när man läser om sånt där och oftast så tror man att det är det värsta, som cancer. Kan dock vara bra och kolla upp det på vårdcentralen! 🙂

  18. Lisa

    Mitt hår är med en katastrof denna sommaren, trots att jag inte ammat på sex år. 😛
    Tror jag har badat å duschat sönder det, för mina tidigare produkter funkar inte heller längre. 🙁

  19. milla

    Så fick jag på mitt bröst. Är som en prick som kliar satan, men är ingen finne eller ett bett som du beskriver det. Började också googla 😂 Noja för de minsta här med.. Har inga tips på hur man blir av med det dock 😅 Sen försvann den när jag försökte att inte tänka på den?..

  20. Alexandra

    JAAAAA, vad glad jag blir när jag läser att du planerar att lägga ut mer på bloppisen 🙂 Missade nämligen den du hade i söndags, så himla trist 🙁 Så roligt att du lägger ut både Jasons och dina egna kläder, älskar din smak på både och <3

  21. Rebecka

    Jag är också en katastroftänkare! Sjukt jobbigt att alltid förvänta sig det värsta. Har ingen aning om hur man ska bli av med det beteendet. För det är ju lätt att säga att man ska sluta tänka det värsta, en annan sak att faktiskt göra det! Man styr ju inte sina tankar riktigt. http://www.nouw.com/hellofebruary

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish