Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

+/-

+ Idag kommer förmodligen min mamma och lillasyster på besök. Har saknat dom så mycket =) kommer bli så mysigt och trevligt.

+ Igår när F var på gymmet så skickade jag massor av bilder på tacos (var så sugen, haha) till honom och han köpte med sig det hem. Väl hemma märkte vi att vi inte hade så mycket sojafärs så vi blandade med lite kikärtor. Blev jättegott! Kul att testa lite nytt. Något annat nytt vi testade till tacosen var feferoni, ananas och persilja. Det jag gillar mest med tacos är att man kan variera sig så mycket. Jättekul tycker jag och jag skulle kunna äta det varje dag typ.

13672366_10210050679684874_968443499_n

Gårdagens riktigt sena och riktigt goda middag =)

– Vår vagn börjar ge upp som jag nämnt lite tidigare. Tycker att det är otroligt tråkigt. Vi har haft den i ett år och den har använts sedan i oktober 2015. Annars har den ju bara stått och väntat. Vi använde den inte heller mycket i början så det är nu på senaste den har fått rulla ordentligt. Trodde att den skulle hålla bättre än vad den gjort. Man räknar ju ändå med det! Vi ska köpa en ny vagn nu till vintern och har planer på en Stokke Trailz. Just nu har vi ju en Stokke Crusi och den fungerar inte i norrländsk vinter. Snö och slask går inte ihop med däcken. Vi börjar dock tveka på Stokke då vagnen gått sönder så lätt för oss och kikar även på andra alternativ. Problemet är att vi är kräsna och vill ha en hög vagn. Dom flesta vagnar är lite för låga för vår smak och vi har inte funnit något lämpligt alternativ ännu.

+ F hämtade hem massor med flyttkartonger igår så nu är det bara att packa. Har redan ett par färdigpackade kartonger men nu kan vi ta tag i flytten ännu mer. Det är nära nu! Max fyra veckor bort och har vi tur så får vi flytta inom tre. Ingen av oss har förstått att vi ska flytta trots att vi pratar om det varje dag. F sa att det känns så långt bort och jag håller med. Det är ju sjukt nära trots allt men det känns inte så. Knäppt, haha.

Jag ser fram emot att ha en egen tvättmaskin och torktumlare igen. Varje gång jag är nere i tvättstugan så blir jag påmind om att jag snart kan tvätta hemma igen. Ni småbarnsmammor förstår nog min lycka 😉 Blir nästan lite pirrig i magen av tanken, haha.. Hur galet!? Maskinerna i vår befintliga tvättstuga är dessutom självdoserande och man kan inte heller välja sitt egna tvättmedel/sköljmedel. Allt är redan förinställt vilket är tråkigt. Jag vill kunna använda mitt egna! Brukar dock slänga in lite av mitt egna tvättmedel i själva maskinen iallafall, hehe.

– Jag har fallit för ett köksbord i marmor.. Som kostar 16.000:-. Försöker slå det ur tankarna för som det känns just nu kommer jag inte att lägga ut så mycket på ett bord. Men det vill inte försvinna ur mina tankar! Ni vet när man finner något man verkligen, verkligen MÅSTE ha och inte kan sluta tänka på det!? Så är det för mig nu. F säger att jag har pratat om det varje dag i en vecka nu och jag har inte ens tänkt på att jag tjatar.. 😉 Har bestämt mig för att suga på karamellen ett tag till och om jag fortfarande är lika fäst vid det i maj nästa år när jag fyller år så ska jag köpa det från mig till mig i födelsedagspresent. Men tills dess får jag fortsätta drömma om det. Bordet är dessutom runt och det skulle passa bättre till vår nya planlösning.. Jaja, vi får se framöver. Rent spontant känns det som på tok för mycket pengar för ett bord. Marmor eller ej.

+ Resor kikade vi på hela kvällen igår. Såg att några av er kommenterade att jag skulle blogga om resan vi tänker göra i vinter och den är inte helt bestämt än så håller lite på det. Men direkt vi har bokat så ska jag berätta allt såklart =)

+ Snapchat har jag fastnat för nu! Så jäkla kul ju! ”gabriellajoss” heter jag om ni vill följa. Hittills har jag runt 3500 visningar på bilderna som mest. Här nedan ser ni mina senaste uppladdningar:

13871745_10210050679724875_1298096795_n 13872394_10210050679404867_1867278296_n

13871674_10210050679804877_1778651227_n13866994_10210050679364866_2100268440_n13875052_10210050680044883_749722625_n

Denna trumma köpte vi på museum i Göteborg förresten =) Jättefin och fanns med massor av olika djur som motiv.

Kommentarer

  1. Bella

    Hej Gabriella! Jag har ett marmor bord i mitt vardagsrum som de redan har blivit ringar på (har haft de i ca 1 månad.) som aldrig kommer försvinna. Jag rekommenderar INTE ett marmor bord så länge Jason är under 11-12 år iallafall! Marmor är väldigt svårt att underhålla + har som sagt lätt att få fläckar. Vattenfläckar kan bilda ringar på bara några minuter som aldrig går bort tyvärr.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej finis! Jaa, precis! har ju också ett soffbord i marmor och vet om det! Men vill ändå ha ett 😉 kram kram <3

  2. Emma

    Vi har haft våran bugaboo donkey ett år nu, har oxå hund så vagnen har körts massor! Den klarar norrländsk vinter galant och är jättebekväm att köra! Enda negativa är att den är lite låg, men allt de positiva överväger den lilla dåliga delen:)

  3. Sandra

    Så tråkigt med vagnen! Jag rekommenderar verkligen Joolz Day! Har precis, med stor sorg, sålt min då jag måste ha en syskonvagn. Har nu en bugaboo och saknar joolzen såå mycket! Bugaboo har sååå dåligt kvalitet! Är med i en grupp på fb och var och varannan person skriver om dessa rappliga vagnar… Joolzen har svängbara hjul fram vilket är så skönt men man kan även byta dom mot Terrängdäck om man ska ut och gå i snö eller terräng vilket är super och då är däcken fasta. En hög vagn med bra och enkla funktioner samt väger typ inget och tar ingen plats i bilen då man kan ha chassit stående. Skulle kanske bli försäljare av vagnen känner jag nu efter det här inlägget 😉

  4. Linnea

    Hej! Jag kan VARMT rekommendera joolz geo! Jag har den och den är grym! Snygg som satan är den också! Hög med, vi använder dem som matstol när vi fikar ute på stan 😘

  5. Amanda

    Ett tips är att köpa en vagn med 4 lika stora hjul. Mycket stabilare i vinterväglag. Emmaljunga har många fina, exempel Emmaljunga citycross. 🙂

  6. Julia

    Hej fina Gabriella!
    Ville bara kika in här och ge er tips om vagnar, vi har haft vagnen Joolz till vår son sen han var bebis. Han är 1 år och 6 månader nu och det som är bra med Joolz är att man kan dra ut sittdelen så den blir längre. Nu väntar vi vårt andra barn och vi har precis köpt Kronans syskonvagn, vi har redan testkört den lite och vi är sååå nöjda! Rejäla hjul och vagnen är inte alls lika ”låg” som bugaboo. Upplever att barnen hamnar så långt ner i en bugaboo nämligen 🙂 lite tips bara! Ha det så bra! Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh, tack snälla du för tips! Låter ju toppenbra <3 Ska kika på den,kram kram och detsamma <3 och grattis till syskon!<3

  7. Emma

    Går det inte på garantin om vagnen redan gått sönder? Jag menar, den kostar ju en del och borde finnas garantier från tillverkaren!

  8. Hanna

    Vi bor också på Hoppets Gränd och tvättmaskinerna där är självdoserande MEN man kan välja att inte ha det förvalda tvättmedlet/sköljmedlet och använda sitt eget. Det finns en knapp på framsidan av maskinen där man väljer vit eller färg, där kan man välja att inte ha något och sen hälla i sitt egna.

  9. Cecilia

    Hej, va också väldigt kräsen när vi (eller jag hehe) skulle välja vagn. Är ganska lång och ville ju ha en vagn som är lite högre så barnet kommer nära! Tittade runt hur mycket som helst och föll tillslut för en Britax Smile och den är hur bra som helst! Skippade däremot liggdelen och köpte en mjuklift som jag la i sittdelen i fullt liggläge och det har funkat super. Stora bra lufthjul som funkat bra i slask och terräng, jättebra ställbart handtag, grym sufflett, stor korg undertill och i övrigt väldigt lätthanterlig och snygg. Tips att kika på sen när det är dags 😄

  10. Malin • @frekvent

    Tror att vi är tacotvillingar, haha! Gillar ni färsk koriander? Det är det godaste till tacos! Testa även banan & jordnötter nästa gång, ÄLSKAR det! <3 Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Neej, gillar inte koriander faktiskt. Och jordnötter är jag överkänslig mot 🙁 men banan ska jag prova! Mums! Kram fina<3

  11. Valerie

    Vi har för någon månad sen klivit ur vagndjungeln då vi hittade vagnen med stort V. Vagnen är helt ny i Sverige men har funnits länge i till exempel USA. Man kan köpa till en adapter för 200 som höjer vagnen så den blir riktigt hög. Den är helt perfekt på många fler sätt. Uppababy vista heter den (snyggare i vekligheten än på bild) en väldigt bra artikel om den går att läsa hos Vogue också!

  12. Johanna

    Har fått höra att om man vill ha en vagn som verkligen klarar av vinter (och andra dåliga underlag) så ska man inte ha svänghjul fram utan alla 4 ska vara fasta. Det ska tydligen vara mycket enklare att köra vagnen då, men det är bara något jag har hört från alla nära som använt sig av båda sorterna 🙂 hoppas ni hittar en bra vagn som passar er ☺
    Föresten tack för en superbra blogg, gillar verkligen att du lägger upp många inlägg per dag! 💙

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, precis <3 tusen tack för tips! <3 hoppas jag också på! 🙂 Och jättetack för så snälla ord, blir så himla glad 😀 kram kram fina du<3

  13. Juliana

    Jag och min man var också väldigt kräsna när vi skulle köpa vagn till vår dotter som föddes i januari. Till sist hitta min man den finaste och skönaste vagnen som heter bugaboo diesel denim. Det är en limited edition som kom ut i nov 15. Den är hög och däcken klarar allt! Kostade kring 16 000 då men är nog billigare nu. Du får köpa min ifall du vill för jag väntar en till bebis och måste köpa syskonvagn till hösten. Maila isåfall.

    Ha de fint 🙂
    Juliana

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh, låter ju jättebra 🙂 fin den var (googlade) 🙂 Och tusen tack för erbjudandet. KRAM fina du<3

  14. matilda

    Mitt tacotips: marinera kidneynönor, gul lök och paprika i soja, olivolja, färsk chili, ingefära och hackad vitlök. SÅ GOTT!!!

  15. Erika

    Hej!
    Vill tipsa om Brio smile vagn! Vi har den och både jag och sambon är långa (1.80 & 1.90) den är en hög och super bra vagn ☺

  16. Sofia Rådén

    Så fint med marmorbord!😊 Har ett runt marmorbord med mässingsben från Ox Denmarq i vårt vardagsrum! Men skulle inte vilja ha det som köksbord då marmor är ömtåligt och poröst vilket gör att de lätt blir fläckar! Har en 7månaders här hemma som gillar att slå och kladda på köksbordet😬

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, så fint! 🙂 det är samma märke som säljer köksbordet jag vill ha! För min del spelar inte fläckarna så stor roll faktiskt.. Tycker inte dom syns så mycket (har också marmor på soffbordet).. Kram kram fina du! 🙂 vet hur det är med en bebis som kladdar 😉

  17. Annawii

    Har ni kollat på Buffalon? Den är högre så passar även längre, vi har köpt den och börjat testa den här hemma inför lillans ankomst och är supernöjda!

  18. Andrea

    Emmaljunga har jag kört på. Både jag och min sambo är långa. Beror dock kanske vilken modell man väljer. Vi har en double Viking då vi har tvillingar. 🙂

  19. Matilda

    Det är verkligen så himla roligt att följa er när ni vloggar, hoppas ni fortsätter!:) ni verkar vara helt fantastiska människor!!

    När det kommer till vagn så kan jag verkligen rekommendera bugaboo donkey. Den är lättkörd både som mono och dubbel, fungerar bra i terräng och snö(bor också i Umeå). Har haft hund och då blir det många promenader på olika underlag. Bra att packa i, och sen tar den liten plats i bilen. Har två tjejer som är 2,5 och 1år snart. Och nu har även den minsta börjat att sitta utåt och då tycker inte vi att det gör så mycket att den är lägre eftersom hon ändå sitter utåt. Men annars har den varit lite låg, både jag och min man är långa.

    Bara ett litet tips!:)

    Hoppas ni hittar den vagn som passar era behov!

    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ååh vi blir så glada <3 tusen tack!! <3 och tack snälla för tips! Kul att den funkar så bra, kanske ska köra på den då man kan göra om den till syskonvagn sen också, kram <3

  20. Bea

    Hej fina du!
    Vi har en Stokke Trailz och är jätte nöjda med den. Har inte krånglat nåt för oss. Förstår att ni fastnade för den vagnen (precis som vi). Vi köpte våran för ett år sedan och den har varit med sen September då vi fick våran lilla tjej. 👶🏼
    Kramkram 🌸

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh toppen! :)den är ju så snygg och härlig! 🙂 kul att våra barn är så nära i ålder 🙂 kram kram

  21. Elin

    Ett tips på lite högre vagn är Joolz. Jag har modellen day earth. Något högre än de flesta men inte riktigt så hög som er. Kan vara värt att spana in 🙂

  22. Julia

    Brio Smile är ju annars ett alternativ.. Hög, svängbara hjul, bra däck, snygg osv 🙂
    Jättekul att du är aktiv på snapchat, älskar att följa dig där! Men skulle du kanske kunna ändra sekunderna till 10 istället då man knappt hinner se bilden☺️
    Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla för tips! 🙂 ska kolla på den 🙂 Och så glad jag blir!! 🙂 har ändrat nu! 😉 stor kram <3

  23. Emelie

    Kontakta stokke ni har väl garanti vagnar ska hålla längre än så! Vi kör med Emmaljunga skulle aldrig välja något annat 😉

  24. Razha

    Så fina bilder! Och så otroligt fin familj❤️. Tråkigt det där med er vagn jag stod själv mellan den vagnen ni har och buggabo buffalo det blev en buffalo just på grund av vintrarna (vi bor i stockholm) men vi tänkte det är ändå viktigt med stora däck då vi brukar ta långa promenader.. Jag rekommenderar verkligen buffalo vi har inte haft problem med den å den är så smidig även på vintrarna ❤️

  25. Cassandra

    Så god tacosen såg ut!! Angående vagn så hade jag nog inte köpt en stokke till! Låter ju sjukt dåligt att den bara hållt ett år till det priset dessutom. Kronan eller Emmaljunga hade nog jag satsat på om jag hade bott i Norrland.

    Vi bor i Nacka och har en Emmaljunga superviking. Älskar den! Lättkörd, liten och rejäl på samma gång. 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det var den 😀 <3 nej, det är så tråkigt men samtidigt så har vi verkligen ÄLSKAT den under tiden den funkat som den ska.. Älskar även höjden som sagt.. SÅ svårt det där. Stor kram och tack för tips <3 🙂

  26. Malin

    Om jag hade köpt en vagn nu hade jag köpt en Britax Go Big. Vi har en snart 7- månaders som åker Brio Smile, den är fantastiskt o har höjden men tänker inte rekommendera den till dig för Jason är ju också en ganska stor gosse och den är kort i sittdelen 🙂
    Tråkigt att en såpass kostsam vagn som Stokken inte lever upp till förväntningarna!

  27. Anne

    Jag har en stokke trailz och den rekommenderar jag inte! Den går väldigt ostabilt/guppigt och trögt på ojämnt underlag, och på snö/slask går det knappt att ta sig fram. Dom stora däcken är mest ”för syns skull”. Men den funkar säkert bättre än crusi i alla fall (dock inte BRA). Låser man framhjulen så går det bättre, men jag är faktiskt i helhet ganska besviken på vår trailz. Handtaget har spruckit trots att vi knappt använt vagnen.

  28. Emma

    Det finns sjävklart garanti på vagnen. Den ska ni utnyttja! Men kan den ha gått sönder på flyget? I så fall får ni anmäla till försäkringsbolaget. Stokke är ju ett välkänt och etablerat märke, kan inte tänka mig annat än att de är generösa med reklamationer. Själv har vi haft Bugaboo och nu är Kronan. Jag är jättenöjd med både kvalitet, service, komfort mm men vill ni ha en hög vagn är det såklart inget för er… Men som sagt, reklamera!!!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa det borde vi kanske göra 🙂 nej, den var så redan innan. Den går trögt och är svår att svänga med+ att ena hjulet har lossnat lite smått <3 kram och tack för tips!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish