Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Ett riktigt jobb?

Jag möts ofta av en negativ attityd när jag berättar för folk vad jag jobbar med. Speciellt av äldre. Jag tycker att det är otroligt tråkigt och anser inte att man ska behöva försvara det man jobbar med och dessutom älskar att jobba med.

Det är 2016 och instagram, youtube, bloggar, snapchat och ja.. sociala medier är en SÅ stor del av våra liv. Iallafall för oss som hör till den yngre generationen. Många av oss som har lyckats bra och har riktigt stora sociala kanaler kan ta ut en lön på det vi gör och det tycker jag är bra. För mig innebär det många sena kvällar för att kunna leverera roliga och läsvärda inlägg varje dag. Det tar också tid att fotografera, planera, ha mailkontakt, svara på kommentarer.. Ja, ni vet. Detta är mitt drömjobb och jag är så otroligt glad över var jag är idag. Jag är tacksam och jag älskar det jag håller på med. Men det tar såklart tid – precis som allt annat.

Vi har många ”jättar” på youtube som drar in flera tiotusentals kronor på bara en video och sedan har vi såklart blogg-veteranerna som inspirerar tusentals till att klicka sig in hos dom varje dag. Vi som jobbar med sociala medier lägger ner mycket tid på det vi gör – så varför får vi inte kalla det för ett ”riktigt” jobb?

Vad vill jag göra i framtiden då? Det har jag rätt nyligen klurat ut och kommer att dela med mig till er när det är dags. Till våren 2017 ska jag läsa en mattekurs och till hösten samma år söka in på den utbildningen jag är intresserad av. Jag ser verkligen fram emot det massor och kommer att ha bloggen på sidan av även då om det fortfarande är aktuellt. Mest för att jag inte skulle klara mig utan er, hehe =) Det jag tycker om mest med att blogga är att dela tankar, erfarenheter och idéer. Att kunna peppa och stötta och att få lära känna ER. Höra er bild och syn på saker och känna att vi är ett stort tjejgäng som sprider pepp, inspo och kärlek till varandra. Jag startade bloggen med noll förväntningar och det har gått från en hobby till ett jobb. Jag brinner genuint för min blogg och jag hoppas att det lyser igenom. Jag älskar er och jag älskar bloggen!

Men ja.. Tillbaka till saken. Måste man jobba som sjuksköterska, läkare, i kundservice, på restaurang, i butik, som psykolog eller målare för att kalla det för ett ”riktigt” jobb? Jag tycker att ett arbete definieras så enkelt som att man tjänar pengar på det man gör. Vad man sedan gör spelar ingen större roll. Alla har rätten till att leva och försörja sig som dom själva vill.

Jag har jobbat sedan jag var 13 år. Jag har delat ut reklam, diskat i storkök, varit servitris, jobbat i klädbutik, som säljare, i kundservice… Ja, jag har hunnit med en del under mina rätt så få år. Jag har varit tacksam för varje jobb jag har haft och jag är idag nöjdare än någonsin med min situation.

Kommentarer

 1. Pernilla Loman

  Jag älskar din blogg och tycker du gör ett jättejobb som håller igång med så många inlägg/dag som intresserar. Plus att du har en liten krabat att ta hand om med.
  Det tar nog tid för folk att inse att världen ändras. Nya jobb tillkommer och detta med bloggande har ju funnits i ett par år iaf, men det tar nog några till, tyvärr. Men som jag sa i början. Älskar din blogg och fortsätt 👌

 2. Trebarnsmamma

  Jag är sjuksköterska och möts alltid av grattis och människor som tycker jag har gjort bra val som har skaffat ett bra jobb. Men ibland vill jag bara kräkas på jobbet och går ofta hem och gråter för jag är så jäkla slut. Är det ett bra jobb då? Nä trivs du med att blogga och dessutom tjänar bra på det så är väl det jättebra? 🙂

 3. Therese

  Såklart att vara bloggare är ett jobb! Tycker dock inte om köpta inlägg där bloggaren inte är ärlig med att det är sponsrat eller köpt. Men idag är det ju såklart en solklar förbättring från många bloggares sida angående sponsorer och/eller köpta inlägg, även om jag själv tycker att det kan göras bättre. Men inom ett par år lär det vara det.

 4. Mathilda

  Jag tycker verkligen att sociala medier är ett jobb! Om man jobbar med det och vill hålla allt uppdaterat så måste man verkligen lägga ner mycket tid på det 🙂 Sen har jag en annan fråga, hur går med syskon? Kanske en privat fråga du inte vill svara på. Men ammar du fortfarande? 🙂 Alla stora kramar till dig

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men ellerhur! 🙂 jag har fortfarande inte fått tillbaka mensen! Ammar fortfarande rätt mycket.. Men i september ska jag resa iväg själv en vecka och sluta amma i samband med det. Så hoppas mensen kommer igång då och det blir lättare att plussa 🙂 stor kram fina du

 5. alexandrai - en mode & skönhetsinspirerad blogg

  Tycker det är jättehäftigt att man kan jobba med sin hobby! Vem bestämmer vad som är ett ”riktigt” jobb? En blogg är tidskrävande och kräver både engagemang och kreativitet och ser inget fel med att man ska kunna tjäna pengar på det, tvärtom! Så bry dig inte om såna människor, de är förmodligen bara avundsjuka för de får slösa tid på ett tråkigt jobb för att kunna tjäna pengar.

 6. Sandra

  Hej! Kan du berätta i ett inlägg om hur du lyckades bli så så stor i sociala medier? Få många följare osv? Har du tips på hur man kan nå dit? Verkar vara dröm jobbet! Tacksam för svar 😍

 7. Emma

  Jag tycker också att det är tråkigt att vissa jobb ”inte räknas” eller att folk ser det som något slags tidsfördriv snarare än ett jobb. Min kommentar kanske är helt irrelevant nu haha, men det står jag för. Jag studerar till hudterapeut och möts ofta av ”du som är så smart, varför ska du arbeta med något sådant?”. Något mina föräldrar lärde mig är att alltid följa mitt hjärta och mina drömmar. Hade man gjort som samhället och vissa släktingar tycker hade man blivit sjuksköterska, advokat, förskolelärare eller något annat som ”räknas”. Sen är vissa människor tyvärr fortfarande inte alls insatta i hela grejen med sociala medier och hur stort det är, och hur mycket jobb och slit som ligger bakom. Du är fantastiskt duktig på ditt jobb Gabriella! <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men verkligen! Nej fy så tråkigt 🙁 SKIT i det! Följ ditt hjärta <3 det är DITT liv. Stor kram och tusen tack underbara du! Du är bäst som vågar köra på dina drömmar. Ha en fin vecka <3

 8. Lena

  Folk är bara avundsjuka på det du gör och ja du är framgångsrik och världens finaste familj. Jag tycker ni är fantastiska för era unga år💖

 9. Nadja

  Du har det bästa jobbet för att du är en otroligt inspirerande kvinna ❤️ Du behöver inte förklara dig för någon, men det är klart att dem riktigt gamla inte förstår 🙈 Min mormorsmor tycker det är fantastiskt att man kan ta bilder med telefonen 😱

 10. Viktoria

  Jag kan förstå hur du känner! Jag har nu ett jobb som jag tycker om men vill också ta mig vidare och komma högre upp och få en karriär, men en del av min förstår inte detta och jag får höra en del skit för det. Jag tycker man ska få välja själv vad man vill göra och sen får andra acceptera det helt enkelt.
  Tack för en superbra blogg 😄 Kram

 11. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

  En av mina seminarieledare på högskolan sa en gång till oss att ”saker måste få ta tid, så folk får tid att vänja sig med tanken”. Jag tror att det är lika med sociala medier som jobb. Om 5-10 år kommer folk att se det som ett jobb, men just nu är det inte många som förstår vad det handlar om. Man får låta saker ta tid helt enkelt, tänk på att folk tyckte det var onödigt att ens ha internet när det började slå igenom på 90-talet. Bredband tyckte folk var onödigt för ”så mycket sitter man inte vid datorn ändå”. Idag skulle ingen vilja vara utan internet eller dator och det ses som en självklarhet.

  1. Elin

   Vad spännande att få höra om dina planer inför nästa år 🙂 är tanken att du ska ha Jason hemma hösten 17, ska han börja förskola eller ska F vara pappaledig medan du pluggar? 🙂

   1. Gabriella Joss
    gabriellajoss

    Vi får se! Vi har inte tänkt så långt ännu! Av erfarenhet så blir det ändå aldrig som man planerat, hehe 😉 Jag har inte världens bästa betyg direkt så vi får se om jag ens kommer in 🙂 vi vill ju gärna ha honom hemma så länge som möjligt.. Planerar inte för mycket just nu och vi får ta det lite som det kommer 🙂 Stor kram

   1. Gabriella Joss
    gabriellajoss

    Joo! Vi vill ha fler barn NU 🙂 Tyvärr så tog det ett tag för oss att plussa med Jason och vi förväntar oss inte en ny graviditet. Tänker inte pausa livet och gå runt och vänta på att bli gravid. 🙂 Vi får ta det som det kommer, kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajpossler