Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Hur kan det vara fel!?

Fick nyss en fråga om jag kommer att pussa min son på munnen och om jag gör det och blev chockad och lite förvånad över frågan. Googlade runt lite och såg att det är ett väldigt debatterat ämne just nu. Ska man pussa sina barn på munnen eller inte? Jag blev återigen chockad, hehe.. Jason är min bebis, min lilla skatt! Klart jag pussar honom på munnen! Minst tusen gånger om dagen. Tycker att det är en självklarhet att man ska få göra det som förälder utan att bli ifrågasatt eller att det ska anses vara minsta konstigt? Sedan förstår jag såklart att man INTE ska pussa sina barn på munnen när dom aktivt visar att dom inte vill. Jag vill lära mina barn rätten till sin egna kropp och att ett nej är ett nej. Men än så länge så visar han ju varken bu eller bä så jag passar på att pussas massor med honom. Han är ju det finaste jag har och jag älskar honom över allt. Och att visa kärlek med pussar är något jag själv är uppvuxen med. Vad tycker ni i denna fråga? Är jag knäpp eller är det helt enkelt rätt att inte pussa sina barn på munnen? 

Kommentarer

  1. Nellan

    Självklart! Både att jag själv är uppvuxen så och har nu själv precis blivit mamma och har en son på 1 månad. Bland det första jag gjorde var att pussa på hans lilla mun. Som du skriver, de är vårat allt, våra skatter. 🙂 kram.

  2. Jasmin

    Nu har jag inga egna barn men min brorsdotter på tre år pussar både jag och hennes mamma och pappa på munnen, vi plutar med munnen så bestämmer hon själv om hon vill eller säga nej haha, hon är väldigt rolig den ungen! Tycker man får pussa barnen på munnen så länge dom vill och många barn tycker om att pussas på munnen för det är roligt!

  3. ERINA TOMASSON

    Självklart pussar jag mina barn på munnen dagligen, att det ens kan vara diskussion kring detta är för mig otänkbart. Jag älskar mina barn mest av allt i hela världen och det visar jag med omhet, närhet och pussar. Jag pussar även min mamma och min syster på munnen också när vi ses och säger hej eller hejdå. Att få pussa dom man älskar på munnen ser jag som något helt naturligt.

  4. Sandra

    Jag tycker det är äckligt att pussa mitt på munnen. Vi pratade faktiskt om detta häromdagen hemma. Mamma sa samma sak, att hon alltid känt avsmak inför det o aldrig pussat oss på munnen. Tycker det känns så.. Snuskigt.. Alltså jag förstår att alla som är för det kommer tycka det låter sjukt provocerande, men vi får ju alla tycka o göra som vi själva vill 😛 Älskar att pussa på min misse o kommer säkerligen pussa på framtida barn, men INTE mitt på munnen 😉

  5. Hannah - mamma till Charles

    Det pågår krig i världen och folk diskuterar om det är okej eller inte att pussa sitt barn på munnen 😞 Mer kärlek till folket. Och om barnet skulle säga nej gör man det självklart inte. Som med allt annat.

  6. Hannele

    Jag är 27 och pussar fortfarande min mamma på munnen 😊
    Jag pussar mina barn på munnen så länge dom vill..den dagen dom säger nej så är det så klart nej men dom pussar även oss på munnen..så nej de är fan inte fel o pussa sina barn på munnen..fattar inte vart dessa debatter och skit orkar lyftas fram för man gör ju som man vill och vad som känns bevämt för en själv..😊

  7. Jill

    Min lille plutt är 10 veckor och jag pussar honom oftast på kinden för att han oftast har kinden mot mig haha! Får ju inte direkt nån puss tillbaks nu heller 😉 Men klart jag kommer pussa honom på munnen! Pussar han nästan överallt! 😉 I nacken/på huvudet när jag luktar på hans huvud, på händerna, på magen!

  8. Nathalie

    Har växt upp med pussar på munnen från både mamma och pappa, och nu när vi själv fått barn så pussar både jag och sambon honom på munnen varenda dag. Han pussar även andra han står nära på munnen. För mig är det närhet och kärlek, precis som en kram kan va, och jag kommer aldrig sluta med det så länge han inte ber mig sluta.

  9. Amanda

    Min lillebror är 10 och älskar att pussas, gärna på munnen också
    Skulle såklart aldrig göra det om han själv skulle säga att han inte vill men fram tills dess får han så många pussar han vill!

  10. Elin

    Jag är 27 år och pussar fortfarande mina föräldrar och syskon på munnen. Pussar även mina barn ( 2 och 1 år) på munnen. Det hela handlar väl om hur man är uppfostrad och hur man haft det hemma hurvida ”folk” tycker att det är ok eller inte. Min familj har alltid varit pussig och kramig, vi har velat visa att vi älskar varandra. det är inget sexuellt över det hela- DET ÄR FAMILJ 🙂 Så ja jag har överfört det till min egna lilla familj. Klart man ska pussa sina barn. och hur ”gammal” jag än blir är ju mamma alltid mamma<3 i en familj ändras vissa saker aldrig:)

  11. Malin

    Jag är 23 år och pussar fortfarande mamma och pappa på munnen, haha! Väldigt osvenskt enligt mina jobbarkompisar, men vafan, jag älskar ju dom 🙂

  12. Amanda Eriksson

    Jag tycker att det är självklart att man ska få pussa sina barn på munnen! Jag är 19 år och har inga egna barn (än), men jag har småsyskon som är 2, 5, 8 och 8 år gamla (skilda föräldrar, därför två i samma ålder). Mina småsystrar (2, 5 och 8 år) pussar jag på munnen som ”hejdå” eller ”godnatt” och det tycker inte jag är något konstigt, snarare ett bra sätt att visa kärlek på. Min bror däremot vill inte ha några pussar, haha. Jag kommer ge dom pussar på munnen så länge dom själva vill det, och jag ser inget konstigt i det 🙂

  13. Sandra

    Märkligt att det ens ska diskuteras. Snart får man inte ens ta i sitt barn. Jag har alltid pussats och kramats med mina barn. Att det är på deras vilkor är så självklart att jag anser att jag inte ens behöver säga det. Min ena son tyckte inte alls om att kramas en period och självklart slapp han det då. Jag frågade ibland om jag fick krama honom och sa nej så var det inget mer med det. Nu är han en kramgo kille som gärna myser. Att pussa på sin bäbis är viktigt av flera anledningar – det ger livsviktig närhet, bättre immunförsvar och känsla för den egna kroppen.

    Fortsätt pussa på din goa lilla kille med gott samvete!

  14. Elin

    Mamma pussade mig alltid på munnen när jag var liten, och jag älskade det! Det var ju min mamma, hon som betydde allra mest och var min största trygghet! Klart man ska pussa på sina barn, så länge det känns okej för alla.

  15. Rita

    Det finns väl ingen större självklarhet än att pussa sitt barn!! Mer kärlek åt sina barn, inte försöka minska ner på det!

  16. Stina

    Herregud ja! Att det ens blir en fråga i sig är stört, ungefär lika stört som att det skulle vara märkligt att amma offentligt.

  17. N

    Jag har aldrig blivit pussat på munnen av mina föräldrar och heller inte på kinden. Tror att de inte älskade mig och har ingen bra relation med de heller. De båda är narcissist.

    Jag brukade pussa min syster på kinden för att jag älskar henne, och jag pussade min bästis på munnen haha. Så det är okej. Man visar att man älskar dom.

    En dag sa min mamma att hon vill att jag ska dö och hon sa att hon aldrig vill ha mig som sitt barn. Hon bad inte ens om ursäkt. Om du undrar så har jag brutit kontakten med henne.

    Tycker folk borde göra som de vill. Vissa föräldrar ger mer kärlek än andra. Jag tycker alla föräldrar borde ge kärlek till sina barn men inte många som har såna föräldrar.

    Hoppas du får en bra dag !

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      MEN VA!? SÅ JÄVLA SJUKT…. Ta inte åt dig!! En vacker dag kommer du ha en egen familj och egna barn (om det är något du önskar) och få SÅ mycket kärlek och känna hur mycket du är värd. Lider med dig som behövt gå igenom en sådan sak.. Så hemskt att vuxna och föräldrar kan bete sig så 🙁 STOR kram och detsamma<3

  18. Kimmie

    En anledning till varför man ska inte pussa sina små barn på munnen är att man då smittar de med karies bakterie. Samma gäller med att dricka från samma glas eller att äta med samma bestik med sina barn. Så om man vill inte att de får karies så kan man minska smittrisken. Själv har jag valt att pussa mina barn på munnen och se till att de lär sig ordentlig mynhygien istället. Alla gör som de vill 🙂

  19. Isabell

    Jag har också följt den här debatten och är precis lika chockad!!! Jag pussar min lilla dotter tusen gånger om dagen och förstår inte alls det konstiga!!! Jag är uppvuxen så och kommer aldrig sluta pussa mitt barn på munnen om hon inte vill det själv! Jag pussar fortfarande mina föräldrar och syskon på munnen, och det vet Jag att en del reagerar på men så har vi alltid varit. Varför reagera på något som kärlek när det finns så mycket hat i världen!? Mer pussar åt folket 😂💕

  20. Louise

    Jag har inga barn och kommer nog inte skaffa på flera år, men enligt mig pussas man på munnen med sin partner. För mig är det en kärlekshandling som lutar åt det sexuella hållet, jag skulle aldrig kunna pussa en familjemedlem eller så.. Har aldrig fått pussar på munnen av mina föräldrar när jag var liten vad jag kan minnas/har hört. Jag kan absolut förstå att man vill pussa sitt lilla barn, självklart, men inte på munnen 🙂 Får se om jag tänker annorlunda när (/om) jag själv får barn!

  21. Fennie

    jag minns att min mamma gjorde så med mig när jag var liten. Hon pussade mig på munnen när vi sa godnatt och om jag hade varit borta länge (ex. en helg hos pappa / vecka hos pappa). Det var vårt sätt att visa kärlek och på ett sätt att säga att vi älskar varandra fastän jag då inte förstod de orden. Jag var ca 6-8 år när jag började säga emot mamma och hellre ville ha kramar istället för pussarna, och då började hon pussa mig i pannan istället. Det var okej då och är okej nu. Jag kan inte tänka mig en uppväxt utan massor av pussar. Som du skrev, det är ditt barn, din skatt. Jag tycker du ska fortsätta pussa tills han säger ifrån, Min lillebror sa ifrån för ca 6 månader sedan, han är 6 år. Och han sa att man inte får pussa honom inför hans kompisar och att man måste fråga om lov att pussa honom om man spelar. haha! Men kör ditt race, det är din uppfostran och jag tycker du klarar det fint <3 Kramis <3

  22. Nathalie

    Jag hatade att bli pussad på munnen som barn (pussad och kramar överlag!) och har jättesvårt för det även nu i vuxen ålder pga att jag blev lite lätt traumatiserad av det som barn då jag tvingades till att pussas o kramas mot min vilja. Tror ingen riktigt förstod hur jobbigt jag faktist tyckte att det var, som barn hänger man ju oftast bara med… :/

  23. Anonym

    Jag tycker att det är upp till var och en, men som sagt – främst upp till barnet själv!
    Det jag egentligen ville säga var att jag tycker systemet med att läsa kommentarer på din blogg är helt fantastiskt bra!! Att man kan få upp dem mitt bland inläggen, och att sidan inte behöver ladda om och att man sen ska behöva skrolla tillbaka till dit där man slutade. Perfekt!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Håller med! <3 men så glad jag blir! 🙂 håller med dig, tycker att loppi har löst det så fint, kram kram<3

  24. ebba

    Men va hemskt såklart ska man göra det om det känns naturligt – vilket det gör även hos oss. Däremot fick ja panik när han va typ nyfödd och andra människor pussade honom i ansiktet ( bacillskrääääck)😅

  25. Mikaela

    Varför ska man inte pussa sina barn på munnen? Klart man ska göra det och gör inte jag det så kommer sonen på 2,5 år o pussar mig istället. Man ska visa så mycket kärlek man bara kan för det värdefullaste man har.

  26. Carolina

    Helt galet att man ens ska behöva ta upp dem frågan! Det är väl en självklarhet att man överröser sitt älskade barn med kärlek och pussar! <3
    Så tråkigt att det ska bli debatt om allt som har med föräldraskap att göra.
    Ha en fin Göteborgstripp!

  27. Emelie s

    Det är klart att man ska pusaa sina barn på munnen! Herregud.
    Allt ska ifrågesättas idag….
    Hade man inte pussar sina barn på munnen hade människor ifrågesatt det tyvärr.
    Hoppas ni får en bra dag Gabriella! 🙂

  28. Frida

    Jag pussar min dotter på munnen flera gånger per dag! Hon har precis lärt sig vad puss är och ger alla en blöt puss som frågar 😆 jag själv tycker det är mer konstigt om en förälder inte skulle pussa sitt barn 🙈

  29. Sofie

    Jag pussar min son (4 mån) på munnen! Än så länge tycker han det är kul och skrattar när jag gör det 🙂 SJÄLVKLART slutar jag pussa honom när han visar att han inte längre vill. men tills dess pussar jag honom MASSOR 🙂 han är ju min kärlek ❤️

  30. Mimi

    Såklart man ska tills dom själva säger ifrån. Jag pussar min son 1.0000 gånger om dagen, på munnen kinderna rumpan låren ahha överallt typ.,bästa som finns o lukta på o pussa på hela dagen lång, alla får göra som dom själva vill!

  31. Sandra

    Hu kan det ens vara en diskussion om det? Det är väl klart att man pussar sina barn på munnen, vad skulle vara fel med det? Jag pussar min dotter på munnen och mina föräldrar pussade mig på munnen när jag var liten. Aldrig tänkt tanken att det skulle vara något konstigt med det 🙂

  32. Maria

    Nej du är verkligen inte knäpp! Jag pussar på min son lika mycket jag me så strunt i va dom andra säger!. Kram och tack för en bra blogg <3

  33. Caroline

    Jag pussar min äldsta (3år) på munnen OM han själv vill. Han är en riktig mammagris så oftast är det han som hinner pussa mig. Däremot får inte pappan i familjen pussa honom på munnen och det respekterar han. Sålänge man går efter barnet vilja så ser inte jag något problem. Ha en fin dag 🙂

  34. Nelly

    Jag har också växt upp med en massa kärlek, genom pussar och kramar och det uppskattar jag extremt mycket. Jag är nu 17 år och jag pussar mamma ibland fortfarande snabbt på munnen när jag vill visa att jag uppskattar allt hon gjort.
    Ser egentligen ingenting konstigt med det utan att man visar kärlek =)

  35. Hanna

    Jag tycker inte heller det är konstigt att pussa sitt barn på munnen. Detta gjorde min pappa, grejen var att han fortsatte länge och som barn är det inte alltid så lätt att säga till att man inte vill, med risk att man inte vill göra sin förälder ledsen. Så jag tyckte det var väldigt jobbigt. Men kan man bara som förälder inse att en 10 åring inte uppskattar det, utan att man kanske slutar när barnet är stor nog att förstå och själv välja. Så ser jag verkligen inga problem i det!

  36. Lisa

    Du är absolut inte knäpp. Pussar min systerdotter på munnen och hon är åtta så i så fall är det jag som är knäpp. Som du säger så vill hon det själv annars skulle jag aldrig göra det

  37. Sofi

    Självklart ska man pussa sina barn på munnen!! Som du säger – dem är ju det finaste man har! Dock kan jag tycka det är lite märkligt när min bästa vän (som är 21år) fortfarande pussar sin pappa på munnen… men men jag gillar dem båda och har vant mig men det känns ändå rätt weird….

  38. Madde

    Jag pussar mina barn på munnen och kommer att göra det så länge dom vill!! Blev själv pussad på munnen länge av mina föräldrar och ser inge fel med det!
    Så fortsätt att pussa på din super söta son!!😊

  39. bella

    Men alltså jag har aldrig ens funderat över den frågan. För mig känns det liksom som det enda rätta och inget konstigt alls. Som sagt jag har aldrig ens lagt en tanke åt denna frågan så måste nästan googla lite för å se hur folk som tycker det är fel tänker!
    Ha en bra dag! 🙂

  40. Sarah

    Visste knappt att det fanns en diskussion om detta ämne… Blir minst sagt chockad! Det är ju de första åren man bara ska ösa på med pussar och kärlek till sina barn och passa på att pussa så mycket som möjligt på sin lilla älskling! Sen växer det bort helt narturligt att inte vilja pussa sin mamma/pappa på munnen hela livet. Käranån, kärleksfulla människor föds av kärleksfulla handlingar! Att pussa sin bebis på munnen anser jag fullt normalt! Godaste pussarna i världen! <3 Så fortsätt pussa på din lilla Jason om det känns rätt för dig! 🙂
    Alla är såklart olika och det är upp till var och en! Tycker självklart att det är väldigt viktigt att lära sina barn integritet i tidig ålder, men det är en annan diskussion! 🙂 Kram

  41. Vanja, gravid med första barnet

    Jag tycker inte det är något fel alls i att pussa sina barn på munnen! Så länge dom inte visar att dom inte vill, skulle aldrig göra något dom inte vill.
    Blev lika chokad som du när jag såg att det va ett debatterat ämne nu.. Samma sak då en bild lagts ut på en pappa som duschde med sin son för att få ner pojkens höga feber.. Han bara satt i det kalla vattnet med sonen i famnen och folk kallde honon pervers osv! Helt sjuk1t! 🙁

  42. Josefin

    Det är ju det mysigaste som finns. Vår lilla har just lärt sig att pussa tillbaka och då visar han ju verkligen när han vill och inte. Han blir överlycklig efter en puss nu eftersom han deltar själv, så varför inte? Så känner jag iaf. Sen låter man ju såklart bli om man hellre vill det.

  43. Jasse

    Självklart pussar jag mitt barn på munnen, ser man något sexuellt i det så bör man rannsaka sig själv känner jag.

  44. Cassandra

    Klart man ska få göra det om barnet vill! Så mysigt och ett sätt att visa kärlek, kan pussa min älskling i massor, han är 9 månader och pussar tillbaka med en stor blötpuss 🙂

  45. Lina

    Tycker alla gör som dom vill. Pussar min son över hela ansiktet haha 😉, men den dagen han säger ifrån kommer jag respektera det och låta bli. 😊😊

  46. Hilda Andersson

    Vi pussas också en massa här hemma och det är så kul nu när man kan fråga om en puss och han kommer fram och ger en en rejäl puss ☺️ Men jag minns att för typ 4 år sedan när jag själv inte tänkte på att skaffa barn och mina systrar hade barn så tyckte jag att det var lite konstigt att dom pussades på munnen och speciellt när dom fick deras barn att vilja pussa mig på munnen, så kan förstå att speciellt om man inte har barn själv är det lätt att tycka det är konstigt.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åååh underbart 😀 längtar till vi också kan fråga efter en puss 🙂 <3 jaa, det kanske är så.. 🙂 kram kram

  47. Jennifer

    Jag pussar oxå min dotter på munnen, hon är ett år och säger jag till henne får jag en puss så kommet hon och pussar mig på munnen haha 🙂 men självklart när hon blir äldre och om hon inte vill ( vilket jag aldrig hoppas på!!) så får man ju sluta med det 🙂

  48. Annica

    Varför skall man inte pussa på sitt barn. Maximilian älskar att pussas nu när man får en tillbaka. Men som du säger att man inte skall pussas när dom inte vill men så länge han inte fattar så passar man på 😉

    Hoppas resan till Göteborg har gått bra för er och att det bjuds på sol.
    Kolla gärna in hos oss på instagram @aankijohansson

  49. R

    Löjligt! Pussar är mer än bara sexuellt laddat. Klart jag pussar mitt barn på ett annat sätt än jag pussar min man. Gah nu blev jag irriterad 😉 pussa på du, det är inget fel med det!

  50. Tine Jakobsen

    Haha vilken fråga! Jag pussar mina barn. Det är ju så mysigt och ett sätt att visa att jag verkligen älskar dom. Men såklart den dagen dom inte längre vill ha pussar ifrån mamma så slutar man ju:-)

  51. Lisa

    Jag pussar min 1.5 åring på munnen och kinderna hela hela tiden. När han vill pussa oss så får vi pussar på munnen av honom. Skitlöjligt att ens ställa en sån fråga och tt det pågår diskussioner om det på nätet.

  52. Fru Bryngelsson

    Herregud jag pussa mina föräldrar på munnen tills ja blev 12,13? När dom märkte att ja inte ville längre sluta vi nu är det kindpussar och kramar. Min 4 åring och jag och hans pappa pussas varje dag, det hör väl familj och kärlek till?! Knasig fråga tycker ja❤️Mer pussar åt människan….

  53. Rebecka

    Jag kan inte ens fatta hur folk kan göra detta till en issue… :/ De har alldeles för mycket fritid!! Pussar min onge på munnen och bryr mig inte ett skvatt!!
    Fortsätt ge Jason kärlek precis som du gör <3

  54. Sofia

    Min son är nu två år och vi pussas dagligen på munnen, på kinderna, i nacken.. Han kommer själv och pussar en bla på munnen också flera gånger om dagen. Klart man ska få pussas, så länge som de själva vill såklart som du skriver!

  55. Jannice

    Jag har alltid pussat mina barn på munnen! Min minsta tjej som snart är 5 år tycker fortfarande om att pussas på munnen, mellantjejen som är 10 vill pussas på munnen någon gång ibland men min äldsta tjej som är 13 pussar jag bara på kinden nu för tiden. Men kramas gör vi massor ♥ Tycker barnen får bestämma det där själva 🙂 Jag tycker att det skulle kännas konstigt att pussa min tonåring på munnen nu… minns inte när vi slutade att pussas på munnen men det är något som vuxit bort med tiden..

  56. Miirox

    SJÄLVKLART ska man få göra d, vad knäppt att det ens finns debatter om d, blir oxå chockad! Jag pussar mina barn nästan överallt! D e juh kärlek!! Pussa på!!

  57. Alice

    Asså blir så arg på att nu för tiden så reagerar folk på ALLT andra gör. Liksom vill någon pussa sitt barn på munnen så vad ska det spela för roll för andra. Det hade ju varit på ett helt annat sätt om man hade pussat sin 15 åriga dotter/son för det hade varit lite konstigt men när barnen är små fattar jag inte vad folk reagerar på!! Men håller med så länge barnen är med på det så varför inte<33 kram

  58. Jenny

    Tror snarare avsaknaden av kramar och pussar från sina föräldrar är ett större ”problem” i längden och längre fram i deras uppväxt faktiskt… Barn behöver få kärlek och inte materiella ting av sina föräldrar utan att få KÄNNA att de är älskade! Min egna teori 🙂

  59. Jenny

    Tror snarare avsaknaden av kramar och pussar från sina föräldrar är ett större ”problem” i längden och längre fram i deras uppväxt faktiskt…

  60. Jessika

    De va det sjukaste jag har hört jag pussar min son 1527373 gånger om dagen han är lite mer än ett år och jag frågar honom om jag kan få en puss ibland får man och ibland inte haha 😊 Vart är världen påväg ?

  61. Elin Zetterberg Kuul

    Men va? Detta har jag missat helt. Är det ännu ett knäppt påhitt om kroppen och integritet hos barn? Herregud jag pussar ihjäl mina barn och dom är hur lyckliga som helst, dom är 2 år respektive 7 månader. Självklart kommer vi prata massor om begreppet ”stopp min kropp”, vilka delar som är privata osv. Det har vi redan börjat göra med tvååringen. Men som du säger, man visar ju kärlek via ömma pussar på mina barn. Folk hittar ju på vad som helst nu dör tiden…

    Va flummig kommentarer detta blev, men jag blev nästan upprörd 😅❤

    Kram fina du. Nu ska jag gå och pussa på mina barn! 💋💋💋💋

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, galet… <3 håller med om att ALLT är sexuellt och fel nu för tiden.. Folk får ju skärpa sig.. KRAM<3

  62. Gia

    Det låter helt vansinnigt. Varför har människan börjat leta så mycket fel i allt!? Det är självklart att man visar sina barn sin enorma kärlek till dom genom kramar och pussar, så länge barnet vill det!
    Man har gjort detta i århundraden :/ mycket märklig debatt. Ungefär lika märklig som när en kvinna påpekade att små pojkbebisar inte ska ammas av diverse påföljder som kan uppkomma :/

  63. Ia

    Jag och min son pussas jämt. Han är fem. Det är inget konstigt eller sexuellt. Det är ett sätt att visa kärlek. Det finns människor som knappt tar i sina barn. Vad signalerar detta? Så länge barnet själv vill pussas och kramas låt dem göra det. Ingen annan bestämmer över dig och ditt barn. Så pussas på ni.

  64. Lisa

    Jag har växt upp med pussar på munnen från min mor, far OCH farmor. Däremot har vi i syskonskaran bara pussats på kinderna/pannan. Är vuxen och pussar fortfarande mina närmsta på munnen. Vi har tre barn och givetvis pussas vi ❤❤❤ min fantastiska svärmor och jag pussas på kinden och min man pussar fortfarande sin mor på munnen. Det är en kärleksfull gest i vår familj.
    Min man och jag Kysser varandra. Det är stor skillnad på en puss och kyss. Vi Kysser varandra framför våra barn och visar dem hur stor vår kärlek är med förhoppning om att de aldrig ”nöjer” sig med mindre kärlek.
    Mina barn lär sig att inte pussa främlingar för de ser aldrig mig pussa en främling. Pussar sparar man till de man litar på och älskar. Kissarna sparar man till sin kärlek.

    Kärlek är vackert som tusan! Lär barnen att kärlek kommer i olika skepnader under livet.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      HÅLLER MED!! Mer kärlek till folket.. Förstår inte ens varför man pratar om detta eller lägger sig i vad andra gör.. KRAM<3

  65. Ellen

    Jag tycker att det är självklart. Sålänge han inte visar att han inte vill. Min pappa slutade dock pussa mig ganska tidigt. Vilket är okej för mig. Men Mamma pussar mig fortfarande, men oftast då på pannan. Det älskar jag när hon gör. I

  66. Elina

    Jag pussar min son på munnen hela dagarna, han älskar de ! Ja frågar honom innan om ja kan få en puss och då svarar han ja och ger mig en puss 🙂 på munnen ! Älskar de ❤️

  67. Sofie

    Oj, jag har aldrig ens tänkt över detta. Visste inte att det var ett debatterat ämne ens. Jag pussar också min son på munnen. Men när/om han visar tecken på att han inte vill gör jag det självklart inte. Förlåt men jag förstår nog inte riktigt vad det är som skulle vara dålig med det? Är det äckligt enligt vissa? Förlåt men jag förstår verkligen inte. Vad är folks argument att inte pussa på mun? 🙂

  68. Ellen

    Jag tycker att det är självklart. Sålänge hab inte visar att han inte vill. Min pappa slutade dock pussa mig ganska tidigt. Mamma pussar mig fortfarande, men oftast då på panna.

  69. Emelie

    Det är väl klart man ska pussa sina barn på munnen! Iaf så länge som dom går med på det! Är ju ett sätt att visa sin kärlek!

      1. Selma

        Så länge de går med på det? Barn i Jasons ålder har inte förmågan att vara särskilt tydlig med att visa att de varken vill eller inte.

          1. Emelie

            Tror dom kan visa tydligt vad dom vill även när dom är små! Min dotter på 13 månader kommer och pussar både mig och sin pappa på munnen och hon har länge visat när hon inte vill det är ju inte så att man tvingar dom. Vill hon inte ha en puss nä då vänder hon bort huvudet!

      2. Yohanna Eriksson

        Vilken konstig fråga, tycker jag, för något som är så självklart. Iallafall för mig.
        Jag pussar min dotter varje dag på munnen, hon är tre år. Ibland kommer hon spontant och pussar mig bara sådär och det är SÅ gulligt ☺️ Min som på snart 9 år kan jag få en godnatt puss av på munnen, men inget mer sen. ”Jag är för stor” brukar han säga, haha. Så allt kommer med tiden när dom väljer att säga ifrån och vad dom tycker 🙂

        Tack för en underbar blogg och instagram! Puss 😘

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Håller verkligen med dig!! 🙂 men åååh söt <3 haha.. <3 tack fina du och stor kram <3<3 🙂 blir så glad!

    1. Agnes

      Jag är själv uppvuxen med det och tycker inte att det är något fel med det. Det är ett sätt att uttrycka sin kärlek. Tycker folk det är fel behöver dem inte göra det och strunta i vad andra gör. Man vill ju ge sitt barn så mycket kärlek som det bara går med både kramar & pussar.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish