Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Att resa med en bebis

Har fått lite frågor kring om jag inte kan skriva lite om hur det var att resa med Jason och vad vi hade med oss. Självklart kan jag det. Här nedan kommer vår checklista och om jag kände att det var nödvändigt eller ej.

– Kläder inför hela resan. Ett set kläder per dag. Önskar att vi hade haft med oss MER kläder. Det geggades med mat, han svettades, blev kladdig, blöt.. Ja ni fattar. Nästa gång tar vi med oss dubbelt så mycket barnkläder om vi bor på hotell utan tvättmöjligheter. Det är skönt att ha möjlighet att byta ofta om det behövs. 

– Majskrok, lite bröd, klämmisar och burkmat till flygresan Verkligen otroligt välbehövligt! Sedan köpte vi resten av resematen från Kit4Kids. Men till resan kom majskrokarna och brödet till bra nytta då han kunde gnaga på något hela vägen. 

– Lite leksaker, mobil fullproppad med bra filmer som man kan se i offline-läge och bitleksak. Detta kom till användning under flygresan och det var SÅ bra att vi hade fullt med bra filmer med. Och även leksaker! Han blev aldrig uttråkad. 

– Vattenflaska att dricka ur både på flyget (vid start och landning för att undvika lock för öronen) samt väl på plats. Vatten drack han nästan inte alls när vi väl var på plats (kanske en halv mugg per dag). Han ammade hela tiden (typ, haha) istället. Men på flyget var det toppen att ha med. 

– Vagn! Vi tog med oss vår ”vanliga” vagn och inte någon resevagn. Såhär i efterhand är jag SÅ glad för det. Vi hade bra möjlighet att ha parasoll till vagnen medan jag såg andra föräldrar kämpa med att täcka barnet från solen i diverse filtar och kläder osv. För oss var det en trygghet att ha med vår Stokke Crusi. Jason ser även en trygghet i den och hade lätt att somna och en ergonomisk sittplats under hela resan. Jag tror att han hade haft svårare att komma till ro i en resevagn då han trivs så oerhört bra i vagnen vi har. Att vara utomlands och flyga osv ger SÅ mycket nya intryck för barnet och att dessutom få sitta i en helt annorlunda vagn tänkte vi skulle bli jobbigt för vår son. Sedan är ju alla barn olika och alla föräldrar gör olika i denna fråga =) men såhär gjorde vi och vi kände att det var 110% rätt för oss såhär i efterhand. Sedan beror det ju kanske också på vad man har för vagn. Stokken är ju sjukt smidig att fälla ihop, tar lite plats och är.. smidigt, helt enkelt! F packade den noga och tejpade åt den så att den ”höll ihop” + satte en tjock plastpåse som vi köpte på flyget runt. Den höll ihop jättebra och efter resan har vi bara spolat av den så den är som ny igen =) 

– Solkräm, solhatt och UV-dräkt. Alla tre var välbehövliga! Tyvärr har vi ett barn som gärna drar av sig sin solhatt och har man en med knytband så sliter han tills han får ont. Men ibland lyckades vi lura på honom den.

– Parasoll till vagnen! Denna får en egen punkt då jag vill hylla det lite extra. Det bästa köpet vi har gjort i sommar helt klart. Skönt att veta att han alltid är i tryggt förvar i skuggan när det är sol ute.

Saker som vi fick rekommenderade att ta med men som vi klarade oss JÄTTEBRA utan: resevagn, bärsele, uv-tält (köpte ett men skippade att ta med det då det tog så mycket plats och inte gick att vika på ett smidigt vis).

Sedan vill jag såklart poängtera att alla packar olika. Vi reste väldigt lätt och det var riktigt skönt såhär i efterhand. Det mesta finns dessutom att köpa på plats om man skulle sakna något. För oss räckte detta mer än väl och det var skönt att inte göra världens projekt av det hela. Vi saknade inget förutom lite mer kläder.

Hur var det annars att resa med Jason? Det var UNDERBART! Trodde att det skulle vara jobbigt att resa med en så liten (då jag har hört ett och annat från olika håll) men OJ så bra det gick. Vi planerar som jag nämnt förr redan vinterns utomlandsresa och är så taggade. Vi hade det underbart och det var skönt att jag fortfarande ammar nu när vi var på Gran Canaria! Jasons aptit blev lite sämre och han ville mest amma hela tiden, äta klämmisar och lite burkmat då och då. Så det var skönt att veta att han fick i sig tillräckligt med näring och framförallt VÄTSKA. Vatten drack han också som sagt lite av och han svettades mer än vanligt. Sedan sov han lite mer då han blev trött av all värme. Men annars var allt som vanligt! Han var täppt i nästan första morgonen som vi vaknade men efter att vi stängt av acn på rummet så försvann detta helt.

HÄR kan ni läsa mer om själva flygresan! =) Tveka inte på att fråga i kommentarsfältet om jag har missat något. Så svarar jag er direkt där. Kram kram.

13689852_10209936861879500_313349145_n

Här får Jason mat av pappa precis innan det är dags att lämna hotellet. =)

Kommentarer

  1. Elvira

    Hej,
    Jag undrar hur ni packade barnvagnen när ni reste? Lindade ni runt den med något mjukt innan ni stoppde in den i den tjocka plastpåsen? Vi ska resa på fredag och jag är jätte osäker på hur vi ska göra..vill inte bara ha den i plastpåsen, känns som att den lätt skadas så.

    Tacksam för svar 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Det ingick för vår del ett handbagage upp till 10 kg per person + ett incheckat bagage på 20 kg per person. Vi löste det genom att ta en resväska som vi delade på i mitt namn och vagnen i Fs namn 🙂 Så för oss blev det inget extra. Hade vi däremot haft en väska till hade vi nog fått betala extra 🙂 kram

  2. Hanna

    Hej! Du som vet mycket om nyttig mat & så, har läst detta förr men glömt bort hehe.. Vilken ”pasta” tycker du är godast? Alltså som smakar mest som riktig pasta? Tex. Kikärtspasta osv? Älskar din blogg! Kram<3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag gillar pasta på linser eller ärtor mest! Dom smakar mest som riktig! Pasta på majs och quinoa är också lika den ”vanliga”:) tack för fina ord underbara du och kram <3

  3. Anonym

    Först skriver du ”Vatten drack han nästan inte alls när vi väl var på plats.” sedan skriver du ”Vatten drack han också massor av” asså haha va? Vilket av dem gäller egentligen? 😉

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha.. Såg det! Tack för att du sa till 🙂 han drack litegrann! Trodde det skulle vara mycket mer med tanke på hur mycket han svettades. Har rättat till felet i texten nu 😉 kram

  4. Sara

    Har kommenterat och skrivit det förut, men säger det igen. Vi var i Thailand 4 veckor när vår son var 6 månader och även om vi är ganska beresta och känner oss trygga med det så blev vi ändå positivt överraskade över hur lätt och bra allt gick. Trots 11-timmars flighter var det inte något strul alls. Jag ammade några gånger per dygn, annars var det medhavd gröt och mat som gällde. Vi har även nyss kommit hem från två veckor i Frankrike (Vincent är 10 månader nu) och även det gick toppen! Längtar redan till vi kan göra nästa resa! Precis som du har skrivit är det så härligt och mysigt att resa med sin familj! Det är en riktig boost både för relationen och familjelivet. Stor kram, och tusen tack för ärliga och bra inlägg! Hoppas på någon eller flera vloggar från GBG! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa! 🙂 Låter ju hur bra som helst 🙂 det är så roligt verkligen! Man lär känna sitt barn ännu bättre tycker jag också! 🙂 STOR kram fina du och tusen tack för så fina ord 🙂 <3

  5. Hannah

    ”Vatten drack han nästan inte alls när vi väl var på plats.”
    ”Vatten drack han också massor av och han svettades mer än vanligt”
    🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Oj! Tack snälla! Rättade till nu 🙂 skrev inlägget mitt i natten från bilen så var lite trött. Tack för att du märkte 🙂 kram

  6. Felicia

    Hej! Vi ska snart också åka iväg med våra lilla tjej som är 6 månader. Klurar lite på maten – är det okej att ha med klämmisar genom säkerhetskontrollen? 😃 tack för en bra blogg!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish