Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Morgonstatus

– TACK för alla kommentarer om hur ni nattar era små. Jättegivande att läsa för både mig och F. Vi får se hur det går för oss när det är dags att plocka bort amningen ur nattningen. Jag ammar ju fortfarande mycket både morgon, dag och kväll men försöker övergå mer och mer till riktig mat för varje dag. Det går jättebra men vi tar det lugnt och helt i Jasons egna takt =)

– Igår åt vi på MAX till middag och det var sååå gott. Var verkligen toksugen och har av någon anledning haft sug efter pommes och burgare flera dagar i rad. Så skumt! Och nej, är tyvärr inte gravid!

13479363_10209717733601430_1633340938_n

Så himla gott! Vi hade inte ätit sedan 12 så det satt bra på kvällen. Hade full rulle hela dagen så tänkte knappt på att få mat i magen just under gårdagen. 

– Ska försöka hitta en outfit till midsommar idag. Ska kolla igenom garderoben och finner jag inget där så får vi ta en sväng på stan och kolla efter något fint. Jason handlade jag kläder till igår. Jag och Tove köpte samma så att killarna får matcha på fredag! Dom kommer att vara så gulliga!

13487890_10209717913405925_214195241_n

Fika med Tove och killarna. Blev på tok för mycket onyttigheter för mig igår men så blir det vissa dagar =) Idag ska vi äta nyttigare och börjar dagen med havregröt + mandelsmör och banan, till lunch blir det linssoppa och till middag ska vi äta grönsaker i ugn med hemgjorda biffar på stora, vita bönor med persilja och sås. 

– Vi hade besök av min familj igår. Åt fruktfat och pratade lite flytt och utomlandsresa. Jättetrevligt.

13487764_10209717733641431_704832478_n

Det gottiga fruktfatet =) Lite choklad på sidan också som alltid, haha. 

– På torsdag kväll ska jag käka middag med min fina barndomsvän som precis har tagit examen som sjuksköterska! Så himla duktig. Hon är lika gammal som mig och jag beundrar henne massor. Är så stolt över henne!

– Min bukett från förra veckan står sig fortfarande så fin. Tycker det är så härligt med snittblommor som håller länge.

– Jag har klickat hem var sitt par solglasögon till mig och F och igår fick jag äntligen hem dom. Ska visa er vid ett senare tillfälle. Är så nöjd!

– Vi har så otroligt kallt i Umeå! För varje dag som går så längtar jag snäppet mer efter vår resa i början av nästa månad. Igår hade jag kunnat ha VINTERJACKA på mig! Det blåste helt galet mycket vid älven där vi bor trots att solen sken. Tråkigt..

13480010_10209717733521428_1168343737_n

Är det kallt ute så får man busa inne =)

– Skickade iväg alla paket i bloppisen jag hade på instagram under gårdagen. Var så pinsamt att stå och väga och klistra frimärken på allt inne på ICA MAXI och tjejen som hjälpte oss med alla 38 paket (!!) var så stressad. Stackaren! Vi hjälptes iallafall åt allihop och efter cirka en kvart var det äntligen klart. Nej fy! Nästa gång får vi försöka göra på något annat vis. Kanske köpa massor med färdig-frankerade paket (ex. dom blå från Posten) och sedan lämna in dom så att allt är klart direkt? Eller har ni några bra tips? Man vill ju inte besvära personalen inne på Maxi så mycket som vi gjorde igår, hehe. Hon i kassan var dock supersnäll och hjälpsam och det tackade vi henne massor för.

LOPPI skickade en sådan fin överraskning till mig. Den landade i brevlådan under gårdagen och jag kunde inte ha blivit gladare. Tack snälla ni för en sådan fin sommargåva! Älskar teamet som jag får äran att jobba med när det kommer till bloggen. Drivna och framgångsrika, framåtsträvande och helt fantastiska! Loppi-tjejerna är bäst!

13514441_10209717733561429_1545077198_n

Visst var dom underbara!? Älskar färgen! Från Sudio kommer dom. 

Kommentarer

 1. Sarah

  Det finns mailingbags man kan köpa på denna sidan ( http://mailingbags.nu ). Därefter väger du och sätter på frimärken själv. Vet många som skickar i väg mycket paket med kläder och det är smidigast. 🙂 om du hör av dig till mig så kan jag skicka en bild över hotmail hur många frimärken man behöver motsvarande vikten. 🙂

 2. Mimmi

  Köp en köksvåg om du inte har någon, packa in paketen i plastpåsar och väg dem, På postens hemsida har de en tabell pp hur många frimärke som behövs beroende på vikten på paketet, sen tejpar du bara fast en lapp med adress och frimärken och lägger den i brevlådan 🙂 tänk bara på att helst köra dubbla påsar och tejpa ordentligt.

 3. Bea

  Posten har en tjänst brev skicka lätt som man gör iordning hemma på datorn och sedan bara lämnar in till sitt postombud. Väldigt smidigt.

 4. -Jenny-

  Jag har en hushållsvåg. Slår in det jag ska sälja i ett paket och väger direkt. Märker upp alla paket med innehåll. Räknar ut hur många frimärken som behövs och köper. Om någon köper flera saker får jag ta upp paketet och sampacka så jag väntar alltid tills auktionerna gått ut innan jag klistrar frimärken. Sen är det bara att posta. Det är ändå en hel del jobb men smidigt.

 5. P

  Jag köper ark med frimärke och har hemma sen har jag postpåsar från Clas Olsson som jag packar i. Väger på köksvågen, kollar porto tabell på posten.se och postar paketen själv.

 6. Linda

  Haha. Känner igen det där med att ta mycket tid på sig när man ska skicka paket. Jag handlar och säljer en del på tradera. Jag följer postens portotabell och frankerar själv hemma, sen lämnar jag bara in alla färdiga paket 🙂

 7. Erika

  Hej 😊 Jag älskar din blogg och vill inte att du ska ta detta på fel sätt.. Jag tycker om att läsa mycket text på bloggar men jag upplever att den ”text typen” du har är svårläst.. De kanske bara är jag som tycker det. Vill verkligen inte att du ska ta det på fel sätt för jag är verkligen inte ute efter något dumt..
  Kram Erika 🌸

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Tycker du!? Jag tycker tvärtom att den är lättläst och jättebra.. 🙂 Så tråkigt att du känner så 🙁 Tror inte att jag kan ändra den då alla på LOPPI/vimedbarn har samma.. <3 stor kram fina du och hoppas det går bra att läsa iallafall. Kan ju ändras framöver också. <3

   1. Erika

    Det kan va så att den texten som loppi/vimedbarn har är kanske bäst att läsa vid dator och jag läser alltid bloggar i mobilen 😊 Så kanske får börja läsa din blogg på datorn 😊 Självklart kommer jag iallafall fortsätta gå in flera gången om dagen ändå 😄 Kram 🌸

    1. Gabriella Joss
     gabriellajoss

     Jaa, så kanske det är! Det har du nog rätt i 🙂 Vad du är snäll <3 blir så glad! Hoppas det ändras framöver så att det känns bättre för dig att läsa via mobilen. KRAM och ha en fin kväll <3<3

 8. Viktoria

  Införskaffa en hushållsvåg så kan du väga paketen hemma och klistra på så många frimärken som behövs. Det finns en portotabell på postens hemsida.

 9. Caroline

  Alltid när jag skickar kläder/paket slår jag in de hemma väger för att veta hur många frimärken som behövs och lägger på postlådan om de får plats. Annars lämnar jag bara in de på postombudet färdiginslaget och med frimärken på 😊
  Finns mailbags att köpa om man vill packa i så eller bara ta det man har hemma såsom plastpåsar, presentpapper, kartongpapper osv 😊

 10. Malin

  När jag brukade sälja saker på Tradera för många år sedan så använde jag mig av en vanlig köksvåg hemma, för att väga och sedan gick jag och köpte frimärkena och packade och klistrade på allt hemma i lugn och ro. Jag hade nog aldrig vågat gå med 38 paket till ett postombud, hehe…

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Smart 🙂 haha, ja det var lite pinsamt så nästa gång gör vi annorlunda! Man lär sig av sina misstag 😉 kram

 11. Emi

  Hej! Jag har följt dig riktigt länge nu på bloggen och insta. Ni verkar vara världen finaste familj och så härliga! Jag har några frågor, du väljer såklart om du vill s ara på dom eller inte 🙂
  1. Försöker ni aktivt bli gravida? Alltså inte skyddar er.
  2. Hur mycket klippte du av dig håret?
  3. Trivs ni bättre i Umeå än i götet?
  4. Har ni hittat något boende än?
  5. Hur länge skulle du vänta (veckor) med att skriva på insta och bloggen om du var gravid igen?
  6. Om du fick välja bara 5 plagg ur garderoben, vilka skulle det vara?
  7. Ljuger du nånsin på din blogg?
  Tack för den bästa bloggen! ♡♡♡♡♡

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   1. http://gabriellajoss.me/2016/04/28/forsoker-vi-aktivt-att-fa-ett-till-barn/ svarade på det här 🙂
   2. Några centimeter bara!
   3. Med tanke på att vi har vänner och familj här så måste jag svara JA 🙂
   4. Ja!
   5. Ingen aning! 12 kanske.
   6. Svarta jeans, högmidjade svarta byxor och några enkla bastoppar.
   7. Det har jag säkert gjort någon gång under tiden som jag bloggat! Det har säkert alla bloggare, haha.. Men nej, nu gör jag inte det! 🙂 försöker vara så ärlig som möjligt och dela högt och lågt.

   KRAM och tack för fina ord 🙂 <3

 12. Amy

  Jag väger paketen hemma på digital köksvåg, skriver upp hur många frimärke varje paket ska ha sen åker jag och handlar alla frimärke och klistrar på dom hemma:)
  Sen bara lämnar jag in paketen 🙂

 13. Emelie

  Läste inlägget om nattning men inte alla kommentarer så du kanske redan fått massa bra tips men kan dela med mig hur vi gör och har gjort sedan dottern var 4 månader hon blir nu 13 månader. Ha en kvällsrutin runt samma tid varje kväll. Jag tror på rutiner och speciellt när dom blir större. Vid 18.30 gör vi kväll med blöjbyte och pyjamas. Badar vi så blir det bad innan den tiden. Sen läser vi bok och borstar tänderna. Sen går vi in i dotterns rum lägger henne i sängen där hon har sin snuttis som hon MÅSTE ha 😉 och då är kl runt 19 och då får hon en flaska välling kan tillägga att jag ammade tills hon var 6 månader och vid 7 månader började hon sova i eget rum så denna rutin har ju inte varit hela tiden mer än blöjbyte och läggning kl 19. Efter vällingen får hon napp och somnar oftast inom 5-10 min själv i sängen och jag sitter jämte. Men det har ju såklart tagit ett tag att få henne att somna själv men det är det enda som funkar nu för man orkar inte gå runt och bära en liten klump. När hon började ställa sig upp i sängen kunde nattningen ta en timme för det var ju roligare än att sova trots att hon var trött för hon är alltid trött vid samma tid tack vare att hon lagt sig vid den tiden sen hon var 4 månader. Men man får inte ge sig varje gång hon ställde sig la jag ner henne, pratade inte med henne för hon skulle ju sova och tillslut lärde hon sig att man ska sova inte leka 🙂 nu går nattningarna superbra vilket är så skönt för när dom vilar en timme om dagen så är timmarna för sig själv och med mannen guld värda på kvällen då det är full fart hela dagarna! Hoppas ni hittar ett sätt att lägga Jason men som sagt jag tror på rutiner!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajpossler
Stylewish - Influencer hosting