Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Ny vecka och svar på några frågor

Hej vänner!

Mår ni bra? Jag mår toppen! Tänkte börja denna måndag med att svara på lite frågor. Hoppas att ni får en fin dag och en jättebra start på denna vecka. KRAM! <3

Vad tycker du om ordet hen? 

Jag tycker att det är ett bra ord! Det är dock inget ord som jag skulle använda själv. Vet inte varför! Kanske för att jag helt enkelt är för ovan och för att ordet är så nytt? Tycker att det är lätt att använda om man ex. skriver något och inte vet om den man pratar om är en hon/han. ”Jag ska till läkaren idag, hen ville att jag skulle komma klockan tio”. Ja, ni förstår! Men ja, jag kan som sagt vara ärlig och skriva att det är ett ord som jag själv inte använt och kanske inte lär använda så mycket. Men det är bra att det finns för dom som vill använda det!  Ett smart ord helt enkelt =)

Vad kommer du att göra om Jason vill ha rosa kläder på sig och leka med dockor när han blir äldre? Känns som om du bara klär honom i typiska pojkkläder idag. 

Ingenting alls. Jag kommer att låta honom leka med dockor och bära rosa bara =) När han är gammal nog att uttrycka det han själv vill så kommer jag att stå bakom honom i A L L T. Högt som lågt, rosa som blått. Jag älskar honom för den han är och jag tycker att det är en självklarhet att man ska få välja leksaker och färg på kläderna själv. Idag klär jag honom i typiska pojkkläder ja! Han kan ännu inte uttrycka sina önskemål om färg och jag passar på att klä honom i det jag tycker är fint. Jag personligen hade kanske inte valt att klä honom i klänning men om han vill det framöver så kommer jag att köpa klänningar till honom istället för blå brallor som han har idag.

Hur fördelar ni sysslorna hemma? Bråkar ni mycket om städning osv?

Vi har ingen fördelning utan hjälps åt. Ingen av oss var väl speciellt ordningssam innan vi flyttade hemifrån men med tiden så har intresset för städning och ett rent hem kommit till oss. När man har något eget att vårda så blir det en helt annan sak än innan man flyttar hemifrån tycker jag, hehe.. Men ja, vi hjälps åt med allt och gör det som behöver göras. Jag är snäppet vassare på att se smuts och damm än vad F är så ibland ber jag honom plocka undan någonstans där han själv kanske inte har märkt att det behövs. Annars är han duktig på att hålla ordning och det blir sällan tjafs om städning. Vi gör också det vi vet att den andra inte gillar. F hatar att torka iordning efter maten så det gör jag. Jag klarar inte av att vika lakan och sådant (tycker det är sjukt tråkigt) och avskyr att skura golvet, så det tar F osv. Ja, ni förstår tänket!

13451015_10209646565702277_114649138_n13459726_10209646565822280_1970384619_n

Puss på min skatt =) Två bilder från helgen! Ser ni att jag har färgat håret förresten!? 😉 Tycker alltid att det ser ut lite som en ”hjälm” i början när det är nyfärgat bara för att det blir så tydligt var gränsen mellan håret och huden går, haha..

Kommentarer

  1. Ariel

    du skriver att du inte personligen använder ordet hen. det är såklart helt okej! det jag däremot undrar är vart du står om du möter en person som har pronomet hen? respekterar du det då eller ’vägrar du’ ordet? kram!

  2. Anonym

    Hej, tack för en fin blogg med fina bilder!
    Angående frågan om hur du klär Jason och hur du kommer agera om han uttrycker intresse för dockor, rosa osv. Så pratar du om det som att du håller hans dörrar öppna för att han ska få känna som han vill. Att pojkar blir ”pojkiga” (gillar bilar, blått osv.) och tjejer blir ”tjejiga” (gillar dockor, klänningar, rosa osv.) beror ju på att föräldrarna uppfostrar dem på det viset.
    Alltså, när du nu bara klär Jason ”pojkigt”, inte ger honom några dockor eller något rosa att leka med osv. så stänger du hans dörrar för att vara öppen för ”tjejighet” när han blir äldre. Att pojkar gillar ”pojkigt, och tjejer ”tjejigt” är INTE programmerat i barnens hjärnor, utan skapas av deras föräldrar.
    Så vill du låta Jason vara just ett BARN och inte en POJKE, så låt honom växa upp i en blandad miljö, med blandade färger, leksaker och klädesplagg, så att han själv KAN välja när han blir äldre vad som passar honom bäst.

    Hoppas att du tänker igenom detta iallafall och läser på lite, så länge du inte VILL upprätthålla strukturerna och förväntningarna på de olika könen. Ha det bra!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Du har helt rätt, absolut! <3 Jason har både dockor och bilar! 🙂 Så vi har alla möjliga leksaker. Däremot så vill jag inte klä honom i klänning eller rosa just nu utan det får han bestämma själv sen. Men vill han det i framtiden så är det helt okej och jag kommer att köpa allt han önskar i klädväg 🙂 men just när det kommer till leksaker så har vi en riktigt blandad kompott med allt från djur till dockor till böcker till bilar i alla möjliga färger och former 🙂 <3 men håller helt med dig i det du skriver! Det är vi vuxna som formar barnen till att man "ska" bli kär i motsatta kön, man "ska" ha en viss färg osv 🙂 det sitter nog undermedvetet på dom flesta av oss tyvärr <3 Kram, tack och detsamma!

  3. Gabriella

    Tack för en supermysig blogg! Ett önskemål är att du uppmärksammar när det hänt något stort i världen, som terrorattacken i Orlando häromdagen, eller jag vet att jag senast tänkte på detta när Parisattacken var. Tror att det är en del unga som inte ser nyheterna och därför behöver upplysning och känna omtanke för världen. När man pratar om hemska saker kan man tillsammans bli starka och stå emot, och man kan bli ett ännu starkare tjejgäng som du ofta skriver om 🙂 Tack igen fina Gabbi!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det är fruktansvärt 🙁 <3 <3 Fy tusan vad hemska människor det finns.. Får ont i magen. Stor kram fina du! Och vilket fint namn du har 😉

  4. Karin

    Så fina bilder<3 Jag väntar min första bebis i november =) och vill gärna (om det går!) amma när det väl är dags. Har du några bra sammanfattande tips på hur att få en fungerande amning/hur man ska tänka/inte tänka inför det? =)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh så spännande! 🙂 STORT grattis och lycka till med allt! Om du googlar ”gabriella joss att amma” så får du upp ett långt inlägg där jag delat det mesta <3 stor kram!

    1. Michaela

      Nej? Det är ren fakta att det finns människor som varken känner sig som han eller hon. För dem är hen otroligt nödvändigt och att förneka det är inget annat än ignorant och kränkande. Vem är du att säga att det är ”hittepå”? Ordet existerar lika mycket som de människor som använder hen som sitt pronomen.

    2. E

      Detta var faktiskt väldigt respektlöst skrivet. Tänk lite utanför dig själv, alla är olika och alla är lika värda.

    3. Emelie

      Detta var faktiskt väldigt respektlöst skrivet. Tänk lite utanför dig själv, alla är olika och alla är lika värda.

  5. Lisa

    Åh du har alltid så himla fina bilder på er! Jag använder också ordet hen väldigt sällan, men försöker att komma ihåg att det finns oändligt med könsidentiteter och vissa är helt enkelt inte en hon eller han! Kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish