Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Morgongröt

Igår serverades gröt till frulle. Jag hade en period i mitt liv när jag åt havregrynsgröt med kanel och socker vaaaarje morgon. Kanske inte så nyttigt med allt socker men gröten i sig är ju nyttig, haha 😉 Tror att jag gick i trean eller fyran då gröten åts som mest. Älskade verkligen gröt på den tiden! Idag har jag lite svårare för just havregrynsgröt och väver hellre in samma ingredienser i goda pannkakor (vi gör ju ofta våra på havremjöl, banan, ägg och växtmjölk). Men ibland så! =) Har ni tips på god gröt? Äter ni det ofta?

13401310_10209621895485537_1085812201_n

På min gröt hade jag varma hallon och lite pumpakärnor. Otroligt bra kombo! Gillar också att ha i banan.

13414069_10209621895285532_1796958135_n

Även Jason fick samma havregrynsgröt som vi åt. Han gillade den massor!

13434092_10209621894965524_1857475787_n

Rörde ner lite av denna puré också för att få lite rinnigare konsistens.

Kommentarer

  1. Ida

    Supergott! Jag brukar ha 1dl havregryn, 2dl vatten sen 1-2msk honung. Honung är ju en nyttig söttma i 🙂 sen skivat äpple med kanel och mjölk uppepå eller banan. Detta är mått till en person 🙂

  2. Annika

    Jag älskar havregrynsgröt! Äter det inte så ofta, men då alltid med en klick smör och mjölk. Låter kanske konstigt, men så åt vi alltid gröten i mitt barndomshem. Risgrynsgröt äter jag med lite socker och kanel, men bara till jul. Kram, Annika

  3. Matilsa

    Hej! Hur järnberikar ni Jasons gröt? Har också funderat på egen gröt till min lilla men tyckt att det låtit krångligt 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi järnberikar den inte utan ser till att han får i sig av allt han behöver under dagen i olika maträtter + att jag ammar flera gånger om dagen fortfarande 🙂 kram <3

  4. Alexandra

    Jag brukar göra min havregrynsgröt så att jag har 50/50 vatten och havremjölk, sen då det är färdigt blandar jag i frysta blåbär(så att de smälter) och skivad banan. Toppar sedan med lite agavesirap och kanel. Kan verkligen rekommendera det!

  5. Caroline

    Jag äter gröt i perioder. Brukar variera mellan havregrynsgröt, risgrynsgröt, gröt på risflingor, mannagrynsgröt och egengjorda gröt som jag gör en torr blandning av och har i en burk. Brukar ha i hackade mandlar, massvis med olika frön och gryn. Ett tips för att göra havregrynsgröten lite roligare är att blanda i några klickar med jordnötssmör innan eller medan du gör gröten 🙂 Den blir mycket godare och krämigare av jordnötssmöret samt nyttigare. Brukar också ha på hallon och frön på mina olika sorters gröter 🙂

  6. Monika

    Jag är en riktig grötälskare, och en solklar favvo är att koka gröten på 50/50 vatten och kokosmjölk och sen toppa med mango, frön, kokosflingor eller vad man nu vill ha. SÅ krämigt och gott! 😀

  7. Ida

    Jag älskar havregrynsgröt. Tröttnar aldrig. Brukar ha banan och kanel i. Annars har jag alltid frusna blåbär. Sååå gott!!! 😀

  8. Caroline

    Jag äter gröt varje morgon och har gjort i flera år, haha! Jag gör min på 1/2 dl fiberhavregryn och 1/2 dl rågflingor. Rör ner en klick jordnötssmör när gröten fortfarande är varm, och serverar med skivad banan och kanel. MUMS!

  9. Melinda

    Jag äter havregrynsgröt blandat med proteinpulver med chokladsmak och sommartid som nu har jag jordgubbar på, ibland banan med. Jättegott! Rekommenderas! 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish