Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Saker som varit jobbiga

Alla har vi nog en lista på saker vi tycker/tyckte var jobbiga. Här nedan kommer ett urplock av mina – stora som små! Sakerna står utan inbördes ordning och ni förstår nog vilka saker som varit värre än andra.

– Att föda barn! Ja, det säger nog sig självt, haha… Jag var dessutom livrädd för epiduralen och trots att jag gärna hade önskat mer smärtlindring så tog rädslan över (trots smärtan!!) och jag körde enbart lustgas. Jag trodde ärligt talat att jag skulle DÖ. Ville fly ur min egna kropp och bara försvinna. Min förlossning var dessutom sjukt utdragen och jag hade onda värkar under lång tid. Det var en otroligt häftig upplevelse men jobbig – JA!

– Min hy. Jag har alltid haft lätt för utbrott och när jag väl har fått en finne så känns det som om ärret efter den stannar för alltid. Har fortfarande svårt att acceptera min hy för vad den är och jobbar dagligen med små steg mot att trivas bättre med den och tycka att jag duger som jag är. För det gör man faktiskt.

– Break-ups. Jag och F har haft gånger i yngre dagar där vi gått isär. Vi flyttade till och med ifrån varandra en gång! Dessa dagar ifrån varandra har känts som en evighet. Kommer ihåg att jag en av gångerna knappt åt något! Tappade all matglädje och orkade bara äta det jag absolut behövde få i mig för att orka plugga och jobba.

– Min pappas bortgång. Har många gånger fallit tillbaka i sorg men ju fler år som går ju enklare blir det. Idag tänker jag knappt på det utan minns mest när jag ser tillbaka på gamla bilder eller liknande. Men ja.. I perioder av mitt liv har det varit värre. Det går i vågor! Ni som har förlorat en förälder vet hur det är. Det är fruktansvärt.

– Den konstanta hungern som amningen medför.. Kommer ihåg att jag var ständigt hungrig som preggo men det är VÄRRE (iallafall för mig) nu när jag ammar. Kan äta massor och sedan åka hemifrån för att en kvart senare bli utsvulten och vilja äta typ allt. Det är jobbigt när kroppen reagerar så oförutsägbart tycker jag.

– Illamåendet. Under graviditeten så hade jag som ni kanske vet ett illamående med stort I. Det kan ha varit bland det värsta jag har varit med om i hela mitt liv. Att bo på toalettgolvet med en filt och knappt göra annat än spy dagarna igenom. Nej usch..

– En period av vårt förhållande bråkade vi hela tiden. Vi har precis flyttat till Göteborg och en hektisk vardag som skulle gå ihop. Kommunikation är verkligen A och O i ett förhållande och om man inte pratar med varandra så fungerar det inte. Vi fick smaka på det ordentligt under dom veckorna som vi hade det som tyngst.

– Att jag inte har funnit något bra ställe i Umeå att göra hår och fransar på! Jag har varit på flera olika ställen och alla är duktiga, ja! Har absolut inget att klaga på och har varit jättenöjd direkt efteråt! Men färgen har gått ur rätt snabbt efter behandling och fransarna har klibbat ihop eller lossnat efter några dagar. I-landsproblem, i know, haha.. Men ändå! Saknar Emelie som verkligen är SÅ duktig! Har man varit hos någon som är bäst så är det svårt att gå till någon annan sedan. Har ni några tips på duktiga frisörer eller frans-stylister här i Umeå? Tipsa gärna isåfall! Här om dagen fick min mamma ta itu med mitt hår och klippa några centimeter. Tur att hon är utbildad frisör och kan hjälpa mig lite när det krisar. Nu är dom slitna topparna ett minne blott =)

10743400-10205087264562598-2021742702-n

Såhär fint hår hade jag när jag gick hos Emelie! =) Älskar denna chokladbruna färgen och ska helt klart gå tillbaka till den till hösten.

Kommentarer

  1. Tina

    Hej fina du! Jag vill tipsa om en helt ny skönhetssalong här i Umeå som min duktiga svägerska har öppnat. Den heter Salong Vos och ligger väst på stan, nära kiosken Bubblan 😊 Titta in på deras hemsida http://www.salongvos.se eller sök upp dem på Facebook om du vill se lite bilder och läsa mer. Det jobbar flera duktiga tjejer där och jag själv gör både naglar, hår och fransar på Vos! Ha en fin dag 😃✨ Kram!

  2. Wilma

    På bokadirekt finns det en tjej som heter Frida Johansson, hon är grym!! Aldrig varit missnöjd, jag gör alltid volymfransar! Sök beautybyotego på instagram!

  3. Sarah

    Simone på hårizont är grym frisör och Camilla som också finns på hårizont och gör naglar är lika grym!! 🙂

  4. Elsa

    Tråkigt att du inte är nöjd med din hy…. Om du vill kan du ju prova gå till en hudläkare. Jag har gjort det och det tar lite tid innan man får bukt på sin hud men jag har använt duac och både ery-max som är antibiotika och min hud har aldrig varit så fin nu som innan. Kramis

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh, tack för tips <3 jag har inte så stora problem utan mest känslig hy som har nära till utbrott. Men låter hur bra som helst 🙂 stor kram fina du <3

  5. Anna

    För fransar rekommenderar jag lashes by Lisa! Sök på instagram 🙂 och för frisör – Lena eller Julia på salong sjöboden! Så galet mysigt där dessutom, det ligger i en av sjöbodarna vid strömpilen☺️. De använder enbart ekologiskt! Ha en fin dag, kram! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla för tips 🙂 har varit på sjöboden och dom är duktiga och det är så mysigt där. Stor kram <3

  6. Erina

    Tycker du ska testa gå till någon av Hårizonts salonger! Supertrevlig personal och jätteduktiga på det dom gör! 🙂 går endast dit nu sedan några år tillbaka till en av tjejerna Erica, och jag bor ändå 24mil i från Umeå 😉 Ett plus i kanten är att de även gör fransar och har en jätteduktig nagelterapeut Camilla som jobbar där!

  7. Alexa

    Maria på StylingCrew är Umeås bästa frisör utan tvekan. Otroligt engagerad och kunnig dessutom. Har gått till henne i flera år och ska aldrig byta!

  8. Sandra

    kan du inte skriva lite om din pappas bortgång? eller är det ett för känsligt ämne? skulle vara ett bra sätt att förstå dig på och lära känna dig bättre:) all kärlek till dig och din fantastiska blogg!♡

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Finns inte så mycket att skriva faktiskt.. Vet knappt så mycket och kommer knappt ihåg något då jag var så liten. Har förträngt det med åren tror jag <3 kram fina du och tack för fina ord <3<3

  9. Elin, mamma, bloggare och familjeyoutuber

    men duu! ang finnar som lämnar ärr. Jag får då och då hormonfinnar som jag INTE kan låta bli att klämma och vet du vad som har funkat för mig för att få dem att läka FORT, INOTYOLsalva! Det låter kanske jätte knäppt men det är verkligen en mirakelkräm. Jag provade det för någon vecka sen och då läkte min klämda finne på typ 1 dag.
    Haha men GUUU vilket tips men jag vet hur det känns;)

  10. ida

    Freddi (fredrika) på headline . Hon är så otroligt bra .. frisör…..
    Sen ha du skönhet & hälsa mitt i stan. Som gör fransar 😊.

  11. Emma

    Tack för att du delar med dig. Jag förstår precis vad du menar med att ha förlorat en förälder. Jag är 24 år och förlorade min pappas alldeles för tidigt. Jag var bara 18 år, vissa dagar är bara ledsamt. Jag tänker ofta på att mina förhoppningsvis framtida barn aldrig kommer få träffa min pappa och att han aldrig kommer vara med på allt stort som händer i mitt liv i framtiden. Hur kände du när du fick reda på att du var gravid? Jag blir alltid så ledsen när jag tänker på att kanske bli gravid och att min pappa aldrig får träffa sina barn barn. Hade varit skönt att e ta hur du tänker när det gällde det. Stor kram till dig!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är fruktansvärt <3 jag har turen att ha en fantastisk bonuspappa som har hängt med sedan jag var runt 10 år. Är så tacksam! Så saknar inte en morfar till Jason utan han har fått världens bästa <3 Men ja.. Det är klart jag tänker tanken ibland! Men mest för egen del! Brukar fundera kring hur livet hade varit om han varit vid liv. Vad som hade varit annorlunda från idag osv.. <3 Har dock som sagt haft turen till världens bästa bonuspappa som tagit hand om mig och funnits där halva mitt liv. STOR kram till dig<3

  12. Erica

    Har du testat yasminelle p-piller? Jag har testat allt, receptbrlagda krämer etc men efter att jag använt yasminelle i en månad så strålade min hy!! Fråga din barnmorska om att få testa om du inte har något emot hormoner. Dessa hjälpte mig med min pms med 🙂 ett tips bara!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh vad härligt!! 🙂 låter ju toppen! 🙂 jag är lite smårädd för att äta hormoner och sådant då jag inte reagerar så bra på det. Har dock hört att det funkat bra för många, kram <3

  13. Lisa

    Vet hur det är att förlora en förälder. Min pappa dog i den känsligaste tiden i mitt liv. 1 månad innan min student. Hann knappt sörja för direkt efter studenten blev det jobb flytta hemifrån och en massa annat. Än idag är det jobbigt även om det bleknat lite med åren

  14. Frida

    Förhållanden kan verkligen vara kluriga, finns dom gånger när jag verkligen vill slita av mig allt hår för att man är så elaka på varann! Men brukar då tänka hur mitt liv skulle vara utan min älskade sambo och då värker det i bröstet! Han är min klippa! Min stora kärlek! Och nu äntligen efter över 1 år så väntar vi vårat första barn, är beräknad i januari 2017 🙂 känns så spännande å roligt! Vi är lyckligare än någonsing! ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen ellerhur! Så är det ju!! <3 SÅ underbart för er <3 stort grattis! förstår att ni är lyckliga, kram <3

  15. A.

    Att vi kvinnor blir hungriga i och med amning är att vi gör av med ca 400-500 kalorier per aning! Olika för alla men snittet ligger där omkring och det är därför många säger att man går ner i vikt av amningen och det gör dom som inte äter efter en amning medan andra säger att dom inte gör det och då kan det vara så att man äter mera. Det tillhör amningen med andra ord 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish