Gabriella Joss Gabriella Joss
Mat

Göra egen glass

Nu kan vi äntligen göra egen glass. SÅ kul! Går ju att variera allt ifrån att frysa in vanlig saft till apelsinjuice, fruktbitar, smoothie.. Ja, listan kan göras lång. Så roligt!

13336455_10209556875060067_1323265684_n

Fick även med oss sugrör hem. Visst var dom snygga!?

13329832_10209556874780060_2066030790_n

Har ni gjort egen glass? Blev det bra? =) Har ni några goda tips på hur ni brukar göra? Dela gärna med er.

Kommentarer

  1. Profilbild
    Mia

    Med kokosmjölk blir det supergott och lite krämigt. Att mixa med lite mango eller banan, och sedan röra i passionsfrukt och/eller kokosflingor. Också gott att blanda tjock yoghurt med honung/sirap och röra i bär, eller isglass i form av smoothies såklart. 🙂

  2. Profilbild
    Sandra

    *Med smaksättning menade jag smaksatt yoghurt, lät lite konstigt när jag läste det igen.. Hah ! Riktiga Frukt o bär går ju bra liksom 🙂

  3. Profilbild
    Sandra

    Åh vad härligt ! Jag blir så sjukt glass-sugen när det är varmt ! Jag kan inte äta nåt m socker eller smaksättning så göra själv är enda alternativet.. Har dock inte lyckats få till något bra ännu, mina försök med yoghurt blir så isigt o hårt :/ Hoppas du delar med dig av nåt bra recept sen ! Blir så sugen att testa igen nu hehe 🙂

  4. Profilbild
    Sara

    SÅ GOD OCH ENKEL GLASS SOM ÄR EN STOR FAVORIT HÄR HEMMA :

    5 dl vispgrädde
    1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
    200 g mörk choklad

    Chokladdoppade glasstrutar
    ca 10 glasstrutar
    ca 50 g mörk choklad, smält

    GÖR SÅ HÄR

    1. Vispa grädden fluffig i en skål.

    2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

    3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.

    4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

    5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.

  5. Profilbild
    Therese

    Så himla tråkigt att det inte blev nåt med huset.. blev ledsen för er skull, men det kommer att komma något mycket bättre! Håller tummarna att ni hittar ett nytt fint hem snart!

  6. Profilbild
    Amalia

    Nåt som är ju om man skivar banan och lägger in i frysen ett par timmar, tar ut den o sedan mixar man den antingen ensam lr så kan man mixa med avokado, lr lite kokosmjölk, fryst mango lr lite kakao och jordnötssmör, det blir såååå gott 😀 man kan helt enkelt slänga i vad man känner för 😊

  7. Profilbild
    Janni.A

    Ja gör ibland glas på vår smootie som blir över. Naturell yoghurt, jordgubbar, blåbär å sen en skvätt osockrad äppeljuice. Jätte gott blir de..

  8. Profilbild
    Sandra

    Honung är farligt för barn! Googla för att få mer info. Så ha inte de i mat, frukpure eller något annat barn äter. Viktigt.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, för små barn är det ju inte att rekommendera 🙂 men det går ju bra för lite äldre barn , kram

  9. Profilbild
    Annika

    Sån färdig vaniljvisp, blanda i krossad ananas och frys in. Inte så nyttigt men sååå otroligt gott! Kram

  10. Profilbild
    Hannah - mamma till Charles

    Jag tänkte mixa vattenmelon och frysa in så sonen på 6 månader har nåt att mumsa på i värmen 🙂

  11. Profilbild
    Matilda

    Till dottern brukar jag göra med yoghurt och frukter/bär som jag mixar 🙂 perfekt i denna värmen, glass som samtidigt är mellanmål 👍

  12. Profilbild
    Hannah

    Brukar skära vattenmelon (annan melon fungerar säkert också) i trianglar och hälla på lite citronjuice och sen sätta i en glasspinne och sen in i frysen nån timma! Sjukt god och nyttig glass!

  13. Profilbild
    Monica

    Det enklaste sättet är att mixa frysta bär, lägga till florsocker eller honung, efter smak o sen tillsätta vispgrädde eller en god yougurt. Allt fryser till snabbt o är supergott. Vi hade när barnen var små egna bär i trädgården, o dessa var ju bäst.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish