Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Valet och kvalet

Hej finisar!

Jag är så glad idag! Och sjukt kluven! Det känns som att livet verkligen är med oss och vi hade två visningar igår som gav oss så bra magkänsla. Ett hus fastnade vi något enormt för och det var SÅ stort, nytt och alldeles perfekt! Skulle inte behöva röra ett finger där inne utan bara flytta in alla våra grejer direkt. Golv, väggar, kök, badrum – alltså a l l t var såå fint! Det ligger lite utanför stan också vilket är toppen både prismässigt och miljömässigt. Både jag och F blev helt kära i huset och pratade om det hela dagen, haha. Vi var även på en visning igår där vi bestämde oss för att tacka nej direkt utan att ens fundera. Magkänslan för oss båda var verkligen bara fel. Skönt att vi kände samma båda två!

Vi står egentligen i valet och kvalet just nu. Vi har två alternativ som vi funderar och bollar tankar kring. Antingen en bit utanför stan men få bo i vårt DRÖMHUS, nära vattnet och skogen. Det är dock dåligt med förbindelser dit och man måste i princip ha bil och körkort för att ta sig någonstans trots att det bara är 20 minuter från Umeå. Det andra alternativet är en bit utanför stan åt andra hållet men där får vi bo nära familj och vänner och ha bra förbindelser in till Umeå. Bilen blir alltså bara ett plus och bekvämlighet och inte en nödvändighet. Det huset är också såååå vackert men på ett helt annat vis. Ett sådant där äldre och fint hus men renoverat och med bevarade gamla detaljer. Båda är fantastiskt fina men läget på det sistnämnda är bättre rent socialt (nära familj och vänner) och när det kommer till just förbindelser med buss och tåg. Det förstnämnda alternativet är dock vårt drömboende rent hus/tomt-mässigt. Mycket tankar nu! Vad hade ni gjort och valt i vår sits? =) Dela gärna tankar! Ni är så kloka!

Kram och ha en bra dag!

13342410_10209566606783354_186100730_n

Jag och mini igår innan vi skulle iväg på visning =)

13342358_10209566606263341_1868766239_n

Innan visningarna så tog jag en snabb förmiddagsfika med min fina vän Hanna. Vi snackade om allt mellan himmel och jord! Barn, hus, sommarplaner! Så roligt. Tiden gick så fort – men så är det när man har roligt!

13348975_10209566606983359_1008321583_n

Gottis-fatet som vi dukade upp i förrgår när Jason hade somnat. Mums!

13318861_10209566606503347_2005631860_n

Hann ta en snabb bild under en av visningarna. Sååå fint och otroligt högt i tak som jag bara älskar.

13342305_10209566601983234_148815533_n

Gårdagens middag! Gott, snabbt och enkelt. =)

Kommentarer

  1. Profilbild
    Michaela

    Av egen erfarenhet då jag bor ute på landet och är ung (20 år), så är förbindelser så viktigt. Det är inte alltid föräldrarna kan köra och nu när jag jobbar är det väldigt svårt för mig att komma till jobbet utan körkort.
    Jag har flyttat ca 15 gånger och jag har alltid gillat mest att bo där jag kan ta mig någonstans självständigt och att inte behöva vara beroende av mina föräldrar. Ni kanske iförsig inte ska bo där när där när Jason är såpass gammal men man vet ju aldrig 😉 Men allt löser sig ju alltid, hoppas ni blir nöjda sedan med erat val. Kramar!

  2. Profilbild
    Michaela

    Av egen erfarenhet då jag bor ute på landet och är ung (20 år), så är förbindelser så viktigt. Det är inte alltid föräldrarna kan köra och nu när jag jobbar är det väldigt svårt för mig att komma till jobbet utan körkort. Sedan flyttade ni ju till stor del (som jag förstått det) till Umeå för att bo nära era nära och kära. Så för mig hade det varit ett självklart val! Kramar!

  3. Profilbild
    Fru Boholm

    Jag säger som många andra här: En av få saker som ni aldrig kommer att kunna förändra med huset är läget. Därför skulle jag personligen prioritera läget framför allting annat. Att ett hus inte känns helt hundra rent design- och inredningsmässigt går ofta att förändra med tiden genom renoveringar.

    Tänk också efter vad det skulle innebära praktiskt, tidsmässigt och ekonomisk att bo utanför stan. Går det att cykla eller ta bussen in till stan? Om inte, är ni beredda att skjutsa och hämta barnen från träningar och kompisar när de blir äldre? Vad skulle det innebära ekonomiskt att behöva använda bilen i större utsträckning, i såväl direkta kostnader (bensin) som indirekta sådana (större slitage på grund av ökad användning, etc). Är vägarna in till stan bra så att det känns tryggt att köra såväl på sommaren som på det mörkare vinterhalvåret?

    Jag hoppas att jag inte låter alltför negativ men det är dessa saker jag själv skulle ha funderat på, Lycka till och jag hoppas och tror att ni kommer att hitta ert drömboende 🙂

  4. Profilbild
    Louise

    Jag är sån som verkligen behöver bo nära min familj, men i de valet hade jag nog valt mitt drömboende ändå. Finns alltid lösningar på o kunna träffas ändå 🙂

  5. Profilbild
    Sara

    Jag hade valt det med förbindelser. Vi sålde vårt totalrenoverade hus med havstomt för ett hus i sämre skick men i en by utanför Umeå med bussar, skola och affär – just för att detta saknades där vi bodde innan! Det är väldigt jobbigt att inte ha dom sakerna i närheten, tex när man bara glömt mjölken. Eller lyxen att kunna ta ett glas bubbel på stan och sen ta bussen hem.
    Men alla är olika och om man bara släpper alla ”tänk om” så vet man vilket hus man vill ha, för det är det huset man flyttat in i mentalt och fantiserar om!

  6. Profilbild
    Amanda

    Jag skulle säga att ni bör välja det huset nära vänner/familj samt bra förbindelser, för du verkar ju umgås rätt mycket med din familj och sedan kan det ju vara bra med förbindelser med buss o tåg, speciellt när Jason blir äldre 🙂

  7. Profilbild
    Sannela

    Vad roligt att titta på hus. Jag & min fästman byggde hus för 3 år sedan. Det är en trygghet att bo i nytt hus. Man har (beroende på hur gammalt huset är) garantier som ger trygghet i att det inte kommer några överraskningar som blir dyra. Men kollar man upp allting noga som ni säkert gör så händer ju inte det med äldre hus heller. Tips är såklart att kolla driftskostnaden per år då den oftats är billigare men nya hus & dess smarta lösningar. Har ni funderat på att köpa tomt & bygga ett nyckelfärdigt hus? 🙂 Stort lycka till!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh, tack för att du delade med dig <3 jaa, så är det ju! <3 Ja, vi har funderat på det men tror att vi väntar med att bygga hus tills vi har lite erfarenhet av vad vi vill ha av ett hus (vilket vi får nu om vi köpet ett som vi ska bo i dom närmsta tio åren) och har råd att göra alla dyrare tillval som vi faktiskt vill ha men inte har pengar till idag.. 🙂 KRAM och tack <3

  8. Profilbild
    Sandra

    Drömhuset!
    Ni har ju båda körkort. Å för några veckor sedan bodde ni väldigt långt från er familj så det är ju ändå nära nu eller hur? Känner inte till Norrland så bra 😏 Min familj bor ca.1,5 tim. från oss men det kunde vara värre 😉

  9. Profilbild
    Caisa

    Tycker ni ska ta huset som ligger 20 min från stan. Skolorna i den kommunen är super bra och Jason kommer få fina vänner. Vännäs är väldigt lugnt och tryggt, och det finns många som er upp till dig Gabriella som bor där bla Jag då. haha.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men så kul <3 <3 husen vi har kikat på ligger tyvärr inte i vännäs men vi ska kolla på ett där nu i veckan också 🙂 KRAM och tack för fina ord <3<3

  10. Profilbild
    Amanda Bloom - Gravid med enäggstvillingar

    Åh vad svårt eftersom det inte handlar om bu eller bä, utan båda lockar faktiskt 🙂 Fördel att vara nära vänner och familj om man har en nära relation till dem och man kan alltid skapa sig drömhemmet med hjälp av renovering, inredning mm. Samtidigt finns drömhemmet runt hörnet och det är möjligt för vänner och familj att hälsa på då avståndet inte är katastrofalt men långsiktigt kanske det är jobbigt med dåliga förbindelser. Fortsätt klura så finner ni säkert det som är bäst för er! Magkänslan är oftast rätt 🙂

  11. Profilbild
    Mia

    Det som ligger i Robertsfors är fint men långt tyvärr, även om det inte känns så farligt nu så är dom där 40 min hem riktigt drygt en snöig dag i december. Och sen skjutsa hit och dit när barnen blir större, det tar mycket mer än vad man tror.

    Vill inte låta negativ men att man måste sätta in sig i olika situationer och tänka på allt ”tråkigt” som kommer med i ett husköp.

    Hoppas ni hittar det ni vill ha snart 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Det beror ju på vad man har för situation i livet också 🙂 för oss hade det fungerat toppen med två bilar 🙂 så får vi flytta in till stan om tio år när barnen blir lite större 🙂 kram på dig och tack snälla <3

  12. Profilbild
    Göteborgsmamman 25årig tvåbarnsmamma

    Gå på magkänslan. Precis som någon skrev så kanske inte familj etc bor kvar där borta för alltid. Ni ska ändå bo där en längre tid förhoppningsvis och att ha det nytt och fräscht kan göra mycket 🙂 Då slipper ni fixa med det så mycket och kan lägga tid på annat.
    MEN bussarna etc kan vara bra för Jason när han blir större – kan han ta sig till vänner, skolan etc? Förstår att ni har det tufft – men vilken lyx att hitta två hus man älskar!
    Lycka till !
    Kram <3

  13. Profilbild
    Michaela

    Det som ligger nära familjen! Jag fick en dotter för 9 månader sedan och har varit mycket ensam och det är tufft! Hade jag kunnat välja att bo nära familjen hade det vägt högre om ni även gillade det huset också 🙂 men gå på magkänsla, det brukar funka bäst! Eller skriv ner för och nackdelar med båda 🙂 lycka till!! <3

  14. Profilbild
    Mar

    Det finns inget som säger att din familj och dina vänner kommer bo på andra stället i resten av deras liv, därför tycker jag att ni borde välja det hus som passar just er bäst. Om det är första huset ni gillar så borde ni satsa på det också. Ibland får man tänka till en extra gång och väga för och nackdelar mot varandra. Men om det hänger på just nära och kära så får ni nog fundera på om det är en såpass viktig del att ni vill bo närmare dom, men som sagt så finns det ju inget som säger att dom inte flyttar i framtiden, då har ni valt bort erat drömhus (som är hur svårt som helst att finna ju!) för ”inget”. Om du förstår hur jag menar? Men vet du, lita på magkänslan! Den visar oftast rätt! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, det är helt sant! 🙂 Och det är ju i vilket fall inte långt från dom ändå! Tack snälla för pepp, tips och din åsikt, kram <3

  15. Profilbild
    Marina

    Jag skulle råda er att bosätta er nära era vänner och er familj speciellt då ni har Jason. Det är ovärderligt att ha föräldrarna nära speciellt nära speciellt när barnen är små!
    Sen att man inte alltid är så beroende av bilen är såklart ett plus, att enkelt bara kunna ta sig till ner till stan och sätta sig i parken en dag och sedan åka hem. Jag förstår att valet är svårt men ibland måste man tänka praktiskt! Ni är så unga så ni hinner säkert flytta fler gånger! Lycka till med ert val!

  16. Profilbild
    Fru Bryngelsson

    Jag hade nog valt huset nära eran familj, så värt när Jason börjar dagis/skola och man behöver hjälp. Alltid skönt att ha kära nära, det andra är jue bara materiellt och ni kommer kunna få detta hus till erat ”drömhus” mes minnen och fina stunder!!! Jag älskar vårat hus för att det är där jag blev gravid, det är där jag lärde känna mina barn, dit vi kom efter vårat bröllop, där vi spenderar våra år som man och fru❤️Allt det är det som gör huset speciellt, inte färg eller design även fast det är jätte kul😅
    Ni lyckas nog gör erat val efter era förutsättningar…kram

  17. Profilbild
    Tilda

    Om jag var i er situation skulle jag ta huset med bäst förbindelser. Det enda som aldrig går att ändra är just läget, utseendet av huset kommer ni kunna ändra hur ni vill sen men att komma närmare familj eller bussar m.m. kommer inte gå att ändra.. lycka till med husköpet, kram!

  18. Profilbild
    Sandra

    Om ni tänker bo där på lång sikt till Jason blir stor så är det nog bättre med de huset med bra förbindelser så han kan ta sig till kompisar och hem på egen hand.. 🙂

  19. Profilbild
    anna

    Jag skulle absolut valt drömhuset! Nmr 1. Man kan inte renovera så att det blir sitt drömhus om själva planlösningen är fel (självklart om man river och börjar om från noll) Nmr 2. Jag bor en bit bort från stan och det går typ inga bussar men tillslut tog jag körkortet och nu är det inga problem tycker det är skönt att köra och få lite lugn och ro och så småningom kommer du också göra det så då blir det ingen faktor längre. Nmr 3. Familjen är ju fortfarande nära ni bor ju fortfarande i samma stad. Nmr 4. När ni väl köpt ett hus och renovera som ni vill så är det en sak ni aldrig kan ändra och det är läget. Om ni trivs med huset till 100 % men inte med läget så kommer ni heller inte vara lika nöjda med huset. Läget gör ett hus och om ni inte väljer rätt från början kommer ni säkert vilja flytta igen. Har själv flyttat till ett hus nyligen och jag gillar inte huset förutom planlösningen då men jag älskar vårat läge vilket gör att jag älskar mitt hus mer. Detta är då bara enligt mig men om pengar inte är en så stor faktor för att renovera/ fixa planlösning så välj alltid efter läge. =)

  20. Profilbild
    Jessica

    Nära släkt och vänner absolut! Du/ni verkar vara sociala och familjekära och då skulle det vara vettigast. Hur kul är det att ha ett fint hus men långt från de man älskar och utan möjlighet att komma därifrån eller att nån ska kunna komma dit enkelt? Vi har ett hus som verkligen inte är drömhuset, men läget är toppen och det är jag himla glad för 🙂

  21. Profilbild
    rebecca

    Definitivt det sistnämnda. Vänner/familj och bra förbindelser är ett sådant stort plus om ni älskar båda husen.

  22. Profilbild
    Carolina

    Hej!
    Jag skulle definitivt säga att läget är viktigast och närheten till nära och kära. Inte självklart att jag skulle sagt det för något år sedan men nu har vi bott här i USA i ett år utan familjen och närheten till alla och det spelar ingen roll hur fint det är man saknar ändå närheten till alla och här är vi helt beroende av bilen och det kan göra mig nästan galen ibland. Bara mina tankar. Hoppas ni kommer till ett beslut.
    Kram

  23. Profilbild
    Carolina

    Hej!
    Jag skulle definitivt säga att läget är viktigast och närheten till nära och kära. Inte självklart att jag skulle sagt det för något år sedan men nu har vi bott här i USA i ett år utan familjen oxh närheten till alla och det spelar ingen roll hur fint det är man saknar ändå närheten till alla och här är vi helt beroende av bilen och det kan göra mig nästan galen ibland. Bara mina tankar. Hoppas ni kommer till ett beslut.
    Kram

  24. Profilbild
    Linn

    Har du möjlighet o ta körkort? Har ni möjlighet att skaffa en till bil (kanske en mindre variant)? Är svaret på båda frågorna ja hade jag nog valt drömhuset trots att det ligger mer utanför. Vi bor också utanför drygt 20 min i vår stad lite som på landet men vi älskar det o trivs så bra. Sen beror allt på hur man är som personer o vad som är viktigt för en själva. Svaret för er kan bara ni komma fram till. 😘 lycka till!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja absolut! 🙂 Tar vi hus nummer ett så ska jag ta en intensivkurs ganska direkt 🙂 <3 och så köper eller leasar vi en till bil! 🙂 <3 stor kram och tack <3

  25. Profilbild
    Frida

    Ni kommer spendera mycket mer tid i huset än pendlandes in till stan/familjen, så kör helt klart på drömhuset!!! Jag tror ni kommer ångra er annars. Drömhuset är drömhuset, liksom. Köp!:)

  26. Profilbild
    Sus

    Jag tänker som så att man alltid kan renovera och ändra på allting (klart det kostar pengar men jag hoppas du är med på hur jag menar) – förutom läget! Huset står där ser står. Så om ni funderar på hur ofta ni träffar familj och vänner och hur viktigt det är att bo nära dem. Är det väldigt viktigt, eller känns det absolut helt okej att behöva pendla en bit? Kanske on ni försöket tänka er två scenarier där ni antingen bara kollat på det nära familjen, eller bara kollat på det moderna huset på andra sidan stan. Vilket hade gjort er lyckligast?

  27. Profilbild
    Rebecca

    Jag är sjukligt beroende av min familj hehe och att vara nära dem då mina systrar har små barn och jag tycker att det är viktigt att vara med under hela deras uppväxt. men en sak du borde ha i första tanke är att du vet aldrig när dem flyttar, det kanske hände något imorgon och de måste byta hem. och då står ni kvar i ett område som inte är eran dröm och familjen kanske hamnar på andra sidan. ( jag tror säkert att era familjer hade försökt flytta nära er isånafall men man vet aldrig) så jag tycker bara att ni ska prioritera där erat drömboende är, och sedan löser det sig med resten. större delen av era nära har säkert körkort och ska dina småsyskon komma hem till er finns det säkert någon buss de kan ta och ni hämtar de därifrån. eller så hämtar ni lillasyrran och så får hon stanna en hel helg och bara ha kul med jason 🙂 så sätt eran dröm i första hand för man vet aldrig vad som hände runt om 🙂 och erat bästa beslut (om jag får lägga mig i hehe) tycker jag var att flytta hem igen så ni har jasons nära och kära, väldigt nära er ändå, det betyder grymt mycket i barns uppväxt att de är trygga med moster/mormor osv, tänk så mycket kärlek han får 😀 Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack finis för att du delade med dig och för att du skrev dina tankar och åsikter 🙂 <3 STOR kram <3

  28. Profilbild
    Stina

    Först och främst; Grattis till att ni har funnit Två lämpliga kandidater. Det händer inte alla : )

    Drömhuset är svårt att hitta såklart! Men du skriver att den andra kandidaten också var fin men på annat sätt. Närhet till familj och vänner väger extra tungt!
    Det är så skönt att kunna få hjälp och att hjälpa och närheten gör umgänget enkelt, jag hade kört på det huset. Kommunikationer är också a och o. Första alternativet kräver körkort och två bilar också antar jag?

    Oavsett så är det spännande!
    Lycka till och jag håller tummarna!
    Kraaaam

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      TACK!! <3 Jaa, det gör ju det! 🙂 men om vi köper det huset så köper/leasar vi en bil till och så tar jag körkort! 🙂 KRAM <3<3 och tack!!

  29. Profilbild
    Moa

    Tänk på att hur fint huset än är så kan ni aldrig ändra på läget! Kanske bättre att bo på en plats där man trivs och istället ändra på huset 😊

  30. Profilbild
    Karin

    Jag tycker att ni ska känna efter vad som känns rätt just för ER och försöka att inte påverkas av yttre faktorer som bussar eller liknande eftersom att allt sånt kommer att lösa sig när man väl känner att man har uppnått sin dröm då det ger en massa ny energi och livsglädje!

    När jag tänker mig ert drömhus (utifrån det du skrivit/visat i bloggen om din stil) så ser jag framför mig något precis som det på bilden så jag förstår verkligen att detta känns 100% rätt, även om det såklart känns i hjärtat att inte ha samma närhet till familj och vänner som nu men om man sätter det i perspektiv så bodde ni ännu längre ifrån varandra när ni bodde i Göteborg utan att relationerna påverkades negativt så jag tror inte att det kommer att bli ett problem eftersom att man alltid kan finna tid för de man älskar!

    Jag hoppas att det här kan få er att se på allt från ett lite annat perspektiv så att ni lättare kan avgöra vad som blir bäst för just ER och oavsett vad ni väljer så kommer det att bli bra, så länge ni har varandra!
    Kram <3

  31. Profilbild
    Nikita

    Oj vilket svårt val! Jag kan tänka mig att det är många tankar som snurrar! Jag hade verkligen sett det som ett stort plus att ha nära till familj och vänner, men jag förstår att drömhuset och drömläget lockar! Förbindelser, närhet till förskola, affär, vårdcentral hade jag också räknat in just för att jag hade velat att vardagen skulle fungera smidigt och sådär. Svårt att sätta sig in i någon annans sits såklart, men typ så hade jag tänkt. 🙂 Hur som helst så tror jag att det bästa valet för just er är vad era hjärtan väljer! Stor kram och stort lycka till, det är såå spännande att följa med i er husresa!

  32. Profilbild
    Kajsa

    Vi är också i hustankar och för oss är läget iprincip allt, jag tänker att man kan alltid förmågor åt huset men aldrig något åt läget! 🙂 så tänker vi iallafall! Lycka till och hur ni än gör blir det säkert bra!

  33. Profilbild
    sara

    Läget är det viktigaste! Hus/tomt kan man alltid förändra. Vi valde att bosätta oss nära vänner och familj, så vår lille son ska kunna ta cykeln till farmor och farfar sen:)

  34. Profilbild
    Joanna

    Hej du fina! Det hus som ligger närmre familj, vänner och förbindelser! Om huset är fint och känns hemtrevligt, förstås. Renovera, bygga ut, och ändra finns det alltid möjlighet till, men tiden det tar att resa/åka till vänner, familj, jobb och senare universitet får ni aldrig tillbaka.. Skulle också tänka över förskolor/grundskolor och hur mycket skjutsande det blir till barnens vänner.. Men magkänslan är viktig!! Kram på er och LYCKA TILL!

  35. Profilbild
    Ann

    Huset går alltid ändra på. Allt behöver inte göras på en gång. Läget är ju däremot svårt att ändra på.

  36. Profilbild
    Johanna

    Vad roligt att ni har hittat två fina hus! 😃 Jag hade nog valt det sistnämnda huset då man alltid kan renovera efter hand. Det är alltid guld värt att ha bra förbindelser, inte alltid behöva köra bil och ha nära till familjen 😊 Kram!

  37. Profilbild
    Anette

    Nu är jag väldigt praktiskt av mig så rent spontant hade jag tagit ett hus med bra förbindelser om jag saknade körkort (även om jag planerade att ta körkort…), man blir väldigt låst hemma om man inte kan åka iväg som man vill och behöver, och att vara låst är det värsta JAG vet.

    Bor man lite mer avsides kan man behöva två bilar för att det ska fungera, så det är också en sak att tänka på! 🙂

    Fast ett drömhus är ju ett drömhus, men jag tror man kan skapa sitt eget med bra förutsättningar!

    Lycka till!

  38. Profilbild
    Anny

    Jag skulle välja det närmare familj och vänner. Så himla värt att ha nära till de man älskar, även för barnen och det blir lättare med barnvakt, spontana middagar ihop osv. Och tänk vad underbart sen när både du och F är igång med jobb/skola och din mamma kan få lyckan att hämta J på dagis och åka hem och mysa ihop med eftermiddagsfika bara de två. Det minns jag att jag och farmor gjorde när jag var liten och det var väldigt uppskattat hos både henne och mig:)

  39. Profilbild
    Linn

    Hade definitivt valt dröm boendet 🙂 Allt annat löser sig liksom, + planerar du att ta körkort nästa år så kan både du och F ta er någonstans liksom 🙂 Lycka till <3

  40. Profilbild
    Ebba

    Hej! Vad skönt att det iallafall verkar lösa sig oavsett för er. Jag tycker att välj huset som är ert drömboende. Man har INGEN aning om vad som kommer hända med förbindelser osv inom de närmsta 10 åren någonstans då ALLT utvecklas idag. Och just nu åker ni ju ändå bara bil så då gör det ju ingen skillnad. Om jag var er skulle jag vara rädd att drömhuset alltid låg i bakhuvudet för all framtid om jag flyttar in i ett hus jag inte älskar till 100%. Visst att det kanske rent praktiskt är bättre att bo nära stan osv. men när det handlar om hus och ett sådant stort köp och var ni ska bo så länge så tycker jag att ni ska följa hjärtat helt ut. Som sagt, kolla hur mycket allt utvecklas i raketfart just nu. Jag är rätt säker på att när era barn är tillräkligt stora att de verkligen vill kunna åka kommunalt osv. själva så kommer förbindelserna ut dit ha förbättrats redan. Följ hjärtat! Kramar

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla du för att du delade med dig och det du skriver är ju helt sant!! <3 STOR Kram och tack!! <3

  41. Profilbild
    Lisa

    Åh, förstår valet och kvalet! Jag hade nog försökt föreställa mig hur livet kommer se ut (eller iaf hur jag önskar. . .) om några år och vad som kanske är viktigast då. Ett hus ska man ju förhoppningsvis bo i några år. För min egen betyder det jättemycket att bo nära familj och vänner nu när jag är hemma med bebis och en sambo som är borta mycket, och det kommer nog vara ännu viktigare om några år när vi förhoppningsvis har fler barn.

    Sen är det ju också skillnad på drömhus och drömhem. Ett drömhem tror jag man kan skapa av nästan vilket hus som helst, bara man har det som betyder allra mest omkring sig. Själv håller jag och min sambo på att bygga ett eget hus i min sambos hemtrakter (där bor vi nu med, fast i en lgh). Vi bor nära hans familj och bor lantligt med bara 7 min in till stan med bil och har lika nära till jobb. Både bra och praktiskt, men MITT hjärta bor dock ute på landet 4 mil bort där mina föräldrar och hela min släkt bor. Dit längtar jag hela tiden, men har valt att bo här mycket pga praktiska skäl – men om inte min sambos familj hade bott nära hade jag inte velat bo här, det är så viktigt för mig med ett kontaktnät nära – om man kommer överrens förstås 😛 Så om vi inte hade bott här hade jag såklart velat bo i mina hemtrakter, och då hade det inte alls varit viktigt hur huset såg ut- jag hade gjort det till vårt drömhem!
    Så man får nog helt enkelt välja vad som väger tyngst när det gäller hjärtat, vad som är praktiskt och vad som har störst chans att kännas rätt längre fram. . .

    Lycka till! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, du har ju helt rätt i det du skriver! Det är ju helt sant <3 stor kram och tack för att du tog dig tiden att dela både tankar och erfarenheter <3 <3

  42. Profilbild
    Malin

    Jag hade nog valt drömhuset före närheten. Ni kommer lära er att anpassa er efter avsaknaden av bussförbindelserna, och huvudsaken är ju att ni älskar ert hem, inte hur lång tid det tar att komma någonstans. 🙂

  43. Profilbild
    Frida

    Jag hade nog valt boendet nära era familjer och vänner trots att det andra ser helt fantastiskt ut! Nu vet jag inte skillnad i pris och sådär, men ”drömhuset” ser helt enormt ut, vilket kan vara skönt, men det för även med sig en del saker som man lätt glömmer. Dels blir det ganska mycket mer städning, hur ska ni ens kunna putsa dom där fönstrens xD? Ni får typ hyra in en firma. Att värma upp det huset lär också kosta en hel del.. speciellt eftersom ni bor i Umeå och har det ganska kallt. Sen funderar jag på hur det ligger, du säger att det inte är så bra förbindelser med buss osv. kommer det bli problem att ta sig fram på vintern? Eller plogar någon vägen utanför? Det kommer bli bra oavsett vad ni väljer, men fundera på hur såna där tråk-praktiska saker kommer fungera också, och inte bara nu, utan året om.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack fina du för att du delade med dig av tankar och åsikter 🙂 ja, det plogas såklart utanför av kommunen 😉 kram <3

  44. Profilbild
    -Jenny-

    Alltså. Köp det billigaste. Hehe. Min känsla är att ni kommer att flytta igen. Att detta inte är ett hus där ni stannar för alltid. Ju billigare boende, ju mer kan ni spara till nästa. Om de ligger samma i pris hade jag valt drömhuset. Hur många timmar består en vecka av? Hyr många av de timmarna är ni hemma och myser runt kontra umgås med familjen? Ni känns som riktiga hemmarävar och då är huset viktigare än närheten. Ni kan åka till familjen och de kan åka till er. Men mest tid kommer ni som familj att spendera ihop. I ett hus. Då är drömhuset bättre för er.

  45. Profilbild
    Sofie

    Tänk på att ett hus kan man ändra/renovera/bygga ut/bygga om osv om man vill, men läget kan man aldrig göra något åt! 🙂 Så välj huset med det läge som är bäst för er! 🙂

  46. Profilbild
    Sandra

    Har ni hittat drömhuset med stort D är det bara att satsa! Vi hittade vårat drömboende utanför umeå och vi köpte utan att ens sett insidan! Men allt runtom va perfekt! Stor gård åkermark skogen bakom knuten och 1km till havet, sen ett plus att de va lagård loge garage och en gammal bagarstuga på tomten också ^^ men ja som sagt har ni hittat huset med stort D så satsa kommer alltid finnas andra hus och ställen som känns lockande för vissa saker så. Får man fråga vart de ligger riktigt, norr? Söder? Om umeå?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa! TACK snälla du för tankar och erfarenheter 🙂 vårt hus har också DRÖMläget. Eller ja, vårt och vårt 😉 Det vi kikat på! Det ligger mot Sävar<3 KRAM <3

      1. Profilbild
        Sandra

        Sen det här med att bo nära familjen är vell mysigt men jag träffar nog mina lika ofta även fast ja bor 10 mil ifrån dom. Men gud vad kul att det ligger mot sävar jag bor 2 mil norr om sävar, kanske vi kan umgås med våra små 😉 ps. Du har träffat oss en sväng på hlr utbildningen 🙂

  47. Profilbild
    Malin

    Jag skulle garanterat satsa på drömhuset även om det ligger lite utanför. Tänk vad ni kommer trivas där i lugnet!

  48. Profilbild
    Sofia

    Hej hej! Man kan alltid ändra på ett hus men aldrig på läget 😊 Jag hade valt det som ligger närmast familj och vänner! Kram

  49. Profilbild
    Karin

    Åh så knivigt! Förstår verkligen din velighet. Det är ju så mycket som ska klaffa när man köper hus, så man vill ju att allt allt allt ska vara perfekt. Men man måste ju nästan alltid kompromissa med något. Följ magkänslan eller skriv för- och emotlistor. Det kommer säkert bli jättebra oavsett vad ni väljer. =) Btw that gotte-fat alltså <3 Hjälp vad gott!

  50. Profilbild
    Sophie

    Hej! Jag har en känsla att ni kommer välja rätt för just ER och tror att ni kanske redan lutar mer på en utav dem 🙂

    Personligen så tycker jag DRÖMhuset – ni har möjlighet att få det NI verkligen vill ha. Det är många som aldrig får möjligheten att bo i deras drömhus.. Varför ska man nöja sig med det nästbästa bara för det är nära folk och förbindelse finns tillgängligt. Inom en tid kommer du ha körkort och bil..

    Jag fixade körkort själv på 3 månader, medan jag gick i skolan och arbetade. Förstår att det handlar om pengar när det kommer till att ta körkortet och de kanske inte finns just nu, men du kan fixa det på noll tid och då känns det som att den största ”nackdelen” och hindret försvinner! Tänk att ni aldrig behöver flytta därifrån.

    Jag är ursprungligen från Sthlm, men bor i Piteå. Jag tycker det finns knappt förbindelse här så det blir hela tiden bil och jag har väl blivit bekväm, men vart jag än ska så kan jag åka dit när jag vill utan att jag måste passa någon tid.

    Sen om ni verkligen vill vara nära folk så får ni annars göra det andra huset till ERT drömhus. Det går ju att göra det med, men kanske inte samma sak.

    Lycka till, till er båda och att allt löser sig! Blev själv ledsen att ni behövde ställa in er gemensamma resa 😢

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Finis, tack för en sådan bra kommentar!! <3 funderar på att köra på drömhuset och ta körkort + fixa en till bil! 🙂 Så är alla problem ur världen <3 jaa, det är så tråkigt 🙁 blir så ledsen.. gick inte att boka om heller då det var helt fullt 🙁 <3 stor kram och tack <3

  51. Profilbild
    Lina

    Hade det varit mitt val hade jag valt drömhuset och tagit det att de är dålig förbindelser till stan. Lycka till med valet 😊

  52. Profilbild
    S

    Kör, bara kör på drömhuset! Om det verkligen är er dröm och det är så att ni har råd med det, köp det! Ni kan aldrig garantera att vänner och familj kommer bo kvar där de gör nu, och skulle någon av dem som var orsaken till stt ni valde det andra huset flytta bort, ja då hade ni nog förmodligen ångrat er rejält. Visst, ni kanske får längre bort till era nära och kära samt stan, men långt bort är det ju verkligen inte ändå. Ni har ju dessutom en bil redan, så ni behöver inte skaffa en utan använda den ni har 🙂 sedan är det ju inte bara ni som skall åka iväg då ni ska träffa vänner och familj, utan det går ju båda vägarna.
    Köp ert drömhus, och låt resten ordna sig med tiden! Jag är säker på att ni efter en tid kommer att vänja er vid avstånden och inte tycka att de är långa alls. Kram!

  53. Profilbild
    Caroline

    Bilden du tog: SÅ FINT!
    Svårt val detdär, men själv hade jag nog valf drömhuset, även om det är tvång med bil.. OM inte det andra huset var minst lika drömaktigt! Vilket ni än tar blir det nog alldeles perfekt! Kul! Kram

  54. Profilbild
    Malin

    Läget, alltså vart huset är placerat, går inte att ändra på men planlösning, tapeter och sådant kan man ändra eftersom 🙂 alltså alternativ 2!

  55. Profilbild
    Jojjo

    Jag skulle absolut valt det närmast familj. Guld värt när han blir äldre! Hjälp med skola å dagis hämtning och lätt att bara hälsa på utan att det blir värsta heldagsutflykten av det.

  56. Profilbild
    M

    Spännande läge!

    Jag skulle fundera på om känslan av drömboendet kommer hålla i sig, och om det är tillräcklig stark för att de praktiska problemen inte ska störa er i längden? Kommer det störa er att det är svårt att ta sig in till stan? Kommer ni kunna lösa det, t.ex. har du råd att ta körkort om ni köper huset, behöver ni ha två bilar osv.

    Om ni köper det som inte är drömboendet, kommer ni fortsätta drömma om ett annat hus då, och vara ”påväg”?

    Lista för och nackdelar!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla du för att du delade med dig <3 jaa, vår plan är isåfall att jag tar körkort och att vi skaffar en till bil 🙂 KRAM

  57. Profilbild
    Amanda

    Jag och min sambo bor i ett hus utanför Linköping, bussförbindelser är värdelös men vi båda har körkort och vi har två bilar så det funkar jättebra! När ens bilen gick sönder löste vi det också, blir lite mer skjutsande och hämtande men det löser man ju. Nu ska vi ha barn här vilken dag som helst och känner att vi inom ett par år vill flytta närmare stan med bättre bussförbindelser just för smidighetens skull.

  58. Profilbild
    Maria

    Vi har flera gånger varit påväg att köpa ”drömhuset”, men i helt fel områden i förhållande till vart vi egentligen vill bo. Alla gånger har vi backat, även om det tagit emot pga hur fint huset/tomten är osv. MEN vi är jävligt tacksamma i efterhand, för ju mer man letar, gräver sig ned och funderar desto mer kommer man fram till att LÄGET är A och O. Du kan ändra på ALLT med ett hus eller en tomt, utom just läget. Område, skola/förskola, kommunikationer närhet till jobb och socialt liv är sjukt viktiga aspekter. Om jag var ni skulle jag tacka nej till (för er) fel område och ta en villa i (för er) rätt område. Om det inte blir något husköp just denna gång så dyker det garanterat upp fler hus mot hösten. De flesta letar i minst ett år innan de finner rätt hus i rätt område, till rätt pris. Chilla lite och gör ett klokt, väl övervägt beslut. 😎 Lycka till!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack fina du för att du delade med dig av dina tankar och åsikter 🙂 detta hus ligger i ett PERFEKT område så allt är verkligen som en dröm! Problemet är som sagt att det inte finns förbindelser och att familjen bor åt andra hållet men ändå inom 40 minuters avstånd 🙂 så ja, vi får se vad som händer 🙂 kram och tack!

  59. Profilbild
    Charlotte

    Gud vad svårt när man står så och velar mellan två bostäder, förstår känslan! Jag hade dock tänkt såhär; om ni verkligen fastnat för det där ”drömhuset” som ligger utanför stan så hade jag nog lutat mot det. Risken är annars att ni inte riktigt känner 100% för ert hem och att ni ändå kommer titta efter annat inom kort. Väldigt svårt val men jag hoppas att ni kommer fram till något som ni trivs med 😀

  60. Profilbild
    Auin

    Personligen så hade jag valt drömhuset. Jag förstår absolut att ni vill gärna bo nära familj/vänner. Dom finns alltid där men drömhuset kommer kanske inte finnas där igen & ni kanske inte får den chansen igen, men jag ska inte säga för mycket. Körkort kommer du så småningom skaffa 🙂 men jag tycker att ni ska gå på magkänslan o flytta dit ni känner att ni kommer bo ett bra tag & där jason och era framtida barn kommer att bo. Kram 🙂

  61. Profilbild
    Helen

    Jag tycker ni ska tänka på hur ni vill bo och vad som känns rätt för er 🙂 fråga er själva kan ni se ert drömhus säljas till någon annan? När ni har svarat på den så tro jag ni har svarat på er fråga 🙂 njut av livet och gör vad som känns rätt för er! Familjen finns ju även om ni inte bor nära, det är ju närmare till dom från drömhuset än från göteborg 😉 kram o lycka till!

  62. Profilbild
    Annie

    Välj ditt drömhus. Dina nära och kära valde sitt och hamnade i det området de bor i nu. Välj inte för någon annans skull än din egen. Kram’

  63. Profilbild
    Johanna

    Även om ni gillade det nyare huset bättre så skulle jag välja det andra pga närheten till familjen! Kommer vara guldvärt att bo nära familj även för Jasons skull! 🙂

  64. Profilbild
    Kristina

    Vi var i samma sits för drygt tre år sedan men valde till slut att tänka praktiskt och det har vi inte ångrat. Här där vi bor nu har barnen kompisarna nära och det tar bara 10 min att promenera till skola/dagis dvs vi behöver inte hålla på att skjutsa hit och dit hela tiden utan de äldre barnen kan själva ta sig dit dom behöver.
    När man har barn är alltså mitt tips att tänka just praktiskt då det finns så mycket att vinna på det i längden. Flytta längre ut på landet känner vi att vi kan göra senare i livet.
    Det kan vara ett svårt val speciellt om huset som ligger längre ifrån verkligen är drömhuset men om ni väljer det så får ni ju också vara beredda på att det kan bli lite bökigare.
    Lycka till! 🙂 /Kia 4-barnsmamma

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig av tankar och åsikter <3 låter ju toppen att ni har gjort rätt val för er 🙂 KRAM

  65. Profilbild
    Helen

    Det enda man inte kan ändra är läget säger dom!! Allt annat går ju att ändra😊! Inte för att det kanske hjälper😬 Tack för en fin blogg!

  66. Profilbild
    Diana

    Alltså åh vad härligt att få kolla hus och allt. Jag hade valt det nära det sociala, det lät fräscht med den andra som är utanför men fräscht men det låter också ganska ensamt både för dig och för barnen. Jag älskar liv, familjen, vänner och allt. Så för mig hade det varit ett måste att ha det nära. Alla prioriterar vi olika såklart, så jag säger lycka till och hoppas ni kommer fram till något bra beslut som passar just din familj bäst. 😀 Ha en kanondag och njut av vädret idag, 28 grader!! <3

  67. Profilbild
    Terran

    Varit i samma sits.
    Vi valde huset som var vår dröm även om det låg längre ifrån & vi var/är tvungna ha 2 bilar för ta oss till jobb mm…. Även om lite längre från nära & kära så hade vi ångrat oss efteråt om vi inte hade följt vårt hjärta & drömhuset som tyvärr dyker aldrig ens drömhus upp så ofta. Vi kände med drömhuset att här kan vi bo för resten av våra liv & den tanken, känslan vägde över allt annat 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår det <3 Samma här! Speciellt runt Umeå! Sällan det kommer upp något SÅ fint <3 stor kram <3

  68. Profilbild
    Frida

    Med erfarenhet av barn och att ha en bit från mor- och farföräldrar och svåra förbindelser skulle jag säga att den biten väger TUNGT när man har barn. Skulle vara en dröm att ha nära och enkelt att ta sig, det underlättar och förbättrar vardagen och livet helt enkelt 🙂 kram och lycka till!

  69. Profilbild
    Ronja

    Jag tycker ni ska välja det huset som är ert drömhus, jag skulle aldrig våga välja ett som jag bara tycker om väldigt mycket när det står mellan mitt drömhus som kommer kännas perfekt från start. det med socialt löser sig! det stoppar inte er från att ta bilen in och träffa folk lika ofta, och inte dom heller, sånt löser sig alltid, älskar man sin familj och vänner vilket man såklart gör så finns det inga andra alternativ än att det löser sig. kör och våga! det är drömhuset, ja tycker inte man ska låta någon annan bo i det ni drömmer om, det är ju erat!!! kram.

  70. Profilbild
    Louise

    Välj det som är ”drömhuset” tycker jag 🙂 tänkt så skönt att bara kunna flytta in utan renovering och att bo nära till skog och vatten, ni kommer ju fortfarande bo nära familj och kunna träffa dom, det är ju bara du fixar körkort 🙂 ta det som ger bäst magkänsla och känns mest rätt för er så löser sig allt annat sen 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack fina du för att du delade med dig 🙂 <3 ja, det är ju inte allt för långt bort från varken stan eller familjen 🙂 kram

  71. Profilbild
    Charlotte

    Följ erat hjärta 💕
    När vi köpte hus sa alla – tänk på läget! Man kan inte förändra läget, men man kan göra massor med huset, bygga ut, renovera osv. Men efter det du skrev så lockar ju drömhuset..! 20 min till stan o familj låter inte så farligt tycker jag. Men följ er magkänsla!

  72. Profilbild
    Sara

    Hmm, inte ett lätt val. Drar magkänslan er åt något håll? Lite på den i sånt fall. Min spontana tanke är att ni ska välja drömhuset. Finns det förbindelser, bara det att dom inte är så bra? Kan du inte annars övningsköra så mycket du kan privat, så du slipper massa lektioner på bilskola. Det kanske räcker med ett par i sånt fall. Då behöver du ju inte lägga ut lika mycket pengar på ett körkort.

    Svårt val förstår jag men jag röstar för drömhuset utan att veta något om husen och om Umeå 😉

    KRAM

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Magkänslan är sååå kluven så kan inte alls lita på den i detta läge 😉 haha.. tack för att du delade med dig 🙂 ja, precis! Jag får ta körkort direkt + fixa en till bil om vi ska flytta dit, kram

  73. Profilbild
    Josefin

    Åå. Jag förstår era funderingar..
    Jag hade nog valt att prioritera att bo så man kan ta sig lätt till stan och vänner..

    Vi är ganska unga (24) och våra vänner bor nästan allihop inne i stan fortfarande och kommer nog göra ett tag till. Då tycker jag att det känns viktigt att de ska kunna komma och hälsa på och vise versa. Senare när man är lite äldre och ens vänner också bor utanför stan med bil mm. Så är det lättare att hälsa på dom med bil och enklare för dom att komma och hälsa på. 🙂

    Men självklart ska ni känna efter hur det känns. Åk ut till huset och promenera i området och se hur det känns att åka dit. Om det känns för långt bort eller vad magkänslan säger.

    Vad ni än väljer blir det nog kanon! KRAM.

    (Spanade på huset på hemnet igår, ja jag lyckades förstå vilket det var utifrån din bild, och det låg ju verkligen underbart vid sjön, så förstår att ni dras åt det. Men som sagt, jag hade nog ändå prioriterat annat.)

  74. Profilbild
    Linds

    Vet inte om ni hört det förut men vid husköp gäller tre L. Läge, läge, läge! Ett hus går att göra om till det man vill men det är jobbigare att flytta ett hus till ett bättre läge. Och du verkar vara väldigt nära din familj så.. 🙂

  75. Profilbild
    Linda

    Jag hade tagit mitt drömboende, utan tvekan! När man väl hittar DET, då hade jag inte vågat släppa det. 🙂
    Där verkar ni ha allt ni vill ha, och ni bor ju trots allt kvar runt Umeå, så det är ju inte Göteborgsavstånd direkt till familjen, hehe. Jag är den som mår bäst av att verkligen få ha mitt eget, och att familjen ständigt inte är så nära inpå, utan vill gärna ha lite avstånd 🙂

  76. Profilbild
    Lea

    Jag skulle ta huset med bättre läge – utan att tveka! För du kan alltid ändra på ALLT förutom läget. Du kan ju renovera, lägga nytt golv (behöver ju inte hända idag, man kan ju vänta ett tag), osv men inte flytta på ett helt hus, 🙂 så jag skulle ge er tips att välja det huset som är nära eran familj och har bra anslutning till Umeå, annars kommer ni ju bara få skjutsa Jason o alla andra barn ni kommer få fram o tillbaka hela tiden 😀

    Hoppas ni kommer fram till rätt val för just er! Det är ju det viktigaste. Vet själv hur svårt det är att välja när det gäller något så viktig!
    Kram, ha det bra o fortsätt att blogga så grymt som du alltid gjort! Är nästan beroende av din blogg – så bra är den!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack fina du för att du delade med dig 🙂 STOR Kram <3 och jättetack för så fina ord!! Du gjorde min dag!!! <3

  77. Profilbild
    pernilla

    Vi hittade vårt drömhus, låg en bit från familjen och dåligt med förbindelser alltså är vi alltid beroende av bilen.. vi har haft det så bra här i vårt hus nu i snart 10 år men nu känner vi båda två att det var fel beslut att flytta hit. vi saknar att ha nära till familjen, kunna gå och handla utan att vara beroende av bil att barnen ska kunna cykla till sina kompisar osv.. huset är perfekt med läget inte och för vår del är läget mer viktigt än huset, så nu letar vi hus igen och då ska vi bo på promenad/cykelavstånd till allt vi behöver! Hoppas ni kommer fram till något och får ert hus snart 🙂

  78. Profilbild
    Emelie

    Jag skulle absolut satsa på drömboendet. Det känns klokt att göra det nu istället för att bo nått år i det andra huset och sedan flytta till drömhuset. Drömhuset antar jag kan vara ett ”forever family home” där Jason och andra syskon kan växa upp. Sedan vet jag av erfarenhet eftersom jag har bott i Ö-vik att typ ALLA ungdomar tar körkort när de är 18 år så att jag tänker att de flesta av era vänner och familj har körkort. Det som fattas är att du ska ta det, men går du en intensivkurs så är det klappat och klart (om ni har ställt in utlandsresan så kanske pengarna kan gå till körkort ist). Bara mina tankar och funderingar, men jag skulle absolut köpa drömhuset! Ha en fin dag!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa precis!! 🙂 <3 så är det ju!! <3 tack snälla för att du delade med dig och stor kram 🙂 <3

  79. Profilbild
    Agnes

    Jag hade definitivt valt drömhuset. Jag hade bara ångrat mitt beslut annars. Drömhuset är svårt att hitta och om ni hittat det nu så kör på!

  80. Profilbild
    Helena Lundby

    Läget är alltid viktigast. Man kan ändra på huset o inreda i sin stil men inte flytta på det. Så säger som mäklarna, läget, läget och åter igen läget. Lycka till med vilket val ni än gör.

  81. Profilbild
    Jennifer

    Huset går alltid att förändra men inte läget! Familjen verkar vara viktig för er så jag skulle definitivt följt hjärtat åt det hållet 🙂 Det är även otroligt viktigt med bra förbindelser för barnen i framtiden så att de självständigt kan ta sig vart de vill. Det var sisådär med buss/tåg där jag växte upp och jag kände mig hela tiden beroende av att mamma eller pappa skulle skjutsa mig för att kunna umgås med vänner. Det var en konstant stress där jag kände att jag ”missade” mycket av allt kul jag ville göra eftersom de givetvis inte kunde passa upp och vara min ständiga chaufför. Så att ge Jason och kommande barn den friheten skulle jag värdera jättehögt! 🙂 Hoppas det går bättre med husdrömmarna denna gång! Kram <3

  82. Profilbild
    FLV

    En bra tanke att ha med sej när man kollar på hus är att man kan ändra på allt gällande huset (oftast) men man kan inte ändra på läget. Så ett bra läge med ett sämre hus är alla gånger bättre än ett sämre läge men ett bra hus. Kram

  83. Profilbild
    Madeleine

    Jag hade valt DRÖMHUSET. Ni har ju bil, så varför skulle det vara ett problem med förbindelser osv? Dessutom är ju båda föräldralediga ett tag till. Med bilen kan ni ju ta er fram och tillbaka lätt till stan och familj.
    Jag hade valt drömhuset alla gånger om jag hade haft bil. Helt klart!

  84. Profilbild
    Rebecka

    Det bästa är verkligen att bara gå på magkänsla. Välj en dag och se hur det känns i magen om ni ”låtsas” att det har bestämt er för det första huset. Och ta sedan nästa dag för att se hur det känns om ni låtsas att ni valt det andra huset! Detta brukar funka bra för mig när jag måste välja mellan två saker 🙂 önskar er lycka till, det är ni värda! KRAM

  85. Profilbild
    Madde

    Jag skulle ta det som är ert drömhus, tror att ni annars kommer att ångra er! Det andra löser sig ändå på ett eller annat vis!😊

  86. Profilbild
    Hanna

    Kanske låter klyschigt, men lyssna till hjärtat! Var kan du se Jason springa runt? Var såg du hans rum som allra tydligast?
    Lycka till!

  87. Profilbild
    Johanna

    Det sistnämnda! Dels för det sociala och dels för att ni slipper vara så beroende av bil! 🙂 Även om du skulle fixa körkort så skulle ni säkert behöva ha två bilar och tänk om den ena går sönder. Nä fy haha! 😉

    Kram //Från någon som har bott på landet med dåliga bussförbindelser 😉

  88. Profilbild
    Jeanette

    Hej Gabriella! Även om det andra huset är vackrare så låter det trevligare att bo nära era anhöriga och ha bättre kommunikationer in till Umeå. Inget hus i världen väger upp känslan av att känna sig isolerad. Har läst din blogg i några månader nu, kul att få följa med på er resa. Tack för en mysig och välskriven blogg!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig och vad kul att du hänger med oss i detta! 🙂 Tack för fina ord, kram <3

  89. Profilbild
    Sofia

    tycker ni ska ta det som är drömboendet, familj & vänner kan alltid hälsa på & man kan hälsa på dom. det är SÅ viktigt att man trivs i ett hem, speciellt när man köper.
    jag valde mellan 2 hyresrätter sist jag flyttade, valde den som var närmast mamma eftersom jag var gravid i vecka 20 då även fast jag tyckte dwt andra hade bäst läge och var såååå fint… har ångrat det varje dag sen jag flyttade in 🙁

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Det är så sant <3 förstår att du ångrar dig, är rädd att jag ska göra samma "fel" och ångra mig sen..kram

  90. Profilbild
    Anett

    Hej fina du!
    Jag skulle helt klart köra på mitt drömhus! Vi letar också efter vårt drömhus just nu och det är så svårt när man har så höga förväntningar på allt! Jag vill också att huset ska vara i fint skick helst ny med fina badrum och fint kök där vi inte behöver göra något! Så jag skulle helt klart köra på det första huset ni tittade på!
    Tänk på att dina vänner och din familj kommer att vara nära er ändå!
    Ha det bäst och önskar er lycka till med köpet! Såååå spännande!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår <3 det är smart tänkt då det är dom största utgifterna att renovera dom rummen! STOR Kram och tack <3<3

  91. Profilbild
    maya - mamma till mirell

    Ta drömhuset! Körkortet fixar du galant och det är ju inte så långt till familjen. Tänk att ni bodde i Göteborg förut liksom.. Tycker verkligen att ni ska följa er dröm och ta det huset ni fastnade för. Familjen kommer ju garanterat komma och hälsa på! Då blir det lite mer push för dig att ta körkort snart bara! Jag tog en intensivkurs och den kostade 17tusen. Tog en månad innan jag hade körkortet och jag visste då alltså inte ens hur man startade en bil första körlektionen haha 😉

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, jag tänker också så!! <3 flyttar vi dit så tar jag en intensivkurs och så fixar vi en till bil 🙂 haha skönt att höra 😉 jag har samma erfarenhet av bilar nämligen (alltså ingen 😉 ) Kram

  92. Profilbild
    Lina

    En devis att gå efter är enligt många att ni kan aldrig ändra läget på ett hus, däremot renovera osv. Med andra ord, läget är initialt viktigare än själva huset då ni så småningom kan ändra huset som ni vill i er takt 🙂

  93. Profilbild
    Jonna

    Ett hus är något man har under lång tid. Tänk därför att ett hus kan ni renovera allt efter som, men läget på huset går inte att ändra på. Ska ni bo där till Jason är äldre tror jag att det bästa är ett hus med bra förbindelser samt att det är nära familj 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish