Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Frågor och svar

Var har ni egentligen köpt hus? 

Utanför Umeå! Det är inte i Umeå kommun utan lite utanför. Tar en halvtimme med bil ungefär.

Hur stort är huset?

Runt 150 kvm.

Hur tänkte ni när ni valde hus och läge?

Vi har två DRÖM-lägen när det kommer till hus. Vi vill antingen bo ute på landet eller precis vid älven här i Umeå. Just nu så lockar dock inget av alternativen. Att bo ute på landet känns som en dröm som förmodligen aldrig kommer att gå i uppfyllelse (då vi vill att barnen ska ha nära till centrum när dom blir äldre) och ett hus vid älven kostar runt 6 miljoner – vilket vi absolut inte har råd med! Vi är dessutom rätt kräsna med hur det ska se ut invändigt och skulle då alltså även behöva pengar till renovering av det redan dyra huset. Så nja.. Vi har inte dom pengarna som det ser ut idag! F ska dessutom börja plugga på universitetet om inte allt för länge och det känns bättre att ha låga kostnader, inte allt för höga bolån och möjlighet till att äta gott, resa lite då och då och helt enkelt hitta på saker ihop. Vill inte att alla pengar ska gå på bara boende och lån! Så ja.. Det var så vi tog beslutet. Vi vill bo lite utanför stan just för att det blir billigare och även naturnära och ute i lugnet. Samtidigt har vi inte allt för långt från Umeå och vi kan lätt ta oss dit när vi vill och behöver. För oss blir detta en perfekt lösning dom närmsta åren och det finns gott om plats för en stor familj (vilket vi gärna vill ha) + att det inte blir så dyrt att leva och bo. Vi är rätt trötta på lägenhetslivet nu och så otroligt tacksamma över att äntligen ha funnit ett hus som är perfekt för oss just nu! Vi kommer även att ha nära till en del familj och vänner vilket är ett stort plus.

Hur ska ni renovera och vad ska renoveras?

Vi ska renovera A L L T. Nytt kök, nya badrum, tvättstuga, golv, trapp, hall – alltså verkligen allt! Ser så mycket fram emot det. Vi ska göra allt själva utom badrum och kök. Köket kommer vi att få gjort redan innan vi flyttar in och vi har nästa planeringsmöte redan på onsdag. Kommer att göra egna inlägg om renoveringen med start denna vecka, Tänkte ta en sak i taget och berätta utförligt =) Så håll utkik!

När ska ni flytta? 

Vi får nycklarna i slutet av juli men ska renovera en månad utan att bo där. Så vi flyttar in i början av september men har tillgång hela slutet av juli + augusti =) Blir skönt att ha det värsta gjort innan inflytt känner vi.

12283148-10208056275906026-571690049-n

Lilla familjen som snart får flytta in! =) Vi längtar!

Kommentarer

  1. Elin Samuelsson

    Nu har du säkert redan fått denna förfrågan men skulle inte ni kunna videoblogga framstegen med huset? 🙂 Alla steg från att ni får nycklarna tills att det är klart? Det vore så intressant att se hela eran husresa! Lycka till så mycket med huset! <3 Själv längtar jag tills att jag själv en dag kan få börja bygqa/renovera mitt eget hus 🙂

  2. M

    Hej!

    Kommer du visa bilder på renoveringsprocessen, inte bara när det är klart? Det är roligt att följa och se hur det är från start!

  3. Veronika

    Så gode svar 🙂 Jeg mener å ha lest at du er interessert i økonomi og lurer på om du kunne ha skrevet et eget innlegg om nettopp økonomi? Hvordan spare mest mulig penger, investere bra osv. Jeg er også opptatt av nettopp økonomi og synes det er spennende 😀 og mener man alltids kan lære nye tips og triks om det. Ha en fin kveld 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish