Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Fredagsstatus

– På måndag ska vi till huset, mäta och besikta. Är så himla nervös trots att allt förmodligen ser jättebra ut. Varför besiktar man hus efter att man har köpt det och skrivit på alla papper? Tycker att man borde göra det innan..

– Och på tal om att mäta så ska vi på onsdag återigen planera vårt kök. På måndag ska vi därför ta exakta mått i huset. Nu ska vi få kika på en färdig bild av hur köket kommer att bli och utifrån det ändra/lägga till/plocka bort. Köket är verkligen hemmets hjärta och det känns viktigt för oss båda att det blir perfekt. Kommer att skriva ett eget inlägg om detta nästa vecka + visa bilder! Så håll utkik! =)

– Jag älskar superblandningarna som Paulúns har tagit fram! Ett sådant enkelt och gott vis att få i sig massor av nyttigheter. Går att röra ner i sallader eller äta istället för potatis, pasta eller ris. Älskar! Supertips! Igår åt vi den ihop med sojanuggets.

– Igår kväll myste vi i soffan framför Lyxfällan, åt bovetepannkakor och bara mådde. Det är ljust ute länge nu och vi trodde inte våra ögon när klockan gick mot midnatt. Det kändes som om klockan var åtta typ, haha. Underbart!

– Jason har en ny favoritmat som han verkligen g a p a r efter! Vi kokar sötpotatis med broccoli och en morot och mosar sedan allt när det är riktigt mjukt. Man kan tillsätta lite smör/olja också! Alltså gud så gott det är! Och det är inte bara han som tycker det. Jag och F tycker också det är supergott. Och broccolin innehåller ju mycket nyttigheter och protein.

– Idag spelar F brännboll i brännbollsyran här i Umeå =) Funderar på att åka och kika på dom men överväger också att stanna hemma med Jason och sova. Har varit uppe så sent dom senaste dagarna och skulle verkligen behöva ta igen lite sömn.

– Något annat som händer idag är att jag ska fixa naglarna hos bästa @amandanicolina. SÅ skönt! Jag tappade förresten en kniv på min tumnagel för ett par dagar sedan och det saknas nu en nagelbit längst ner. Ser helt brutalt ut, haha. F kan inte ens kolla på det – det ser med andra ord rätt illa ut 😉

image_00019

Älskar denna supermix med quinoa, mungbönor, råris och solroskärnor (bland annat). Köpte på ICA. 

image_00003

Pappa och Jason. Här var vi påväg till bilen mitt i regnet. Man ser till och med att det regnar om man kollar noga. 

image_00030

Jason har fått massor med fina badankor och lite annat smått och gott av sin mormor och morfar. Han älskar dom då dom är så färgglada. Perfekta att tugga på och leka med.

Kommentarer

  1. Louise

    Hej Gabriella! Tack för en superbra blogg!! 😍. Här där vi bor (utanför Luleå) är i princip alla hus besiktigade innan de läggs ut på hemnet. Kanske är lite olika från stad till stad ☺️. Kram och lycka till med huset!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej finis! 🙂 Men åh, tack!! <3 <3 ja, det kanske skiljer sig lite! 🙂 STOR kram och jättetack <3

  2. Evelina

    Så himla roligt att ni har köpt hus! 😀
    Verkar vara himla olika det där med besiktning. Här där vi bor är det vanligast att säljaren besiktar huset så det är klart för alla som är intresserade. Så var det iaf när vi köpte vårat hus för drygt ett år sen 🙂
    En liten parentes, vid en besiktning kommer inte ”dolda fel” fram utan detta är något helt annat som man kan reklamera inom tio år. Dolda fel är alltså saker som inte kan upptäckas vid en grundlig besiktning. Lätt att googla på men svårt att veta vad som ingår ^^
    Stort grattis till husköpet!!! 😀

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det är så kul!! 🙂 <3 Det låter ju smart tycker jag! <3 Okej, förstår! Tack för info <3 stor kram och tack! <3

  3. Linnéa

    grattis till husköpet! 🙂 jag fyllde också nyss 21 år (17 maj) och ska få första barnet nu i juli. Vi köpte vårat hus i augusti förra året, och då hade förra ägarna valt att det skulle vara ett skyddat eller säkert köp(kommer ej ihåg riktigt vad det hette) men då iaf så hade de besiktat huset innan så vi fick se på papper om det var något som var fel eller så, som tur var det inte det, bara lite smågrejor som var lätta att fixa 🙂 Sen även när vi hade flyttat in så kom det en man och besikta det igen, och det var samma då, så det kändes otroligt skönt. Men det kanske är olika när det kommer till olika mäklare, det är så mycket som spelar in och mycket att tänka på när det gäller husköp. Sen är det samtidigt så roligt och spännande. all lycka till er, det kommer nog gå toppen, är så nyfiken på hur det ser ut 😀 <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla! 🙂 men så spännande! Stort grattis och stort lycka till med allt! 🙂 <3 stor kram och detsamma <3

  4. Malin

    Man skriver ju oftast i kontraktet man skriver på att man kan bryta det om något som inte framkommit tidigare upptäcks vid besiktningen, så som fel som inte är uppenbara. Har en kompis som köpte hus nyligen och taket behövdes byta direkt enligt besiktningsgubben och tack vare att de skrivit i kontraktet att de har rätt att häva eller få ner priset så fick de ner priset med ungefär lika mycket som ett nytt tak skulle kosta.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, precis! 🙂 Det står i vårt kontrakt att vi kan bryta det om det kommer fram något dolt fel 🙂 Kram

  5. Caterine

    Jag och min fästman har nyligen helrenoverat vårt nyköpta hus, och meningen är att man ska besikta huset innan du skriver på alla papper, eftersom att eventuella fel som upptäcks ska betalas av förra ägaren, annars får ni betala för de fel som hittas. Det är lite knepigt med allt pappersarbete när det gäller husköp, men det var så vi gjorde. Men grattis till husköpet! Det är det roligaste projektet man kan starta! Good luck and have fun! 🏡

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men så underbart!! 🙂 Okej, jag förstod det som att man alltid gör besiktningen efteråt.. Men ja.. Vi har iallafall i kontraktet att vi kan bryta det om det kommer fram något dolt fel under besiktningen! 🙂 KRAM och tack fina du!!! <3

  6. Trebarnsmamma

    Grattis till husköpet! Vi köpte också hus precis (skrev papper i tisdags) och ska få en genomgång av besiktningsmannen vid huset nästa vecka. 🙂 Man har ju rätt att häva köpet inom två veckor om man hittar fel man inte kan gå med på även om papper redan är skrivna. 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      TACK! <3 Så spännande 🙂 Ja, det är samma för oss 🙂 skönt att ha den tryggheten om något inte ser bra ut. Kram!

  7. Sofie

    Var det en fråga eller en fundering kring varför hus besiktas efter ni skrivit på? Blir lite orolig då det är stora grejer med att köpa hus och det kan bli kostsamt om man inte har koll på vissa saker, t ex besiktning av hus.

    Ett hus besiktigas för att dolda fel ska upptäckas för er som köpare. En besiktning kan antingen göras innan man skriver på eller efter men då har man en friskrivningsklausul om det skulle framgå något fel vid besiktningen.
    En besiktning är kostsamt men det är otroligt skönt att ha full koll på vad man köper och i vilket skick det är i.
    Om ett fel skulle framgå vid besiktningen så har ni som köpare rätt att skriva ner priset beroende på hur omfattande felet är.

    Detta är kortfattat vad en besiktning är till för och mitt tips är att läsa på om allt som har med husköp att göra. Läser in er på just ert hus med t e x vad grund, stomme mm just innebär.

    Bra är att ta in råd o tips från vänner/familj som nyligen köpt hus.

    Lycka till! Spännande att följa er resa!
    Sofie

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Det var bara bollande av tankar! 🙂 Jag vet vad som gäller! Tycker det är skönt att ha den tryggheten men vi håller såklart tummarna för att allt ser bra ut och att vi slipper häva kontraktet på grund av dolda fel. 🙂 Kram fina du och tack snälla! Blir så glad 🙂 Ha en fin dag <3

  8. Hanna

    Egentligen är det inte konstigt att man besiktar huset efter att man skrivit på kontraktet. Dels så kostar ju besiktning en hel del och det är inte obligatoriskt att göra den heller. Så tänk om man hittar ett hus som man vill ha, betalar för en besiktning och så hinner någon annan före med att köpa som skippar besiktning. Dessutom, tänk om man kollar på 10 hus och är med i budgivning och förlorar dessa, då blir det mycket pengar i sjön på besiktningar 🙈.
    Men ni har väl en klausul att ni kan häva köpet om besiktningen skulle visa på fel?
    Oavsett så hoppas jag att besiktningen går bra så ni kan börja planera för flytt på riktigt! Det är så kul att få göra besiktningen (tyckte jag iallafall när vi köpte vårt hus) för man får verkligen titta ordentligt på huset och känna mer på riktigt hur det är att vara där utan en massa folk på visning, och när man köpt hus vill man ju bara vara där hela hela tiden, haha. Lycka till! (får man fråga vilken kommun ni köpt i? Jag bor i en kranskommun till Umeå, nyfiken på om vi blir ”grannar” :-))

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, det är faktiskt sant! 🙂 <3 Jaa, blev chockad när jag fick höra priset! Men det känns ändå värt att göra en 🙂 <3 Och självklart kan vi häva köpet om det kommer fram något dolt fel. TACK!! <3 Hoppas jag med. Känns ju så! Vi åker förbi där och kikar hela tiden, hahaha.. Längtar så mycket! 🙂 Ska berätta det snart! 🙂 Hade ju varit jättekul om vi blev grannar 😉 KRAM <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish