Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Min kropp

Efter att jag la upp en bild från efter ett träningspass igår så fick jag massor av frågor gällande min kropp både här, på instagram och per mail. Tänkte besvara några av dom och undrar ni något mer så är det bara att fråga såklart =)

Fick du sy något efter förlossningen? Hur kändes det? 

Ja, jag fick sy några stygn. Men det var ingen större fara! Jag tyckte att det gjorde jätteont att sy då den ”bedövande” sprayen som dom använde knappt hade hunnit börja fungera innan dom körde på med nålen. Jag använde lustgas som extra smärtstillande och svimmade också under tiden, haha.

Hur känns det där nere idag? Är du helt återställd?

Ja, jag är 100% återställd. Allt både ser ut och känns precis som vanligt.

Varför tränar du? Har för mig att du vill bli gravid igen och varför då träna i onödan? Du kommer ju ändå gå upp i vikt igen osv i sådana fall? 

Jadu.. Jag ser inte en till graviditet som en självklarhet och förväntar mig inte att plussa. Det tog ju ett tag för oss att bli gravida sist så det kan ju lika gärna ligga ett par år bort! Vi får se. Sedan ser jag det aldrig som att jag tränar i ”onödan”. Jag vill ju bygga en stark kropp! Graviditeten är TUNG och att ha styrka och hållning underlättar en del när man väl börjar känna sig tyngre. Så nej, jag ser det inte som onödigt utan mer som en förberedelse. Min kropp bar mitt barn i nio månader och var hans trygga hem och det är jag evigt tacksam för. Nu vill jag vara snäll mot min kropp och hjälpa den på traven till att må så bra som möjligt.

Fick du några bristningar? Vet att du skrivit förr att du inte fick det men vet att man kan få det flera veckor efter förlossningen också då det är hormonellt..

Nej, jag har inte fått några bristningar varken under eller efter graviditeten. Jag klarade mig undan! Hade dock inte spelat mig någon roll om jag hade fått några. Det hade varit värt det alla gånger =)

Hur tränar du? Du har ju lovat att dela med dig men har ännu inte fått se några träningsrelaterade inlägg.

Ja, jag vet! Förlåt för det. Jag tränar faktiskt på yogamattan här hemma i princip varje dag. Brukar kliva upp tidigt medan F och Jason sover och köra ett pass. Eftersom att F sover då så kan han inte filma mig och jag har inget stativ för att ställa upp kameran. När jag ställer upp den på en stol eller liknande så blir det konstig vinkel, haha. Men jag ska ordna detta snarast! Ber om ursäkt att det dröjer.

Hur är brösten idag? Har dom påverkats utseendemässigt? 

Under graviditeten påverkades dom inte alls. Nu under amningen så är dom lite mindre jämna, lite större och lite.. hängigare. Ena tutten är större än andra också! Det kanske var så innan med men det är inte förrän nu jag har börjat tänka på det. Dom är dock fortfarande fina och jag har inget att klaga på. Men ja, dom har förändrats. Det tänker jag inte skjuta under stolen med!

Tänker du fortfarande fixa brösten? 

Ja, i framtiden! När jag känner mig klar på barnfronten så ska jag göra det tror jag. Men det är länge kvar tills dess. Så vi får se! Kommer säkert att hinna ändra mig fram och tillbaka ett par gånger till.

Har du fortfarande problem med höften?

Nej, det har jag inte! Eller lite problem har jag faktiskt kvar nu när jag tänker på det. Den kan låsa sig lite lätt ibland (vilket den aldrig gjorde innan) och ibland kan det ”klicka” lite smått i den. Ni som hängt med ett tag vet att jag fick en rejäl låsning i SI-leden som gravid och inte ens kunde stödja på benet. Det var fruktansvärt att inte kunna gå! Man ska aldrig ta sådana saker för givet. Är så tacksam för mina ben som bär mig varje dag! Speciellt efter att jag har fått uppleva hur det är när benen faktiskt inte bär.

Tränar du mest styrka eller kondition nu? 

Just nu blir det mest styrka! Konditionen får jag av alla barnvagnspromenader så det lägger jag inte så mycket fokus på.

Har du några tips på hur man kan lägga in träningen i vardagen som nybliven mamma? Om man inte har så mycket tid för att komma iväg till gymmet. 

Spänn skinkorna när du är ute och går med vagnen! Låter kanske larvigt men det funkar. Får alltid rejäl träningsvärk av det! Försöker alltid spänna vid varje steg. Kan ju se lite roligt ut bakifrån så brukar ha en längre jacka som täcker rumpan när jag gör det 😉 Annars så har man alltid liiiite tid över. Så köp en yogamatta och dra igång en youtube-video. Finns många bra videos där man kan träna ett par kroppsdelar på bara tio minuter. Det är det där lilla i vardagen som gör det och det är bättre att träna lite än inte alls. Och promenera mycket med vagnen! Det är skönt både för dig och mini =)

bild-89

Före graviditeten. 

11349023-10206741050466212-632651062-n

Gravid i vecka 20. 

12047276-10207693074786225-1581916876-n

Höggravid. Detta är september 2015 (Jason kom i oktober). 

12188840-10207925090346469-815134516-n

Ett par veckor efter förlossningen.

13059497_10209259189738120_658790289_n

Och denna bild är tagen igår! =)

Kommentarer

  1. Rebecca

    Hej! Ville bata tipsa om appen ”7 minutes” eller Seven minutes kanske den heter.
    Det är alltså ett par övningar man gör på 7 minuter (!!!) med pauser mellan varje övning. Den är sjukt bra och man blir svettig och flåsar som tusan. Den skickar alltid en notis ”Got 7 minutes?” Då kryper ångesten fram och man kör på!!! 7 minuter har man alltid ju. 😉

  2. Diana

    Vilken otroligt fin kropp du har. Blev väldigt nyfiken på VAD är det du kommer att fixa med brösten, du ser ut att ha ganska stora (normalstora) bröst redan? Jag dömer inte, jag bara undrar. 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      TACK <3 tänkte justera formen lite isådanafall och eventuellt ett litet lyft 🙂 vi får se vad som "behövs" fixas sen när jag känner mig klar på barnfronten <3 kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi vill ha en till NU 🙂 men jag helammar i princip fortfarande och har inte ens fått mens än 🙁 men vi håller tummarna och njuter av vår lilla kille <3 kram

  3. Sofie

    Hej!
    Tänkte eftersom du behövde sy lite där nere efter förlossningen hur var det att gå på toa efter det, gjorde det ont? Har lyckats fastna i tanken att stygnen ska lossna om man gör nr2 haha!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Det gjorde lite ont dom första dagarna men sedan gick det över helt för mig 🙂 haha det gjorde dom inte 😉 KRAM <3

  4. Lm

    Kan inte du länka till videos på youtube som du tycker är bra?? 🙂
    Och vet du vad växterna som du har i fönstret i köket heter? Så snygga!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jo, kan göra det framöver 🙂 nej, har tyvärr ingen aning men dom är från blomsterlandet! 🙂 Älskar dom! 😉 KRAM

  5. FELICIA

    Din kropp ser super snygg ut fast du varit gravid!! Hela du ser jätte bra ut!!
    Jag längtar tills du lägger ut nys bilder på ditt hår som du fixade!! Spännande.. 😀 Massa kramar och kärlek.

  6. Mikaela

    Hej! Tack för inspirerande blogg!
    Vilka övningar rekommenderar du för å få bort ”mammamagen”?

    Å vilka ”leksaker/aktiviteter” rekommenderar du en 2 månaders ?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! TACK för fina ord <3 ska göra ett inlägg om det framöver 🙂 <3 åh, jag älskar lamaze mjuka leksaker! Jason har älskat dom från första stund <3 kramar <3

  7. Emma

    Eftersom du har lite svårt att filma träningspassen kanske du iaf kan skriva ner dem 🙂 typ vilka olika övningar du gör och hur mång rep/set! Vet att man ska vara försiktig så att man inte tränar magen fel och gör så att den kanske putar ännu mer.. Och du ser så fin och sund ut i kroppen, så vore roligt om du iaf kan börja med att skriva ner dem, så får vi hoppas att filmer kommer igång så småningom 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det skulle jag kunna göra. Är inte det tråkigt!? Bara massa text på vad jag har tränat!? Känns som det 😉 Men absolut, kan börja göra det! 🙂 TACK för så fina ord, blir så glad <3 tusen kramar 🙂

  8. Olivia

    Din kropp är verkligen goals! Du är en riktig förebild och jag får så mycket inspiration från dig! Älskar din blogg!
    Kram <3

  9. Nina

    Kul att läsa 🙂 Vore för övrigt jättekul om du kunde tipsa om några bra youtubevideos/-konton som du gillar (om du nu använder det) 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men så glad jag blir 🙂 <3 Jag ÄLSKAR Ida Warg och Alexandra Bring när det kommer till träning 🙂 så det är oftast dom jag inspireras av 🙂 KRAM 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish