Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Sjukstuga

Vår sjukdomsfria lycka varade inte länge och både Jason och F blev sjuka igår. Båda verkar dock helt friska idag men vi tar inga risker och fortsätter kurera här hemma. Jag ska iväg en snabbis och fixa naglarna men annars blir det bara gos. Idag är första dagen jag faktiskt har kladdat på mig lite smink på ett bra tag nu så ska försöka finna lite ny inspiration till att fota och blogga igen. Har varit som en levande död nu under dom senaste dagarna känner jag. Nej usch!

Hur har ni det på sjukdomsfronten? Någon annan som har sjukstuga eller är ni friska allihop? Tycker att det är så himla typiskt att hela familjen åker dit direkt en i hemmet blir sjuk. Förresten! Kommer ni ihåg att jag skrev att jag förmodligen kommer att må SÅ dåligt när Jason blir sjuk för första gången? Det gör jag! Men det var en betydligt ”enklare” känsla att hantera än vad jag hade trott. Han har inte alls varit ledsen eller visat att han mår dåligt. Han har sovit mycket, ätit mycket, sovit lite till, kollat på film, somnat en stund, busat.. Varit precis som vanligt men lite mer för gos bara. I vanliga fall så är han ju igång konstant och leker och busar! Nu vill han ha närhet och det tackar ju varken jag eller F nej till 😉 Om det är något jag brukar tänka på så är det att jag borde ha tagit vara mer på tiden när han ville SOVA på mitt bröst. Kommer ihåg att jag många gånger (när han somnade på mig) kunde bli stressad och känna att jag hade massor med annat att göra istället och får jag barn fler gånger så ska jag INTE göra om samma misstag. Trodde verkligen att perioden när ens barn sov på en var såååå lång men för vår del tog den slut efter bara några månader och nu vill han aldrig mysa längre! Bara leka och vara igång hela tiden! Så ja, ni nyblivna mammor med små nyfödda! SKIT i tvätt, städning och alla måsten. Bara njuuuut av att ha den lilla plutten sovandes på er. Det är ju så magiskt som det kan bli!

Oj, vad jag svamlade iväg nu! Hur som så var det enklare att hantera hans feber för mig än vad jag trodde. Kan ju som sagt bero på att han inte är mer sjuk än just feber (och en rätt låg sådan). Hade varit jobbigare att se honom hosta och snora då det påverkar på ett annat vis och gör att man kanske får svårt att sova eller problem med andningen.

Hoppas att ni får en toppen dag! Och tack för att ni står ut med en små-tråkig blogg för stunden =) Kram <3

13020580_10209238315216270_895182461_n

Gårdagen spenderades i sängen i princip hela dagen. Jason ville bara gosa och ligga nära och att ligga och känna hans små andetag gör att mitt hjärta rinner över av kärlek. Det känns fortfarande så overkligt. Att han är vår son! Gud vad vi älskar honom. Och att ligga och snosa på hans huvud och känna hans goda doft är ju också bland det bästa som finns. 

13023744_10209238316576304_1183989622_n

När man är sjuk får man kolla på film på mammas dator. Han somnade dock rätt snabbt så blev inte långvarigt. 

13023184_10209238315296272_2048658998_n

Gjorde hembakade små bullar till frukost med solrosfrön i. Drack juice till såklart och hade sylt på. Inte alls nyttigt men ibland får man!

13023556_10209238315896287_490685474_n

Bovetemjöl har förresten fått flytta in i vårt skafferi och jag tänkte ge mig på bovetepannkakor idag. Min mamma gör alltid jättegoda så tänkte härma henne, hehe.

13023161_10209238316296297_397295905_n

Gårdagens lunch blev snabb-tacos! Vi skär bara ner alla grönsaker i en och samma skål och steker upp sojafärs. Går så snabbt och är så gott. 

13022345_10209238316016290_577194953_n

Och när vi ändå är inne på matspåret så får jag ofta frågor om vad det är för knäckebröd vi äter! Det är dessa =) Finns i flera smaker och vi brukar variera dom. Dessa på bilden har vi hemma just nu men det finns med allt från sesamfrön/chili till kanelsmak och ost. 

13020327_10209238385938038_1322342621_n

Jason och Zelda i soffan igår innan sovdags. Han har på sig skönaste pyjamasen/onesien från Hust&Claire. Den är så himla mjuk och perfekt när man är lite sjuk och bara vill gosa hemma.

13020082_10209238385858036_979528602_n

Gårdagens kvällsfika. Jag äääälskar smörgåsgurka + ost på mina rostmackor. Ni som läst min blogg länge vet nog redan det då jag nämt det förr, hehe. Kanske en konstig kombo för många men jag har alltid ätit det och är helt beroende, haha. 

Kommentarer

  1. Maria Ekdahl

    Hej Gabriella. Det här med bebistiden är så sant. Det är över innan man hinner blinka. Just nu har vi ett barnbarn som blev född i vecka 24 och hon vägde 450 gram. Vi var rädda för att hon inte skulle fixa första natten ens. Hela den natten bad jag. Jag bad för hennes liv. I den stunden kändes det inte ens konstigt att sitta i rullstol. Jag hade bara en sak i huvudet och det var Michelle. Skulle hon få leva. Hon fixade det och andra bakslag också och idag är hon 3mån, väger över 2 kilo. Idag fick jag ha henne på bröstet och det var mys på hög nivå. Det gick bra utan ben och i rullstol. Jag är lite stolt över det. Så jag säger som du. Låt det vara ostädat. Den dagen då du blir gammal och dina barn och barnbarn är vuxna, så är det bättre att du har hunnit umgås med dem än att du har städat.
    Många kramar till dig

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ajdå. Jaa, jag förstår det!! <3 Och tack för att du delade med dig.. <3 Så stark historia!! <3 stor kram finaste du <3

  2. Cecilia

    Jag är likadan med smörgåsgurka på ostmacka. Eller leverpastejmacka. Jag täcker heela mackan med gurka. Våra gurkburkar tar snabbt slut

  3. Mathilda

    Åh, krya på er alla! Mysigt ändå. En fråga, var är det fina underlakanet ifrån? Har letat ihjäl mig efter ett mönstrat! Kramar

  4. Stephanie

    Du pratade om att börja sminka dig. Om du söker efter en bra foundation kan jag verkligen rekommendera ”isadora foundation nude sensation” så sjukt bra och fått guld betyg av många youtubers som provat den. Den finns på kik, verkligen super bra!! Och man kan ta en ljus och en mörkare nyans som man blandar för att få den bruna solbrändafärgen under sommaren. Hoppas du provar den, sjukt bra och sedan kan du göra en ”first impression” på youtube eller på din blogg.
    KRAAAM !! <3333

  5. Lisa

    Har ni vart/är oroliga med jason och hundarna? Kan ni lämna honom med dom liksom? Visar hundarna intresse för honom? <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, inte alls <3 jaa, hundarna är intresserade av honom men också supersnälla med honom. Zelda är mer intresserad än Dexter så Zelda och Jason har verkligen funnit varandra, kram <3

  6. Louise

    Åh lägg gärna upp recept på dem pannkakorna sen, min sambo försöker utesluta gluten så de hade varit intressant att testa. Även om brödet ni gjort är glutenfritt? Kram

  7. Nathalie

    Min son på 4 månader har aaaaldrig velat ligga och sova på bröstet, inte ens på BB. 🙁 han ville helst ligga på rygg i famnen och titta på en hela dagarna och sov nästan aldrig! Förutom på nätterna.
    Men idag är han snarare tvärt om, älskar att ligga och mysa i famnen! Konstigt det där haha

  8. Amina

    Emin har precis fyllt 1 år och han somnar sedan han föddes bara på mitt bröst. Jag lägger därefter ner honom. Men han somnar på mig. Då smeker han mitt ansikte tills han somnat.

  9. Denize - Fotograf - Mamma till EoE - Gravid

    Ja! Jag håller med om det där med en sovande bebis på bröstet. Jag var sååå stressad när min son var liten och BARA kunde sova på mig, jag var ensamstående och allt annat skulle ju hinnas med. Men så försvann tiden, plötsligt var han stor och då kunde jag istället gråta över att jag aldrig skulle få tillbaka det magiska med första bebistiden. Jag skulle nämligen aldrig få fler barn (trodde jag ja).
    Med denna kommande lilla så hoppas jag kunna NJUTA och skita i alla måsten, nu är jag ju inte heller ensam så det blir kanske lättare. Oj herregud vilken lång kommentar det blev, haha KRAM på er och hoppas alla får vara helt friska snart.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, jag förstår det! <3 Och ja, gör så!! Man ångrar sig ju verkligen sedan annars 🙁 KRAM fina du och tack snälla!! <3

  10. My

    Krya på er! ❤ kan man få recept på frukost bullarna? 🙂 och gärna på bovete pannkakorna när du gjort dom. Älskar pannkakor men alltid kul o testa nya varianter som är lite nyttigare. Ni verkar ha en sån bra balans med både nyttigt och onyttigt. Kämpar med att bli lite mer hälsosam inte lätt haha

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa absolut! 🙂 Det kommer! 🙂 Bröden vet jag inte exakt då det är F som har ordnat och han höftar alltid! Men ska kolla med honom vad han hade i! 🙂 Tack snälla, blir så glad 😉 KRAM <3

  11. sara

    Grattis till Jason som blir halv året idag! <3 har ni någon vikt och längd på guldklimpen såhär vid 6 månader? Bamse kram

  12. Agnes

    Jag och min pojkvän har varit sjuka tillsammans i drygt en månad, allt från förkylning till halsfluss, krya på er! 🙂

  13. Charlotta

    Hej Gabriella!

    Håller med dig fullständigt, min som är exakt 2 månader äldre än dig, och jag är lika pedant som du härhemma. Men nu har jag bara släppt kontroll. Det är bara saker som kan vänta till nästa dag, eller några saker per dag inte allt på en gång… barnen växer så fort och snabbt.
    man får nästan ångest av att se hur tiden bara flyger iväg…

    http://www.nouw.com/lottalottis
    http://www.nouw.com/lottalottis
    http://www.nouw.com/lottalottis
    http://www.nouw.com/lottalottis

  14. Sofia

    Lillkillen är förkyld för säkert femte gången under hans 7-månaders liv. Men denna gång fick han helt bedrövlig hosta, låter ibland som en 60-åring med KOL och mitt hjärta går i tusen bitar när han får en hostattack. Och så testade jag inatt att sätta en skål med rå lök och lite hett vatten vid hans huvudända (husmorsknep som jag råkade läsa om), och han hostade inte en enda gång efter det :O. Även min man som alltid är täppt i näsan på natten sa imorse att han inte känt sig täppt alls inatt. Hur galet är inte det??

  15. Kajsa

    Ett litet tips! Det är såååå gott att ha stark senap (gärna västerviks senap), ost & smörgåsgurka eller tomat på rostmackor ☺️️ Krya på er!

  16. ellinor

    Jag har åkt på en riktig dunder förkylning som jag inte blir av med och dessutom är jag 8 dagar över BF idag så bebis kan titta ut när som helst, så himla typiskt att jag skulle bli sjuk just nu

  17. Linda

    Sitter med min treveckors Liam sovandes på mitt bröst medan jag läser ditt inlägg. Vilken fantastisk känsla det är att veta att det finns ingen plats ens bebis älskar mer än mammas bröst. Ska verkligen passa på att njuta av den här tiden ❤️

  18. Julia

    Mina bröder kom hem i fredags med en förkylning och den har nog gått omkring nu i familjen. Jag har ont i halsen och örat. Snorig och hostig men utan feber.
    Dock verkar mina föräldrar ha klarat sig men mina bröder är fortfarande snuviga vad jag förstod när vi pratade med dem igår (de pluggar i växjö).
    Har även enorm huvudvärk men det har jag typ jämt så.
    Hoppas på att denna förkylning snart släpper.
    Ha en bra dag och krya på er! 🙂
    <3

  19. My

    Åh känner igen känslan av att sakna närheten. Jag var helt inne på att lära min son att sova själv och bli duktig på att ligga i spjälsäng tidigt vilket jag ångrar lite idag hihi. Är ju så mysigt att ha dom små nära, även om det kan vara skönt att faktiskt få lite fria armar också. Svårt att finna en bra balans tycker jag när man både vill att dom ska vara trygga i sig själv men samtidigt vara lite mammig . Tack för en bra blogg!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen ellerhur! <3 Förstår att du känner så.. Vi har sagt att vi samsover tills han själv vill sova i egen säng 🙂 Så ska njuta så länge han tillåter 😉 KRAM <3 och tack för fina ord! <3

  20. Mathilda

    Åh vad mysigt ändå <3

    för att fråga, var är ert underlakan ifrån? Är så himla fint med mönstrade underlakan!!! Tips på fler också kanske? Kramar!

  21. Anna

    Sjukstuga här med, dock med rs virus med den lilla på sju veckor… Kom hem igår från sjukhuset efter att legat inne med honom. Och det känns sååå i hjärtat att se att han har det jobbigt. Man skulle göra vad som helst för han skulle slippa det!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish