Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Mörkt och regnigt

Godmorgon fina!

Hoppas att ni mår bra. Vi mår toppen! Kommer ni ihåg att jag skulle ta massor med bilder igår? Det gick ju sådär.. Det var så regnigt och otroligt mörkt och grått. Blev bara suddigt och tråkigt.. Blä! Verkar som om hela landet hade dåligt väder under gårdagen. Hoppas att det vänder snart.. Här i Umeå har vi haft såhär allt för länge nu och det är gått dagarna igenom. Verkar som om det ska bli finare mot helgen iallafall så vi håller tummarna för det. Jag är verkligen en vädermänniska och är såååå glad när det är soligt ute medan energin inte är lika närvarande när det regnar och är mörkt. Är jag ensam eller finns det någon mer där ute som är likadan? =)

Nya sängen har förresten anlänt! Vi har sovit som kungar inatt och det var i.n.t.e roligt att kliva upp imorse. Gissar på att vi lär ha det ”problemet” ett tag framöver nu. En bra säng är verkligen en värd investering! Är så glad att vi äntligen unnade oss en ordentlig säng. Ska visa er bilder på den direkt det går att fota någorlunda. Den lyfte verkligen hela sovrummet med sitt lyxiga utseende och trots att vi nu får liiiite mindre plats att röra oss på (då den är större än den förra vi hade) så är det så värt det.

Önskar er alla en jättefin dag och delar med mig av lite mörka bilder från gårdagen. Men hellre mörka än inga alls tänker jag. Hoppas jag får möjlighet att ta lite ljusare kort idag! KRAM <3

12968578_10209127797653400_1206766653_n

Stora sängen som blockerade större delen av lägenheten innan F skruvade ihop den. Är så glad att vi valde färgen som vi valde. Den är helt perfekt. SÅ fin!

12935440_10209127798013409_1185827515_n

En ny bok landade i brevlådan igår. Har suttit och bläddrat igenom den under en längre stund och blir så nyfiken på alla spännande recept och roliga pyssel som den innehåller. När Jason fyller år till hösten så kommer helt klart denna komma till användning. 

12939369_10209127799693451_1371816803_n

Till middag åt vi tacos! När min familj var här och åt tacos sist så mosade min lillebror avokado med citron, salt och peppar och det blev sååå gott! Så var tvungen att härma honom igår, haha. Ett stort tips om man gillar avokado! =) Jason var förresten SÅ SÅ SÅ sugen på vår mat igår att jag och F var tvungna att äta i omgångar. Han sitter ju alltid med i sin stol och leker med en leksak medan vi äter men igår så var han helt inne i att smaka vår tacos (vilket han såklart inte får då det innehåller massor av salt osv) och såg så glad och förväntansfull ut, gapade mot våra tallrikar och smackade med munnen. Vi kände oss så dumma som satt och åt framför honom medan han inte fick något så det slutade med att jag lekte med honom medan F åt och sedan fick jag äta när han ätit klart, haha. Det skar verkligen i hjärtat att se hans besvikelse över att inte få samma mat som mamma och pappa. Och kände så dumt att dra fram barnmat då detta har hänt förr och han faktiskt märker skillnad och ser att han inte får samma sak som vi vuxna. Kanske ska vi testa majskrokar under våra middagar eller helt enkelt introducera BLW (googla om ni inte vet vad det är) och köra helt på det? Så kan han få lite småplock istället för massa geggiga puréer. Han är helt klart mer intresserad av plockmat än mosad mat. Han har fått smaka lite barnmat (i puréform) kanske två gånger hittills i sitt liv och annars så ammar jag honom helt fortfarande. 

12939416_10209127799173438_1258832427_n

Bäddmadrassen från gamla sängen behöll vi och den blev en perfekt temporär lekmatta för Jason igår kväll. Han rullade från mage till rygg och från rygg till mage, pratade med sin elefant och försökte krypa framåt och lyfta överkroppen. 

12939485_10209127799653450_232052649_n

Han är riktigt stark och lyckades lyfta överkroppen ordentligt. Än så länge kommer han dock inte framåt utan   bara åt sidorna när han sprattlar. Vår duktiga kille!

Kommentarer

  1. Jennifer

    Hör hemma mixa vi BLW och mixad mat, fungera hur bra som helst det också fördelen med blw som jag tyckte var att sonen kunde sitta med och pilla själv med maten medan puré var smidigt att ha med och ”kasta” i när man var på språng tänkte också dela med mig av en inspirations blogg om veganskt mat/barnmat http://santoshasveganblogg.blogspot.se/p/vegansk-barnmat.html?m=1 tycker alltid det är kul med inspiration även om vi äter fisk/kyckling på helger då jag har lite svårt för massa tillskott till sonen (alla är ju som tur är olika) ^^ ha en fortsatt bra helg!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jättesmart! 🙂 <3 Tack snälla du för tips! 🙂 Vi kommer nog också att blanda BLW med puréer 🙂 detsamma, kram!

  2. Sandra

    vår son har bara ätit enligt blw-metoden sen hn var 5 månader, han ratade allt bröstmjölk och ersättning så sen dess har han bara ätit själv och ätit samma mat som oss, vi slutade bara att salt pastavattnet osv men hade i lite buljong i vissa maträtter

  3. Liv

    Hej!
    Tack för en mysig blogg!
    Jag bara undrar vars ni har köpt den gråa pyjamasen med moln på? För visst är det ej en färg och form?

  4. Marissa Almqvist

    Varför har ni inte i vitlök i er avocadoröra? Då blir det guacamole vilket är så gott och ett måste till tacos. Jag brukar blanda ner lite finhackad röd chili eller sweet chilisås i det, blir sååå gott.

    Ang BLW så är taggad att börja med det också. Kan tipsa om alla BLW grupper på Facebook, finns en BLW veggo också samt boken BLW på svenska som är så bra. Kan dock rekommendera att kanske inte börja med frukt och söta saker till barnet utan mer neutrala smaker så inte barnet fattar tyckte för bara söta smaker.

  5. i

    Jag vet inte vad er bvc har sagt till er. Men på min bvc har de sagt att vi kan doppa fingret i vår egen mat å ge då behöver man inte tänka på saltet då det är så liten mängd. Allt detta står på livsmedelsverkets hemsida.

  6. Hannele

    Ja jag är också en väder människa! Blir trött och seg när det är grått och det regnar och en aning deppad men glad och pigg när det är sol och varmt ute 🙂

  7. Sandra

    Åhh vad skönt att ni äntligen fick er efterlängtade säng ! Att inget saknades o så :p
    Jag köpte våran första dubbelsäng för en vecka sen o ska få hjälp att skruva ihop den i helgen ! Blev lite spontant för jag upptäckte att modellen jag ville ha skulle utgå nu i april o det endast fanns ett fåtal kvar i landet. Eep !

  8. Julia

    Märker samma här, min son slutar tom dricka ur mjölkflaskan bara för att titta vad jag äter haha. Han stirrar verkligen! Men mosa tex avocado och ge till honom så äter han samma som ni 🙂 Gott o nyttigt! Gav första gången igår mosad avocado till min 5 månaders o han älskade det <3 Annars låter BLW väldigt bra!

  9. Johanna

    Jag tror att det är jätte viktigt att man äter tillsammans. Inte ni först o han sen eller tvärt om. Våran dotter har sedan cirka 4mån ätit med oss och hon har alltid haft en jätte god aptit och det har aldrig varit något tjafs el jobbigt kring måltiderna (är 2år nu). Hon fick våran mat när det var lämpligt o burkmat annars. Fick prova sig fram o äta med finngrarna vilket främjar nyfikenheten kring mat samt motoriken o hon lärde sig äta själv snabbt o man slipper därmed mata henne med ena handen o sig själv med den andra 😉

    Om ni tex äter tacos ge honom lite små majskorn, gurkbitar, små bitar bröd osv. Tror att det bara har fördelar att de sitter med o får plocka i sig i den mån de vill o kan! Lycka till!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det tror jag med! 🙂 Låter toppenbra ju! 🙂 Tror också att det är väldigt givande för dom små att plocka själva! 🙂 KRAM och tack <3

  10. Ylva

    Kör blw! Hoppa på tåget om han verkar intresserad nu, helt plötsligt kan det svänga igen och då blir mat plötsligt helt ointressant. Äter man tacos kan man ju steka lite ”köttfärs” på sidan och krydda med chili, paprika och vitlök, lägga fram några majskorn och skära gurkstavar. Små mängder salt är heller inte farligt, så man kan t ex låta dem smaka på guccan (bara man inte översaltar alltså). Sverige är ett land där vi har en tradition av för salt mat och det är därför man säger inget salt alls, men i länder där man av tradition har mindre salt mat har man inget saltförbud. Så salt är alltså inte farligt i sig och även små barn kan ta hand salt, men stora mängder överbelastar njurarna. Tips: blwmamman på instagram, hon har recept och tips till den som vill blw:a 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, vi ska helt klart köra på det framöver! 🙂 Verkar så smidigt. Tack för tips! 🙂 Började följa henne nu 😉 KRAMAR

  11. Vernesa 24år & Mamma till 2 pojkar !

    Så duktig kille ! Tänk att han snart är 6 månader ?! Min pluttis blir fem månader längtat efter halvåret !
    Vi ska faktiskt på vår första ”lång ”resa med barnen till juni , min man ska springa ett race ska bli spännande .. o de här med vädret jag är likadan regn o grått får mig typ deppig pch trött men solen skiner upp alla dagar .. Tror att vi kmr flytta till ett varmt land när barnen flyttar ut då är vi ”bara” 40+

  12. Isabella

    Kan verkligen tipsa om BLW! Vi blev tvungna att börja med eftersom dottern VÄGRAR bli matad (och hatar burkmat) haha. Dessutom får man chans att äta hela familjen när ungen kladdar med sitt 🙂

    Avocado är en bra sak att börja med; liten risk att sätta i halsen, bra fetter och bebisen får kladda med glädje 🙂

    Annars är bananer, spaghetti och kokt palsternacka bra plockmat också. Majskrokar är mest tomma kalorier men bra att ha i skötväskan när man är ute :).

  13. Isabelle

    Jag hade också planerat att helamma länge men helt plötsligt, strax innan 6 månader var det som att min mjölk inte räckte till längre trots att jag ammade ofta och länge! Då började vi med välling inför natten. Var en himla kämpig period då han vägrade flaskan. Jag tror vi hade provat alla övriga större märken när vi tillslut testade Esska Reko med en Anatomic napp. Han älskar sin välling och med den flaskan är det slut på 5 minuter haha..
    Iallafall så har det bara fallit sig naturligt, han blir mer och mer ointresserad av bröstet och äter gärna riktigt.

    Så nu äter han amning 08, välling 10, varm lunch vid 12:30, fruktklämpåse vid 15, välling vid 17, varm mat och ev lite mosad banan tex vid 20 och så välling igen vid 22.

    Vad har Jason fått testa?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår! <3 Tack för att du delade med dig 🙂 han har fått prova en puré med broccoli och päron och en med blåbär och äpple! 🙂 KRAM

  14. Pernilla

    Vi gjorde samma mat till vår dotter som vi åt fast utan salt och starka kryddor. Annars gillade hon majskrokar väldigt mycket 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish