Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Tisdag

Hej vänner!

Hade ni en fin ledig dag igår? Gissar på att dom flesta av er är tillbaka i vanliga rutiner igen idag. Hoppas att dagen blir fin oavsett för er alla <3

Igår hade vi en jättetrevlig dag och besökte Fs farmor. Kikade på gamla bilder, pratade och myste med Jason. Annars hann vi med att ta en promenad, handla och Jason fick även smaka ett par skedar mat och ta ett bad efteråt.

Hans andra tand är också på väg ut nu och det ska bli så roligt att se hur han kommer se ut med två små sockerbitar på nedre tandraden, haha. Tycker det är SÅ otroligt gulligt med bebisar som har några tänder. Fick lite frågor om hur han har reagerat på tandsprickningen och han har varit precis som vanligt förutom att han har dreglat lite mer och tuggat extra mycket på sina bitningar. Hade tänkt köpa på oss ett par till! Man kan inte ha för många. Det vi annars har märkt av är att han är lite smågnällig då och då men inte mer än så. Inga sömnlösa nätter eller feber. Vi håller tummarna för att det håller sig borta framöver också. På tal om feber så har F blivit dålig nu under gårkvällen och natten, så han får sova bort större delen av dagen så hoppas vi att han mår bättre tills ikväll.

Annars då? Idag är ju ”babysimsdagen” men då det är påsklov så blir det inget denna vecka! Vi har min lillasyster här och ska försöka hitta på något roligt. Blir nog ingen sockerfri vecka denna vecka då hon trots allt är på besök och vi lär dricka juice, baka något osv. Så vi kör det nästa vecka istället! KRAM på er =)

12919298_10209023582848095_291817845_n

Köpte med oss choklad och blommor till Fs farmor. Hon fyller som sagt 100 år snart. Galet!

12899928_10209023584888146_1432786956_n

Åt scones till frukost. Supergoda! Har ni något bra tips på gott bröd man kan baka förresten? Tycker det är så mycket godare att äta hemmagjort än butiksköpt. 

12914754_10209023582568088_1298446432_o

Soffmys med vovvarna. Hade så dåligt samvete då deras mat tog slut under natten och vi inte hade ny att fylla på med nu på morgonen (hela påsen hade tagit slut utan att vi ens märkt det, haha). Fick skynda oss iväg och handla hundmat direkt! Har fått frågor om våra hundar äter vegetariskt och nej det gör dom inte. Det var ett tag som vi testade att köpa vegetariskt och ekologiskt foder (googla så finner ni återförsäljare) men dom gillade det inte så mycket. Vi köper Royal Canin till dom och ibland får dom också lite lyxigare ”blöt-mat”. Imorse fick dom sådan och lite senare ska vi inhandla en säck foder. 

12910254_10209023582648090_619724812_n

På kvällen gjorde F en jättegod linsgryta med gröna linser, paprika, morot, potatis och massor av kryddor (typ spiskummin, gurkmeja, chili, curry, paprikapulver) som vi åt med lite crème fraich. En lagom middag när man behöver få i sig något men inte är sådär superhungrig. 

12919577_10209023582728092_64709387_o

Kocken in action! =)

Kommentarer

    1. Sara

      (skickade kommentaren av misstag)

      Det är ett jättegott bröd. Googla ”enkel filmjölkslimpa”, från tidningen hembakat. Det går att slänga ner lite allt möjligt i brödet. Det som också är bra, är att det går att blanda alla torra ingredienser och förvara iven burk, sen är det bara att plocka fram och tillsätta vätsjan! Toppen.

      Kraam

  1. Pernilla

    Ett tips är att skala en stor kylskåpskall morot och ge till lilla J. Min dotter älskade det när hon var liten och hade tänder på g! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaaa, vi har faktiskt gjort det och det funkar jättebra 🙂 svalkar sådär skönt i munnen 🙂 KRAM fina du <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      En vanlig djup tallrik och sked från Bambino! Han har fått smaka vanlig potatis/morot men också blåbär/äpple och päron/broccoli 🙂 kram

  2. Matilda

    Tänk bara på rekommendationerna ang mat. Helamning/ersättning till 6 månader. Därefter ”smaksensationer” = slick på fingret tex. Efter de 1/2-1tsk och öka sakta 🙂

  3. Sab

    Fantastisk blogg, fantastiskt hem och fantastisk familj! 🙂

    Måste bara fråga vad det är för lampor ni har över köksbordet? Kram

  4. Sandra

    Jag har ännu inte lyckats med bröd (testade zucchinibröd som lät så gott men det blev typ helt soggy xD) men hittade världens godaste köpebröd i helgen ! Coops egna ’råg-glädje’ (grön påse) ! Sååå otroligt saftigt o gott o minimalt med socker i (bland de lägsta jag hittar) 😀

  5. josefine

    Hej Gabriella! Jag är gravid i början på v13 men tycker inte det syns någonting. När började du se på dig själv att det började synas?
    Ha en underbar dag <3

      1. josefine

        Känns som en hel evighet! man vill ju bara ha ett litet tecken på att det växer där inne! Gjorde ul i v10 och då såg allt bra ut så behöver nog inte oroa sig!
        Tack för en underbar blogg, följer er varje dag!

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Men ååh SÅ UNDERBART!!! <3 vilken resa ni har framför er. Och så skönt att allt såg bra ut. Du måste berätta längs vägen hur allt går för dig! Så så spännande <3 STOR kram och tack snälla för så fina ord. Blir SÅ glad <3 kramar

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish