Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Påskmiddag

Hej fina vänner och god morgon!

Hoppas att ni mår bra. Vi mår toppen här hemma och idag har vi en rätt fullspäckad dag.

Igår hade vi min familj över för påskmat. Vi hade himla trevligt och det är alltid lika roligt att samlas allihop. Påskmyset fortsätter även nu i dagarna och vi har en del att träffa på Fs sida också innan nästa vecka drar igång igen och påsken är över.

Önskar dig en fin dag och bjuder på ett par bilder från gårdagens mat. KRAM!

12421709_10208995069335275_5453652_n

Åt på Mateus-tallrikarna med ”bubblor” på. Vi har köpt oss ett gäng grå också för inte så längesedan som man kan skymta lite på denna bild. Älskar dom!

12899974_10208995070055293_1807105369_n

Plockade lite av varje, så gott! Min favorit av allt vi hade ordnat var helt klart broccolipajen med lite röd paprika i. 

12899560_10208995227739235_1705138119_o-1

I ena salladen hade vi lite blandad sallad, tomat, gurka och morot och i den andra hade vi rädisor, groddar, ärtskott, tomat och kikärtor. Jättegoda och enkla!

12914850_10208995069975291_1644951480_o

En liten bild på en bit av ”buffén” vi hade. Det röda är aubergine och zucchini som är stekt i olivolja och sedan har jag bara tillsatt ajvar, salt och peppar. 

12919118_10208995228139245_89696221_n

Ägg med dill och citronmajonäs. På äggen hade vi också vegetarisk kaviar…

12421709_10208995069695284_27389932_n

…”Tång” heter det och är någon form av sjögräs om jag inte är helt ute och cyklar. 

12910742_10208995069815287_1533255179_n

En närbild på pajen! F är expert på paj men denna gjorde vi faktiskt tillsammans. Är nöjd med resultatet. 

12476518_10208995070255298_1702047124_n

Vi hade gjort kladdkakemuffins till efterrätt. Vi gör det jätteofta här hemma då det går snabbt och är himla gott. 

12899855_10208995069615282_1671879965_n

Min mormor hade bakat bullar med äpple och kanel i. SÅ SÅ goda. 

12921075_10208995227699234_1459523130_n

Och dessa hade hon också med sig. Man föråt sig verkligen på godsaker. Tror vi alla gjorde det. 

12887516_10208995227819237_1831717519_o

Vad hade ni för påskmat? Har ni hunnit fira in påsken med nära och kära? Berätta gärna. 

Kommentarer

  1. Shewit

    Hej fina du, skulle du kunna dela recept på din kladdkakemuffins. Ser himla fint och gott ut.
    Ha en bra fortsätt dag!☺️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Absolut det kan jag göra framöver 🙂 Ska kolla med F vad vi har i 🙂 Det är han som gör dom nämligen, kram och detsamma <3

    2. Vita

      Hej Gabriella!
      En snabb fråga gällande Mateus tallrikar: vilken storlek har ni på era tallrikar som vi ser på den första bilden?
      Önskar dig och din fina familj en härlig söndag och en lätt resa till Götebotg inatt <3 kram

  2. Lisa

    Mums så mycket god mat ni hade 🙂
    Jag och min sambo var hos mina föräldrar på Påskafton, även min syrra och hennes familj var där samt min bror.
    Vi åt massa god mat , och syrran hade bakat en fryst cheesecake med jordgubbar och passionsfrukt på..
    Jag älskar att umgås med familjen utan stress, bara kunna vara, äta god mat, ingen stress.
    På Påskdagen packade jag in sambon i bilen för hans födelsedagspresent 🙂
    Han älskar spa så överraskade han med övernattning på Selma Spa..
    Det tog tre timmar med bil haha men det var det värt när jag såg hans min, han blev så glad att vi skulle på spa.. 😉 <3
    Sen frågade jag han om han ville förlova sig också, jag var hemskt nervös, försökte dessutom hitta en romantisk plats för att fråga, men det var kallt ute, så det fick bli på hotellrummet 😛
    Men som tur är blev han glad och jag fick ett ja..
    Hoppas du och din familj hade en underbar påsk 😀

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Låter ju underbart 😀 och GRATTIS!!!!! 🙂 Så underbart med förlovning <3 all lycka till er och hoppas att ni också hade en underbar påsk <3

  3. Miirox

    Vad gott allt ser ut o vad duktiga ni är på att laga mat!
    Hos svärmor åt vi lamm med libanesiskt ris, piroger och tabbouli. Hos mamma åt vi libanesiskt kebab, hummus, potatis klyftor o ruccola sallad. Gott!

  4. Rebecca

    Åååhhh vad goda bullarna ser ut!! 😀 Sitter och jobbar natt på sjukhuset och det är såååå lugnt på avdelningen (peppar peppar) så läser din blogg och nu blev jag ju sugen på bullar! haha
    Vore fint med recepten om ni vill dela med er 🙂 Kraaaam

  5. Mathilda

    Åh vad gott allt såg ut! Jag har ganska nyligen börjat äta vegetariskt fast är lakto-ovo-vegetarian 😛 Då resterande av min familj & släkt äter kött så fick jag äta mest potatis och sås igår haha 😉
    Kram & glad påsk!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi äter också lakto-ovo! 🙂 Haha förstår dig 😉 men det funkar ju det med!! 🙂 KRAM fina du och glad påsk <3 <3

  6. Jonna

    Hej! Jag tänkte bara kolla vilken storlek du har på dina Mateus tallrikar som ni äter på? Jag har nämligen köpt de i spets i 32 cm och tycker de verkar sååå stora att äta på, mer som fat än tallrikar

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi har den minsta modellen på både dom med spets och dom med bubblor. Dom med spets är 21 cm (tror jag) och dom med bubblor 28 (tror jag). Har inte så bra koll 😉 KRAM fina

  7. Malin

    Hej Gabriella!
    Är ert köksbord lätt att torka av? Samt blir det märken av tex mat eller repor lätt?
    Vi har kikat på detta nämligen, men eftersom det är via en hemsida kan man ju inte klämma o känna innan beställning 🙂 så hitta in på din blogg!
    Ha en fortsatt fin påsk

  8. Hanna

    När Jason blir större kommer han själv få välja om han ska vara vegitarian eller bestämmer ni det åt honom?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Han kommer att äta samma som vi då vegetarisk kost är det rätta och naturliga för oss precis som köttätande är i en familj som valt att äta kött 🙂 kram

  9. Nettiz

    Vi hade en klassisk bara hemma dag med en promenad vädret var sådär. Med en snart fyra veckors bebis och de vad kalas i släkten varav alla inte riktigt var friska så fick vi hålla oss hemma vill ju inte riskera att smitta lillan brukar inte fira påsk men ska erkänna man kände sig gött ensam när vi satt här i vår ensamhet ilandsproblem deluxe!!! Kram till er

  10. Patricia

    Åh så härligt bord!! Vi hade både vegansk och ”vanlig” påskmat på vårt bord. Gjorde en tårta som blev riktigt bra faktisk Bild på bloggen om du är nyfiken!

  11. Julia

    I min familj och släkt så är Lamm något man gillar väldigt mycket. Jag avskyr lamm, tycker det smakar kofta..
    På långfredagen så firade vi påsk med pappas släkt och då fick vi Lamm. Jag åt mest tillbehören.
    Igår kväll var det lamm igen här hemma. Jag var inte så glad över det och denna gång var det väldigt svårtuggat.
    Tidigare på dagen åt vi påskbuffe hos mormor o morfar. Men jag är inte så förtjust i allt.. så jag åt bara lite ägg, potatis, köttbullar och sås. Medans resten gillar allt från sill till lamm, någon form av fisk med massa ben i osv.
    Jag gillar påsken men maten är jag inte speciellt förtjust i haha 🙂
    Idag jobbar alla i min familj förutom jag så det blir att städa och sen ladda upp klipp på Youtube 🙂
    Ha en bra dag <3

  12. Maria

    Ser jättegott ut 🙂
    En fråga, ni äter nästintill allt vegetariskt, inga mejeriprodukter osv men ändå ägg. Varför? Har hört mycket den senaste tiden om hur äggindustrin är, så hade varit intressant att höra dina tankar kring det. Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack!! <3 Vi äter mejeriprodukter och ägg! 🙂 Dock inte allt för mycket mejeri utan enbart i typ ost, smör och choklad och när vi är ute och äter. Allt annat köper vi växtbaserat och försöker äta så lite komjölk som möjligt. Vi äter ägg från Yttertavle (ett ställe precis utanför Umeå) från frigående höns utomhus 🙂 Vi är som sagt inte veganer och äter både mejeri och ägg och lär fortsätta med det 🙂 KRAM

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish