Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Status

Hej fina vänner!

Hoppas att allt är bra med er och att ni har haft en fin start på veckan. Här hemma har vi tagit en liten sovmorgon och jag tänkte köra ett snabbt pass på yogamattan innan jag kickar igång dagen ordentligt. Bjuder på en dagens status:

– Igår smakade jag VÄRLDENS GODASTE vatten! Har nog aldrig varit så exalterad över ett bubbelvatten förr. När F smakade utbrast även han att det var hur gott som helst. Citron/fläder-smak från Bonaqua var det vi köpte. Kommer helt klart att inhandlas fler gånger.

– Idag ska jag som ni kanske redan vet iväg och träffa VK:s nöjesredaktör som verkar vara en toppentjej. Ska bli roligt att prata bloggande med henne.

– Jag har noll matinspiration just nu. Ni vet när man fastnar i ett sådant där hjul av att alltid laga samma, samma, samma rätter. SÅ.TRÅKIGT. Tyvärr rätt vanligt! Iallafall för vår del. Just nu lagar vi mest lasagne, hemgjorda kikärtsbiffar och currygryta, linssoppa eller ”köttfärssås”. När det kommer till halvfabrikat så äter vi mest sesamnuggets, falafel eller vegetariska köttbullar. Himla tråkigt! Har ni någon matinspiration i vegoköket? Dela gärna med er av recept i kommentarsfältet isåfall. Om jag testar ditt recept och lägger upp det på bloggen så skriver jag givetvis att jag lånat det av dig om du vill! =) Hade varit så roligt att komma ur gamla rutiner. Tänkte för övrigt sätta mig och kika igenom våra kokböcker nu under dagen för att få lite ny glöd och hitta någon ny favorit.

– Babysimmet igår gick återigen toppen (läs om förra simningen HÄR) och Jason var som en liten fisk i vattnet. Skrattade och log och bara mådde. Vi hade sådan tur att han var pigg och mätt även inför gårdagens sim. Innan hade han sovit i hela två timmar och sedan åt han ordentligt innan han hoppade i plurret. Att hälla vatten över huvudet och träna på att hålla andan gick också bra. Babysim för oss har blivit en nästan helig stund som bjuder på så otroligt många skratt. Är så glad att vi anmälde oss till det.

– Jag och F har pratat om att vi verkligen borde ta oss iväg till London någon dag. Nu i september ska vi ju iväg till Kreta (läs mer om vår semester HÄR) men kanske någon gång under våren 2017? Har hört så mycket bra om London och deras shopping, mat.. ja allt! Och det är ju en perfekt resa att göra över en helg eller ett par dagar. Har någon av er varit där? Vad tyckte ni?

– Igår kväll tog killarna en promenad och jag fick lite egentid till att blogga, gå igenom mail och fixa det som ska fixas när det kommer till sociala medier. Det blev så tyst! Har ju knappt varit ensam hemma (F eller Jason är ju alltid här med mig) och det var en rätt speciell känsla.

– Vi måste köpa nya kuddar till sängen. Dom vi har nu har vi haft sedan jag var liten och dom med andra ord typ 20 år gamla, haha.. Tvättade ett X antal gånger och helt nötta och inte alls ”fluffiga” som kuddar ska vara. Och på tal om säng! Snart kommer sängen som vi beställde för några månader sedan. Vecka 13 ska den stå hemma hos oss om allt går som planerat. Då ska jag även filma en liten house tour åt er.

– Ibland får jag sådan lust att flytta ut i skogen med min familj, haha. Vet inte varför men hur mysigt hade det inte varit att bo någonstans utanför civilisationen här i Norrland i ett stort och fint hus!? Ha skogen som granne och vara nära djur och natur. Brukar lägga fram förslaget för F ibland men han vill gärna inte bo utanför stan. Ett extra plus är ju att hus utanför stan är himla billiga. Såg en villa på hemnet för runt miljonen som var SÅ SÅ SÅ fin. Längtar tills vi har råd att köpa villa. Eller bygga! Tänkte att jag kanske kan passa på att fråga er när jag ändå är inne på ämnet. Har du byggt villa? Vad kostade det (på ett ungefär) och hur ser processen ut? I vilken ände börjar man? Är så nyfiken!

12721617_10208933681760624_1693611068_n

I förrgår smälte vi daimchoklad och doppade ananas, jordgubbar och kiwi. Kollade på senaste Bond-filmen. Så mys!

12516352_10208933680960604_1522596307_n

En bild från gårdagens babysim. Eller ja, precis innan. Här satt vi och väntade på att få komma in till bassängen. 

12721989_10208933680560594_1245469230_n

Och TYVÄRR så är snön tillbaka i Umeå. Började snöa igår mot kvällen! Vi som dragit fram vårjackorna och allt! Verkar som om resten av Sverige har riktigt härligt väder och sol. Är avis! 

12721792_10208933681720623_817350798_n

Såhär blev förresten mina naglar som jag gör hos @amandanicolina här i Umeå. Det var hon som gjorde mina bröllopsnaglar år 2013. Det är en himla rolig historia förresten! Nageltjejen jag gick till förr avbokade mig två dagar innan jag skulle gifta mig (hon var sjuk) och ingen annan kunde ta emot mig då dom hade fullt. Fick en ”drop-in”-tid hos Amanda som vid det laget var elev på stället där jag gjorde mina naglar. Gud så hon har utvecklats sedan dess! Så duktig! Vi körde på beiga naglar denna gång.

12674685_10208933680320588_396272764_n

Hemma till middag åt vi lasagne. Testade iallafall en ny variant och den blev rätt god. Ska finslipa receptet och dela med mig av det när jag är helt nöjd med den. Vårt standard-recept finns HÄR. 

Kommentarer

  1. Profilbild
    Erika

    Åh vad kul, så mycket rolig insperation man fick här 🙂 Här hemma äter vi mest vanlig mat men byter ut mot vego och vissa veganprodukter. Det finna ju substitut till kött för de mesta rätter så ”köttfärssås”, vegetariska hamburgare, qournfilé istället för fläskfilé. Qournfilé marinerade i lime är en favorit 🙂 För det mesta blir det nuggets från hälsans kök och bulgur här hemma om jag ska vara ärlig, men det är ju såååå gott. Ibland Oumph också 🙂 finns så mycket kul och gott man kan göra! 🙂

  2. Profilbild
    Emma

    Något som också är löjligt gott är att koka broccoli 500g och hacka de i små bitar, blanda i en stor burk keso. Gör en vitsås och varva med lasagneplattor. Löjligt gott och så enkelt!

  3. Profilbild
    Saga

    Hej Gabriella! Jag är en otroligt kräsen 18 årig tjej, och jag håller nu på att gå över till en vegansk livsstil. Ungefär hälften av det jag provat som är veganskt har jag gillar, medan jag hatat den andra hälften typ, så kräsen är jag. Men jag tänkte dela med mig av mina favoriträtter som är helt veganska, även om dom inte är jättehälsosamma.
    Så första tipset: Vegowok! Köp frysta wokgrönsaker eller välj själv från grönsaksavdelningen vad du tycker om. Sen steker du det i tex becel eller mjölkfritt margarin, tillsammans med Icas egna saftiga vegobitar. SÅ HIMLA GOTT. Krydda hur du vill, och det är klart. Jättehälsosamt och super gott!
    Den andra saken som jag älskar att göra, tex till fredagsmysmiddagen är veganska hamburgare. Jag köper glutenfria hamburgebröd (för jag är glutenintrolerant men dom är jättegoda faktiskt), astrid och apornas färdigskivade jeezly-ost, icas egna sojaburgare och valfria grönsaker eller dressing. SÅ GODA. Väljer det framför hämtmat alla dagar i veckan 😀
    Sen så täntke jag bara tipsa dig om en sista sak. Jag vet att du älskar choklad, och gärna mumsar på det. Så jag har världens bästa tips till dig! ICHOC! Har du hört om det? Det är mjölkchoklad gjord på rismjölk! Finns fortfarande inte i mataffärerna där jag bor, men jag beställde alla smaker dom hade igår på laplandecostore.se efter att ha fått en sån choklad i min veganbox. SÅ JÄKLA GODA. Finns i vanlig mjölkchoklad, vit choklad, mjölkchoklad med typ crisp i eller med nötter. Finns så många olika helt ärligt, och dom är så himla goda. Och föressten, har du smakat oatlys vaniljglass? Gjorde milkshake med den och kokosmjölk och herre hjärtanes vad gott det blev 😀 Hoppas du får upp matglädjen igen, puss!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      TACK för så bra tips! Herregud så mycket inspo jag fick nu! 🙂 <3 Är så taggad på att gå över ännu mer till veganskt och jag älskar ju vegansk mat!! TACK för tips fina du och stora kramar till vackra dig 🙂 Kul att du går över till veganskt! Du är en förebild 🙂

  4. Profilbild
    Hanna

    Vi har byggt vårt eget hus på knappt 200 kvm ute i skogen faktiskt nu när vi va 23. Både uppritat och byggt av oss själva utan någon byggfirma. Det är heelt fantastiskt att bo såhär! Tar ca 20-30 minuter att köra till jobbet eller ”stan” men så värt att ha skogen som närmaste granne. Att bara kunna ut och gå utan massa trafik och jag kunde inte vara mer nöjd över att kunna ge min son (född dagen efter eran Söte lille Jason) en uppväxt så nära naturen. Inte ångrat en sekund att flyttat ut här trots att andra runt omkring ska ifrågasätta och hålla på.

    Hoppas ni får en fantastisk dag! 🙂 kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men guud, låter helt magiskt ju!! Blir så avis! 🙂 Förstår att du är nöjd med ert beslut! 🙂 Och så roligt att våra pojkar är lika gamla!! <3 STOR kram och hoppas att ni får en helt underbar dag <3

  5. Profilbild
    Jamilia

    Alltså gud vad snygg du är kvinna!
    Och lilla Jason är ju så fin. <3
    Babysim låter verkligen spännande. Ska bli kul att få göra det någon dag i framtiden själv också. 🙂
    Hoppas våren kommer till er snart underbara ni. Nu är det snart April så det borde den göra. <3
    Ha en helt underbar dag.
    Massa kramisar till er <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men detsamma!!! <3 ja, det är helt underbart!! 🙂 Vi får hålla tummarna för det verkligen. Tyvärr så snöade det MASSOR här igår 🙁 Så typiskt, haha.. KRAM fina <3

  6. Profilbild
    lisa

    Hej åh jag vet toppen många bra veg recept.. men skriver de bästa. Kommer från turkiska köket.

    Yesil fasulye
    Skär bryrbönor i bitar och fräs dom i en bra mängd olivolja tillsammans men en stor hackad lök. När bönorna börjar mjukna och sugit åt sig oljan har du i två stora hackade tomater, helst mjuka. Ha i en matsked tomarpure och tre vitlöksklyftor. Salta och ha i chillipulver. Ha sedan i vatten så det precis täcker allt. Sätt på ett lock och låt puttra ihop så det blir mer ”gojsigt”. Servera med ris.

    Noghut pilavi
    Koka upp cirka en liter vatten med en konservburk färdig kokade kikärtor. Ha i en stor hackad lök. I med en buljong. I med en STOR matsked tomatpure och en liten matsked chili-tomat pure. Salta och i med chiliflingor. Låt koka ett tag med lock på tills löken inte är så synlig längre och det tjocknat liite. Servera med bulgur eller ris.

    Tirsik
    Fräs en aubergine som du tärnat tillsammans med ljus gröna paprikor (om du lyckas hitta såna avlånga), cirka tre stycken, som du tagit ur kärnorna och hackat i större bitar. Låt det suga åt sig av oljan. Ha i några vitlöks klyfor. Häll i en burk krossade tomater. I med buljong. Krydda som du vill men ha gärna i tomarpure och chillipulver pure. Ha i ett glas vatten. På med locket ovh låt koka tills aubrginen blivit riktigt mjuk o go. Servera till ris eller bulgur.

    Lite frukost liknande kommer här
    Menemen
    Stek en hackad lök tillsammans med några ljusgröna paprikor som du hackat i större bitar. Ju mjukare de blir desto bättre. Skala cirka 5 stora mjuka tomater och hacka lite grann. Ha i dessa i stekpannan. Ha i en sked tomatpure och salta. Häll i typ två glas vatten. På med lock och låt puttra några minuter tills vattnet försvunnit lite. Häll då i två ägg och rör runt. Klart! Köp nybakat bröd och doppa i detta.

    Rendeli patates
    Kör två-tre stora potatisar med rivjärnet. Stek på medel värme i olja ett bra tag tills potatisen mjuknar. När du känner att den är ätfärdig brer du ut allt så de täcker hela stekpannan och har över cirka tre vispade ägg över hela. Låt allt jobba ihop sig så det nästan ser ut som en tårta. Salta! Ha upp på en tallrik och skär bitar som i en tårta och ät.

    Hoppas ni vågar prova något. Alla recept är grymt enkla men så otroligt goda. Du kan ju googla rätternas namn för att få en bild av hur de ser ut på ett ungefär. Ja tror willys säljer tomatpuren som på turkiska heter salşa och chilipuren som heter biebersalşa. Dessa gör många maträtter mycket godare. Kolla annars i nån arab butik om ni har det. Kram

  7. Profilbild
    Ami

    Hej Gabriella!
    London är ett superfint ställe att åka till och speciellt på våren när det börjat blomma lite! Jag har tidigare bott på paddigton 2 gånger och det jag upplevde var att det inte fanns någon hiss eller rulltrappa nästan någonstan i London, så kolla upp det om ni har tänkt att åka tunnelbana och liknande annars så tar det ca 15 min att gå från paddigton till oxfordstreet (där alla shopping ställen är), så det är ett super bra läge
    Kram

  8. Profilbild
    Sandra

    Hej Gabriella! Först av allt, tack för en superhärlig blogg. Gillar att du alltid är dig själv och är öppen med dina åsikter.

    Vad gäller din punkt om London så är det så att jag bor här nu, 18 månader är tanken, med min man :))) så har massa tips!! Finns hur mycket som helst här – shopping, aktiviteter, sightseeing mm.

    Matmässigt måste jag dock varna att det är lite svårt om man är van vid svensk mat som är lite mer hälsosam. det är mycket ”pub” mat – vilket är mysigt men inte så nyttigt.. Vill man ha bättre mat så kostar det lite mer också.

    Kan även vara svårt att resa runt med barn här… Eller det tyckte min syster i alla fall för de hade barnvagn med osv.

    Usch vad negativ jag låter nu kanske.!! Gillar att bo här hur mkt som helst och det är en helt fantastisk stad så ni ska absolut ta er hit… Men tänkte bara berätta lite baksidan också så att man kan förberedda och vara inställd på sånt också 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jättetack för att du delade med dig 🙂 låter underbart men kanske inte så barnvänligt! KRAM fina du <3

  9. Profilbild
    Lisa

    Vegetarisk kålpudding är super
    Var i London i oktober för några år sedan. Varmt och skönt. Kunde gå i kortärmat

  10. Profilbild
    Sandra

    Det första ni ska fundera på är vilket typ av boende ni vill ha? Vilken stil, en eller två våningar osv. Vill ni köpa kataloghus så brukar de oftast köpa tomter där man sedan måste bygga något av de husen de har i sitt sortiment. Man kan även köpa tomt direkt från kommunen eller privat och sedan beställa kataloghus om det är vad man vill ha.
    Det finns fördelar och nackdelar både med kataloghus och med arkitektritade hus. Men eftersom jag jobbar på ett arkitektkontor så rekommenderar jag självklart arkitektritat, i alla lägen.
    Oftast har man kanske en egen skiss på hur man tänkt sig huset, eller så har man inspirationsbilder och så utgår arkitekten från det och ritar, anpassar och förbättrar till ett helt unikt hus. Arkitekten har ofta mycket tips på detaljer och förbättringar som kunden kanske inte alls hade tänkt på. Ofta kan det vara så stora saker som vart huset ska ligga på tomten..vart kommer solen, hur utnytjar man tomten bäst osv.
    Vi brukar säga att det kostar mellan 20 000 – 25 000 kr kvadratmeter för att bygga hus. Och då är inte tomten inräknad. Men all sån info är också anpassad till vart man bor och hur exklusivt hus kan vill ha. Om ni går till en arkitekt så kan ni få hjälp med ungefärliga priser i ert område.
    Lycka till framöver!

  11. Profilbild
    Amanda

    Åh något som är så himla gott är att ta aubergine och skala den. Skär sedan centimetertjocka skivor och lägg skivorna i väl saltat vatten och låt dom dra i det i ca 15 min. Under tiden gör man en ”marinad” och där kan man ju experimentera lite. Men något som är gott är olja, flingsalt, färsk chili och peppar. Doppa sedan skivorna i marinaden och stek sen i en grillpanna (helst) tills dom fått färg. Servera sedan skivorna i baguettbröd med kanske någon god dressing och nån sallad/tomat 🙂

  12. Profilbild
    Sara

    Hej. Vi håller på och ska bygga hus, så mycket mer att tänka på än man tror! Men himla kul rita och bygga sitt eget

  13. Profilbild
    Edna

    Hej finaste!

    Jag brukar laga en form av gryta, gjord på spenat, broccoli, vitlök och grädde. Den är väldigt simpel 🙂

    -Lite olja i en kastrull, i med spenat och broccoli. Häll i grädden, pressa vitlök. Krydda med salt och peppar! Passar utmärkt med pasta och det tar fem minuter att tillaga!

  14. Profilbild
    Elin

    Hej sötis! Ni har inspirerat mig till att äta mer vegetariskt och nu äter vi till 80% bara vegetarisk mat. Älskar det! Både jag och min son på 16 månader. 🙂 Tack! Har tips på en helt gudomligt god maträtt ni bara MÅSTE testa, halloumi stroganoff. Bästa bästa son vi äter ev gång i veckan, minst. Länkar till receptet. Hoppas ni gillar. Kram på er.

    http://www.dn.se/mat-dryck/recept/halloumi-stroganoff/

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men gud så gott det låter! 🙂 <3 Måste testa det! 🙂 Och sååå kul att ni äter så mycket vego, så bra för djur och natur <3 KRAM vännen <3 🙂

  15. Profilbild
    Malin

    Hej Gabriella! Har en nyfiken tanke på vad du/ni har för tro. Alltså inte religion eller så utan vad ni tror händer efter döden, synder, Gud etc? Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh, jag vet faktiskt inte.. Jag tror nog att själen alltid lever men i olika kroppar. Att när man dör så vandrar den vidare till nästa kropp. Kanske är därför man ibland kan saker man aldrig gjort förr. För att man gjort det i tidigare liv? Nej, jag vet inte.. Jag tror på högre makter men vet inte om jag tror på gud.. Svårt det där. KRAM

  16. Profilbild
    Jenny

    För att piffa upp kikärtbiffar brukar jag ta hälften kikärtor och hälften rivna rödbetor som endast fått koka lite kort innan! Supergott och lite annorlunda 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men mums! 🙂 så kul att du hittar inspo här och tack snälla för inspirationen du gav mig tillbaka <3 kram

  17. Profilbild
    Josefin

    Har ett SÅ himla gott och enkelt recept: stek quornbitar, ha i valfria grönsaker (sist hade jag broccoli, blomkål och morötter) och stek en stund. Ha i creme fraiche smaksatt med paprika och chili och en skvätt grädde och låt puttra en stund. Servera med… typ vad som helst. Sist hade jag fullkornspasta. Så himla gott, rekommenderar verkligen detta!

  18. Profilbild
    Lisa-my

    Vet ej om det är veganskt men jag brukar köra på bönpasta, stekt quornfile (som jag hackar i små matbitar) och sedan grön pesto med mozzarella. Går extremt snabbt och är sjukt gott! (:

  19. Profilbild
    Malin

    London är underbart. Bodde där i ett år innan jag flyttade tillbaka till Sverige, flyttar förmodligen tillbaka i slutet av sommaren. Åk på våren eller försommarn isf! Är väldigt regnigt under hösten även om det är regnar på våren med men det är så fint när allt blommar upp och hela staden blir lättare 🙂

  20. Profilbild
    Julia

    Jag brukar ibland steka zucchini i olivolja och krydda med peppar och salt. Sen brukar jag ha rotfrukter i ugn till samt en sallad på rödlök och tomat. Blanda i olivolja, lite balsamvinäger och peppar.

    Sen hittade jag på en rätt för ett år sen:
    Zucchini, paprika och morötter som man steker i smör/olivolja tills de blir lite mjuka men med lite tuggmotstånd. Sen häller man i matlagningsgrädde, krydda med salt, peppar och lite oregano. Sen kokar man pasta elr ris till. 🙂

    Vi är inte vegetarianer här hemma men vi gillar att äta mkt vegetariskt 🙂
    Hoppas din matinspo kommer tillbaka 🙂
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag byter ju inte blöja med naglarna 🙂 jag har haft naglar i över sex år så för min del så kan jag knappt göra något med händerna utan naglar. Kram på dig!

  21. Profilbild
    Alva

    Hej! Jag och min pojkvän har varit i London två gånger, en gång på hösten och en gång på våren. Rekommenderar att åka på våren när allt blommar för då är parkerna så fina. Vi bodde i Paddington båda gångerna och trivdes jätte bra. 5-10 minuter med tunnelbana från Oxford Street. Jätte lugnt område då det inte är mycket trafik och nära Hyde Park. Barnvänligt och nära till allt, lätt att ta sig fram med vagn överallt. Det var även många bra matställen runt hotellet vi bodde på. Hoppas infon gjorde dig något klokare! 😀

    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh, låter ju magiskt 😀 blev ännu mer sugen på att åka dit nu! 🙂 KRAM och tack för all info <3

  22. Profilbild
    Sandra

    Min Sambo är vegan och jag äter det han äter hemma men blir jag bortbjuden äter jag som vanligt. Men något som vi har fastnat för är färska vårrullar som är gjort på rispapper Jätteenkel och jättefräscht! Men hacka iaf grönsaker, t.ex. Gurka, morötter, zucchini, paprika, mango, röd lök, ja allt du kan tänka dig i stavar. Ta ett rispapper och blöt det i vatten och fyll den med lite grönsaker och vik ihop den som en vårrulle. Vi fyllde även våra med mango chutney och oatleys ”creme fraice”. Vi doppade även i soya. Supergott och blir så många smaker i både sött, salt och lite mildare. Plus knaprigt från grönsakerna

  23. Profilbild
    Sofia

    Stek lök, vitlök, paprika, morot och eventuellt någon annan grönsak, typ broccoli, i olivolja. Tillsätt curry, gurkmeja, salt, peppar och lite kanel/spiskummin och häll på en burk med kokosmjölk. Låt puttra en stund och häll sedan i färdigt kokta kikärter och låt koka ytterligare någon minut. Tillsätt fryst eller färsk spenat, majs och smaka av! Servera med ris/ couscous/bulgur/matvete! På min instagrtam finns ett liknande recept, @lillklimpen 🙂

  24. Profilbild
    Emilia

    Hej! Gillar verkligen din blogg, fina bilder och bra variation 🙂
    Kenza har ett recept på en JÄTTEgod vegansk linsgryta, sök bara på Kenza lentil stew. Tog hälften av allt på hennes recept dock och det räckte till både middag och lunch dagen efter för 2 pers 🙂 kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack vackra du!! Så glad jag blir <3 <3 Åh, måste testa den! 🙂 låter ju underbart gott, kram <3 🙂

  25. Profilbild
    Carin

    Självklart går det att ha barnvagn men inget att rek i lodon när man som förstagångsbesökare ofta tar sig runt med tunnelbana/ buss. Finns få hissar och mkt är gammaldags viktorianskt. London är en fantastisk stad, älskar det och har bott där under en period i mitt liv! Jag har själv tre barn och hade nog inte åkt dit med dem i barnvagnsåldern. Men Kreta är ju perfekt, underbart och barnvänligt! Trevlig fortsatt onsdag!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla för att du delade med dig <3 jaa, vi lär kanske åka utan Jason om vi åker <3 kram och detsamma!!

  26. Profilbild
    Sandra

    Om ni inte har testat hirslåda kan jag rekommendera det starkt. Lagades ofta på det äldreboendet jag jobbade på förr, bodde många vegetarianer där. Vi lagade all mat själva och just hirslådan var en stor favorit även hos dom som åt kött.
    http://www.tasteline.com/recept/hirslada-med-squash-och-aubergine/ är ett recept jag hittat även om det inte är exakt samma som vi gjorde. Men både squash och aubergine är ju supergott och jag tror den blir mer matig med det i.

  27. Profilbild
    Sandra

    Hehe jag har fått matinspiration av DIG ! Köpte kokosgrädde o har haft den i både smoothies, bananpannkakor o matlagning ! Gjorde en SÅ god currygryta med den 😀 Köpte även hem en såndär bönmix o gjorde världens godaste gryta på dom o grönsaker m krossad tomat o dragon. Alltså jag är så insnöad på dragon just nu, det är gott i så många olika kombinationer. Förr hade jag den mest till pastagratänger men den är jättegod i köttfärsen tillsammans med koriander, eller tillsammans med curryn o även till tomatiga smaker som sagt ! En annan av mina favoriter just nu är att steka upp fryst broccoli/haricots/ärtor/spenat o ba krydda m salt o svartpeppar o sen ha torkad tomat till – världens godaste tillbehör 😀

    Jag skulle också gärna bo avskiljt, inte ha folk så nära inpå.. Hatar dock insekter så riktigt ’mitt i naturen’ vill jag ändå inte bo 😛 Är född o uppvuxen i Skåne så skulle aldrig klara av att bo i skogen, får klaustrofobi ! Behöver öppna fält.. <3 Jag kommer flytta till min fästman i södra Finland under året så vi får väl se vart vi hamnar, sålänge det är med han så spelar det ingen roll <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men gud tack!! <3 kul att du hämtar lite inspo här 🙂 Jaa, det är ju sååå gott 😀 Och vilka bra tips! Måste testa det! 🙂 <3 Förstår dig!! Känner samma 😉 Håller med! så länge man är med den man älskar så är man HEMMA <3 kram

  28. Profilbild
    Linda

    Portabellosvampburgare. Stek svampen hel i lite salt och peppar, stek sedan hallomiost i skivor, pressa över lite citron. Skiva avokado och gör lite ädelostcreme om ni gillar sånt annars kanske det finns någon annan ”röra” som passar till. Lägg allt i ett hamburgebröd. KLART!! Detta är iallafall en burgare helt i min smak.

  29. Profilbild
    Michelle - mamma till Leona & Loui

    Therese Lindgren på youtube har lagt upp några videos med vegomat, sök på Therese Lindgren vego vecka så finner ni kanske några nya favoriter. Såg bland annars att hon lagade en vegateratisk (eller vegansk kanske de var) pulled pork, fast inte pork då men minns inte vad det hette 🙂

    Kram finis

  30. Profilbild
    Molly

    Jag och min sambo har precis börjat bygga ett hus, några kilometer utanför Umeå. Vi har räknat med att kostnaden av hus (174kvm) + garage kommer att gå på ca 4 miljoner. Tomten gick på 500 000 kr.

  31. Profilbild
    Cecilia

    Du får nog räkna med minst 2 miljoner att bygga helt nytt. Nyckelfärdiga hus kan vara billiga men då är standard typ plastmatta osv.. Vill man ha mer påkostat inomhus som kakel, lyxigare vitvaror, bubbelbad m.m. så drar det iväg mer.

    Vi har redan en tomt med indraget vatten, el samt väg fram till tomten (så den kostnaden är redan avklarad) men räknar med att det kommer att kosta över 3miljoner att bygga vårat önskade hus i lösvirke på nära 200kvm samt dubbelgarage. Har ganska höga krav på golv, vitvaror, spa, bad, bastu osv. Sen vill vi ha friggebod samt fixa med en hel del nere vid sjön oxå. Så det lär dra iväg ytterligare innan det är helt så som vi vill ha det med planering av tomt m.m. Men är det ett ställe där man planerat bo resten av livet så kan det få ta lite tid. Man får ta lite i taget. Värt att kosta på 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Låter ju helt underbart!! 🙂 Jaa, vi är också rätt noga med sådant så det lär ju kosta en del 😉 Håller med om att det är värt när man ska bo där hela livet. KRAM fina du

  32. Profilbild
    Rebecca

    Dum fråga kanske men blir inte chokladen hård igen efter man smällt den? Det såg så gott ut att jag bara måste testa! Körde ni marabou daim? 🙂 kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa precis! 🙂 jo, den blir hård men det tar rätt lång tid innan den stelnar. Vi hinner oftast äta upp innan 🙂 kram

  33. Profilbild
    maya

    När ni gör linssoppa nästa gång testa att: Hacka chili och fräs i olja i en kastrull, tillsätt röda linser, en grönsaksbuljongtärning, cayennepeppar, peppar och örtsalt. Ha sedan i kokosmjölk + vatten och låt puttra tills linserna är mjuka. Testade det häromdagen så jag ofta äter typ samma som er, dag ut å dag in. Linssoppa i mängder haha. Men istället för en tomatig soppa så blev det en helt annan smak med kokosmjölken. Så gott blev det!

  34. Profilbild
    Simona

    Tipps på mat 🙂 är dock inte vegetarian men kan ändå 😉 äggplants pizza
    Ta en äggplanta
    Skär i 2-3 cm stora skivor
    Salta och låt vätska ut, torka
    In i ugnen ca 15 min kanske (tills dom är mjuka å goa
    För under tiden en tomat sås
    Ta ut äggplantorna ur ugnen
    Häll tomatsåsen över (som du här när du gör pizza)
    Ta en ost (nån ni äter, receptet e på mozzarella)
    Färsk basilika
    In i ugnen igen tills osten är smält 🙂
    Smaklig måltid 🙂

  35. Profilbild
    Amal Hayatlah

    Hej!
    En sjukt god gryta vi brukar göra är som en vegetarisk kalops med anamma bitar, morötter, tofu, ärtor, lök, vitlök, massa rött vin, lagerblad, brynt schalottenfond som man låter sjuda i en timma och äter med potatis, Blir sjukt gott!

    Våra favoritbiffar är brockolibiffar! De är gjorda på broccoli, parmesan (eller annan god ost), ägg, ströbröd, pressad vitlök, oregano, salt och peppar. Formas och åker in i ugnen en stund, blir SÅ gott. Speciellt om man äter med typ bulgur eller klyftpotatis och tzatziki.
    Andra goda biffar är gjorda på spenat och fetaost. Samma princip som ovan men med spenat och fetaost istället. Även de blir megagoda.

    Tycker man om soppor så finns en väldigt god variant på röda linser, kokosmjölk, krossade tomater, chili, rökt paprikapulver, spiskummin och salt.

    En annan soppa är krossade tomater, kokosmjölk, quorn bitar, celleri, paprika, morötter, lök och vitlök. Med en klick creme fraiche.

    Hoppas detta hjälper något.
    Kram! 🙂

  36. Profilbild
    Åsa

    London är helt fantastiskt, men dit ska man helst åka utan barn. För mycket folk, och stress för att ha med sig barn. Vi hade med vår son när han var 2 år, och ingen höjdare att gå med barnvagn i affärer under julrushen kan jag lova! Men men , man lär av sin amisstag 😉

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh underbart <3 jaa, vi lär nog åka utan Jason isåfall kanske <3 tack för tips- och ja det gör man ju 😉 kram

  37. Profilbild
    Anna

    Typ stek sojafärs, sen i med soltorkade tomater, röd paprika, örtsalt, (b-jäst om man vill), majs och sen på med i-mat från Oatly, brukat käka det med ris, supergott!!

  38. Profilbild
    Johanna

    Tips på vegetarisk rätt som vi äter ofta hemma: Stek tärnad zucchini, majs, valfri lök, vitlök, tärnad paprika, broccoli. Häll i Oatley Imat, en buljongtärning och paprikapulver. Servera med pasta (ingen himla bönpasta eller så, riktig pasta ska det vara! ;-)). Supergott!

  39. Profilbild
    Caroline

    Vi var och sniffade på att bygga hus, var på möten med olika företag och så vidare. Det stora problemet var tomten och det faktum att vissa husföretag (som man absolut inte vill bygga med) köper upp tomter och på så sätt får du bara bygga deras hus. Kommunen är svinlångsam med att släppa tomter. Vi började leta i början på 2015 och tomter där vi ville bygga skulle inte släppas förrän 2019, vilket hade gett färdigt hus 2020/2021. Jag ringde till privata markägare men ingen ville sälja. Och nu i våras hittade vi vårt lilla förstahus! Toppfixat och passar utmärkt när vi är två och i framtiden får det plats två barn. Så vi omvärderade och sa att vi kör på detta, lever husliv och lär oss vad som passar oss – och vad vi vill ha den dagen vi förhoppningsvis bygger nytt om några år!
    Mitt tips är att åka ut på alla husföretagens visningar. Genom dem fick vi en väldigt tydlig bild av de vi aldrig skulle vilja bygga med, många såg ärligt talat ut som skit. Och beställ hem huskataloger från de företag som känns intressanta!
    Angående priser fick vi med oss att ett nyckelfärdigt 1-planhus på ca 160-170 kvm skulle kosta runt 4 miljoner att bygga, och ytterligare 500 000-1 000 000 för tomten (plus extra kostnader för allt arbete med ledningar, schackt, vatten osv). Då bor vi i en mellanstor kommun i Skåne och pratade med det i särklass dyraste husföretaget som var den enda vi kände levde upp till våra förväntningar.

    Wall of text, haha. Ha inte för bråttom är väl mitt slutråd, och kom ihåg att läget är det viktigaste. Det är det enda du inte kan ändra på 😉

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 jaa, vi lär nog sluta upp med samma lösning. Köpa ett färdigt hus som är nytt! Dom bygger ju så mycket här i Umeå <3 stor kram

  40. Profilbild
    Ida

    Jag har såå många middagstips!! Men jag är en riktig burgartjej så jag tycker att ni ska testa min veganska bönburgare! Den är såååå god!!

    Bönburgare
    1 förp kokta svarta bönor
    1 förp kokta kidneybönor
    3 msk Sweet baby Ray’s
    Hickory & brown sugar sås
    1/2 gul lök fint hackad
    1 vitlöksklyfta
    1 dl Oatlys matlagningsgrädde
    1 dl ströbröd
    4 msk potatismjöl
    Salt & peppar
    Skölj bönorna. Mixa lätt eller mosa dom, det ska vara lite blandad storlek.
    Finhacka löken & vitlöken.
    Blanda ihop ströbröd & Oatlys matlagningsgrädde & tillsätt det snabbt i bönorna. Blanda väl.
    Tillsätt sedan resterande ingredienser, salta & peppra.
    Ställ in det i kylen ca 15 min.
    Gör biffar & låt dom ligga framme en stund för att torka. Mina låg ca 1 timme.
    Stek i mycket olja på ganska hård värme.
    Man kan aldrig äta för många burgare!! Hoppas länken fungerar.
    Älskar att sätta mig och läsa din blogg när grabbarna sover lite.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla du för receptet! 🙂 LÅTER SÅÅÅ GOTT <3 ska testa någon dag! <3 och så glad jag blir att du gillar bloggen, värmer så mycket. KRAM

  41. Profilbild
    Emma

    Hallomi och tomat med pasta. Koka pastan, häll av häll i pesto och en klick creamfraise. Skär hallomin i bitar och stek. Skär ungefär 5 tomater och häll i tomaterna och hallomin med pastan och rör runt. Salt och peppar efter smak. Jag har tyvärr inte exakt hur mycket av allt då vi alltid kör utifrån känsla. Men den är såå lätt och underbart god. Går hur snabbt som helst att göra också. Men minns inte om ni äter ost eller inte. Min sambo är också veggie men äter ost.
    Kram!!

  42. Profilbild
    Isabel

    Åh ett tips, tidningen Vegomagasinet! Fick hem min första igår och herregud vad mycket nytt jag är sugen på att testa! Fastnar också i tråkiga banor i bland. Tips på en maträtt jag gillar, som jag gör för ofta så är lite trött på den.

    Matvete i tomat med persilja och basilika.
    Stek 1 rödlök med vitlök i olja, ha i en halvtub av tomatpure, stek det lite lätt så tomatpuren blir upphettad. Ha i typ 5-6 dl vatten och 3-4 dl matvete. Ha i chilisås, brukar köra på en med både vitlök och chili i – jag gillar starkt så har i en del. En grönsaksbuljong och sedan låt det koka på svag värme i typ en kvart. När det är klart så ha i en halvförpakning med persilja och basilika (frysta) och låt stå en liten stund – ät sedan och njut 🙂

    Till det brukar jag göra biffar på svarta bönor, där jag mixar svarta bönor med lite havregryn och örter (saltar och kryddar efter humör). Och sedan en sallad till det och ibland lyxar jag till det med en kallsås gjord på solrosmajonäs med rostad lök i(SUPERGOD) och ifraiche med tomatpastej i (samma märke som gör solrosmajonäsen).

    Svårt att skriva hur man gör till andra då jag oftas höftar när jag lagar mat men hoppas något faller er i smaken 🙂

    Förstår dig helt med att flytta ut i skogen, vi ska förmodligen flytta till Sollefteå och lämna stockholms avgaserna bakom oss och då blir det ett hus i ödemarken! Längtar såå!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla du för tipset <3 jaa, det är ju så vanligt att man fastnar. <3 MUMS Så gott det lät!! Måste testa det! 🙂 <3 verkligen stort tack för tipset!! Haha, åååh vad mysigt!! Ja, det finns så mycket fördelar med att bo "i skogen". KRAM <3

  43. Profilbild
    Elin

    Hej fina familjen! Jag är mammaledig och har både min tvååring och min bebis (8mån) hemma hos mig och i nu ca ett halvår har jag inspirerat och följt din blogg, första och enda jag följt. Helt underbart att läsa, känner igen mig i mycket och lär mig mycket nytt, ni verkar vars en jättefin och jordnära familj och jag gillar att inspireras av er. Därför tänkte jag bara presentera mig lite 24 år gammal är jag och kommer från Skåne, förlovad med en sjöman och vi har två pojkar. och måste säga att London är toppen!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du!! <3 Men ååh vad glad jag blir!! 🙂 Så roligt att du gillar bloggen 🙂 TACK <3 och så roligt att få veta mer om dig. Låter ju helt underbart. Och så spännande att vara med en sjöman, måste ju vara ett galet spännande jobb 🙂 STOR kram och tack för din kommentar och för så fina ord <3

  44. Profilbild
    Lina- Familjeliv och vardagslyx

    Ett av mina bästa recept är:

    1: lägg bladspenat och bitar av avokado på en tallrik.
    2. Koka couscous
    3: Stek halloumi och skivad nektarin/persika tills de får färg.
    4: Lägg upp allt snyggt och servera med kall sås gjord på créme fraiche och sweet chili sås.

    Sååå gott! Bilder på detta finns i bloggen.

  45. Profilbild
    Agnes

    http://www.ica.se/recept/tandoorigryta-med-gronsaker-och-ris-713804/
    http://www.javligtgott.se/kramig-pasta-med-soltorkade-tomater-rosmarin-champinjoner-och-fetaost/
    Två länkar till superrecept! Vi brukar ha mer fetaost i den sista och lägga i det med allt annat absolut sist. Blir så himla gott! Vi har lagat det här flera veckor i rad nu, och vi brukar annars vara rätt noga med att variera oss. Så du vet hur gott det där är!
    Annars lagar jag rätt ofta vegetariska hamburgare här hemma. Brukar ha quinoa och svarta bönor som bas sen kan man ha typ majs och sånt. Ett ägg med. Liquid smoke ska jag testa i nästa gång, det ska vara jättegott 🙂 Dom jag brukar göra tillagar man i ugn och steker inte, så man slipper dessutom stekprocessen! Man formar dom till hamburgare på en plåt och sen har dom inne i 10-15 min innan man vänder på dom och låter som vara inne lika länge igen. Enda tråkiga är att hamburgerbröd är så tråkiga… kanske kan man göra mindre biffar eller typ köttbullar av dom och äta till annat? Annars brukar jag göra dom rätt stora.
    Tack för en bra blogg som vanligt, kramar!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men mums så gott det låter!! 🙂 Måste testa dina recept!!:) Jättetack för så bra tips verkligen! 🙂 STOR kram och JÄTTETACK för så fina ord vackra du <3 🙂

  46. Profilbild
    Jungfrumamma

    Vet inte om ni gillar potatis? Och rotfrukter? I så fall kan man göra ”potatispengar” (skär potatisen i skivor) och steker i ugn på hög värme, ihop med morötter och palsternacka om man vill, med olivolja och flingsalt och servera med en Tzatziki och antingen falafel eller kikärtsbiffar. Riktigt gott! Till tzatzikin kan ni använda alpros naturella Soyayoghurt om ni ej äter ”vanlig” yoghurt.

  47. Profilbild
    Sofie

    ”Kycklingwook”
    Quornbitar, gulpaprika, morötter, gul lök, Champinjon, hericort vert, soja, kokosmjölk ( du kanske kan använda dig av annat ) & sen ris!! Så gott!
    Annars quornbiffar med brunsås, potatis & svartvinsbärsgele sen kokade broccolibitar & morötter.
    Vegschnitzel med spenatsås och potatis.
    Quornbitar med gräddsås, ris och majs! Mums

  48. Profilbild
    Isabella

    Är själv vegetarian (och har varit hela mitt 31-åriga liv) och måste bara tipsa om en vegansk version av pastasås.

    Lök, vitlök och grovriven morot steks lätt. I med krossade tomater och belugalinser (svarta linser som inte blir helt mjuka). Vi har även i Planti. Låt puttra till lagom konsistens på linserna. Färdigt!

    Hur gott och lätt som helst 🙂

  49. Profilbild
    Emmsan

    Jag har två rätter som är så otroligt goda. Den ena är hemmagjord pyttipanna. Bara att skärs ner potatis samt andra rotfrukter man vill ha, jag tar oftast morötter och palsternacka. Skär i små kuber, ju mindre desto snabbare tillagning. Lägg sedan rotfrukterna i vatten så att stärkelsen försvinner, typ 15 min. Hacka sedan gullök och stek den mjuk, lägg den sedan åt sidan och börja stek rotfrukterna. Stek tills dom blivit mjuka och fått yta, blanda tillsist i löken igen och servera med rödbetor och ägg(om man inte vill ha helt veganskt då) super lätt men så otroligt gott!!

    Den andra rätten; börja med att skiva morötter och koka upp. Under tiden kan man skära champinjoner, zucchini, gullök, går att slänga ner lite allt möjligt typ broccoli eller haricot Verts men detta är grunden. När morötterna är klara så stek alla grönsaker tills dom blivit lite mjukare. Tillsätt då buljong, jag brukar använda köttbuljong men det går säkert med grönsaksbuljong. Häll ner så att alla grönsaker täcks plus lite till och låt stå och stormkoka en stund. Tillsätt sedan créme fraiche, eller liknande, och låt koka upp. Smaka av med dragon(den viktigaste kryddan!!) salt och peppar! Ät med pasta, så gott!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men mums så gott 🙂 Detta ska helt klart testas! 🙂 Tack för att du tog dig tid att skriva recepten <3 kram fina

  50. Profilbild
    Thomasdotter

    Visst finns det quorn-filéer? Tror säkert det kan funka i så fall. Jag som köttätare brukar köra med kyckling, fläskfilé eller schnitzel men hade en kompis som var vegetarian som skulle testa mitt recept men med nån form av quorn. Slutade umgås dock så har i gen aning om det gick. Men langar receptet ändå för det är gudomligt gott.

    Nån form av kött/alternativ till kött
    Creme fraiche, 1 burk
    Paprika, jag brukar ta 1/4
    Cashewnötter, efter tycke, (naturella)
    Massa kryddor, helt efter eget tycke. Men gärna kryddor som paprikapulver, chiliflakes, grillkrydda, svartpeppar och salt – jag brukar sträva efter en balans mellan starkt och salt.

    Man börjar med att steka köttet/det man har istället för kött. Under tiden det steks blandar man i kryddorna i Creme fraichen och hackar paprika till lagom stora bitar.
    När det i stekpannan är genomstekt häller man ner Creme fraichen med kryddblandningen. Låter det puttra lite på låg värme.
    Sen häller man ner paprikan och cashewnötterna.

    Det är klart när man anser att det är klart. Men jag brukar låta det puttra i ca 10-15 minuter.

    Serveras med pasta eller quinoa.

  51. Profilbild
    S

    Vi har byggt vårat egna hus i täfteå om du vet var det är? Det är vid havet. Anledningen till att vi ville bygga var dels pga de enormt dyra hus/lägenhets priserna. Och vi tyckte att täfteå var en bra plats då vi bor i ett område då vi samtidigt har grannar omkring oss men även nära till skog och natur och är mittemot havet då vi har en dotter på ett år.
    Vi började med att hitta en tomt vi tyckte om och köpte den. Sen tog vi kontakt med en arkitekt som hjälpte oss att rita upp huset, kan rekommendera att man tar kontakt med en sån då dom har koll på alla regler och allt man ska tänka på osv. Sen när ritningen är klar så måste man lämna in bygglov till kommunen och deras handläggningstid tog för oss ca 8 veckor så jag skulle rekommendera att lämna in den vid vinter/vår så man kan bygga under sommaren 🙂
    Sen när vi fått bygglov var det bara att börja! Nu byggde vi visserligen ett lösvirkeshus och köpte inget nyckelfärdigt hus.. vi fick klartecken att börja bygga i mitten av september och flyttade in i början av januari. Bygget gick på cirka 1,3 miljoner inklusive tomten och det som är så underbart är att vi fått bygga allt själv och välja kök och allt själva, vi trivs verkligen =) jag är 20 år och min kille 22, och mötte på en massa tvivel på vägen pga vår låga ålder men med driv och vilja kommer man otroligt långt =) mitt största tips om man ska bygga är att verkligen kolla runt på priser på många ställen om man ska tex anlita målare osv för det kan skilja sig väldigt mycket i pris! 🙂 Det var väl bygget i snabbform, men hoppas du endå fått lite hjälp!

    Ha en jätte fin dag fina du! =)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åååh hur underbart!! Vad avis jag blir på er!! 🙂 Vill också!! Och täfteå som är så fint 🙂 LYCKA! Stort lycka till med allt 🙂 Hoppas din dag har varit underbar <3 kram

  52. Profilbild
    Jennifer

    Hej!
    Vet inte om du har tipsat om denna maträtten men jag tycker det är sååå gott! Portobellosvamp med iMat, massvis med spenat, chilisalt och bönpasta 🙂 Jag brukar pressa i lite lime och ha en krispig sallad till 🙂 Du har en underbar och inspirerande blogg, fylld med kärlek och omtanke! Känns som att man som läsare nästan fått en ny vän 🙂 Massvis med kärlek till dig och din familj <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla för tips 🙂 Låter ju jättegott!! Och TACK för så fina ord. Du anar inte hur glad jag blir <3 STOR kram och massor med kärlek tillbaka från oss alla 🙂 <3

  53. Profilbild
    Vernesa.24 år tvåbarnsmamma/-39kg

    Min älsklings rätt!!
    Ni kommer älska det !!

    Botten
    1 sötpotatis
    2 morötter
    1 äpple
    3 dl cashewnötter
    saften av 1/2 citron
    1/2 tsk salt

    Fyllning
    1/2 rödlök
    1 tomat
    2 mogna avokados
    1 tsk pressad vitlök
    1 msk citronsaft
    1-2 krm cayennepeppar
    salt och svartpeppar

    Topping
    Körsbärstomater, oliver, ruccola, rostade macadamia nötter eller andra nötter !

    Gör så här
    Botten
    Skala och skiva sötpotatis, morötterna och äpplet.
    Skär i bitar och kör i matberedaren tillsammans med nötterna till en jämn smet.
    Smaka av med citron och salt.
    Tryck ut i en springform med avtagbara kanter eller en pajform.
    Grädda i ugnen 170grader 30-40 min

    Fyllning
    Mixa allt slätt i matberedaren, smaka av med citron och kryddor.
    Bred på guacamolen på pajbotten.
    Avsluta med toppingen.

  54. Profilbild
    Johanna

    Jag testade göra en variant av nasi goreng igår. Det blev sjukt gott! Kokade en påse uncle bens jasminris. Stekte lök, frysta ärtor och broccoli i matolja och när riset blev klart satte jag det i stekpannan tillsammans med grönsakerna. Kryddade med curry, salt, chiliflingor, lite grillkrydda, vitlökspulver, nudelkrydda och hällde i lite soja. Hade också i lite hackad vitlök. Man kan ju ha i morötter/majs eller vad man nu känner för 😀 och jaa ni måste åka till London, det är en underbar stad med mycket shopping och sevärdheter och lätt att ta sig överallt. Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åååh så gott det låter 🙂 måste testa det! 🙂 <3 Och ja, london ska vi helt klart till 😀 KRAM fina du

  55. Profilbild
    Amanda :)

    Här är ett favoritrecept, Världens godaste svamplasagne, om ni vill testa en ny variant 🙂

    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    500 g fryst svampmix
    1 msk olja
    500 g passerade tomater
    2 dl vatten
    1 grönsaksbuljongtärning
    200 g bladspenat
    130 g pesto
    salt och peppar
    1/2 kruka rosmarin
    15 lasagneplattor
    250 g ricottaost

    Sätt ugnen på 225°C.
    -Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken, vitlöken och svampen i oljan i en stekpanna. Låt steka tills vätskan kokat bort. Lägg upp på en tallrik.
    Häll ner tomaterna, vattnet och smulad buljongtärning i pannan och låt koka upp. Vänd ner spenaten och sedan svampen och peston. Krydda med salt och peppar. Hacka rosmarinen och vänd ner.
    Varva svampsåsen med lasagneplattorna i en form, ca 20×30 cm. Klicka ricottan på vartannat lager. Avsluta med ett lager sås, lite ricotta och strö över grana padano. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

    Och här är min favoritpasta med mozarella och sojabönor! 🙂
    1 förp mini- mozzarella (à 150 g)
    1/2 msk olivolja och en 1/2 msk rödvinsvinäger
    1/2 krm salt
    1/2 krm peppar
    125 g färsk tortellini (soltorkad tomat)
    125 g färsk ravioli (ricotta och spenat)
    125 g frysta sojabönor
    1/2 dl tomatpesto
    1/2 dl vatten
    Blanda olivolja och vinäger till dressing i en stor skål. Vänd ner mozzarellan. Krydda med salt och peppar.
    Koka pastan enligt anvisningen på förpakningen, koka sojabönorna ca 4 minuter tillsammans med pastan. Låt sedan allt rinna av i ett durkslag. Blanda tomatpeston och vattnet i pastakastrullen och värm försiktigt. Vänd ner pastan och bönorna.

    Hur gott som helst, Kram fina du <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ÅÅÅH VAD GOTT!! Dregglar typ här hemma haha 😉 Måste testa dessa recept! 🙂 STOR kram och tack för så bra tips <3

  56. Profilbild
    Kajsa

    Ett superenkelt recept (och så jäkla gott haha)
    Blanda 2 dl olja (brukar ta oliv men de går nog med vilken som) ,1 dl mango chutney,soja,vitlök och sambal oelek i en skål. Blanda i skivad zucchini och quornfile och låt de ligga ett tag. Lägg allt sen i en stekpanna och värm upp, och potatis till de 🙂 så himla gott!

  57. Profilbild
    Nicole

    Min syster är vegetarian så det brukar jag laga när hon är på besök. 2 stycker som alltid går hem är:
    1. Kokt pasta, koka cremfresh, pressadvitlök, parmesan samt lök; rör ner i pasta. Serveras med morotsplättar ( halvfabrikat ) samt en sallad brevid

    2 . Stek wok grönsaker, häll i färska champinjoner. Låt steka tills de fått färg; tillsätt matlagningsgrädde samt kycklingbuljong, puttra tills grädden blivit tjock och smaksätt med lite kryddor efter smak, brukar använda mig utav peppar, samba lolek, pressad vitlök och sova . Serveras med färskt ris!

    Hoppas de smakar ☺☺

  58. Profilbild
    Marie J

    London var faktiskt första resan vi gjorde med vårt första barn. Han var 7 mån och resan gick jättebra. Vi var där i juli som i vanliga fall är väldigt regnigt men vi hade 4 dagar med kanonväder. Vi skippade vagn och körde bara på bärsele, så smidigt då man kunde ta sig fram överallt. Shopping i London är ju underbart så ta med stoora plånboken.

  59. Profilbild
    Johanna

    Testa Linas vegetariska matkasse 2-3 gånger så får ni nog en drös med inspiration! Min kritik är att maten är för salt med salt eller buljong osv, men det är bara jag och min sambo som tänkt på detta (och dött av törst), alla andra har gett alla tummar upp. Matkassarna är verkligen såå goda. Gillade speciellt en med couscous (som vi bytte ut till quinoa), tomater, fetaost, färska kryddor och pocherat ägg till den som gillar det (mitt gravidjag ratade ägget). Pratade igår med några vänner om hur god just den rätten är haha…

    Med vegetariskt är jag extra noga att få i mig bönor så jag får järn i mig ordentligt. Har aldrig Tagit tillskott och igår berömde barnmorskan mig, vad var det som fick mina värden så bra egentligen och de blir bara bättre liksom? Hon blev förvånad när mitt svar var vegetarisk kost…så även jag, det hade jag inte räknat med. Numera är cirka 10 av veckans 14 måltider (lunch, middag) vegetariska. Hoppas jag fortsätter må lika bra sen och känna sug till den maten!

    Men vilket brev det här blev haha.. Jag som dessutom tänkte svara om London!

    Staden ger mig mixed feelings. Det beror på hur jag varit där. Med vänner – underbart. Sedan har jag jobbat där – vidrig stad när man ska leda ungdomar däri..fast Paris var värre och då var jag ensam med 30 kids, kan varken staden eller språket..och sedan var jag där en helg själv när jag var i en destruktiv period. Det gör att jag ser London med blandade känslor. Gillar man mindre ställen och med hav rekommenderar jag Brighton som är mer fantastiskt på alla sätt och vis enligt mig! Man kan ju Dock åka till Brighton över dagen om man nu väljer London.

    Kram och hoppas du orkade läsa haha

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh, låter ju toppen! 🙂 har också provat den och varit SÅ nöjd! 🙂 <3 Och så underbart med mycket vegetariskt!! 😀 <3 Förstår att den ger dig blandade känslor av dom anledningarna. Det låter som en fin stad iallafall <3 kram och såklart orkade jag läsa 😉

  60. Profilbild
    matilda

    Hej! Älskar din blogg.

    Halvfabrikat är ex burkmajs, krossade tomater och tomatpure. Helfabrikat är ex färdiga biffar, sojakorv och bröd.

    Kram!

  61. Profilbild
    Elin

    Har heller aldrig varit i London men vill också gärna dit! Att åka dit på våren känns ju dessutom som ett plus i kanten 🙂
    Skrattade så när jag läste punkten om era kuddar, det är nämligen samma för mig 😀 måste köpa nya!
    Tack för en bra, inspirerande och rolig blogg! Ha en bra dag. Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åååh underbart! Då kanske vi åker samtidigt 😉 <3 hahaha, ja det är ju något man knappt tänker på sådär till vardags men nu kom jag på att vi faktiskt MÅSTE byta ut dom! 😉 TACK för fina ord och stora kramar <3

  62. Profilbild
    L

    Ni kanske vill ha helvego recept men annars är detta jättegott!
    1. Stek champinjoner och lök i soja, häll över bruna bönor och créme fraich med smak av Carl-Johan svamp och timjan, salta peppra, godast med ris.
    2. Stek champinjon och lök. Häll på créme fraich franska örter, häll i hackad paprika. Krydda med salt, peppar och paprika krydda. Man kan byta ut bönorna till stekta pumpa bitar. Det är
    Nästan godare tycker jag. Godast med pasta till 🙂
    3. Stek lök, champinjon och hackad tomat. Höll i hackad fryst spenat och sist hackad paprik. Krydda med det du tycker är gott. Godast med pasta till 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish