Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Dagens status

Hej min vän!

Vill börja med att tacka DIG för att du kikar in här varje dag. Det betyder mycket för mig. Hur mår du? Jag mår bra. Lite trött då jag satt uppe på tok för länge igår. Jag har en tendens att glömma bort tiden om kvällarna, haha. Delar med mig av dagens status innan jag drar igång dagen på riktigt.

– Nu har en ny galleria öppnat här i Umeå och butiker så som ”Royal Design” ska finnas där. Spännande! Jag ska faktiskt dit idag med min fina vän Tove och hennes barn. Vi ska luncha, snacka skit och kolla in alla öppningserbjudanden. Ska försöka hålla hårt i pengarna. Har verkligen ingen karaktär när det kommer till shopping och speciellt inte när det finns erbjudanden! Någon annan som är likadan?

– På tal om pengar.. Alltså jag och F har handlat för 10.000 i februari på ICA MAXI! Det sög i min mage när jag fick hem ”beskedet” som man får varje månad. Vad har vi köpt och när vi har köpt allt detta? Vi brukar ligga på runt 4.000-5.000 i månaden i vanliga fall. Nej, fy.. SKÄRPNING! Nu hädanefter är det matlista som gäller. Jag är duktig på att drömma mig bort i matbutiker och komma ut med allt från smink till heminredning. Brukar inte vara så slösaktig i vanliga fall och skäms nästan lite. Aja, ny månad, nya tag!

– Jason har börjat förstå var hans mat kommer ifrån. Han anfaller mitt bröst i tid och otid och trots att jag har kläder på mig och han sitter i mitt knä så kan han sträcka sig efter tutten och försöka äta genom tröjan. På kvällarna så sträcker han ut armarna efter bröstet och ler stort… Haha.. Min lilla bebis är inte så liten längre. Har fått lite frågor om hur länge jag hade tänkt amma och jag hoppas att det ska fungera tills han är iallafall ett år. Vad är en rimlig gräns på hur länge man kan/ska amma sitt barn? Jag vet inte. Jag tycker att det är upp till var och en och lägger mig inte i hur andra gör. Däremot är det alltid kul att höra andras historia. Hur har ni som ammar/ammat gjort/tänkt göra? Hur länge ska och har ni ammat? För min och Jasons del kommer det att bli svårt när det väl är dags att sluta. Det känner jag redan nu. Bröstet är typ hans bästa kompis, hans tröst och hans bästa mysplats. Nackdelen med att jag ammar och har tänkt göra det ett tag till är ju att jag förmodligen inte kommer att bli gravid så snart som jag kanska hade önskat. Annars ser jag bara fördelar.

– Igår gick jag runt och letade efter min ögonfransböjare i en halvtimme. Jag involverade även F i sökandet och vi lyfte på varenda grej här hemma. Det slutar med att jag (eller ja – VI) inser att jag håller den i handen och till och med redan har böjt fransarna på ena ögat. Hur smart är jag då? Vi fick oss ett gott skratt iallafall.

– En annan klantig grej.. Vi gick in till stan igår. Jag var så galet sugen på något gott och varmt att dricka så Espresso House blev målet. När vi väl kommer fram och F går in för att beställa (jag väntade utanför med hundarna och vagnen) så kommer han på att det är jag som har hans bankkort och att det dessutom ligger i en jacka som hänger kvar hemma i hallen. Kul! Vi gick hem snopna och halvsura. Ni vet när man VERKLIGEN är sugen på något och har ställt in sig på att få äta/dricka det och sedan se det försvinna framför ögonen på en? Det var den känslan.

– Vi längtar så himla mycket efter tisdag och babysim. Gud så spännande det ska bli. Hoppas att Jason plaskar på lika bra även nästa gång.

– Nästa vecka ska jag bli intervjuad av tidningen VK. Ska bli så roligt och jag är himla nervös. Har inte gjort så många intervjuer innan.

– F och lilla Dexter var så duktiga igår och joggade hur långt som helst mot kvällen. Dom kom hem runt tio-tiden helt trötta, leriga och svettiga. Önskar jag kunde jogga så. Just att jogga långt är verkligen inte min grej och jag blir lätt uttråkad.

– Tack till alla er som har talat om för mig att ni har röstat på mig i Finest Awards. Det värmer mitt hjärta. Kom ihåg att ni kan rösta på era favoriter en gång per dag och en gång per varje kategori! Hur bra!? Ni kan rösta HÄR och jag blir såklart superglad om ni röstar på mig i alla kategorier som jag är nominerad i. 

– Jag tror att jag ska filma en helg-vlog åt er och lägga upp den på måndag! Vad tror ni om det? Lite utdrag från vår helg – är det intressant att se?

Stor kram på dig och hoppas att du får en toppen fredag!

12443263_10208878501781159_1222770964_n

Inte en sådär superrolig syn… Skäms på oss!

12071762_10208878501461151_1536873007_n

Jag och mitt hjärta igår. Älskar hans söta mössa som är från Sätila of Sweden. Den har legat i hans byrå rätt länge och nu äntligen kom den till användning. 

12596160_10208878502021165_869381048_n

Klappa mamma på kinden är roligt tycker Jason. Mammas älskade lilla snutt. <3

12721553_10208878501981164_1319843548_n

F skickade denna bild till mig igår kväll när dom var ute och sprang. Såklart har Dexter reflexväst på sig i mörkret.

Kommentarer

  1. Therese

    Tips! Gå med i Amningshjälpen på Facebook. Där kan man få mkt hjälp, både med amning offentligt, avslut. Tips och råd helt enkelt! 🙂

  2. Janni

    Jag ammade i 10 respektive 9 månader med båda barnen, sen tyckte jag att de räckte. Jag hade inte så att dom blev mätta utan de va mest natt å tidig morgon amning de sista månaderna. Men oj så svårt de är att sluta 🙁 lite hjärtekross även om de är ganska skönt att sluta. Me andra barnet sa jag i tre veckor att ikväll är sista kvällen ja ammar (precis innan läggning) sen varje kväll i tre veckor satt ja där å amma iaf.. Lite i smyg, men ja erkände de ju direkt ja kom ner igen 😀

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig<3 jaa, kan tänka mig att det är sjukt svårt att sluta, haha 😉 KRAM

  3. Joanna

    Ett tips är att ladda ner Espresso house appen då betalar man med mobilen! Man kan ladda det i cafeet eller koppla appen till ens bankkort och ladda kortet direkt i appen, suupersmidigt! Mobilen har man ju alltid med sig 🙂 om jag var otydlig kan du alltid fråga på plats hur det funkar 🙂

  4. Mimmi

    Jag ammade tyvärr bara vår dotter till hon var 2,5 månad sen ville hon inte mer/det kom för lite mat, så hon bara skrek varje gång det var dags att amma och jag kände att jag inte orkade bråka med den utan det viktigaste är att hon blev mätt och glad. Hade amningen inte strulat så hade jag gärna ammat på ett bra tag till! 🙂

  5. Josefin

    Jag slutade amma idag faktiskt
    Allt eftersom vi introducera mer och mer mat för vår grabb så ville han inte längre ha bröstet. Han är 7,5 mån och jag hade som mål att helamma åtminstone 6 mån, vilket jag gjorde!
    Det känns både skönt och lite vemodigt men jag kunde ju inte mätta honom med bröstmjölk och jag testade idag efter tre dagar utan att han ammat och han blev ej nöjd. Så nu slutar jag 🙂
    Känner att nu börjar ett nytt kapitel och jag är glad att ha kunnat ammat så pass länge ändå! Inte alla som kan och har den möjligheten. Så kör på så länge det går bra och du och Jason vill ❤
    Kram!

  6. Amanda

    Jag helammade dottern till hon var sju månader och det var dags för mig att jobba två månader. då ammade jag på morgonen innan jobbet, sen fick hon lunch(burkmat), mellanmål, till middag oftast ersättning, när hon skulle sova fick hon välling och sen ammade jag natten.
    Nattammade tills hon blev 10 månader då vi märkte att hon sover bättre med välling i magen världens tutt-gris har hon varit men det gick faktiskt förvånansvärt bra! Nu är hon ett år och istället för att amma så ”leker” hon med bröstet för att få den där närheten, stoppar gärna handen innanför bhn och vevar om lite haha.

  7. Sofie

    Jag ammade min dotter i 7 månader, hon fick tänder vid 5 månader och det gick bra till en början, men ju äldre hon blev desto oftare bet hon mig haha :p jag tyckte nog att de va jobbigare att sluta amma än hon, de var ju så himla mysigt och behändigt! Nu är hon 10 månader 🙂 tack för en fin blogg!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig! Förstår 😉 Kan tänka mig att jag kommer känna samma <3 kram och tack för fina ord 🙂 <3

  8. Pernilla

    Min första unge var (är) riktigt ”tuttgalen” – amningen var så mycket mer än bara mat för oss nästan direkt från start. Mys, tröst, vila, närhet, trygghet, lugn osv osv. Vi har bara ammat vidare och är nu uppe i tre år. Jag blev gravid med andra barnet och vi ammade oss igenom graviditeten och nu ammar jag båda två (andra barnet är snart nio månader). Väldigt tufft många gånger men helt underbart många fler gånger. Syskonen får en så fin kontakt tycker jag genom amningen.

  9. Sandra

    Angående amning och graviditet så är det inte alls omöjligt. Jag sökte hjälp för mitt illamående och magbesvär när jag ammade min första lilla bebis. Visade sig vara en lillebror som gjorde magen ur balans och orsakade illamående. Det är 14 månader mellan mina gossar och det var inte riktigt vad vi hade planerat. Men bra blev det och idag är jag SÅ glad att den där lilla lillebrorsan kom.
    Jag håller tummarna för er och hoppas att det där lilla syskonet flyttar in i magen snart <3
    (vi hade också kämpigt med att bli gravida första gången, men lillebror blev till på ett "försök" så inget är omöjligt)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ojdå! Så häftigt! Åååh, hoppas på samma tur som ni hade 🙂 Skönt att höra att det finns en chans, kram <3

  10. Annalisa

    Hej Gabriella jag har en massa frågor så jag undrar om du kan göra ett forum eller frågeinlägg igen snart? Hoppas du får en bra helg ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, det går nog inte. Han kommer nog behöva riktig mat innan det också. Men ska helamma så länge som möjligt och när det inte räcker längre så ska vi introducera mat.

  11. marielle

    Ammade tilla dottern var 16 månader. Hon ville inte komma till ro vid bröstet utan bytte konstant mellan så det var dags att sluta. Det gick bra men nu när hon är 2.5 så är hon fortfarande lika kär i brösten som hon kallat bibbi sen hon var 1. Hoppas det slutar snart för hon ska hålla i dem konstant haha.

  12. M

    Med mitt första barn så sa jag att jag tänkte amma tills hon var typ 6 månader, men de va så mysigt och hon va en liten tuttfia så hon slutade själv kring 15 mån haha. Föredrog att amma framför mat, men på slutet va de mest på kvällen så de va ju mysigt tyckte hon och även på natten. Med min andra nu så ammar jag än (han är 15 mån) 🙂 Vi har börjat med mat vid ca 6 månader båda ggr. Det känns okej att amma än sålänge, för det är främst på kvällen innan nattning och på natten men natten börjar bli liiite jobbig haha… Min gräns går nog snart iaf känner jag så jag hoppas att han själv väljer att sluta, skulle va jättejobbigt att behöva tvinga han 🙁 Jag tycker du ska fortsätta amma sålänge som det känns bra för dig och Jason 🙂 Det är ju så mysigt! Och jag har röstat på dig varje dag <3 Hoppas du vinner, tycker du förtjänar det! Ni verkar vara en sån mysig liten familj 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 förstår dig, kommer nog känna samma när det är dags att sluta.. man vill som inte ta det ifrån dom utan vill att dom själva ska vilja sluta <3 stor kram och JÄTTETACK för fina ord också <3

  13. Nettiz

    Som ”nyförlöst” liten är tre veckor på tisdag så känns det som att amma max sex månader men det är för att jag tycker det är sjukt jobbigt och gör ont och man blir låst (ja jag vet att dem säger att det tar tid innan man kommer in i amningen) hur vaf det för dig fungerade allt direkt och kändes allt superbra med amningen direkt o så? Var Jason mycket ledsen som liten hade han perioder per dag som han var ledsen o så? Hur gör ni när du är hos frisör osv med amningen flaskmatar ni och tar Jason både bröst o flaska? Tänker det är olika sugtekniker osv. Kram till er

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 <3 http://gabriellajoss.me/2015/12/09/att-amma/ under den länken har jag skrivit om amningen utförligt. men för mig har det känts underbart från dag ett faktiskt! <3 när jag är borta hemifrån så pumpar jag ut mjölk och F matar honom då ur MAMs flaskor 🙂 <3 han är duktig på att både amma och äta ur flaska, kram <3

  14. Cecilia

    Vi handlar för 8,5-10.000kr på ICA varje månad. Vi är dock 6st i familjen varav 2 blöjbarn 😉

    Jag har ammat ett barn i endast 2-3månader pga upptäckt komjölksallergi. Det var skönt att kunna ge ”skyddet” men oxå väldigt skönt att sluta. Ett barn flaskmatades (min utpumpade mjölk) från start pga prematur födsel. Och ett barn ammade i nästan 7månader. Jag tyckte dock att det började kännas ”jobbigt” redan då bebisen var 4-5månader eftersom barnet blev mer och mer medvetet. Då det åt och sedan tittade upp och log mot mig så kändes det ”fel”. För MIG kändes det äckligt men jag försökte tänka att det ju faktiskt är naturligt. För mig har nog bröst alltid varit något sexistiskt hur mycket jag än försökt slå bort det tänket 🙂

  15. Agneta

    Ammade trean tills han fyllde två… Hade bestämt innan att sluta vid den åldern, måste dock säga att jag ”ångrar” att jag inte fortsatte ett tag till. Han ammade bara hemma, var liksom inga konstigheter. Han är nu sju och den mysigaste goa gosse som finns.
    I bort fall tror jag denna närhet han fått givit honom så otroligt mkt. Blir ledsen, fast är ju helt ok att folk tycker olika, att många upplever det som äckligt med att amma länge.
    Så fina Gabriella, lita på din egen känsla, du (ni) är den som vet bäst vad som passar er kille!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig <3 förstår verkligen dina tankar <3 tack för peppen också, stor kram <3 🙂

  16. Antonia

    Hej! Jag slutade när min kille var 6 månader, maten räckte helt enkelt inte till. Tyckte det var skönt, hade gjort mitt kände jag och när han inte blev mätt så tyckte jag det va bättre att sluta helt. Hade noll koll på att det var svårare att bli gravid när man ammar… Konstigt!! Hoppas det går bättre med mat kontot denna månad 😀 kram

  17. Nathaliehofvander

    Du gör superbra videos!! Men ett tips är att när du snabbspolar någonting som ni gör så lägg till lite mysig musik i bakgrunden. Eller ha musik i hela videon och höj den när ni inte pratar! Det gör videon himla mysig 🙂 kram o ha en bra helg med familjen!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack <3 jaa, jag gjorde det i dom förra videorna vi gjorde, hihi 😉 försöker variera lite. men tack för att du sa till om det <3 stor kram vackra du och detsamma!

  18. Hanna

    Jag helammande både storasyster och lillebror tills de var runt 6 mån sen introducerade vi mat och delammade till de var 9-10 mån. Då var de inte intresserade längre och jag kände att det var skönt att sluta ett tag innan jag började jobba igen. Men fick verkligen separationsångest båda gångerna när jag slutade för det är ju så mysigt att känna sig extra behövd på nåt sätt. Men allt har ju sin tid och efter ett tag var det ganska skönt att vara ”friare” på! ☺️

  19. Charlotte

    Jag ammade min dotter (som snart fyller 6 år) i ca 13 månader. Mitt mål var att amma 1 år, o det funkade bra. Jag började jobba smått när hon var 11 månader. Det var hon som ville sluta amma! Jag blev lite ledsen faktiskt, men på ett sätt skönt att det blev så. Då slapp jag vara den som försökte sluta liksom om du förstår. Med min lilla Felix nu vill jag gärna amma 1 år igenom allt funkar. Pappan har gett honom flaska med utpumpad bröstmjölk när jag är i stallet varje dag. Det tror jag gjorde att han började krångla lite o inte ville amma lika gärna. Så nu har vi slutat med flaska o jag får superstressa istället, puh! Vill så gärna inte förstöra amningen!
    Vad roligt det är när det blir tokigt i vardagen, som din fransböjare. Jag tog med mig sko-hornet ut till bilen en morgon! Haha! Man är ju så van att alltid ha något i händerna o hjälp vad jag skrattade när jag upptäckte sko-hornet!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 <3 låter ju toppen. Och haha.. Ja man är ju sjukt virrig ibland 😉 KRAM fina du

  20. Emelie

    Hej! Har en snart 16-månaders här hemma som fortfarande ammar kväll, natt samt lite då och då. Jag jobbar så bebis ammar när jag är hemma. Kommer bli så svårt att avvänja så jag hoppas bebis slutar snart själv :p

  21. Nathalie

    Jag började tappa ner på amningen när William var 6 månader och slutade helt vid 8 månader då jag gick ner så mycket i vikt så ville jag försöka tappa ner direkt vid 6 månader! Sen hade jag som mål under min graviditet att jag inte ville amma längre än max 9 månader. Anledningen? För jag personligen tycker att barn faktiskt är så ”stora” då att jag tycker det känns konstigt att amma när de är så pass många månader. Skulle tycka det kändes jättekonstigt om min snart 10 månaders fortfarande skulle amma… Det är ju ingen liten bebis längre. Självklart får alla göra som de vill och amma hur länge de vill, men det här är så jag känner!

  22. S

    Såg dig idag haha, måste ba säga att fasen vad vacker du är!! Och tack för en underbar blogg, följt dig flitigt länge haha 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men gud, tack!!! Du anar inte hur glad jag blir 🙂 Du får säga hej nästa gång 😉 KRAM och hoppas du får en fin helg <3

  23. Sara

    Det är precis som du skriver, upp till var och en. Jag personligen var inställd på att amma fram till sex månader och så blev det. Lilleman har alltid fått ersättning också, då han gick upp i vikt dåligt när han var nyfödd.

    Jag bara slutade amma. Inga spända bröst eller ledsen bebis. Så jag har nog haft tur.

    Ha en bra helg. Kram kram ☺️

  24. Jonna

    Ammade min lillekille till han var 15 månader ungefär och blev gravid med ett litet syskon när han var 1 år! Så det går att bli gravid ändå! ☺️ Lycka till när det är dags! Mådde pyton precis som du med min första och även denna gången så lite jobbigt blir det allt med en liten hemma samtidigt men det är så värt det!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig! 🙂 underbart att det går ändå. Ger mig lite hopp 😉 KRAM fina du <3

  25. Nenne

    Jag vill också blir gravid snart igen men hade en hemskt förlossning som gör att jag inte vågar :/ plus att man helst ska vänta ett år när man blivit snittad.

  26. Becca

    Jättekul att få se en vlogg om helgen Gärna lite god mat o sånt,men även skönhet.. Du är ju väldigt vacker! Kul att du bloggar om rätt så vanliga saker på ett kul sätt och att jag som är rätt så mkt äldre än dig också gillar den! Vill veta var du köpte din Odd molly filt? Supersnygg,vill ha!! Becca

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh tack snälla 🙂 <3 ska absolut köra på det framöver, blir så glad att du gillar dom! 🙂 Den är från inwhite4you.se , kram <3

  27. L

    Du är en sån stor insperationskälla läser din blogg varje dag! Och det är jätterolig att du/ni har börjat göra videos. Vars är din jacka ifrån? Den är verkligen skitsnygg, precis som hela du.
    Trevlig helg och tack för en fantastisk blogg ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      MEN TACK!!! Du anar inte hur glad jag blir <3 den är från rebecca stella by nelly! Hoppas du får en underbar helg <3

  28. Vanja, gravid med första barnet

    Jag vill helamma i 6 månader, efter det vill jag delamma blandat med BLW (googla om du inte vet vad det är :)) upp till ett år och då sluta amma eftersom sambon då ska ta över föräldraledigheten och jag ska tillbaka till jobbet. Längtar tills skrutten tittat ut, ligger nu i soffan och njuter av hennes sparkar där inne i magen 🙂

  29. Becka

    Hej.
    När man flyttat är det ju massa bas varor sim ska handlas och frys ska fyllas upp osv blir ju lite högre kostnad då.
    Jag ammade älsta i 20 månader och yngsta är 2.5 och vi ammar fortfarande. Finns mängder med fördelar med långtids ammning. Och tänder är inga problem mina fick tänder väldigt tidigt vid 3 och 4 månader.
    Det är ju meningen att barn ska ammas länge

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ellerhur! Så kan det ju vara <3 Tack för att du delade med dig 🙂 jamen visst är det så. Stor kram <3

  30. Karin B

    Med min son, nu drygt 2 år, helammade jag till 6 mån då vi sakta började introducera mat. När han var lite mer än året testade jag att sluta amma helt, men ingen av oss var redo. Fortsatte att amma vid läggning och på natten. Ett par månader senare kände jag mig äntligen helt redo och klar, så vi testade och det fungerade hur bra som helst! Lyssna på dig och din son, ni kommer att känna när det är rätt för just er. Kram!

  31. Carolin

    Min plan är att sluta nu när Vincent är runt 8-9 månader de känns lagom 🙂 , Nellie ammade jag tills hon va 8.5 månad :).

    Kul läsa om J hur han hugger in i bröstet hihi :), känner igen de där :). Kram

  32. Hanna

    Jag tycker ni ska amma sålänge ni vill! Det är så olika från bebis till bebis och min lilla tycker inte alls att det är intressant med bröstet längre. Han är 5 månader och vill mycket hellre ha mat. Han hatar att ligga på sidan i famnen så han sätter sig alltid upp såfort han har fått i sig precis den lilla mängden mjölk han behöver för att vara mätt för stunden. Det brukar gå bättre att amma liggandes i sängen men då är det samma där, totalt ointressant och mycket roligare att busa och rulla över på mage. Så, vi kommer nog inte amma länge till här.. 6 månader är förhoppningen. Även om jag ibland önskar att jag kunde amma längre 🙂 Hoppas iaf att det fungerar för er sålänge ni önskar. Tack för en superbra blogg. kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst är det så! 🙂 <3 Tack för att du delade med dig 🙂 STOR kram och tack för så otroligt fina ord <3

  33. Evelina

    Alltså din blogg är helt fantastiskt måste jag bara säga! Jag kikar in flera gånger om dagen:) blev helt salig när jag såg mössan på Lillkillen. Bor i Sätila ett stenkast ifrån vart mössan stickas! Himla kul att ni har en sån! Tack för en fantastisk blogg!!

  34. Julia

    Idag mår jag äntligen lite bättre efter att ha haft konstant huvudvärk sen i tisdags samt att jag fick mitt första migränanfall igår, hade konstiga synrubbningar och värk i halva ansiktet. Riktigt obehagligt 🙁
    Mår lite bättre idag o känner mig mer som en människa igen 🙂
    Hoppas ni får en bra dag! Jag ska på möte angående ett jobb, ska bli kul 🙂
    Kram <3

  35. Mikaela L

    Fina Gabriella, tack för frågan 🙂 jag mår så bra idag..hunnit både vuxenmys & bebismys 😉 så fort min lilla tjej vaknar ska vi iväg & äta lunch med min pappa.
    Va roligt med ny galleria 🙂 älskar också shopping (även på Ica maxi precis som du) men har blivit bättre på att spara.
    Jag del-ammar fortfarande (min tjej är 7 månader) & hoppas på att kunna göra det tills hon är 1 år 🙂
    Så roligt att ni ska intervjuas av VK 🙂 kommer gå superbra, du är så härlig både när du skriver & i dina videos <3
    Är inne & röstar på dig varje dag till finest awards 🙂 tror alla dina följare gör det <3
    Så söta bilder på dig & Jason!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Underbart att du mår bra 🙂 <3 jamen visst! Ska bli så spännande! Du är ju FÖR snäll <3 underbara du!!! <3 du är bäst, kram <3<3

  36. Tilda

    Hej! Till att börja med måste jag bara säga att jag tycker du verkar vara en fantastisk person! Du är så öppen och klok i det du skriver, du verkar vara genuint snäll och omtänksam.

    Jag ammar fortfarande rätt mycket. Min son är snart 11 månader och äter vanlig mat till stor del, men mysammar gärna till sömn och mellis. Håller på att försöka sluta nattamma nu då jag snart ska lämna över hemmavarandet till min sambo och inte orkar bli väckt en gång i timmen om jag ska jobba också. Hade tänkt amma i max ett år, men känner inte att vi är redo att sluta än på ett tag. Får se hur det blir, men sorgligt för oss båda när vi slutar.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      MEN TACK!! <3 du anar inte hur glad jag blir 🙂 Det låter ju jättemysigt <3 förstår att det känns sorgligt. Jag kommer känna samma när det är dags att sluta, kram

  37. Cassandra

    Oh jisses 10.000!!! Haha.. Du verkar dock ha lätt för att shoppa som du skriver 😉 Väntar mittförsta barn och tänker nog amma om et går till 6-8 mån. Men man ka göra det som känns bäst för en själv och barnet. Vissa barn vill helt plötsligt sluta tvärt med amning och vissa kan hålla på länge.

    Det kan vara svårare att bli gravid vid amning men det är inte säker finns många som felaktigt använder amning som preventivmedel så du kanske blir gravid ändå! Dock har du ju samtidigt tiden framför dig. 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hahaha 😉 jaa, jag är bra på att bränna pengar.. 😉 <3 jamen visst är det så! 🙂 KRAM fina du

  38. Josefine

    Jag helammade tills Eden var 4 månader. Då började vi lite lätt med gröt på morgonen för vi upptäckte att det hjälpte henne med att inte kräkas lika mycket som hon gjorde innan. Riktig kräkbebis hade vi! Ammade dock resterande mål fram tills 6 månader då vi gav mer och mer mat för som sagt kräktes hon inte lika mycket av det. Vid 9 månader ammade hon ingenting på dagarna längre utan enbart på nätterna. Några dagar innan hon fyllde ett slutade vi med nattamning med, dels för att det gjorde såå ont på mig iochmed hennes tänder samt att vi fick höra att hon inte skulle kunna amma när hon låg på sjukhuset efter hennes operation som var dagen efter hennes födelsedag. Så därför valde vi att sluta då! Gick på 2 nätter sen var hon nöjd och sov mycket bättre 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det kan man! Känns dock inte som om just jag kommer att kunna det.. Vet inte varför.. Bara en känsla jag har <3 tack för peppen och stor kram <3 🙂

  39. Emelie

    Åh vilken härlig energi jag får av att läsa dina inlägg Känner igen det där med maxi Men de har ju så mycket mer än bara mat liksom, svårt att hålla tillbaka när man går förbi massor fint och ändå ska handla !

  40. Jsnnie

    Jag tänkte amma minst ett halvår men nu är Linnéa snart 10 månader och vi är på ännu. 🙂 Hon började få smakportioner vid 5 månader och hon älskar mat så vi vill ju inte direkt ta ifrån henne den upplevelsen heller bara för att jag vill fortsätta amma! 😉 Ammar direkt på morgonen, vid lunch och sedan klockan 18 för 19 är det läggdags och välling. Det är bara mys med amningen och det ännu vemodigt att det en dag kommer sluta helt. Jag kan fortfarande använda bröstet för att lugna henne så det känns bra. <3

  41. Em.

    Jag har tänkt att helamma till 6 månader sen är mitt mål att sluta amma helt vid 7-8 månader. Så gjorde jag iaf med första barnet (började jobba när han var 8 månader så hade inget val) men jag tyckte det var skönt då så jag kör på samma nu. Tycker det är mysigt att amma men vill ha tillbaka ”friheten” av att kunna gå hemifrån själv! :p och det gick så himla bra med övergång till maten och han antydde ingenting att han ville ha tutte. Tror dessvärre att det kommer vara svårare men lillen nu då han är mer beroende av tutten och vill mest ligga där hela tiden om han fick!
    Jag tycker man bestämmer helt själv hur länge/lite man vill amma. Det vet man bäst själv! 🙂 men kan erkänna att de ser lite konstigt ut när barnen är upp mot två tre år när hen kan prata och säga att hen är hungrig och vill ha tutte. Jag har sett det med egna ögon.
    Så mysig blogg du har

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 <3 jaa, jag tror också det 🙂 STOR kram och tack för fina ord<3

  42. Sara

    Flyttade ni inte in i lägenheten i februari? Tänker det alltid handlas mycket mer då, man köper ju mycket nya förbrukningsvaror
    & fyller kyl, frys och skafferier ☺️

  43. Amanda

    En helgvlog låter kul, hoppas du filmar det 😀 älskar din blogg! Din familj o ditt liv verkar supermysigt! 🙂

  44. Alice

    Hej och tack för en fantastisk blogg! Igår intruducerade jag vegetarisk mat för familjen med ett recept som kom härifrån bloggen, det blev mycket uppskattat och jag tror verkligen du har inspirerat oss att äta mer vegetariskt hemma! Hoppas du får en fin dag 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      MEN TACK! Du anar inte hur glad jag blir 🙂 Och så roligt att du äter mer vego, stor kram <3 och detsamma!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish