Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

GRAVIDLISTA

När blev du mamma? Jag blev gravid som 19-åring och födde när jag var 20.

Hur många barn har du? En underbar mini som inte är så mini längre! Lilla Jason som snart är fem månader.

Var graviditeterna planerade? Ja och nej. Vi hade försökt så länge att vi hade släppt tanken om barn. Så det kom som en överraskning trots att vi såklart hade i bakhuvudet att man kan bli gravid om man har oskyddat sex. Ni kan läsa mer om vår resa till pluset HÄR. 

När berättade du om graviditeterna? Jag berättade direkt jag plussade för min mamma och min bästa vän. För omvärlden berättade vi i vecka 13/14 tror jag.

Hur många barn vill du ha? Jag tycker verkligen att barn är en stor G Å V A. Att spekulera kring hur många barn man ”vill ha” känns lite småfel då jag vet hur tung resan dit kan vara. Man ska vara tacksam om man ens kan få barn. Alla kan inte det! Vi har sagt att vi önskar mellan två och sex iallafall. Sedan får vi se om vi får turen till fler små eller inte. Vi är iallafall evigt tacksamma över att Jason kom till just oss.

Tätt ihop eller långt isär? Jag är ju rätt snabb med det mesta som ni kanske vet 😉 Så för min del så säger jag ”tätt ihop”. Alla är vi olika men för oss är ett syskon inom snar framtid en stor önskan. Som jag svarade på frågan ovan så ser vi inte barn som en självklarhet dock! Så plussar vi så blir vi överlyckliga! Och om inte så har vi iallafall fått lyckan att få en son.

Har du oroat dig mycket under graviditeten? Ja, det har jag nog.. Eller ja.. Jag har nog inte oroat mig så mycket mer än någon annan gravid kvinna. I början var oron som störst – innan jag började känna rörelser där inne. Mot slutet var jag också rätt orolig då rörelserna inte var lite frekventa som innan.

Hur var graviditeten? Den var både bra och dålig. Jag trivdes inte alls som gravid. Kände mig stor som ett hus, finnig, ful och otymplig. När jag ser tillbaka på bilder idag så förstår jag dock inte mina tankar utan tycker att jag var jättevacker! Men det är känslan som räknas. Jag mådde illa mellan vecka 12-25 och spydde mycket. Efter det mådde jag toppen ett tag. Mot slutet så fick jag problem med höften och kunde inte gå. Låg i sängen och grät då jag knappt kunde stödja på benet. Det var hemskt! Men man glömmer snabbt bort allt det jobbiga såhär i efterhand.

Gillade du att vara gravid? Ja och nej! Alla förväntningar och alla drömmar. Dom är magiska! Hur kommer barnet att se ut och vara? Vem kommer han att vara mest lik? Man är verkligen inne i en liten bubbla som gravid. Jag blev rätt fridfull som gravid också och fann mig själv på et helt nytt plan då jag var hemma mycket ensam. Jag har tidigare i mitt liv aldrig riktigt haft tid att bara stanna upp! Har liksom alltid haft tusen bollar i luften. Nu äntligen fick jag tid till att bli min egna vän och bara gå in i mig själv. Lära känna mig själv! Annars var det tungt. Jag trivdes som sagt inte med magen och kände mig inte minsta vacker.

Visste du vilket kön det skulle bli? Ja, det gjorde vi! Vi kunde inte kolla upp det. Jag är ett riktigt kontrollfreak och en planeringsmänniska och att inte kolla upp könet hade stressat sönder mig tror jag. F brydde sig inte men för mig var valet att kolla självklart. Innan RUL var jag helt säker på att det var en flicka i magen men så fel man kan ha.

Apropå förlossningar. Hur har de varit? Jag födde med bara lägsta lustgasen och det var även målbilden jag hade inför förlossningen. Jag trodde inte att det skulle göra så ont som det gjorde. FY HELVETE så ont det gör att föda barn. Man var inne i en dimma hela tiden och att ha tränat på andning innan är det bästa jag har gjort Jag andades igenom värkarna och hade hela tiden i bakhuvudet att när värken jag var i just där och då var över så skulle den aldrig komma tillbaka. Då var vi ett steg närmre vår son. HÄR kan du läsa min förlossningsberättelse. HÄR kan du läsa Fs förlossningsberättelse. HÄR kan du se korta snuttar i videoformat från förlossningsdagarna

12067250-10207771497626747-576196929-n

Magen bara ett par dagar innan förlossningen. Här var jag som störst! Var så leds på att vara preggo mot slutet.

Hur var första bebistiden? Det var en bubbla av kärlek. Jag levde på moln och svämmade över av just…kärlek. Det var svårt att hantera något så starkt för mig. Känslorna fanns överallt! Jag har aldrig upplevt något liknande förr. Vi myste hemma massor. Pussades, kramades, låg kvar i sängen hela dagarna hela familjen. Det är en tid som jag sent kommer att glömma. Man var så försiktig och rädd att göra fel. Man lärde känna sitt barn lite i taget dag för dag och fann sina roller tillsammans.

12273108-10208044061560675-524062065-n

En bild från första tiden hemma. Älskade lilla barn <3 Vad gjorde vi innan du kom!? <3

Hade du bestämt namnen sedan innan? Ja! Eller vi har alltid haft tankar om att om vi får söner så ska dom heta ”Jason” och ”Julian”. Under graviditeten så tänkte vi att vi lika gärna kan slå ihop namnen så att han får båda två. Vi vet ju inte ens om vi kommer att kunna få fler barn och därav känns det dumt att spara på namn.

Ett råd till blivande mödrar? SKIT i vad alla säger. Folk kommer att proppa dig full av allt möjligt och det är inget du behöver ta åt dig av. Lyssna på dom och visa respekt och ödmjukhet för allas syn på föräldraskapet men lägg ingen vikt i att deras historia är densamma som du kommer att få uppleva. Mitt liv som mamma blev helt annorlunda än vad jag trodde. HÄR kan du läsa mer om hur jag upplever mammarollen. Att vara mamma är roligare än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Läs det länkade inlägget för mer tankar kring det.

11358712-10206741077826896-788659056-n

Här var jag gravid i maj 2015. Hade precis fyllt 20 och magen hade precis börjat synas lite smått. Man började dock inte se den ordentligt förrän i vecka 23-24. 

Kommentarer

  1. Mikaela L

    Vilken fin lista 🙂
    Så kul att se tillbaks på din graviditet nu när Jason är här <3
    Hoppas att er dröm om syskon går i uppfyllelse <3

  2. Johanna

    Jag blir så ledsen när jag hör om gravida som inte trivs i sina gravidmagar – jag har alltid tyckt att kvinnor är som absolut vackrast då.

    Jag är i v.37 och älskar min mage! Tycker den är så fantastiskt vacker. Njuter av att bära den – även om det fysiskt är tungt (så pass illa att jag är heltidssjukskriven). Däremot hatar jag att väga mig..min gamla tjockångest kommer tillbaka och jag gråter oftast efteråt. Inte sist – och det var mäktigt. Jag kan inte styra vad som sker i min kropp. Jag är mestadels sängliggande, det påverkar också en hel del. Men – jag kan försöka göra kloka matval… Och när jag skippat socker så känner jag att jag gör vad jag kan, jag kan inte gå runt och ha ångest…min kropp producerar ju barn!

    Tack för en rolig lista 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig! 🙂 Tycker också att kvinnan är sååå vacker i gravidmage 🙂 Tack för att du delade med dig, kram

  3. Josefin

    Vilken bra idé med den här gravidlistan! Skitkul att läsa, och älskar att läsa din positiva blogg på morgonen 🙂 har du några tips på bra sidor med snygga gravidkläder? Min kompis som är gravid har inga riktiga mammakläder, och tycker aldrig jag hittar några snygga till henne.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men vad du är snäll! TACK <3 åh, jag tycker att alla gravidkläder är så fula. Jag använde vanliga kläder med stretch hela graviditeten! 🙂 men glammom och mum2mum (tror jag att dom heter) har en del fint, kram <3

  4. josefine

    Kul att läsa dina tankar om graviditeten! Så fin var du som gravid 🙂 jag är snart i v 11 och hade i julas ett missfall tyvärr så nu är jag super nojig att nånting ska hända och man tar inget för givet kollat hjärtljud v8 och det såg bra ut men mycket kan ju hända tänk att en liten bebis ska bildas där inne, oj så vi längtar <3
    Kram på dig!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men underbara du, tack <3 förstår att du är orolig! Försök att slappna av, allt är precis som det ska!!<3 kommer att kännas lättare sen när du känner rörelser varje dag!STORT lycka till med graviditeten! Du har något underbart som väntar 🙂 KRAM KRAM <3

  5. Nancy

    Du har så kloka åsikter och tankar. Har läst din blogg i några månader och du är en så jordnära person som man verkligen kan relatera till. Har en kompis som precis blivit gravid efter att ha kämpat i ett år så man ska absolut inte ta det förgivet. Ha en fin kväll, kram!

  6. Emma

    Är i vecka 33 imorgon. Och känner mig som en jätte trots att alla säger att jag har en liten mage. Har som du hade. Och när jag följde dig som gravid tänkte jag alltid gud vad liten och fin hon är. Konstigt att man aldrig kan tänka de om sig själv. Trivs inte alls som gravid och längtar så tills vår älskling är här ute med oss ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh grattis till bebis i magen fina du <3 men vad du är snäll!! <3 Förstår verkligen din känsla!! Du kommer också att se tillbaka sedan och se hur vacker du är och var som preggo! Synd att man inte kan känna det just i stunden bara. KRAM fina du <3 Du har något magiskt framför dig!!

  7. Keila

    Que lindo detalle… es bueno saber como paso su embarazo… Yo lo estoy en este momento, ya tengo 18 semanas.
    Me encanta su blog… Ud es muy especial y un buen ejemplo. Besos y abrazos

  8. Sofie

    Som du skriver så ska man vara tacksam för att man ens kan få barn. Jag har alltid drömt om att få barn och när jag var yngre var jag lite orolig att jag inte skulle kunna få barn så när jag nu fick min lilla son för 2 1/2 månad sedan var jag så otroligt tacksam. Jag tänker varje dag på hur lyckligt lottad jag är. Man ska aldrig ta det för givet! Jag blev dock gravid på en gång denna gång men man kan aldrig vara säker ändå, därför ät jag så glad att jag fått ett barn iaf 🙂

  9. Josefin Ogarp

    Jag kände mig också riktigt sunkig som gravid, men när jag ser bilder i efterhand så kan jag inte förstå varför jag kände så.
    Jag gillade inte heller att vara gravid.. Fick psoriasis i hela ansiktet och hade misstänkt havandeskapsförgiftning.
    Men det är SÅ värt väntan!
    Barn är det mest fantastiska man få uppleva 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ellerhur! Skönt att jag inte är ensam <3 ja, det är verkligen det bästa som kan hända en 🙂 KRAM

  10. Gabriella

    Hejsan! Vilken härlig frågelista! Får man ställa en fråga? 🙂 Jag är som jätteorolig att jag ska ha ätit något ”fel” tidigt i graviditeten, tror jag inte har gjort det men är ändå nojjig! 🙁 Kände du också så? Eller har du något tips att lugna sig själv med? 🙂 Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag åt precis som jag alltid brukar hela graviditeten så var aldrig orolig för det 🙂 Så länge man inte dricker alkohol, snusar eller röker så tror jag inte att det är någon fara. Sedan finns det ju vissa riktlinjer på vissa saker man inte bör äta men för mig som är vego så var det inget speciellt jag skulle avstå<3 stor kram! 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish