Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Jasons utveckling

Tänkte blogga om något som jag vet att många tycker att det är kul att läsa om! Nämligen lilla Jasons utveckling. Ni kan läsa tidigare inlägg om detta HÄR, HÄRHÄR och HÄR. Jag repeterar inte saker som jag skrivit förr så om ni vill läsa fler framsteg så kan ni klicka på ”HÄR”-länkarna. Tror att dom är i rätt turordning till och med.
– Jason har hittat sina små fötter. Han fångar dom hela tiden och försöker att stoppa dom i munnen. Fötterna är i ständigt fokus oavsett om han sitter upp eller ligger på rygg eller sidan. Han kämpar konstant för att få ett grepp om dom! Enklast är det ju när han ligger på rygg och då kan han fånga dom och hålla dom hårt lääääänge, haha. Sedan älskar han att pilla på sina tår. Ser så roligt ut.
– Han tycker om att bli överraskad! Vi skrämmer honom INTE men att se en leksak komma fram plötsligt eller leka ”tittut” med mamma eller pappa är det bästa som finns. Att se saker röra sig hastigt och försvinna/komma fram är jättekul och han skrattar så att han kiknar.
– Bajsa på toaletten är nya grejen och vi pottar honom när det kommer till både kiss och bajs. Vi ser på hur han rör sig när det är dags att kissa eller bajsa och då tar vi med honom till badrummet så att han kan göra sina behov där istället för i blöjan. Toppenbra! Och han får även lufta snoppen och rumpan väldigt mycket på detta vis. Det är ju alltid skönast att vara utan blöja.
– Han sover fortfarande utan blöja och kissar/bajsar inte på sig. Detta kan ni läsa mer om under tidigare inlägg där jag skrivit om hans utveckling (se länkar i början av detta inlägg).
– Han ser på väääääldigt långt håll. Han har ju alltid kunnat se om man är en bit bort men nu kan han urskilja olika människor/djur på JÄTTElångt håll. Blir imponerad över hans goda syn, hehe. Senast såg han mig i hallen fast han stod i andra änden av lägenheten. Han sken upp som en sol och skrattade direkt.
– Vi har börjat med en ny rutin! Förr somnade vi ju alla samtidigt i vår säng (vi samsover allihop – läs mer HÄR) och vi har alltid gått och lagt oss alla tre tillsammans. Nu blir Jason trött vid åttatiden och då går jag med honom till sovrummet och liggammar honom till sömns. När han somnat ordentligt kan jag gå ut därifrån och mysa med F i soffan tills det är sovdags även för oss. Blir en litet kvalitetsstund för oss vuxna som är så välbehövlig. Han vaknar nu också vid åtta på morgonen för att bajsa och/eller prutta och somnar sedan om till cirka elva/tolv. Han sover fortfarande hela nätterna och inte så länge på dagarna utan enbart i cirka en timme fördelad under dagens alla timmar.
– Han har SÅ bra kontroll över sina händer och fingrar och kan nu klappa snällt istället för att nypa åt hårt eller bara flaxa med armarna som en galning när han ser något han vill ha tag i. Han är så duktig!
12834901_10208759840494701_983705283_n
Och denna tiger har jag visat förr men den är verkligen favoritleksaken här hemma. Prasslar och låter roligt! Han älskar den och försöker äta upp den hela tiden 😉 Allt ska fortfarande in i munnen! Hans egna händer, andras händer och ALLT han får tag i, haha.. 

Kommentarer

  1. Sophie

    Ååååh så grymt, ni kör EC! Jag funderade lite om ni gjorde det när ni lät han ”luftas” under natten – men nu verkar ni köra fullt ut om ni tar han på pottan/toan. Har inga egna barn men försöker vara öppen för alla slags koncept. Det är ju för att kunna hitta ett vinnande sen när det gäller!
    Hur går det? Började ni på en gång eller väntade ni till han var någon månad? Har hört vissa som väntar några månader och andra som körde på en gång, hur gjorde ni?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det är toppen! 🙂 När han luftar under natten så bär vi honom direkt till toaletten när han vaknar där han bajsar och kissar! 🙂 Det är toppen. Vi väntade ett par månader. Började för någon månad sedan, kram <3

  2. Ida

    Tänkte bara fråga vad ni hittar på med Jason under dagarna när han är vaken så mycket? Har en liten kille på snart fyra månader och tycker dethär känns som en liten ”mellanålder”, svårt att roa honom känner jag! Han är ju inte nöjd med att bara hänga i famnen och gosa som han var den första tiden.. Han vill gärna leka med saker, men inte så lång tid åt gången. Bäst gillar han att sitta i newborn-setet i Stokke-stolen och kolla på oss, men det känns ju inte så ergonomiskt att sitta där mycket hehe. Hur gör ni förresten med tv, kan ni ha på den hemma? Vår kille kollar alltid mot tvn nu om den står på. Tvn e intressantare än alla leksaker Ha en fin söndag!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh! Vi är ju två hemma så vi varvar med att ha honom hela tiden. Går runt och kollar på saker i lägenheten, ligger i soffan och tränar på att krypa, ligger på golvet på en filt och rullar, läser småbarnsböcker för honom, kollar på bilder, leker med leksaker, han är med när vi lagar mat.. Myser i sängen! Alltså han är bara med typ.. Vi gör inte något speciellt 😉 Vi har tvn på typ hela tiden och han kollar ibland. För oss spelar det inte så stor roll om han ser lite på tv! Så länge det inte är något läskigt program på 🙂 KRAM och detsamma finis

  3. Tanja

    Jag körde också med babypotten tills sonen började äta vanlig mat. Rutinerna gick åt skogen, han började gå vid 10 månader så han ville inte sitta kvar på pottan utan ville utforska allt annat Men det gulligaste är när han bajsar så sitter han på huk! Han är nu 1 år och vi ska försöka få in pott rutinen tillbaka.
    Tummen upp för det ni gör, skönt att Jason får sova utan blöja.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh, sötnos! <3 Jag satt också på huk och bajsade som liten bebis 😉 Finns massor av bilder, haha.. <3 Jaa, det känns så skönt! Märker verkligen att han trivs så bra med det 🙂 kram

  4. Samypd

    Tänk på att hålla koll när han börjar krypa så han inte kryper ur sängen, men det vet du säkert redan Vi samsover också med vår son på 10 månader och sen han börja krypa (vid 6 mån) så kan jag inte smita ur sängen längre så de blir tidiga kvällar här haha. Ha en bra kväll fina du!

  5. Josefin Ogarp

    Jag är så sugen på babypotting men jag har inte riktigt lärt mig sonens signaler än. Hade varit skönt att börja med babypotting både för Elliot och vår del 🙂

  6. Nathalie

    Vi började tidigt med toan med och har tyckt det varit så bra! Tror att jag har kommenterat det förut, haha 🙂 nu vid 1 år och 9 månader slutade han helt med blöja på eget initiativ och det känns ju bara så himla bra 🙂 och när han var liten lärde vi oss fort tecknen på när han ville göra något. Jag har läst att utomlands är det jätte vanligt att man gör så, och typ aldrig använder blöja ens när dom är nyfödd!

  7. Sofia

    Så roligt när du skriver dessa inlägg! Har själv en 3 veckors bebis här hemma, så roligt att följa deras snabba utveckling! Har en liten fråga bara. Vår bebis sover också hela nätter, från ungefär 24- 10. Har fått rådet att väcka för att mata, men nu har hon gått upp 200 g över födelsevikten.. Hur gjorde ni med detta? Väckte/väcker ni Jason på natten för mat om han inte vaknar själv?
    Kramar

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men så glad jag blir <3 Jag har bara matat på nätterna när han själv har vaknat och varit hungrig. Har aldrig väckt honom för att mata. Eller jo! Typ första dagarna efter att vi kommit hem från BB så vaknade jag ibland av mig själv och petade in bröstet i munnen på honom. Han snuttade dock bara och spottade ut det. Så ja! Han får äta om han blir hungrig vilket han inte blivit dom senaste månaderna. Han sover nätterna igenom och vi låter honom göra det <3 KRAM <3

  8. Paulina D

    Läser just nu om bebis på pottan och har tänkt köra på samma vis som ni när bebis blivit några månader (BF 30 mars). Hur funkar det för er? Färre bajsblöjor?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vad roligt! 🙂 Ja, han bajsar aldrig i blöjan längre! Direkt vi ser att han behöver bajsa (han signalerar rätt tydligt genom att ”trycka” med hela kroppen) så tar vi med honom och håller honom ovanför toaletten. Jag upplever att han gillar detta SÅ mycket bättre än att bajsa i blöjan då han får sitta i en skön position (typ samma som när vi vuxna bajsar) + att han får ut allt på en gång. 🙂 För oss har det bara varit toppen och positivt, kram <3

  9. Mikaela L

    Så spännande att läsa om Jasons utveckling 🙂
    Underbart att han sover hela nätter <3 vår lilla tjej (6 – snart 7 månader) sover så dåligt på natten 🙁 vaknar hela tiden känns det som men hoppas på att det ska vända snart.

  10. Julia

    Haha, vaknar kl.8 för att bajsa / prutta – så gulligt! Hinner ni alltid reagera innan han bajsar den tiden? Eller äter han först o bajsar sen (för att somna om)? Underbart att han sover hela nätter och ännu hela förmiddagen, lyckans mamma o pappa 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha 😉 Nej men han vaknar och ”jollrar” och pratar typ! Då vet man att det är dags. Så jag vaknar oftast av at han ligger och pratar och då går vi till toan 🙂 KRAM <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish