Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Hur hanterar man elakheter på nätet?

Jag fick en fråga för inte så längesedan om jag har några tips kring hur man kan hantera elakheter och taskiga kommentarer på nätet. Det är ju tyvärr något som uppkommer dagligen på både bloggar, instagram, twitter, youtube.. Ja, överallt i princip! Fick en kommentar för bara ett par dagar sedan där en av er berättade att ni gärna hade börjat blogga men inte vågade på grund av alla påhopp man kan få. Så ska det ju inte behöva kännas och självklart ska man VÅGA blogga om man vill!
När jag var ny i bloggvärlden så tog jag åt mig av allt. Jag blev ledsen och kunde fundera och tänka på saker som folk sa och skrev hur länge som helst. Idag varken ser jag eller tar åt mig av taskiga ord. Det finns ingen anledning att göra det. Här är mina tre bästa tips för att hantera taskigheter på nätet:
Tips nummer ett är att inte läsa det elaka över huvud taget. Om man läser några få ord precis i början så ser man ju direkt om kommentaren är trevlig eller inte. Är den inte trevlig? Nej, då behöver du ju inte läsa den heller! Varför slösa din tid på det? Radera direkt och sedan är det ur värden.
Kom ihåg att alla som försöker trycka ner dig förmodligen inte mår bra själva. Har man ett värdefullt liv och känner sig frisk och älskad så har man ingen anledning till att skada någon annan. En taskig kommentar säger mer om den som skrev den än om dig – glöm aldrig det! Ibland kan jag tycka synd om folk som sitter och skriver elaka ord! Har man på allvar inget bättre för sig!? För längesedan var det någon som kommenterade att jag var ful klockan 22.30 på en fredagskväll. Jag blev så ledsen över att denna människa har så lite liv att den spenderar tid på sådant en FREDAGSKVÄLL istället för att umgås med nära och kära och bara njuta av ledigheten och kvällen. Men ja, är man så elak så kanske man inte har så många vänner omkring sig heller, hihi 😉
Glöm inte bort vad som är viktigt! Internet är trots allt bra internet.. Sociala medier är ju bara ”på låtsas”. Det är underhållande och inspirerande men ja.. Min blogg betyder såklart mycket för mig och tar upp en del av min tid! Jag bryr mig om er läsare och jag älskar kontakten och relationen vi har till varandra. Däremot så är det ju ändå en ”låtsasvärld” på något vis och inte hela min värld och mitt liv. Det viktigaste för mig är min familj och all kärlek som vi har till varandra. Det är egentligen det enda som är viktigt i slutändan.
Hur hanterar du elakheter på nätet? Dela gärna med dig av dina tips i kommentarsfältet. 
Sandra_Rogers_Photography_(78)
Det viktigaste som finns! <3 Fotot är taget av Sandra Rogers.

Kommentarer

  1. Martina

    Hej!
    Jag har bara en snabb fråga, vart kommer F:s jacka ifrån? Den var riktigt snygg skulle bli en perfekt påskpresent till min man… 🙂

  2. Cassandra

    Fin bild!
    Kul att läsa om samt se bilder på era två hundar fortfarande fast ni fått er son 🙂 Annars brukar djuren komma längst ner på listan och omplaceras i många fall när barn kommit in i familjen.
    Är ibland rädd att jag är en av dom som kommer glömma mina älskade vovvar den dagen jag får barn!

  3. Mikaela L

    Fint skrivet & bra att du tar upp ämnet <3
    Vill också peppa personen som hade önskan om att starta en blogg att göra det! Strunta i alla negativa idioter som finns! Gör det du vill & kom ihåg att här finns människor som vill lämna fina kommenterar & som är normala <3
    Du är en sån bra förebild Gabriella! Behövs fler som stöttar & lyfter andra tjejer som du gör <3

  4. Frida

    Väldigt bra tips om man bloggar och får höra massa onödiga elakheter:) idag finns det ju rätt många barn som blir mobbade av klasskompisar via internet, de får instagramkonton startade om sig där de hängs ut och all möjlig skit. Jag önskar man kunde få lika enkla tips när det gäller en sån situation men där är det istället föräldrarna som måste uppfostra sina barn rätt, tänker jag. Är det något du och F diskuterar, hur ni reagerar om Jason är elak mot en klasskompis i framtiden?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ellerhur! Helt sjukt är det! Nej, vi har inte pratat om det så mycket men jag kommer aldrig tolerera något sådant och alltid kämpa för att mina barn ska må 100% bra i skolan. <3 stor kram

  5. Millie

    Bra tips där 🙂 de borde jag nog tänka på lite mer om jag nu startar en blogg igen.
    Hade en i slutet av förra året och va väldigt aktiv men när en gamal ”vän” jag känt länge sitter och trycker ner och lägger ut allt jag skriver på sin blogg å hänger ut mig på sin blogg så fick jag nog helt klart!
    Tog bort hela bloggen och kände mig väldigt nere av att vissa ska ha förmycket fritid!
    Men motivationen finns fortfarande där och jag har blivit starkare av de helt klart. Dina tips va otroligt bra och det är något jag ska bära med mig 🙂 finns ingen anledning att ta åt sig! Synd att Jah inte fattade just då :/ kram fina du <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ellerhur! <3 Så sjukt! Tänk på att du kan stänga kommentarsfältet helt också om du vill <3 Du måste ju blogga om du vill det!! <3 STOR kram

  6. Lisa

    Jag har ingen blogg, och bara (vad det verkar som) snälla folk som följer mig på instagram, men ibland på familjeliv kan det ju vara elaka folk men jag brukar bara ignorera sådana kommentarer, ingen idé att elda på dom..
    Ignorera är nog det bästa faktiskt, då är det väl inte kul längre när dom inte får någon uppmärksamhet.. 😉

  7. Emelie

    Bra tips ! Jag tänker att de som känner behov av att posta elakheter borde prova att göra helt tvärtom, jag lovar att de kommer känna sig bättre. För man kan väl knappast må bra på riktigt av att slänga ur sig taskiga saker?!
    Superhärlig bild, fint fångat ögonblick:)

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish