Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Äntligen hemma!

Hej fina ni!
Hoppas att ni mår bra. Jag mår helt okej men har drabbats av en fruktansvärd huvudvärk och har dessutom mjölkstockning och känner mig lite febrig.
Jag hade en jättefin dag igår men kände mig mer känslosam och ensam än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Ville bryta ihop i tårar flera gånger av saknaden efter Jason och kände mig rätt tråkig, osocial och ja.. känslig. Detta är sista gången jag lämnar honom så länge på ett bra tag. Även fast han var med sin pappa och det var bra ”träning” för mig så känns det bara FEL med stort F. Jag vill vara nära honom och med honom hela tiden och visst kan jag vara borta några timmar men en hel dag var för mycket. Vet inte om det är amningshormonerna som talar eller om jag helt enkelt bara inte vill vara ifrån min lilla skatt.
Och ja.. MJÖLKSTOCKNING! Fy tusan så obehagligt och fruktansvärt det är. Jag borde ju kanske ha räknat med att jag skulle få det i och med att jag inte ammade på hela dagen men samtidigt så har jag kunnat vara borta i runt sex timmar tidigare utan att känna något alls. Brösten fylldes dessutom inte på successivt så att jag hade möjlighet att förebygga det utan gick från helt tomma till sprängfyllda på bara några minuter precis när jag satte mig i planet hem mot Umeå. Började kallsvettas och mådde bara SÅ dåligt. Efter en lång och varm dusch så somnade jag med Jason (som såklart totalvägrade att äta eftersom att han redan var proppmätt). Han bara sov och jag låg där och kved av smärta, haha. Han sover fortfarande och när han vaknar så hoppas jag att han är vrålhungrig! Hur mycket jag än pumpar får jag nämligen inte ut allt och har fortfarande hur ont som helst. Har ni några tips mot mjölkstockning? Varma duschar, värme och massage kör jag redan på för fullt men finns det något mer att göra? Det har blivit lite bättre sedan igår kväll men dom är fortfarande spända och knöliga som tusan. AJ!
Nu till det positiva! Jag hade det superkul igår och fick träffa massor av nya och bekanta ansikten. Jag och Paula gjorde en inspelning under dagen och jag kände mig mest nervös och hade både hjärta och hjärna hemma hos Jason. Tankarna var inte riktigt där om man säger så. Så för min del gick det sådär! Men det får bli som det blir och det ska bli roligt att se slutresultatet. Säger såklart till när ni kan ta del av det! Det var jätteroligt iallafall och det var kul att få vara en del av hennes driftiga projekt som förmodligen kommer bli super-uppskattat. Älskar nytänkande och kreativitet! Och Paula var ju bara så himla underbar och precis som jag hade föreställt mig att hon skulle vara. Annars åt vi massor med god mat, bär, frukt och choklad, fick undervisning när det kommer till youtube (jag tänkte posta min första videoblogg nästa vecka och tills dess kan ni följa min kanal HÄR) och mycket annat kul. En toppenkväll med underbara människor och tack allra bästa LOPPI för att ni ordnade detta. Är så glad att jag fick vara med och kommer att kunna leva på dessa timmar länge =)
Nu ska jag och F göra ett ryck och städa här hemma. Pannkakor blir dagens brunch följt av en tvättid och ikväll kommer min fina vän Sara hit och hälsar på. Vi ska käka middag och bara mysa. KRAMAR till DIG <3
10268233_10208698353557566_305202247_n 12784509_10208698353317560_758177129_n 12784721_10208698354157581_43569018_n

12788045_10208698353757571_1244604749_n
Lite bilder från igår på mig och Paula. Var så roligt att få träffa henne och söta Leonore. Den andra bilden har jag lånat från Paulas instagram =)

Kommentarer

  1. Isabella

    Min dotter är 6,5 år och jag längtar ihjäl mig efter henne när jag är i skolan eller när hon sover hos sin mormor.. 🙂

  2. Sofia

    bb-hemvård finns ju i Umeå om du inte blir av med stockningen! Fick jättebra hjälp med när jag fick stockning direkt vi kom hem från BB med min född i oktober! 🙂 lycka till!

  3. Elin

    Mot mjölkstockning så bara amma, amma, amma men det är fruktansvärt. Om det bara är det ena bröstet så låt bebisen äta från det hela tiden och pumpa från det andra tills det släpper!

  4. Mikaela L

    Fy va hemskt med mjölkstockning 🙁
    Jag jobbade under december (mannen var pappaledig) & så var jag så rädd att få mjölkstockning så min bröstpump hängde med till jobbet varje dag. Haha.
    Spännande med nya projekt & att det går bra för dig <3 ser så fram emot youtube-kanalen.

  5. Mimi

    Försök att amma bort det främst. Du ska inte pumpa ut med pump iallafall för det du pumpar ut får du tillbaka. Du ska trycka ut det i duschen för det har inte samma effekt . O om du pumpar ut så håll ut tills det är olidligt o pumpa sen endast för att lätta på trycket. Dem tipsen fick jag från amningsmottagningen.. Kramis

  6. Heidi

    Ett tips är att när du nu ammar jason så försök så att hans underläpp är i riktning knölen ex. om knölen är mot armhålan så ska jasons haka vara mot armhålan. Då töms den mjölkkanalen mest effektivt. Hoppas du mår bättre snart!!

  7. jenny

    När jag ammade och hade knölar läste jag att massage var ett big NO NO! Jag pumpade och ammade när jag kände knölarna. Duscha varmt eller ha en varm vetekudde ligga på funkade ganska bra med. Lycka till! Vet hur ont det kan göra känns som om de ska sprängas! Tips tips är att köpa mjölkpåsar du kan pumpa i och ha i frysen till när F är hemma själv. Finns på apoteket!

  8. Jennifer

    Ler när jag ser bilderna på dig! Omlott-tröjan med lite urringning är verkligen ditt signaturplagg och det passar dig så bra tycker jag!! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men underbara du <3 TACK!! Och ja.. Det är nog det 😉 har typ 100 stycken olika (okej inte riktigt men..nästan)! 🙂 KRAM <3

  9. Mamman

    Klart att du får mjökstockning om du tänkt så mycket på Jason under dagen. Kroppen producerar ju mjölk efter behov. Den luras och tror att du ska amma när du tänker på Jason. Nästa gång, pröva att handmjölka ur brösten i samband med toabesök så slipper du forhoppningsvis mjökstockning ☺️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag hade ju inget att mjölka ur! Testade flera gånger men det var helt tomt. Det gick från helt tomt till sprängfullt på bara några minuter precis när jag var påväg hem.. STOR kram <3

  10. Caroline

    Hej Gabriella.
    Ja aj aj för mjölkstockning. Får alltid hög feber och frossa själv när jag får det, tack och lov inte så ofta.
    Jag fick ett tips av min farmor som hjälpt mig otroligt bra och snabbt. Ställ dig i en varm dusch, ta med dig ett glas in, inte för tungt glas och det ska täcka bröstvårtorna bra. Fyll glaset med varmt/ljummet vatten hela vägen upp till kanten. Sen stoppar du bröstet där i, mjölken kommer spruta ut i glaset. Jag brukar massera lite försiktigt med den fria handen just för knölarna. Hoppas du slipper det fort.

  11. Emelie

    Fy för mjölkstockning. Jag hade det en gång det bästa är att amma, amma och amma. Ändra position med så han äter ute olika vinklar om du förstår vad jag menar. Sen körde jag med vetekudde på tuttarna också tillslut släppte det. Hoppas det släpper snart för dig! Förstår att du saknade Jason igår! Min dotter är 9 månader och jag har varit utan henne nån timme max sen hon föddes. Tror aldrig man kommer vänja sig vid att vara från dom små liven! Stor kram!

  12. Heidi

    Funderar på det där med mjölkstockning. Har inga tips tyvärr men hade en tanke bara. Har märkt att jag kan gå många timmar på natten utan att amma men inte på dagen. Antar att brösten blivit inställda på det på något sätt Kanske därför du kunnat vara borta långre stunder innan? För det varit ”rätt” tid. Hoppas du mår bättre snart!!

  13. Nathalie

    Hej! Jag hade mjölkstockning för nån vecka sen. Mådde precis som du. Brösten va sprängfyllda och bara man nudda dem gjorde de ont. Ringde BVC som sa: ”lufta”brösten. Sov på handduk utan bh. De kan ha blivit täppt. Massera brösten. Och handmjölka. De bästa man kunde göra va amma. Mms mest på de bröstet som gör ont. Tog 4 dagar sen va mitt borta helt! Lycka till!! Kram

  14. Emelie

    Aj för mjölkstockning! Jag har haft det två gånger och jag tvångsammade lillan så mycket det bara gick! 😉 det funkade för mig! Hoppas det går över. Fina bilder !

  15. Sabina

    Hej
    Ett tips är att handmjölka i duschen istället för att pumpa. När man pumpar så ökar man produktionen och det blir bara värre Det har i alla fall funkat för mig. Har en son som är född i Sep. 2015 ❤️

  16. Emma

    Hej!
    Läser din blogg då och då. (När jag har tid, har nämligen en 7 veckors son som endast är nöjd i min famn) angående mjölkstockning, man har ju alltid hört att man ska ha värme och massera. Men när jag var på sjukhuset för att testa mig för svampinfektion i brösten så berättade läkaren där att man hellre ska ha kallt på, kallt tar ner svullnaden och det ska tydligen kännas skönare. Och massera ska man inte heller göra.. läkaren berättade att det kommit in kvinnor mer blåmärken på brösten då dom knådat för hårt.. man ska stryka på det onda med riktning mot bröstvårtorna. Hoppas det blir bättre!

  17. Filippa

    Ååååå nej! är det sant?! Det kan inte vara möjligt att du fick du mjölkstockning? Lider verkligen med dig! Pröva med vitkålsblad i be-hån Anja har kört mycket vitkålsblad för sina onda och svulna knän och det fungerar faktiskt. Testa att lägga sköljda, utbankade råa vitkålsblad i be-hån. Har läst någonstans att det även kan göra gott vid mjölkstockning. Annars var det så kul att träffa dig och hela gänget igår! blev så oerhört peppad. Och du, du var verkligen INTE osocial och tråkig, tvärt om du gav hur mycket energi som helst! STOR krya på dig kram och njut av solen :)!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa fy 🙁 är så hemskt! Men får skylla mig själv lite kanske som inte tänkte längre än så! Men jobbigt är det 🙁 <3 mår lite bättre nu iallafall. Njöt av solen och gott sällskap idag! Hoppas ni mår bra och tack för tipsen, omtanken och framförallt en fin pratstund igår! KRAM till dig <3

  18. Ida

    Hejsan. Kan tipsa om att Jason har hakan mot det mest spända området på bröstet när han äter! Då trycker han på där samtidigt som han äter, ibland kan de va svårt att massera samtidigt som du matar. Jag tog långa varma duschar med massage nån halvtimme innan min lille behövde mat, så han var riktigt hungrig när jag kom ut och brösten var ”uppvärmda”. Så jobbigt med mjölkstockning! Sen handmjölkade jag alltid ”färdigt” efter sonen ätit, så bröstet verkligen tömdes ordentligt. Hoppas jag varit till nån hjälp. Fantastisk blogg❤️ Tack för härlig läsning. Min son är född 18 okt 2015 så våra är ganska jämngamla☺️ Kram!!! Lycka till! /Ida

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla du för så bra tips <3 Låter jättesmart! Mår lite bättre nu så hoppas att det fortsätter gå framåt. Fy så hemskt det är med mjökstockning! <3 STOR kram och tack för så otroligt fina ord 🙂 Och så kul att våra små är i princip lika gamla. Jason var beräknad den 18e 😉

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish