Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Ännu en vegetarisk köttfärssås

Har ni också vissa rätter som är tillbaka-kommande hemma hos er? Lasagne, linssoppa, egengjord sushi, wok,  currygryta och ”kött”färssås är  sådant som vi äter hur ofta som helst. Här kommer ännu ett recept på köttfärssås! Fördelen med den är ju att man kan slänga i nästan vad man vill och det blir alltid lika gott =)
12767715_10208676572013041_1538839273_n
Här ser ni alla grönsaker vi använde oss utav. Grön paprika, rivna morötter, champinjoner och zucchini. Timjan och basilika + salt och peppar kryddade vi med! 
12782377_10208676571693033_922037843_n
Denna färs är en av favoriterna här hemma. Helt vegansk och kommer från Anamma! Finns i frysdisken och kostar typ 60:- för ett kilo. Perfekt i tacos och grytor är den också. 
12782372_10208676571773035_274038203_n


När alla grönsaker + färsen har fått steka en stund (vi steker i olivolja) så häller vi över krossade tomater och iMat från Oatly. Låter puttra under lock i cirka tio minuter. 
12746328_10208676571853037_1401432564_n
In the making =)
12527696_10208676572173045_809472814_n
Slutresultatet. Serverade med vanlig pasta och en sallad med bönor och färsk broccoli. 

Kommentarer

  1. Ebba

    Hej Gabriella! Jag undrar om ni kommer ge Jason vegansk mat då han växer upp? Om ni väljer att göra det, kommer han då få specialmat då han börjar förskolan eller kommer han äta som de andra? Din blogg är verkligen superintressant och varje gång man klickar in på den finns det något nytt att läsa. Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Han kommer att få äta vegetariskt precis som vi då det är det som är ”rätt och naturligt” enligt oss och vad vi tror på, jag och F 🙂 För oss är ju vegomat lika naturligt som för familjer som valt att äta kött! Så ja, det blir vegetariskt för honom överallt. STOR kram och tack för så fina ord <3

  2. Charlie

    Blir alltid så inspirerad av dig! Började läsa din blogg våren 2014 och har läst den varje dag sen dess, haha. Du har fått mig att äta vegetariskt och verkligen få upp ögonen för köttproduktionen och djuren. Så stort tack till all kunskap du har gett mig!
    Men nu till något annat, en lite udda fråga haha. Hur förvarar ni era frukter hemma? I kylskåpet i sina platspåsar eller löst? I en fruktskål på bordet? Har försökt googla mig till något svar men det jag har kommit fram till är typ att allt ska stå framme i varsina skålar, så nu är mitt köksbord fyllt med skålar med olika frukter i! Hahaha. Tänkte eftersom att ni äter så mycket olika frukter så kanske du har något bra svar? Tänker mig typ bananer, äpplen, päron, clementiner, apelsiner osv. Tycker alla mina frukter dör så himla fort hur jag än gör..
    Kram på alla er i familjen, ni verkar så himla mysiga allihopa!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Underbara du!! TACK för så fina ord. Betyder så mycket för mig <3 Vi har all frukt i kylen i en STOR skål för det mesta! Så all frukt får ligga tillsammans. Vi äter ju upp den rätt snabbt så frukterna hinner inte "påverka" varandra. Vissa frukter ger ju ifrån sig vissa ämnen och gör att andra frukter ruttnat snabbare osv. Men äter man snabbt hinner dom inte det 😉 Kylen är bästa tipset för att förlänga livslängden på frukten! 🙂 KRAMAR från oss alla <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish