Gabriella Joss Gabriella Joss
OkategoriseradeSkönhet

MITT HÅR

Många av er har ju önskat att jag ska blogga om mitt hår. Hur jag sköter det och vad jag använder för produkter. HÄR har jag bloggat om det förr men känner att det kanske är dags för en ny och uppdaterad version. Jag vet även att många önskar att jag ska visa en video hur jag lockar håret och det kommer också upp inom snar framtid! =)
Jag tvättar håret så sällan som möjligt. Jag har riktigt, riktigt tjockt hår och även rätt långt hår. För mig är det en process på över en timme att både tvätta håret, få det torrt med fönen + styla det. Just därför försöker jag undvika onödiga duschar. Vill jag duscha kroppen men inte håret så täcker jag det med en plastmössa. Under en period av mitt liv så tvättade jag håret väldigt ofta. Det var när jag tränade som mest och svettades mycket. Alla dessa tvättar resulterade i att håret blev riktigt fett. Jag kom in i en ond cirkel av att det behövde tvättas var och varannan dag! Och om jag inte gjorde det så blev det just.. fett. Mitt tips till er med fett hår är just att skita i att tvätta det. Självklart ska ni fortsätta duscha men max två gånger i veckan. Håret behöver inte mer än så! Det kommer vara riktigt jobbigt i en period framöver men värt det i det långa loppet. Jag personligen tvättar bara håret en eller två gånger i veckan. Mitt hår blir varken fett eller känns smutsigt. Så det är ett stort tips!
När jag tvättar håret så använder jag mig av Maria Nilas produkter för färgat hår i rosa förpackning. Jag ÄLSKAR dom och kommer aldrig någonsin att byta. Dom doftar godis, är svenskproducerade, veganska och räcker länge. Alla tummar upp! Finns även andra serier som man kan välja bland baserat på vilken hårtyp man har. Jag börjar alltid med att schamponera in det ordentligt – gärna två gånger. Jag masserar väldigt noga i hårbotten och drar sedan ut skummet i resten av håret. När jag har sköljt ur schampot så slänger jag i en inpackning under tiden som jag står kvar i duschen. Inpackningen lägger jag i topparna men drar sedan lite upp mot längderna. Absolut inte nära hårbotten dock! Brukar passa på att raka benen eller något annat medan den sitter i håret. Tre minuter får den vara i! Sköljer ur den och lägger sedan i balsam. Balsamet lägger jag bara i topparna. Sköljer sedan ur håret ordentligt och avslutar med att spola igenom det med iskallt vatten. Jag upplever att det blir mer livfullt och får mer glans då.
image4
Världens bästa produkter! Dom håller dessutom så himla länge. Kan varmt rekommendera dom till alla!
När håret har fått vila i handduken en stund och blivit lite små-torrt så kammar jag igenom det med en tangle teezer samtidigt som jag fönar det ett par minuter. När det har blivit snäppet torrare så lägger jag i värmeskydd och jag använder det som ni ser på bilden nedan. Sedan brukar jag även slänga i ett par droppar olja för håret. Masserar in produkterna mellan handflatorna och jobbar mig sedan från topparna och upp mot längderna. Kammar ut håret en gång till med borsten och fönar det sedan helt torrt.
image2
Här är värmeskyddet och oljan som jag använder. Båda är SÅ bra och dryga är dom också! Oljan för håret doftar dessutom otroligt gott. 
Jag stylar bara håret efter en dusch. Många har frågat hur ofta jag använder mig av plattång/locktång och det är enbart efter att jag har tvättat håret. Så max en/två gånger i veckan. Lockarna håller fram tills nästa tvätt vilket är kanon! När jag stylar håret så brukar jag oftast locka det. Trivs bäst med lockar. När lockarna är på sin plats så brukar jag kasta huvudet lite upp och ner, haha. Typ som när man ”head-bangar” (om ni förstår vad jag menar), haha. Sprayar sedan med hårspray och avslutar med glansspray. Efter ett par minuter så drar jag ut lockarna ordentligt med fingrarna så att dom blir mer naturliga.
image3


Här är sprayerna jag använder. Glanssprayen luktar så himla gott av melon. Älskar!
Mina bästa tips för ett friskt och välmående hår: 
– Använd en snodd utan metallband. Det sliter mindre på håret.
– Tvätta inte håret för ofta!
– Platta/locka inte håret på samma ställe två gånger. Försök att bara styla det efter duschen och inte mer än så. Det sliter så himla mycket att arbeta med värmetänger varje dag.
– Sov i en lös fläta.
– Drick mycket, sov mycket och ät ordentligt.
– Blek inte håret i onödan. Försök att inte färga det för ofta eller hålla på med det för mycket.
image1
Här är mitt hår just nu. Jag har någon form av ombre med lite ljusare slingor i. Det har dock tvättats ur väldigt mycket då det var nästan två månader sedan jag var hos frisören sist. Därför ser det lite små-gul/oranget ut. HÄR kan ni se en bild på hur det såg ut när det var nygjort. Nu är jag på jakt efter Umeås bästa frisör eftersom att min vän Emelie som tidigare fixat mitt hår är kvar i Stenungsund. Säg gärna till om ni vet någon bra. =)

Kommentarer

  1. Moa

    Hej!
    Måste först bara säga att jag äääälskar din blogg, är 18 år och du är verkligen en inspiration och förebild! Så himla vacker dessutom och din familj är helt underbar <3
    Jag pluggar till frisör och måste bara puscha lite för att våga använda inpackning i hårbotten också! Hårbotten är också superviktig att hållas återfuktad, och inpackning super!. Så var inte rädd för det, balsam däremot är bara för topparna 🙂 STOR KRAM!

  2. Martina

    Men wooow vad fint hår du har. Man blir ju avis ☺. Mitt hår är ganska tunt så jag kan inte tvätta så sällan, måste tvätta varannan dag. Nåt tips för oss med tunt/fint hår? Gillar verkligen din blogg. Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men finis, tack <3 Åh, jag skulle rekommendera Maria Nilas volymserie! SÅ bra och ger massor med volym, kram<3 tack för fina ord<3

  3. Julia Kling

    Wow vad fint hår du har! Sköljde ur balsamet och håret med iskallt vatten och oj vad det var skönt! Ska absolut fortsatta med det och håret känns SÅ fräscht nu! Underbar blogg har du! Kram på dig!

  4. Amanda

    Tack för bra tips! 🙂 Om du börjar träna så mycket som du gjort förut, kommer du tvätta håret efter varje träning då? Jag vill gärna träna 5-6 ggr per vecka och det känns omöjligt att inte duscha håret efteråt.. Känns/är det ändå fräscht när du tränat och inte duschat? Alltså vänjer man håret att inte duscha efter träning. Känns som jag svettas i hårbotten och håret blir blött av svett när jag tränar. Håret blir slitet av att duscha varje dag :(. Haha vilka problem 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, jag kommer att köra uppsatt hår och försöka svettas så lite som möjligt på längderna av håret. Brukar sätta upp det i en stram knut oftast! 🙂 Blir bäst så! 🙂 Kanske blir tre gånger i veckan istället för 1/2 gånger i veckan nu när jag börjar träna dock! 🙂 Håret känns absolut fräscht efter träning ändå tycker jag. Man får försöka lufta det lite istället eller köra lite torrschampo + föna lite lätt med kallt istället för varmt (brukar gå att ställa in på hårtorken). KRAM <3 🙂

  5. Frida

    Jag har hört mycket bra om Rapunzel! Funderar själv på att gå dit, är nyinflyttad i Umeå och vet inte om jag vågar gå till en mer ”okänd” frisör.. Tipsa gärna på bloggen om du hittar någon som du tycker är bra sen 🙂

  6. Minna

    Hej!
    Jag tycker du ska gå till Åsa på Salong Frisett. Hon är superduktig, lyssnar verkligen på hennes kunder och man blir alltid så himla nöjd!
    De ligger på kungsgatan 15, på samma ställe hittar du även, fotvård, massage, makeup artist osv. Ja det finns allt möjligt där och det är varm och välkomnande miljö. Verkligen värd att prova!
    (Dessutom finns dom med i resturangchansen om du vill prova första gången till ett billigare pris. Om du inte har något resturanschansen häfte så säljer jag dom med mitt lag. Bara att höra av dig)

  7. Mikaela L

    Tack för ett inspirerande inlägg 🙂
    Ditt hår är så vackert! Älskar färgen, passar dig verkligen.
    Jag testade produkter från Maria Nila tack vare din blogg & det är det bästa jag använt ! Doftar ju såå fantastiskt. Ser fram emot videon där du lockar håret för jag har problem att få mina lockar att stanna kvar så hoppas på lite tips (kanske något steg jag glömt som du gör osv..).

  8. Malin

    Hej! Håller ditt hår lockarna du gör med locktången trots att du sover med håret i en fläta eller blir det liksom flätlockar eller vad man ska säga?

  9. Malin

    Hej fina du!
    1. använder du värme spray före eller efter användning utav värme (t.ex fön eller när du plattar/lockar)
    2. Värmesprayen du använder är den i kräm form eller ”lös” i spray som man bara sprutar och hur mycket brukar du använde ? Kör du hela håret eller bara på visa ställen.
    3. Värmesprayen som du har, kan man använda den på torrt hår eller måste det vara på fuktigt/blöt?
    4. vart köpte du din argan olja?
    5. Funkar din värmespray mycket bra? skyddar den håret mycket eller slits det ändå ut?
    6. Vart köper du din värme spray
    förlåt för så många frågor haha men har länge letat efter en värme spray som skyddar håret BRA utan att slita ut det och dessutom funkar på torrt hår.
    Tusen tack för alla tips och för en sjukt bra blogg! Du är bara bäst, super vacker, självständig och mogen!! Värdens bästa mamma och hustru 🙂 En stark förebild och en stor favorit 😉
    MÅNGA KRAMAR UNDERBARA DU!! <333333

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! 🙂 1. före 🙂 2. Den är en kräm! Kör bara i längderna. 3. Oj, det vet jag inte. Jag använder den i fuktigt hår. 4. På internet! googla på namnet så hittar du återförsäljare. 5. Ja det tycker jag! 🙂 Självklart slits det ändå men det hjälper mycket. 6. På nätet! Googla även här på namnet så finner du återförsäljare. STOR kram och tack för fina ord 🙂

  10. Sofia

    Fina tips! Jag undrar mest om alla andra produkter du använder kan tvättas ut med det parabenfria och sulfatfria schampot du använder? Det är jättebra att använda utan sån skit såklart, men använder man andra produkter som innehåller sånt som fria schampon inte kan tvätta ur så blir man ju aldrig ren. Suck, det är en djungel det där :p Kram

  11. Lisa

    Vart kan man köpa glassprayen?:) jag undrar också vart du köpt korgen till filtarna ni har vid soffan?:)) kram finaste du <3 <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Den finns hos lyko och massor med andra ställen! Googla på namnet så hittar du den! 🙂 Korgen är från ferm living i storlek L 🙂 kram fina <3

  12. Ida

    Hej fina du!
    Mitt hår är i en riktigt dålig period just nu då det nästan jämt är fettigt, något speciellt tips på hur jag vänjer bort det, och hur jag gör för att få håret att se någorlunda rent ut under tiden jag vänjer bort det fettigt?
    Kram!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej finis! 🙂 Jaa! Om du har långledigt någon gång så är ju det ett perfekt tillfälle att köra igång 😉 Man får helt enkelt stå ut och köra mycket mössa, uppsatt hår osv 🙂 Sedan är mitt bästa tips på torrschampoo det i ljusgrön förpackning från Maria Nila. Det är så bra och håret känns lite renare. Så håll ut i ett par veckor så kommer du se sådan stor skillnad och förbättring. Det känns jobbigt men det är SÅ värt det i längden <3 kram fina du

  13. Emma

    Galet fint hår! Är ganska kräsen med hårprodukter, men tror att jag ska ge de rosa Maria Nila-produkterna en chans. Och om de doftar godis är det givet Har börjat äta mycket vegetariskt, så uppskattar verkligen när du kommer med massa tips/recept hehe. Tack för en superblogg som ger mig massa inspo. Kram <3

  14. Sanna

    Har du tips på hur man kan göra med håret om man tränar 3-4 gånger i veckan men inte vill tvätta det för ofta? Hehe 😛 Tack för en mysig och bra blogg!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      TORRSCHAMPO! 🙂 Och uppsatt hår i en boll när man tränar så att man svettas minimalt i håret!:) Mitt favorit-torrschampo är från Maria Nila och finns i grön förpackning. SÅ bra är det <3 kram och tack för fina ord <3

  15. Jonna

    Hej! Vilket bra inlägg, jag ska ta och beställa produkter från Maria Nila jag med 🙂
    Måste fråga, visst satte du i lite löshår för ett tag sen? Har du fortfarande det eller tog du ut det? Kram <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej finis! 🙂 Tack! Jamen gör det 🙂 Ja, jag satte i det men tog ut det ungefär en månad efteråt. Det var inte min grej helt enkelt 😉 kram <3

  16. Johanna

    Har du eller någon annan här något tips på torrschampo som inte doftar så mycket? Tycker de flesta jag testat luktat så mycket så man blir snurrig! Haha 🙂
    Tack förresten för en riktigt rolig och intressant blogg! Kollar in här minst en gång om dagen! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag har ett från Maria Nila i ljusgrön förpackning som är bäst! 🙂 kram och tack för så fina ord underbara du <3

  17. Camilla

    Å tack för alla tipsen Gabriella! Älskar också Maria Nilas produkter, de är bäst!
    Tänkte förresten höra om du vet vilka de bästa magdropparna till barn är (enligt dig då), har för mig att du har skrivit om det tidigare men hittar inte inlägget :)! Ska få en liten kille i maj så har börjat köpa på mig lite bra att ha saker :)!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh, tack själv!! 🙂 jaa, dom är UNDERBARA ju !:) <3
      Vi använder inga magdroppar så har inga tips tyvärr 🙁 Stort grattis!! SÅ underbart att få en liten prins! Du har något underbart framför dig! STOR kram <3

  18. Lana

    Jag va me inne i en period där jag tvätta håret ofta och jag som redan har fet hår fick om möjligt ännu fetare. tvättar håret nu och gjort det ett tag en gång i veckan och jisses va skönt att inte ha fet drypande hår igen. Tvättar dock med honungsvatten. brukar ibland blanda i nån olja för doft men det e allt.

  19. R

    Om schampot doftar godis, värmeskyddet doftar något annat och stylingprodukterna doftar melon – blir inte håret en enda doftbomb? xD

  20. Ebba

    Jag skulle rekommendera min kusin Elina som jobbar på Wow. 😀 Hon är dock mammaledig fortfarande (tror jag), men väldigt duktig 🙂

  21. Lollo

    Hej du är så gullig och snäll med alla tips märks att du bryr dig om oss läsare
    Du skriver så utförligt också TACK ❤️
    En fråga bara blir ditt hår frissigt och torrt utan produkter ? Det blir mittb
    Kramis ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men självklart! 🙂 Oj, det vet jag faktiskt inte.. Har ju använt det så länge och inte testat utan men det blir det säkert 🙂 kramis <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish