Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Status just nu

Hej fina vänner!
Allt bra? Här är allt kanon och jag börjat äntligen se ljuset i tunneln när det kommer till allt kaos. Är så himla glad för det! Tror faktiskt att vi blir helt klara idag! Sedan tar det ju såklart flera månader att boa in sig ”på riktigt”.
Dagen ser ut såhär för vår del: 
– Ta emot två byråer som vi beställde igår. En ska vi ha i vårt lilla ”förrådsrum” i lägenheten. Vi tänkte förvara sängkläder och annat smått och gott i den. Den andra byrån ska få flytta in i mitt och Fs sovrum. Tror att det kommer bli jättebra.
– Packa in alla småsaker i byråerna så att vi får bort alla kartonger som är kvar.
– Köpa blommor. En sådan liten detalj som gör så mycket. Blir både blommor till krukorna vi har + lite färska snittblommor.
– Inhandla tvål och diskmedel hos Rituals. Älskar deras produkter. Dom ger en sådda lyxkänsla i vardagen.
– Beställa den nya sängen (och såklart passa på att provligga den igen, hehe).
– Köpa nålar så att F kan nåla upp gardinerna. Vi tänkte först köpa sådan där ”gardintejp” för att få dom lite kortare men tanken slog oss att den kanske inte går att få bort sedan eftersom att man på något vis ”bränner” fast den. Vi kommer ju inte bo i denna lägenhet hela livet men gardinerna vill vi gärna ha kvar även inför kommande boenden. Känns så tråkigt att korta ner dom permanent då. Men ja, det får duga med nålar denna gång! F är duktig och får till det riktigt snyggt.
– Kika på en fetare nattkräm + ett fräscht ansiktsvatten till mig. Som jag skrev lite tidigare blir jag lite för torr av vissa produkter som jag har i nuläget.
– Slänga ut alla kartonger.
Status just nu:
– Jason har börjat nypa (!?!??!) tag i mig med sina små händer vilket resulterar i blåmärken. Detta händer oftast när han ammar eller när vi busar och kramas. Helt plötsligt så får han tag i min arm eller mitt bröst och nyper åt allt han kan. Fyyyy så ont det gör. Kan skrika rätt ut ibland, haha.
– På tal om Jason så har han inte haft några ”skrik-attacker” på ett par dagar nu. SÅ skönt. Som jag skrev tidigare så tror vi ju att det berodde på alla nya intryck som han hade fått ta in under dagarna. Underbart att det har lugnat ner sig igen.
– Jag har skrivit en lista på saker jag ska blogga om. På den finns rubriker som ”nytt till Jasons rum”, ”detaljer till dopet”, ”hur jag sköter mitt hår och vilka produkter jag använder”, ”en underbar smoothie”, ”mina bästa städtips”, ”hur jag kände när jag fick upp mitt barn på bröstet” osvosvosv. Önskar ni att läsa om något särskilt får ni såklart gärna kommentera det också =)
– Hemma hos oss har vi nu en räknare som mäter hur mycket kall/varm-vatten vi har förbrukat samt hur mycket el som har dragits. Den ger oss dessutom tumme upp eller tumme ner om den tycker att vi sköter oss bra eller inte med förbrukningen. Just nu ger den oss tumme ner på allt så vi måste helt enkelt bli bättre på att inte förbruka så mycket el och vatten. Lättare sagt än gjort men såklart en bra påminnelse i vardagen.
– Igår åt vi rostat bröd för första gången på himla länge. Eller ja, jag har ätit det på andra ställen än hemma men att få krypa upp i soffan och äta dessa mackor till kvällsfika var sååå mysigt. Har saknat att ha en brödrost!
– Ställde mig framför spegeln igår helt naken efter duschen och herregud vad kroppen är magisk. Har ju bloggat tidigare om hur kroppen har återhämtat sig efter förlossningen (HÄR, HÄR, HÄR) och nu har den verkligen kommit tillbaka till sitt ursprungliga läge. Ärligt talat så bryr jag mig inte så mycket men tycker det är SÅ häftigt vad vi kvinnor är kapabla till. Kommer inom närmsta veckorna skriva ett sista inlägg om kroppens återhämtning med bilder till.
– Nu är träningen närmre än någonsin och direkt kaoset är över så ska jag kicka igång på gymmet igen. Tippar på att jag är redo för detta redan i början av nästkommande vecka.
– På måndag har vi dopsamtal med prästen som ska döpa Jason. Han kommer att hälsa på oss här hemma och det känns lite smått nervöst. Hur gör man då? Bjuder man på kaffe/thé och bullar? Eller inte? Någon som vet? Så många frågor, hehe..
– Vi har beställt en förrådsplats då det inte ingick i lägenheten. Trodde att ett förråd alltid ingick när man hyrde lägenhet!? Som tur är så fanns det ETT ledigt förråd som vi fick hyra i samma hus. 197:- fattigare i månaden men herregud så skönt att slippa ha kartonger märkta med ”gamla fotoalbum” och ”barnkläder som är för små” uppe i vardagsrummet. Vilken tur vi hade!
Kram på er! Och ha en helt fantastisk dag. Glöm aldrig bort att DU är bäst – precis som du är. Så sträck på dig lite extra idag, just för att du är DU. <3
11186236-10206499854596466-816807058-n
Igår skämde jag bort mig själv med en riktigt lång dusch och denna godbit användes flitigt. Älskar denna på kroppen.  

Kommentarer

  1. Monica

    Tänk på att ni får betala mer för vattnet och elen när ni sätter in en egen tvättmaskin! Du nämnde ju om den här mätaren som nog kommer visa tummen ner för det mesta då!

  2. Sofia

    Hej! Tack för en jättefin och inspirerande blogg. Varje gång jag går in blir jag peppad och glad! Ren energi!
    Tråkigt att du flyttat ifrån KB i Gbg. Hade hoppats på att springa på dej en dag här o säga det jag skrev här ovanför. 🙂 Men nu fick jag det skrivet iaf.
    Lycka till med allt!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! <3 Åh, tack snälla! Du anar inte hur glad jag blir! 🙂 <3 Jaa, så tråkigt! Men vi kommer helt klart på besök till fina GBG! 🙂 KRAM och tack <3

  3. Signe

    Har en likadan peeling som du som jag fick för ett tag sen men aldrig har använt. Jag undrar bara om den är till för ansiktet eller kroppen. Haha har aldrig riktigt förstått det. ❤️

  4. Johanna

    Jag älskar inredning, tycker er stil är superfin! Jag flyttar denna månad till en helt omöblerad lägenhet och har tyvärr inte så stor budget för inredning (hej hej fattig student;)). Jag undrar om du har några bra tips för att inreda stilrent och snyggt för en billig peng? Din blogg är en stor inspiration! Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, absolut! 🙂 kan skriva ett inlägg om det framöver 🙂 Håll utkik fina du!! 🙂 STOR Kram <3 och tack för så fina ord <3

  5. Emelie Lindblom

    åh längtar såååå efter att få inreda när vi flyttar igen!! undrar dock hur det ska gå då jag kommer vara höggravid just den månaden 😉 får stå och kommendera bara vart allt ska stå, haha 😀 nä men det är så underbart med nytt och fräscht! och fast man hatar allt flyttande då man är mitt i det så är det så skönt efter då allt är rensat och rent 🙂 älskar din blogg <3 var på rutinultraljud i veckan och är nästan säker på att jag såg en liten snopp… haha.. vi valde att inte ta reda på könet, men jag har hela graviditeten känt på mej att det är en grabb, men då jag ändå inte är säker så är det så jobbigt då man t.ex. shoppar bebiskläder att inte köpa just "pojk" eller "flick"! Men vill ändå ha det som överraskning 😀 haha <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår det! 🙂 Men åååh spännande 😉 kommer nog gå bra ändå ! 🙂 <3TACK för så fina ord och guuud så spännande att ni inte kollade könet! Jag ska försööööka låta bli nästa gång men tror inte jag kommer lyckas! Duktiga ni är som höll er ifrån det 😉 KRAM och lycka till med allt som komma skall! SÅ spännande <3

  6. Linnea

    Jag vet att du nu redan köpt nya hudvårdsprodukter men jag vill ändå tipsa dig och försöka ”övertala” dig lite 🙂
    Jag förstår att det kanske låter elakt att skriva såhär men jag tycker du verkar vara så vettig ändå. Tänker på djuren, försöker dra ner på socker osv osv… Men varför köper du ibland då ”skitprodukter”? Att proppa på huden massa fejkade kemikalier kommer aldrig få din hud att må optimalt. Inte heller din son. Det bästa är naturliga och ekologiska produkter som huden kan hantera och inte plast (silikoner) eller andra hemskigheter.
    Jag använder svenska märket Maria Åkerberg som är helt otroliga produkter! Räddat min hud. Balanserar upp den otroligt bra. Vet att det finns salonger i Umeå som utför behandlingar med hennes produkter. Hoppas du kommer kika lite på det. Hon har även produkter för små bebisar!
    Kram!

  7. Mar

    Är förlovad med en präst och kan säga att du inte behöver oroa dig! Dom får otroligt mycket fika överallt, haha! Det räcker med en kopp kaffe eller något litet, men det är absolut inget du måste bjuda på! Troligtvis har prästen redan hunnit fika hos många andra redan den dagen, så känn ingen press. Är du osäker kan du alltid fråga när han är där om han är sugen på en kopp kaffe eller så! 🙂

  8. Angelika

    Hej! Tack för en underbar blogg och Jason verkar vara så gosig! Har en flicka som bara är ett par dagar äldre än er j!
    Vi nålade upp våra gardiner men kom på att vi får hitta en annan lösning tills lillan börjar krypa/vara på golvet så hon inte råkar skada sig med ngn nål! Tips bara stt tänka på!
    Ha det bäst! Stor kram

  9. Jamilia

    Ni har en del att göra nu. Men det måste ändå vara skönt. Jag blir sååååå rastlös när jag bara sitter och gör ingenting i flera dagar. Och det låter som att ni börjar få allt på plats nu. Skönt 🙂
    Ser verkligen fram emot att få se Jasons rum nu. Slår vad om att det är supermysigt. 🙂
    Ha en helt underbar dag kära ni. <3

  10. Emma

    Hej,
    Jag fick en son i december som jag ammar men han har lite problem med luft i magen. Jag tänkte testa att dra ner på rena mjölkprodukter för att se om det hjälper men vet inte vad jag ska byta ut. Jag bor dessutom i Norge och här är utbudet av alternativa mjölkprodukter inte särskilt stort… Har du något tips om vad jag kan börja med att testa?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh vad jobbigt 🙁 vi äter knappt mjölkprodukter här hemma (mer än ost, smör och lite choklad + något annat då och då). Om ni har Oatlys produkter så kan jag varmt rekommendera dom! Alpro har också bra grejer! 🙂 KRAM och hoppas du hittar något som passar er. Kram

  11. Cornelia

    Hej Gabriella! Jag vill bara tacka dig för att du har en så himla mysig blogg. Jag har läst bloggar i många års tid nu, och vissa har fallit bort – sällan kommer det till en ny i ”att-läsa-listan”. Men din har verkligen gjort det! Trots att vi inte är på samma plats i livet (gällande att du är gift och har en nyfödd goding) så älskar jag din blogg, mycket för att du känns så ödmjuk och personlig. Så TACK! Och det gör ingenting om bloggen inte uppdateras lika flitigt någon dag, då längtar man bara mer tills det är igång igen. Alla är vi bara människor. Ha en fin helg!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! 🙂 Tack snälla för så himla fina ord! Och så underbart att vi är på samma plats i livet. STOR Kram och återigen stort tack för alla fina ord <3

  12. michaela

    Finns det inte såna fållband som man kan sätta på gardiner? Jag är nästan helt säker på att man kan ta bort dom sen, det är nog såna du tänkte på som ”bräns” fast för man sätter ju dit dom med strykjärn men det borde finnas sånt man kan dra bort 🙂

  13. Susanna

    Underbart att han börjat med nya saker. Spännande på något sätt 🙂 Ser fram emot ett helt inlägg sen med massa bilder på ert nya boende! Ha en bra dag.

  14. Angelica

    Hej Gabriella! Jag undrar bara varför ni valt att köpa en ny säng, har för mig att ni köpte en ny för inte så längesen? Va den inte bra? Är själv sugen på en ny säng då den vi har nu är alldeles för hård. Kontinentalsäng från Mio. Några tips kanske? All lycka till dig!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jo, vi köpte en rätt nyligen men köpte då en billig variant då vi visste att vi skulle flytta snart men ändå ville sova någorlunda skönt 🙂 har tyvärr inga bra tips faktiskt men tycker att dom flesta sängarna på MIO är sköna (dom vi provlegat iallafall). KRAM och detsamma!

  15. Josefin

    Hej:) angående gardintejp, den går att få bort 🙂 jag har använt de på mina gardiner, man använder strykjärn för att få på. Sen kan man antingen bara dra bort de när man vill göra dom längre/kortare eller så kan man tvätta gardinerna så lossnar tejpen 🙂

  16. Ann

    Hej! Angående präst besöket, så bjöd vi vår präst på kaffe o bulle. Samtalet tog ca 1 timme. Hon frågade lite om hur vi tyckte det var att vara föräldrar, pratade lite om vår son, berättade om hur dopet går till samt vilka önskemål vi hade. Lycka till!

  17. Melinda

    Hej!
    Jag har också ett litet önskemål om vad du gärna får skriva om. Är nämligen gravid i v.12 med första barnet och skulle vilja ha lite tips på vad som är bra att ha och även lite vad man kan ha på sig. Är inte så sugen på att använda vanliga mammakläder. Älskar din blogg och är väldigt inspirerande! 🙂
    kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för tips! 🙂 och tack för så himla fina ord, blir så glad. STORT grattis till graviditeten, du har något magiskt framför dig <3 kram

  18. Sanna

    Hej! Jag har använt såndär tejp till gardinerna. Och vill man ha bort den så är det bara att stryka på den så smälter den bort igen, annars så kan du bara dra ner fällningen igen så syns inte tejpen 🙂

  19. Elin

    Hej! Så himla kul att följa din blogg och erat liv.
    Jag har ett litet önskemål som du gärna får skriva om
    top 10 lista om saker du inte hade klarat dig utan under graviditeten?
    Är själv gravid med första barnet (v.17) och det är så himla svårt att veta vart man ska börja.. vad som ska inhandlas, vad som behövs osv osv.
    Tack för en bra blogg! Hoppas du får en underbar dag. Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! 🙂 Gud så glad jag blir, tack <3 Ja, det kan jag absolut skriva om. Håll utkik! 🙂 STOR kram och tack för så fina ord. Grattis till graviditeten också, du har något magiskt framför dig 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish