Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Biotips till barnen

Hej fina ni! Även fast jag bor i Umeå och Jason är liten så vill jag tips alla om Bajsfilmen som har galapremiär på söndag i Stockholm och fredag 12 februari för övriga biosugna. Jag kan ibland längta till när Jason blir så pass gammal att vi kan göra aktiviteter ihop som att gå på bio, det verkar vara en sån där sak man minns väl. Första gången jag var på bio så gick jag med min kompis en gång på JULAFTON! Vi såg ”hitta Nemo” och det var helt tomt i lokalen. Det var bara vi två där! Så himla mysigt och roligt! =) det är väl det första, ”riktiga” minnet jag har. Jag var kanske 10 år då! Eller nio! :). Kommer ni ihåg ert första biominne?
Handlingen i bajsfilmen fokuserar kring karaktärerna Dolores och Gunellen som är väldigt olika. Ändå är de bästa vänner och bor tillsammans. En dag bestämmer sig Gunellen för att resa ut i världen. Dolores vill inte vara kvar ensam, så för att Gunellen ska stanna kvar berättar hon allt hon vet om hår och bajs, döden, livet och kärleken. Men allt det här kanske bara gör Gunellen ännu mer nyfiken på att resa ut i världen? Rösterna i filmen göra av Mia Skäringer & Klara Zimmergren och Rikard Wolff är berättarrösten. Filmen är fritt baserad på Pernilla Stalfelts underfundiga och filosofiska böcker om livet, kärlek, hår, döden, skräck och bajs.
Vill ni tjuvkika på filmen så kan ni se ett klipp här.

I samarbete med Folkets Bio

Kommentarer

  1. Camila

    Hej, ville bara tipsa om att det finns ”barnvangsbio” då visas filmer för dig men du kan ta med dig ditt lilla barn med barnvagn in i salongen. Ljudet är lägre och de finns en mysbelysning under hela filmens gång. När halva filmen har gått är de pause för att tex byta blöja osv ☺️ Att bebisarna låter under filmen gör inget. Jag arbetar på SF HERON CITY i stockholm men är just nu mammaledig så har varit där med min lilla. När de sedan blir lite äldre så finns knattebio som visar kortfilmer på ca 30-40 min ☺️ Bara ett tips!

  2. Kristine Tønnevold Davidsen

    Ja jeg husker godt min første tur på kino, som vi kaller det her i Norge. 🙂
    Det var i Oslo sommeren 1981, lenge før du ble født Gabriella!! 😉
    Jeg var der med min tante og hennes daværende mann, og vi så Flåklypa Geand Prix. Det var den kjedeligste filmen jeg hadde sett til da, og jeg har aldri likt den siden heller!! Jeg var forøvrig 8 år den gangen, i dag er jeg nærmere 43 år, så det er en stund siden nå!! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 låter ju underbart! 😉 Haha men vad roligt!! 🙂 Kul att du kikar in på min blogg, det glädjer mig 😉 KRAM

  3. L

    Haha min första film jag såg på bio var faktiskt också ”Hitta Nemo”. Såg den med min mamma och en av mina systrar, minns att jag tyckte den var hemsk när flickan med tandställning kom in i bilden!

  4. Tanja

    Min första bio film (tecknat) var Anastasia 1997, var då 9 år. Det är min favorit än idag, kan bero på att jag är så intresserad av familjen Romanov. Sök på Youtube efter Anastasia – Längesen i december. Ha lurar i när du lyssnar på den, du kommer rysa i hela kroppen! ❤❤❤

  5. Fanny

    Jag, min mamma och min lillebror som var ca 3 år och jag var 6 år gick på bio – Lejonkungen. Och när Simba´s pappa dog fick min bror sån panik för han blev så ledsen så tårarna sputade rakt ut och han gallskrek så mamma och min bror fick vänta utanför tills bion var slut hahaha. Nu så skrattar jag extremt mycket åt det minnet, men just då var det ju såklart hemskt för min bror.

  6. Sofie

    Haha åh kommer det en film 🙂 Det finns flera böcker om dessa figurer och just de ämnen som de tar upp i filmen, vet att vi läste dem när min syster var liten för säkert 15 år sedan 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish